Kayınvalide adayıyla tanışma

Bir arkadaş daha yazmış, eğer nikaha çok varsa asla tanışmayın derim. Çünkü daha sevgiliyken oğlanın annesiyle babasıyla tanışıp içli dışlı olan, evlerine girip çıkan kızların iş ciddiye binince oğlan ailesi tarafından istenmedikleri ile ilgili konular açılmıştı burada. Hatta birisi müstakbel kaynanasına kanka mı diyordu neydi, kadınla araları çok iyiymiş. Ama sonradan kızı istemeye gitmemiş miydi o kanka kaynana neydi, oğlanın babası da demiş düş oğlumuzun yakasından. Demem o ki sadece nikah kararı aldığınızda ve de kesinlikle ailenizin de haberi olarak tanışın.Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.

Annesiyle önce tanismak daha iyi olur diye düşünüyorum. Tüm aileyle tanismak daha kasinti olabilir belki.
Ancak kimke nasil taniairsaniz tanisin gözünüzde asla büyütmeyin. Sizde ailenizin biricik evladisiniz veya size de etrafinizda cok kiymet insanlar var. Özgüvenli olun bu acidan. Ev ortaminda gorusecekseniz kahve tutmaya yapmaya falan yardimci olabilirsiniz. Ama direk sahiplenerek yapmayın. Bir yere misadirlige gittigimizde de yardimci oluyoruz gibi
Bunun dışında nazik saygılı olun kendiniz olun pek tabiiki.. heyecaninizi kapatmak icim sacma sapan hareketlere girmeyin. Heyecanlisiniz o gün bu belli bir durum. Tatli heyecanli olun. Kıyafetlerinizi özenli ancak abartisiz seçin. Giderken de bi kurabiye yada tatli alabilirsiniz. Ev yada is yerinde olacaksa tanismaniz.. bizim tanismamizda sevgilim yoktu yapayalniz annesiyle gorusmustum ancak meslektas oldugum icin sima olarak bildigim ve cekindigim birisi idi. Buna rağmen güzel güzel konuştuk. Babasi ile tamamen tesuduf eseri karsilasip tanismistik. Hatta beni cok sevmis begenmisti oglunun sevgilisi oldugumu bilmeden sonra sevgilim demisti bak annemin istemedigi kiz bu diye :)) sonra annesiyle tanistim zaten. Bir cok yerde karsilastigimiz birisi oldugunu farketti ici rahat etti ayni cevreden olduğumuzu görünce. kardesi ve kuzeni ile de farkli zamanlarda cay icmeye gitmistik. Onlarda zaten hic kasmamistim.
Ama annesi benim icin cok zor bir tecrübe idi. Cok şükür iyi gecmisti. Sonra o benim is yerime ziyaret etmisti falan filan. Simdi nisanliyiz sekiz yilim ardindan

Bu kadar gözünüzde büyütmeyin olduğunuz gibi davranın güler yüzlü olun ne çok ne az konuşun dozunu ayarlayın

Sen once bir kendine guven, sonra da iliskine guven , onlarin seni sevmesi degil senin onlari sevmen onemli. Sakin onlarim gozune girebilmek icin onlarin tarzina yaklasma birak onlar senin gozune girsin. Ilk tanismada zaten seni iyice bir suzerler aksama da ogullarina senin hakkinda konusurlar. Dert ettigin seye bak.

Ayrica sizi istemedikleri takdirde sevgilinizn tavrıne olacak bunlari iyi hesab edin. Icinizde ufacik bir şüphe varsa tanismayin. Uzatin.. ben uzattim baya bi yıl. Sonra güven olusunca tamam dedim.
Ayrica kayinvalidemin istedigini bi tanidiklari da vardi nisanlim ben zeynoyu istiyorum dedi olay bitti. O istedigi kizda hala gelir gider bana da abla der (kizin haberi yoktu durumdan o yüzden mesafeli bir sekilde ayarliyoruz durumu)yani burada er kisisinin tavri cok onemli.
Tanistiktan sonra da hic telefonla aradi sordu muhabbeti yapmayın lütfen. Tekrar onlar size gelmek isteyene kadar.. ben istemeye kadar telefonla görüşmedim. Isteme olduktan sonra konuşmaya evlerinde gidip gelmeye basladim.

Hii benimki de tek erkek çocuktu kadın beni beğenmedi bakışından anlamıştım. Sonrası bitti işte bu da böyle bir anımdır.

Başlıkta söylediğin gibi, kayınvalide adayınla tanışma. Tanışma yani ne gerek var? Oğlu seviyorsa gelsinler seni istesinler. Kalite kontrolden geçiyor gibi ne öyle bee..

Başlıkta söylediğin gibi, kayınvalide adayınla tanışma. Tanışma yani ne gerek var? Oğlu seviyorsa gelsinler seni istesinler. Kalite kontrolden geçiyor gibi ne öyle bee..
Tek bi soru :)
Kendi gelinini hiç tanımadan direk oğluna istemeye gider miydin?

Tek bi soru :)
Kendi gelinini hiç tanımadan direk oğluna istemeye gider miydin?

Giderdim, ben evlenmiyorum sonuçta :)
Zaten kimse artık gidip direk oldu bitti demiyor ki gidiliyor aileler bir tanışıyor. Ben kızın gidip çocuğun ailesiyle tanışmasını doğru bulmuyorum. Bende tanışmıştım öyle gidip, hiç yararını görmedim, zararı oldu ama.

Bu arada ciddiyet olmadan ailesini görme anlayışı bence en çok kadınlara zarar.
Ağırdan satalım derken kendimize uygun bir ailenin oğluyla mı evleniyoruz emin olamıyoruz.
Ben evlilikten önce tanıştım pişman da olmadım. Kardeşlerini, evlerini, evlerinin düzenini, annesini görmeden evlenmek bana daha riskli geliyor.
Belki çok zıtsınız aile yapısı olarak. Belki hiç elektrik alamayacaksınız. Sırf ağırdan satmak uğruna sonradan pişman olma olasılığınız da var.
Aksine evlilikten nişandan önce iki kere üç kere ailesini görmek lazım ki uyum olacak mı anlamak lazım.
Sırf hakkımda konuşmasınlar aman ne ağır kız desinler diye kendimi atamam ateşe ben.
Mesela ben hala yer sofrasında yemek yiyen bir aileyle yapamam yerde yiyemem mesela. Sırf ağır desinler diye niye bu reiski alalım.
Git ve sen de incele konu sahibi bırak ne derlerse desinler. Sen kendine göre incele yapabilirim iyi ailee diyorsan o adımı at.
Asıl tanımadan apar topar evlenilen evliliklerde sonradan çok sorun oluyor.
Benim kuzenim düğünüme sevgilisiyle geldi, bizim evde kaldı mesela. Kınayanlar olmuştur belki ama kız evlenirken hepimizle kaynaşıp evlenmiş oldu.

Yıllar once bu deneyımı yasamıstım yasamaz olaydım pısman ettırdıler sekerım
Dılerım sen pısman olmazsın.

Niye ki, ben kendim de görmek istedim ailesini. Sevgilimi de ailemle tanistirdim. Aileler kisi hakkında çok fazla ip ucu veriyor. Bence önemli.

Kayınvalidemi ilk gördüğümde acayip sempatik gelmişti samimiyeti çok iyi anlayan biri olarak doğal biri olduğunu düşünmüştüm ama malesef öyle çıkmadı yüzüne gülüp her iş çevirenlerdenmiş nasip varsa hertürlü olur bu iş ama iyi düşün tart sıkıntı yaşamak istemediğini net söyle ve hazetmezsen uzak dur bence eşim çok iyi biridir ama ona rağmen geriye dönsem olmazdı bu iş.

Peki ilk tanışma oldu bitti, sonra neler oluyor kızlar,2. görüşme vs nasıl oluyor :)

Niye ki, ben kendim de görmek istedim ailesini. Sevgilimi de ailemle tanistirdim. Aileler kisi hakkında çok fazla ip ucu veriyor. Bence önemli.

Ben resmiyette olmasından yanayım. İlla ki tek başına gidilip aileyle tanışmaktansa aileler tanışsın bende o zaman göreyim. Bende gidip tanıştım ama evlendikten sonra yararını değil zararını gördüm. Ha illa öyle olcak diye bir kaide yok ama benim tecrübem bu yönde

ne gibi bir zararı oldu özel değilse?

Anladım, olabilir tabi. Ben ailesini bir kere de olsa görmek istedim, absürd insanları annemin babamın karşısına çıkarmak istemedim. Yani istemeye geldikten sonra ay yok ben bunun ailesini beğenmedim vazgeçtim demek garip olurdu.

Aslında aileye göre değişiyor bu. Kötü tecrübeniz olmuş elbette ama benim yenilerde kuzenim evlendi kız böyle yapsa tam tersi teyzemler soğurdu strateji yaptı diye. Evlenmelerinden bir sene önce tanıştılar teyzemle mesela şimdi de çok iyi anlaşıyorlar. Teyzem de aksine rahat kadındır benim düğünüme kendi çağırmış sen de gel kalırsın da sorun olmaz kızım diye. Nişan söz hiç bir şey yokken müstakbel kayınvalidesiyle geldi.
Sonucuna da bakarsak teyzem bayılıyor kıza. Sürekli çok sıcakkanlı ilk günden beri aynı hiç değişmedi der.
Aile yapısıyla alakalı biraz da.
Ben de evlenme teklifi dahi yokken tanıştım annesi beni sever bir sorunumuz da asla olmadı. Hatta bizim beraber tatile çıktığımızı da öğrendi sonradan Çaktırmıyor ama hiç iyi anlaşmamızın oğluna iyilik olduğunun bilincinde bir kadınsa hiç sorun olmaz aksine. Ki benim kayınvalidem muhafazakardır bir buçuk senelik evliyim daha bu konuda bir sözünü hiç duymadım.
Ben sonradan laf gelir diye kızların bilmedikleri bir ailenin kucağına düşmelerindense uygun bir aile mi sevebilecek mi önceden ölçmesinin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Yani aileler tanışmadan kız görse ve emin olsa daha sağlıklı olur kesinlikle

Kasma kendini. Bakalim sen onlari begenecek misin?
Bu erkek milletine hic birsey degmez.
Yer icer ancak laf ederler, bide seni begenmezler. Seninistemezlerse sen onlari hic isteme. Erkek ailesi diye ne senden nede senin ailenden onemli degiller.
Bakalim sen ve senin ailen onlari isteyecek mi?
Bosver. Eger insanlarsa sende insan gibi davranirsin. Degillerse bir tuhafliklarini sezdigin an arkana bakmadan ogullarindanda kendilerinden kac. Yoksa evliligin sonu basindan belli olur. Tuhaf birileri ise ne ogullarina ne ailesine yaranamazsin agzinla kuş tutsanda...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…