Kayınvalde vakası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sorun tabiki onu bunu alması değil bize sormadan bişeyler alıp sonrada istemesi istediğ miktar tabikide az değil

Ailesine ne gibi yardımda bulunduğunu ben anlamadım. Ellerine her ay para mı veriyor yoksa bazı vakitler meyvesini sebzesini mi alıyor? Adam iyi niyetliyse madem siz esinizi alın konuşun çocuk için paraya ihtiyacımız var yardımlarına buna göre dikkat edermisin diye rica etseniz kocanız da iyi niyetliyse zaten sizde kötü niyet aramaz.

Bastan maddi olarak yetersiz durumdaysanız tüp bebek için erken karşılıklı beklenti içinde aileler bu ilerde bir çöp almadı çocuğuma vs gibi konulara kadar gider, önce her anlamda kendinize bi yetecek duruma gelin çocuk işi beklesin derim daha çok yeni evlisiniz ya.

Malesef pandemi dönemindeyiz şuan dil okuluna gitmm mümkün değil ayrıca daha öncede gittim ama tüp bebekle bir arayabgelince psikolojik olarak dağıldım ikisi bir arada olmadı ayrıca çalışmm konusuna da gelince ben dilim yokken işe girmiş biriyim hastane olayları gelgitler dolasiyle bırakmak zorunda kaldım yaşımda artık belli önceliklerim değişti tabiki

Evet yeni evliyim ama bellide bir yaşım var erteleyecek durumda değilim malesef

Evet yeni evliyim ama bellide bir yaşım var erteleyecek durumda değilim malesef
O da anne ve evladından beklenti içinde eşinizin ailesine de bir şey diyemiyorum açıkçası siz de haklısınız tabiki bu işi kalp kırmadan halletmeye bakin yumuşak tereyağından kıl çeker gibi
Ne bileyim hani üç beş bir şey koymamalı size anlatabiliyor muyum tüm ihtiyaç ve giderler halledildikten sonra ne kalıyorsa öyle kenara para atılabilir, esinize konuyu kenardan kiyidan anlatabilirsiniz hesap yapin ne kadar zamanda ne kadar para birikiyor ve bu tedavi surecine maddiyat olarak denk dusebiliyormu evdeki hesap , diye eşinizle hesap kitap üzerinden gidip konuyu oraya getirebilirsiniz
niyetiniz kötü anlaşılmasını sizde istemezsiniz eminim.

Haklısın arkadaşım aynı fikirdeyim ve yaklaşım olarakta tabiki kırmak yüze gelmek istemm

Bu iş eşte biter. Durumu olmadığı halde annesine para veriyorsa daha kendi çocuk sayılacak olan bu adama çocuk şuan fazla bence. Babalığın hakkını veremeyecek belliki. Belkide istemiyor çocuk, istediğinden eminmisiniz? Sade siz istiyorsunuz diye bu tedaviye evet demiş olmasın. Diğer türlüsü benim mantığıma uymuyor.
Ailelere maddi yardımı neden herkes bukadar normal karşılıyor? Gelin bekleyince beklentiye niye giriyorsun, aile bekleyince tabii yardım edecek o onların oğlu!? Herkes birbirinin yakasından bir düşse, herkes evini ailesini bilse.
Acil durumlar olur, özel durumlar olur ozaman tabiki yardım edilir ama diğer türlü bana aileye yapılan sürekli maddi yardım hiç doğru gelmiyor.

Burada birçok arkadaş çalışın demiş bu kez çalışmaya başladığınızda gelirleri çoğaldı diye isteyecekler. Kendimden biliyorum KV hiç paraya ihtiyacı yok o bile eşim için diğer kardeşlerine bana para vermiyor hiç diyormuş. Halbu ki gidip geldiğinde her zaman ihtiyacını sorar evde eksik birşey varsa alır. Bende her zaman desteklerim uzakta olduğumuz için annenin bir eksiği vardır sor derim. Ama tabi bu annesinin aklı değil bizim evimize giren parayı hesaplayan başkaları var KV yaşlı zaten yanında söylenenlerden etkileniyor. Demem o ki bunu karşı taraf akıl edecek kim ne derse desin.

Tabiki çalışmk istiyorum ama ben yurtdışındayım ve malesef dil sorunum var

Ve ona ragmen bebek. Bu cocugun okulu, arkadasi olmayacakmi? Ögretmeni ile, arkadaslari ile iletisim nasil olacak? O kültüre asina degilsin, cocukta dil ve adaptasyon sorunu yasayacak.

Onu gectim, tek maas ile coronada neye güvenerek bebek istiyorsunuz? Cogu avrupa ülkelerinde artik işsizlik maaşide eskisi gibi degil. Evi zor dönderiyorsunuz bide ekstra bebek bez mama kiyafet paralari?

Bunun üstüne bide esin annesinede para yolluyor, kendi paraniz olmadigi halde. Konuyu nerden tutsan elinde kaliyor. Ha bide kvde olsam sevinmezdim daha 2 insan kendine bakamiyor, bebek yapiyor diye.

Arkadaşım sorun onlar almış almamış mevzusu değilki zaten konu tam olarak gereksiz bir beklentinin olması parantez içinde benim değil onların beklentisi netmi

Merak ettim kayınvalideniz ne öne sürerek para istiyor ? Ayrıca kayınvalidanize değil durumunuzu bile bile birikim yapmak yerine para veren eşinize kızmalısınız

Eee korona var o var bu var ozamn hiç kimse çocuk yapmasın arkadaşım çok doğru bi yaklaşım dünya dertlerine bakarsan akıl sağlığından olursun okul konusunada gelince yukarda yazan msjlarda net ifade ettiğimi düşünüyorum tekrar tekrar yazmıycam eğitim karşıtı biri değilim tabiki öncelik dil yukarda yetrli açıklama var

Merak ettim kayınvalideniz ne öne sürerek para istiyor ? Ayrıca kayınvalidanize değil durumunuzu bile bile birikim yapmak yerine para veren eşinize kızmalısınız
Eşimlede zaten gerekli konuşmayı yapıyorum gerektiğinde set olabiliyorum

Evet, cocuk cok büyük bir sorumluluktur, üzerine düsünülmesi lazim.

2.5 yildir o ülkedesin. Bu süreçte dili ögrenmemek için bahanen yok. Yasin 40-45 civari degilse (ki zaten sanmiyorum), yas ile iligli sorununda yoktur. Kabul etmesende su an muhtaçsin. Esine muhtaçsan, görümcelere muhtaçsin. Tut ki hamile kaldin ve atiyorum vajinal sivi sorunun var. Bunu doktora söylemiyorsun, mecbur esin anlatacak. En özel sorunlarini kendin çözemiyorsun. Cocuk hastalanirsa mecburen esin ile yada görümce/kv'de ile gideceksin. Adam mecburen isten izin almak zorunda olur. Krese basladiginda ögretmeni ile iletisim zor olur, orda diger anne babalar ile iletisim zor olur ve cocuk bunu hep görür. Ögretmen bile daha ön yargili olur ister istemez eger anne dili bilmez ise.

Önce kendi muhtaçligini gidermelisin, ondan sonra sana muhtaç olan bir cocugu dünyaya getirmelisin.

Madem evdesin, dile yogunlas. Cambly diye bir uygulama var dili ögrenmen için, duolingo,.. yiginla uygulamalar var. Netflix aç Türkçe alt yazili seylere bak. Yanliz markete gir ve birseylerin fiyatlarini sor, yada hangi ürünün nerde oldugunu,.. Cogu yerlerde konusma gruplarida vardir, yeni gelenler dili daha kolay ögrensin, onlari arastir ve katil.

Ayni sekilde önemli olanda esin ile duruma ayni sekilde bakmamaniz. Esin sana sormadan ailesine para yolluyor. Bebegi senin kadar önemsemiyor. Bu kadar önemli konularda anlasamiyorsaniz, önce bunu konusmaniz gerekmiyormu?

Eşiniz dışında kimseden beklentiniz olmasın . Eşinizi alın karşınıza çocuk isteyip istemediğini sorun sonrasında net bi karar alın eğer olumlu ise kararı ona göre davranıp harcamalarını ona göre düzenlemesi gerektiğini belirtin .

Bunları yapmadığımı nerden biliyorsun dil öğrenme cabadında olup olmadığımı sizde önyargıdan bol bişey yok hiç akasız eşim tabikide önmsiyor ve bizim aramızda sorun yok siz olaya ne tarafından baktınızda bu kadar yorum yapma hakkına sahip oldumuz ilginç

Ben anlatamıyorum galiba yada bazı algılarda sorun var arkadaşım ben zaten kimseden bişey beklemiyorumki sorun insanların benden beklntisi ayrıcada çocuk ikimzde istiyoruz sorun şuki eşim iyi niyetli buda kullanılıyor

Dil sorunundan çalisamiyorum dedin. Demek ki yeterici kadar çaba yok. 2.5 yilda yoksa çalisacak kadar dili ögrenirdin. Ki kendin dedin, dil okulunu, hep doktora gittigin için biraktigini.

Esin önemseseydi, oda ayni sekilde para biriktirme pesinde olurdu, annesine para yollama pesine degildi. Demek ki ayni pencereden bakmiyorsunuz. Milletin anlatmak istedigide bu. Istedigin kadar kv'deye sövebilirsin para istiyor diye, ama neticede sen esin ile evlisin, hesap soracaksan ondan sormalisin.

Önyargili degilim, bende avrupada yasiyorum gayet neyin ne oldugunu biliyorum. 30 yildir gelinler Türkiyeden geliyor ve hep ayni senaryo oluyor.

Ayrıca yaşımı neye göre sanıyosun yada sanmıyosun herkes 20 milerdemi evleniyo evet yaşım 39 oldumu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…