- 26 Ekim 2020
- 229
- 225
- 33
- 35
Boşayacaksın başka çaresi yok direnme bir b.ka yaramıyor.Bosayana kadar da ne kadar az zararla kurtarırsan o kadar iyi.Cocugunu yemeyi düşünüyormuş da niye evlendirmiş madem?Bu nasıl annelik ben anlamıyorum ya bizimki de kendi evladını dahil kıskanırdı insan oğlum çalışan kadınla evlendi ne güzel ev araba sahibi oldular rahat yaşıyorlar der.Bunlar siz kisin bize verin diyorlar bence bunlar kendi evlatlarını dahi gerçekten sevmiyorlar.Insan evladı için her zaman en iyisini ister kendinden bile gerçekten çok değişim aile yapilariSlm kızlar 2.5 yıllık evliyim kocamı çok seviyorum çokta iyi anlaşıyoruz bi sorun yok tabi ailesi dışında benim çocuğum olmadı bende tüp bebk denemeye karar verdim e bunun içinde malum maddiyat gerekiyor ben çalışmıyorum tek maaş e böyle oluncada bnde tutumlu davranıp kenara para koymaya çalışıyorum ama malesef kayınvaldem bu duruma sevineceği yerde kendisindestek olması gerekn yerde bizden maddi beklntisi var e kocamda çok iyi niyetli hayır demiyor birde üstüne bana laf çakıyor delircem napmalıyım
Yani şu tavsiyelerden ne anlam çıkarıp da alınıp terslediniz çok şaşkınım.Evet, cocuk cok büyük bir sorumluluktur, üzerine düsünülmesi lazim.
2.5 yildir o ülkedesin. Bu süreçte dili ögrenmemek için bahanen yok. Yasin 40-45 civari degilse (ki zaten sanmiyorum), yas ile iligli sorununda yoktur. Kabul etmesende su an muhtaçsin. Esine muhtaçsan, görümcelere muhtaçsin. Tut ki hamile kaldin ve atiyorum vajinal sivi sorunun var. Bunu doktora söylemiyorsun, mecbur esin anlatacak. En özel sorunlarini kendin çözemiyorsun. Cocuk hastalanirsa mecburen esin ile yada görümce/kv'de ile gideceksin. Adam mecburen isten izin almak zorunda olur. Krese basladiginda ögretmeni ile iletisim zor olur, orda diger anne babalar ile iletisim zor olur ve cocuk bunu hep görür. Ögretmen bile daha ön yargili olur ister istemez eger anne dili bilmez ise.
Önce kendi muhtaçligini gidermelisin, ondan sonra sana muhtaç olan bir cocugu dünyaya getirmelisin.
Madem evdesin, dile yogunlas. Cambly diye bir uygulama var dili ögrenmen için, duolingo,.. yiginla uygulamalar var. Netflix aç Türkçe alt yazili seylere bak. Yanliz markete gir ve birseylerin fiyatlarini sor, yada hangi ürünün nerde oldugunu,.. Cogu yerlerde konusma gruplarida vardir, yeni gelenler dili daha kolay ögrensin, onlari arastir ve katil.
Ayni sekilde önemli olanda esin ile duruma ayni sekilde bakmamaniz. Esin sana sormadan ailesine para yolluyor. Bebegi senin kadar önemsemiyor. Bu kadar önemli konularda anlasamiyorsaniz, önce bunu konusmaniz gerekmiyormu?
Aynn arkadaşım insan evladı için en iyisini ister çok şükür benide anlayan algılar varBoşayacaksın başka çaresi yok direnme bir b.ka yaramıyor.Bosayana kadar da ne kadar az zararla kurtarırsan o kadar iyi.Cocugunu yemeyi düşünüyormuş da niye evlendirmiş madem?Bu nasıl annelik ben anlamıyorum ya bizimki de kendi evladını dahil kıskanırdı insan oğlum çalışan kadınla evlendi ne güzel ev araba sahibi oldular rahat yaşıyorlar der.Bunlar siz kisin bize verin diyorlar bence bunlar kendi evlatlarını dahi gerçekten sevmiyorlar.Insan evladı için her zaman en iyisini ister kendinden bile gerçekten çok değişim aile yapilari
Eşinizin önceliği siz ve çocuk isteği değil .ben daha net yazayım da siz de anlayınBen anlatamıyorum galiba yada bazı algılarda sorun var arkadaşım ben zaten kimseden bişey beklemiyorumki sorun insanların benden beklntisi ayrıcada çocuk ikimzde istiyoruz sorun şuki eşim iyi niyetli buda kullanılıyor
Eşinizin önceliği siz ve çocuk isteği değil .ben daha net yazayım Hiçte sizin düşünceniz içi dolduralamz bir ön yargı eşim herzamn benim yanımda öncelik olarakta istek olarakta siz istediğinizi düşünün buyrun yorumda yapın
aslında burada annesine hayır diyemeyen oğul sorunu varSorun tabiki onu bunu alması değil bize sormadan bişeyler alıp sonrada istemesi istediğ miktar tabikide az değil
Evet sorun eşimin iyi niyetinde karşı tarafında kullanması karşı taraf gerçkten ihtiyacı olsa hiç bir itirazım yok ama malesef bu sorun yüzünden eşimle sorun yaşamk istemiyorum kendimce tabiki uyardım yeri geldi tartıştım hep aynı benim tutumlu olmamla övünmesi gerek K v dem birde üstüne laf çakıyor bana ne yazık nato kafa nato mermeraslında burada annesine hayır diyemeyen oğul sorunu var
yani bana mı sordun alırken veremem param yok diyecek
muhtemelen yıllardır alışmış böyle yaşamaya zira siz 39 yaşında iseniz eşiniz de 19 değildir
yani eşiniz çalışmış kazanmış annesine vermiş
annesine dur diyecek eşiniz
bir de cidden neden hiç birikim yok
Siz tavsiye de bulunmuyorsunuz düpedüz yargılıyorsunuz neyi ne kadar yaptığım benim sorunum kimseyi ilgilendirmzYani şu tavsiyelerden ne anlam çıkarıp da alınıp terslediniz çok şaşkınım.
Aman canım ne yaparsan yap o zaman. Kocan çok iyi niyetli ondan veriyor para ailesine diye avut kendini. Zaten diğer tüm fikirlere kapalısın.Siz tavsiye de bulunmuyorsunuz düpedüz yargılıyorsunuz neyi ne kadar yaptığım benim sorunum kimseyi ilgilendirmz
Evet sorun eşimin iyi niyetinde karşı tarafında kullanması karşı taraf gerçkten ihtiyacı olsa hiç bir itirazım yok ama malesef bu sorun yüzünden eşimle sorun yaşamk istemiyorum kendimce tabiki uyardım yeri geldi tartıştım hep aynı benim tutumlu olmamla övünmesi gerek K v dem birde üstüne laf çakıyor bana ne yazık nato kafa nato mermer
Beklentilerini kesmek mümkün değil ama beklentileri azaltabilirsiniz ailesine sabit miktar gönderebilir atıyorum ayda 400 mu kenara atıyorsunuz 200 kv kb gönderilebilir siz de az az birikim yapıp kendinizi toparlarsınız 1 2 yıla o zaman çocuk düşünmek daha mantıklı geliyorHaklısın arkadaşım aynı fikirdeyim ve yaklaşım olarakta tabiki kırmak yüze gelmek istemm
Evet geç değil tabikide neyseki anlayış gösteren arkadaşlarda var yerden yere vuranda malesefDili bukadar büyütmeyin. Şuan herşey online, sizde online bir kurs bulun. 100% lük verim olmasada 80% alsanız bile kârdır. Gündüz vaktiniz yoksa akşam olan bir kurs araştırın. Dil kullandıkça gelişen birşeydir, öğrenmeside abartıldığı kadar zor değildir.
Mesela babaya hediye alınıyor bize sorulmadan bizden para talep ediyor sürekli doğumgünü özel günler dayatmaları var üstelikte bunun kararı bize bırakılmıyo illaki para verecksn bi buket çicek kabul olmuyor malesef vs vsama bu iyi niyet mi
yani ne alıyor kv
somut örnek verin
evine ayakkabılık aldı 500 Euro
eşime dedi ki sen öde
biz de bunun üzerinden yorum yapalım
ayakkabılık için ödeme yapmasın ama diyelim ki yakıt aldı odun kömür vs gerekli ise destek olunur
kp var mı o anneye para verir mi şimdiye kadar anne her aldığını eşine mi ödetmiş
eşin neden siz evleninceye kadar birikim yapmamış mesela
ya da işte 2,5 yıldır evlisiniz hiç mi kenarda paranız altınınız yok
oralarda tüp bebek maliyetini bilemem de burada ben yaptırdığımda 2 maaşım civarı idi
bir maaş da doğum desek biraz da bebeğe harcama yapıldı ki onu herkes yapıyor
tekrar edeyim oradaki fiyatları bilemem de burada tüp bebek ulaşması zor bir süreç değil
özetle iş eşinde biter alınanın gerekliliğini de sorgulamak lazım tabii
lakin para biriktirme ve bebek stresi ile size alınan sakız da batar bunu da anlarım
konu yine kv değil onu böyle alıştıran eşin zira evli ve ayrı evi olup harcamaları oraya yöneltmeyi annesini üzecek bir şey gibi algılıyor
çözüm eşinle konuş olmuyorsa da kv de varken bizde yok, olsa tamam ama bak sizin durumunuz daha iyi diye örnek ver de ama kötü gelin olmayı da göze al
evet kendim aldım, kendim yaptım. biz sevişeceğiz diye maddi durumu kötü olan insanları borca harca sokamazdım çünkü.Pardonda sen kenfn yaptın galiba düpünü ve eşysnıda almışsndır kesin almadıysanda aldım yazarsın net biz hindistanda yaşamıyoruz
Kaynananız benimki gibiymişTabiki güzellikle ikna etmelisin kötülemeden.Gercekten paraya ihtiyacı var mı?Benim eşimin ailesinin evine 3 kira iki emekli maaşı girer annesi ağlardı bir zamanlar konturum yok harçlığım yok diye böyle birşey mi?
Malesef canm varken ağlamak nedir ya şükretmek varkenKaynananız benimki gibiymişkolları dirseğe kadar bilezik, parmakları yüzük boynunda en az 3 kolye, telefon kılıfından sütyenine kadar her yerden parası çıkan, emekli maaşı ve kocasının çalıştığını komple alıp adama harçlık veren ve para yok diye ağlayan bi manyaktı gerçi hala öyle de kimse yemediğinden ses etmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?