Bastan maddi olarak yetersiz durumdaysanız tüp bebek için erken karşılıklı beklenti içinde aileler bu ilerde bir çöp almadı çocuğuma vs gibi konulara kadar gider, önce her anlamda kendinize bi yetecek duruma gelin çocuk işi beklesin derim daha çok yeni evlisiniz ya.Slm kızlar 2.5 yıllık evliyim kocamı çok seviyorum çokta iyi anlaşıyoruz bi sorun yok tabi ailesi dışında benim çocuğum olmadı bende tüp bebk denemeye karar verdim e bunun içinde malum maddiyat gerekiyor ben çalışmıyorum tek maaş e böyle oluncada bnde tutumlu davranıp kenara para koymaya çalışıyorum ama malesef kayınvaldem bu duruma sevineceği yerde kendisindestek olması gerekn yerde bizden maddi beklntisi var e kocamda çok iyi niyetli hayır demiyor birde üstüne bana laf çakıyor delircem napmalıyı
Evet yeni evliyim ama bellide bir yaşım var erteleyecek durumda değilim malesefBastan maddi olarak yetersiz durumdaysanız tüp bebek için erken karşılıklı beklenti içinde aileler bu ilerde bir çöp almadı çocuğuma vs gibi konulara kadar gider, önce her anlamda kendinize bi yetecek duruma gelin çocuk işi beklesin derim daha çok yeni evlisiniz ya.
O da anne ve evladından beklenti içinde eşinizin ailesine de bir şey diyemiyorum açıkçası siz de haklısınız tabiki bu işi kalp kırmadan halletmeye bakin yumuşak tereyağından kıl çeker gibiEvet yeni evliyim ama bellide bir yaşım var erteleyecek durumda değilim malesef
Haklısın arkadaşım aynı fikirdeyim ve yaklaşım olarakta tabiki kırmak yüze gelmek istemmO da anne ve evladından beklenti içinde eşinizin ailesine de bir şey diyemiyorum açıkçası siz de haklısınız tabiki bu işi kalp kırmadan halletmeye bakin yumuşak tereyağından kıl çeker gibi
Ne bileyim hani üç beş bir şey koymamalı size anlatabiliyor muyum tüm ihtiyaç ve giderler halledildikten sonra ne kalıyorsa öyle kenara para atılabilir, esinize konuyu kenardan kiyidan anlatabilirsiniz hesap yapin ne kadar zamanda ne kadar para birikiyor ve bu tedavi surecine maddiyat olarak denk dusebiliyormu evdeki hesap , diye eşinizle hesap kitap üzerinden gidip konuyu oraya getirebilirsiniz
niyetiniz kötü anlaşılmasını sizde istemezsiniz eminim.
Tabiki çalışmk istiyorum ama ben yurtdışındayım ve malesef dil sorunum var
Arkadaşım sorun onlar almış almamış mevzusu değilki zaten konu tam olarak gereksiz bir beklentinin olması parantez içinde benim değil onların beklentisi netmihindistan ile ilişki kuramadım ama ben yazayım
yıllardır bu sitedeyim ve eski tarihli yorumlarımda da vardır
evet düğünü de kendim yaptım, evimde iki ailenin de tek iğnesi olmadı
hatta düğünde bana takılan seti de kendim çalışıp aldım
ve işin ilginci bundan hiç gocunmadım
bana o zmaan çok olağan gelmişti
15 yıl önce aileden mi beklenir böyle şeyler kafasındaydık biz ve çevremdeki bir çok kişi
ama 15 yıl sonra konulara bakıyorum (sadece siz değil nerede ise KK'daki çoğu yeni gelin konusu) kv yeterince onu bunu almadı, borçsuz evlenemedik, borçsuz evlendik de az altın taktılar, ev alacağız dediler de küçücük vs vs
2,5 yıl olmuş dili öğrenin
çalışmasanız da öğrenin çocuğunuz olunca okula gidecek vs o dil hep lazım
Eee korona var o var bu var ozamn hiç kimse çocuk yapmasın arkadaşım çok doğru bi yaklaşım dünya dertlerine bakarsan akıl sağlığından olursun okul konusunada gelince yukarda yazan msjlarda net ifade ettiğimi düşünüyorum tekrar tekrar yazmıycam eğitim karşıtı biri değilim tabiki öncelik dil yukarda yetrli açıklama varVe ona ragmen bebek. Bu cocugun okulu, arkadasi olmayacakmi? Ögretmeni ile, arkadaslari ile iletisim nasil olacak? O kültüre asina degilsin, cocukta dil ve adaptasyon sorunu yasayacak.
Onu gectim, tek maas ile coronada neye güvenerek bebek istiyorsunuz? Cogu avrupa ülkelerinde artik işsizlik maaşide eskisi gibi degil. Evi zor dönderiyorsunuz bide ekstra bebek bez mama kiyafet paralari?
Bunun üstüne bide esin annesinede para yolluyor, kendi paraniz olmadigi halde. Konuyu nerden tutsan elinde kaliyor. Ha bide kvde olsam sevinmezdim daha 2 insan kendine bakamiyor, bebek yapiyor diye.
Eşimlede zaten gerekli konuşmayı yapıyorum gerektiğinde set olabiliyorumMerak ettim kayınvalideniz ne öne sürerek para istiyor ? Ayrıca kayınvalidanize değil durumunuzu bile bile birikim yapmak yerine para veren eşinize kızmalısınız
Eee korona var o var bu var ozamn hiç kimse çocuk yapmasın arkadaşım çok doğru bi yaklaşım dünya dertlerine bakarsan akıl sağlığından olursun okul konusunada gelince yukarda yazan msjlarda net ifade ettiğimi düşünüyorum tekrar tekrar yazmıycam eğitim karşıtı biri değilim tabiki öncelik dil yukarda yetrli açıklama var
Eşiniz dışında kimseden beklentiniz olmasın . Eşinizi alın karşınıza çocuk isteyip istemediğini sorun sonrasında net bi karar alın eğer olumlu ise kararı ona göre davranıp harcamalarını ona göre düzenlemesi gerektiğini belirtin .Slm kızlar 2.5 yıllık evliyim kocamı çok seviyorum çokta iyi anlaşıyoruz bi sorun yok tabi ailesi dışında benim çocuğum olmadı bende tüp bebk denemeye karar verdim e bunun içinde malum maddiyat gerekiyor ben çalışmıyorum tek maaş e böyle oluncada bnde tutumlu davranıp kenara para koymaya çalışıyorum ama malesef kayınvaldem bu duruma sevineceği yerde kendisindestek olması gerekn yerde bizden maddi beklntisi var e kocamda çok iyi niyetli hayır demiyor birde üstüne bana laf çakıyor delircem napmalıyım
Bunları yapmadığımı nerden biliyorsun dil öğrenme cabadında olup olmadığımı sizde önyargıdan bol bişey yok hiç akasız eşim tabikide önmsiyor ve bizim aramızda sorun yok siz olaya ne tarafından baktınızda bu kadar yorum yapma hakkına sahip oldumuz ilginçEvet, cocuk cok büyük bir sorumluluktur, üzerine düsünülmesi lazim.
2.5 yildir o ülkedesin. Bu süreçte dili ögrenmemek için bahanen yok. Yasin 40-45 civari degilse (ki zaten sanmiyorum), yas ile iligli sorununda yoktur. Kabul etmesende su an muhtaçsin. Esine muhtaçsan, görümcelere muhtaçsin. Tut ki hamile kaldin ve atiyorum vajinal sivi sorunun var. Bunu doktora söylemiyorsun, mecbur esin anlatacak. En özel sorunlarini kendin çözemiyorsun. Cocuk hastalanirsa mecburen esin ile yada görümce/kv'de ile gideceksin. Adam mecburen isten izin almak zorunda olur. Krese basladiginda ögretmeni ile iletisim zor olur, orda diger anne babalar ile iletisim zor olur ve cocuk bunu hep görür. Ögretmen bile daha ön yargili olur ister istemez eger anne dili bilmez ise.
Önce kendi muhtaçligini gidermelisin, ondan sonra sana muhtaç olan bir cocugu dünyaya getirmelisin.
Madem evdesin, dile yogunlas. Cambly diye bir uygulama var dili ögrenmen için, duolingo,.. yiginla uygulamalar var. Netflix aç Türkçe alt yazili seylere bak. Yanliz markete gir ve birseylerin fiyatlarini sor, yada hangi ürünün nerde oldugunu,.. Cogu yerlerde konusma gruplarida vardir, yeni gelenler dili daha kolay ögrensin, onlari arastir ve katil.
Ayni sekilde önemli olanda esin ile duruma ayni sekilde bakmamaniz. Esin sana sormadan ailesine para yolluyor. Bebegi senin kadar önemsemiyor. Bu kadar önemli konularda anlasamiyorsaniz, önce bunu konusmaniz gerekmiyormu?
Ben anlatamıyorum galiba yada bazı algılarda sorun var arkadaşım ben zaten kimseden bişey beklemiyorumki sorun insanların benden beklntisi ayrıcada çocuk ikimzde istiyoruz sorun şuki eşim iyi niyetli buda kullanılıyorEşiniz dışında kimseden beklentiniz olmasın . Eşinizi alın karşınıza çocuk isteyip istemediğini sorun sonrasında net bi karar alın eğer olumlu ise kararı ona göre davranıp harcamalarını ona göre düzenlemesi gerektiğini belirtin .
Bunları yapmadığımı nerden biliyorsun dil öğrenme cabadında olup olmadığımı sizde önyargıdan bol bişey yok hiç akasız eşim tabikide önmsiyor ve bizim aramızda sorun yok siz olaya ne tarafından baktınızda bu kadar yorum yapma hakkına sahip oldumuz ilginç
Ayrıca yaşımı neye göre sanıyosun yada sanmıyosun herkes 20 milerdemi evleniyo evet yaşım 39 oldumuBunları yapmadığımı nerden biliyorsun dil öğrenme cabadında olup olmadığımı sizde önyargıdan bol bişey yok hiç akasız eşim tabikide önmsiyor ve bizim aramızda sorun yok siz olaya ne tarafından baktınızda bu kadar yorum yapma hakkına sahip oldumuz ilginç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?