- 28 Kasım 2010
- 42.568
- 141.409
- 798
- Konu Sahibi simurg211603
-
Onlari kendisi dusunecek konu sahibi. Ben tanimiyorum ki ne babasini ne kpini. Herkes mukemmel insan bile olsa ev kucukse veya yardimci tutamayacaksa bakamaz zaten. Once maddi kosullar diyorum ben. Kisilerin maneviyati sonra gelirBabasiyla kp ayni degilse ne olacak .
Babam herisini kendi yapar tatli dilidir ,saygilidir,uyumlu ve moderndir .
Kp bunlarin tam tersi bendeki model.
Konu sahibi anlattiklarıniza gore savurgan kp nize para destegi saglayin ama ayni evde kalmayin .
Giden para olsun .
O isler oyle olmiyor canimeşim kaygısız ve rahattır ben ona akıl vermediğim sürece geleceği öngöremez ona gore her şey çok kolay bebeklere de bakarım, işe de giderim, evide temizler, yemeği de yaparım diğer her şeye yetişirim nasılsa. kendisinin yardım edeceğini düşünür ama iş başa düştü mü sorumluluktan kaçar bir çok şeyi zorla yaptırmamam gerekir. şimdilik ona gore tozpembe olacak her şey ama yaşamadan zorluğu algilayamiyor sanırım birçok erkek böyle
Açıkçası zor bir karar ,fakat kendi babamı da kabul edeceğim için ona da bakardım.
Allah kimseyi düşürmesin inşallah.
İkizleriniz ile meşgul olacaksınız tabiki ,beğenip beğenmeme lüksüne sahip olmadığını düşünüyorum.
Ama arada canın ne ister baba onu pişirim diyebilirsiniz.gönlünü hoş etmiş olursunuz.
Size kolaylıklar dilerim...
kızlar eşim ve ben memuruz allah nasip ederse ocak gibi ikizlerimiz olacak inşallah. evliliğimizin ikinci yılına girdik geçen ay. biz evlendikten 1 ay sonra kayınpederim bize geldi 4 ay bizde kaldı sonrasında muglaya gidip orda kendine ev kurdu. biz ona bakmaya hazirdik ama çeşitli nedenlerden ötürü kendine ev açınca biz de bir şey demedik. ama ekononominin kötüye gitmesi kayinbabamida etkiledi faturalarini ve kirasini ödeyemiyor bunda savurgan olup sürekli kredi çekmesinin etki büyük eşim babasını yanımıza almak istiyor ama ben korkuyorum ikizler ile bir arada bakabilir miyim ayrıca işe de gitmem gerek. kayın pederim çok titiz ve boğazına düşkün biridir geçen yıl bizimleyken her şeyi yetiştirmeye çalışırdım elimden geldiğince ılımlı biri olduğum için birbirimize karşı uyumluyduk ama mukemmeliyetci oldugu icin genel olarak memnun kalmazdı. temizlik ve yemekte bir çok şeye müdahale eder ben de tabi olur der onun istediği gibi yapardim ama artık bunları yapamam çünkü bebekler var siz olsanız yine de kabul eder miydiniz ?
Kusura bakma da gerçekten saf mısın biraz ?arkadaşlar emin olun benim de vicdanım sızlıyor suanda çozum aramamin nedeni bu vicdanim yardım et diyor ama koşullarim ve mantığım bunu asla yapmamalisin diyor cunku ben gecen yıl pederim bizdeyken kendimi hayattan soyutladim hiç bir arkadaşımın davetine gidemedim kendime bir kıyafet almak için bile alışverişe çıkamadım bağımsız geçen hiç bir zamanim olmadi. sabah 7 de işe ciktim 4,5 gibi dönüp mutfağa girdim yemek, bulaşık, çamaşır, temizlik robot gibiydim ayrıca evde kayın pederim olduğu için eşimin bir çok saygisizligina boyun eğmek zorunda kaldim. sustum ben sustukça eşim aşırı şımarmaya ve cesaret bulmaya başladı. elimden geleni yaptim ama yapmadigim şeyler için hep uyarıldım en basitinden sabah uyandigimda etlerim ağrıdan çürümüş oluyordu en fazla hazırlanıp ise gidebiliyordum ama sabahın 6 sında kalkıp kocama kahvaltı hazirlamam göze batıyor ve eleştirilme nedeni oluyordu. eğer bebeklerim olmasa ben yine çeker sabrederdim ama iki bebekle artık mukemmeli oynayamam. kayınpederimin yüksek bir emekli maaşı var ama kendisi zamanında hep har vurup harman savurmuş yasliliginda bile sürekli ev ve eşya degistirmis bütün kredileri lüks giderleri için çekip parasız kalmiş. o diyor ki ben yasayacaksam insan gibi yaşamalıyım insan gibi yasamanin ölçüsü ise konfor mobilyalar ve güzel kıyafetler. daha önce bizdeyken komsularimiz ile kavga etti biz o komsularimiz ile çok iyi anlasirdik ama kayın babam biraz daha kalsa apartmandan bile ayrılabilirdik. ayrıca evimiz 2+1 ve çok küçük bebek odası bile nasıl yapacam bilmiyorum. burda bir ev kıralasak bile yine olmaz çünkü a dan z ye bütün eşyaları almak zorunda kalırız ekstradan tüm harcamaları yine biz yaparız. ama bizim aldigimiz maaş bize bile kalmıyor düğün kredimiz, kiramız, faturalarimi, yakıtımız, mutfak, hastane, ayrıca eşim de aşırı gezmeyi seven biri ben tutumlu olmasam borç batağından asla cikamayiz çoğu zaman kredi kartı ile evi gecindiriyoruz. bir de siz iki bebeğin masraflarini düşünün şimdi. mamaları, arabaları, pusetleri, bezleri, elbiseleri, yataklari, hastane giderleri vs vs . vicdanım ve mantığım arasında çaresizim ama gördüğüm kadarıyla bir çok arkadaşım mantigini dinlemiş ve mantigimi dinlemek istiyorum ben de
Bende sizin gibi düşünüyorum. Bende bakmazdım aynı durumda benım babam olsa eşim aynı özveriyi gösterecek mi hiç zannetmem. Yakınımda bir yerde ev tutar maddi manevi gücüm neye yeterse yardım ederim. Onun dışında aynı evde ve ikiz bebeklerimle bakamazdım.birde geçimsiz biriymiş düşündürücüBen bakmazdım böyle birine.... hele de ikiz bebekle... vicdansız diyen de desin ..hayatta birsey ogrendiysem o da once ben .. başkasini dusundugunde kaesidaki yapmasaydin diyebiliyor ..sıkıntı çekemem kimse yuzunden
Delirmiş olmalısınız ikizler koca kayınpeder iş ev.. Bir kac aya kalmaz bosanıyorum diye konu acarsınız Allah korusun. Maddi olarak destek olun ama ev ev ustune olmaz ustelık kayınpeder. Bebekler dogunca yerı gelecek camasırsız dolasacaksınız emzırmekten yeri gelecek ortalık belediye coplugune donecek. Aranmayın bencekızlar eşim ve ben memuruz allah nasip ederse ocak gibi ikizlerimiz olacak inşallah. evliliğimizin ikinci yılına girdik geçen ay. biz evlendikten 1 ay sonra kayınpederim bize geldi 4 ay bizde kaldı sonrasında muglaya gidip orda kendine ev kurdu. biz ona bakmaya hazirdik ama çeşitli nedenlerden ötürü kendine ev açınca biz de bir şey demedik. ama ekononominin kötüye gitmesi kayinbabamida etkiledi faturalarini ve kirasini ödeyemiyor bunda savurgan olup sürekli kredi çekmesinin etki büyük eşim babasını yanımıza almak istiyor ama ben korkuyorum ikizler ile bir arada bakabilir miyim ayrıca işe de gitmem gerek. kayın pederim çok titiz ve boğazına düşkün biridir geçen yıl bizimleyken her şeyi yetiştirmeye çalışırdım elimden geldiğince ılımlı biri olduğum için birbirimize karşı uyumluyduk ama mukemmeliyetci oldugu icin genel olarak memnun kalmazdı. temizlik ve yemekte bir çok şeye müdahale eder ben de tabi olur der onun istediği gibi yapardim ama artık bunları yapamam çünkü bebekler var siz olsanız yine de kabul eder miydiniz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?