Kayınvalide arabanızda öne oturmak isterse?

benim kv.de de sanırım ön koltukta oturmayı üstünlük olarak görenlerden.Kendi arabalarında çocukları,amcası,dayısı kim olursa olsun babasına dahi ön koltuğu vermez :) bizim arabamızda da eğer onu evden alıyorsak ben arabadan inmediğim için tıpış tıpış arkaya geçer ve ayyyyy arabanın arkasıda güzelmiş der ama birlikte bizim ev yada onların evden çıkmışsak hemen ön koltuğa yönelir.Hatta bir keresinde yine böyle yaptığında suratına bakıp dalga geçer gibi gülüp kafa sallamıştım (ne kadar saçma bir hareket der gibi) oda arkada şimdi beni ateş basar demiş ve kendince durumu kurtarmıştı!

Oturabilir,ufacık şeylere takılmam öyle.
Öne oturunca başım göğe ermez.

Arkadaşlar bu konu hakkında fikirlerinizi istiyorum ve çokta merak ediyorum, acaba size göre normali nedir? Eşinizin annesi ile eşiniz ve siz arabayla biryere gideceksiniz, kendi arabanız ama annesi öne oturmak istiyor,(öne oturmak istermiş yani herzaman) eşinizin yanına, baba değil yalnız annesi, sizin tepkiniz ne olurdu, yada siz buna müsade edermisiniz başına gelen varmı acaba. Küçük bir konu ama böyle bir muhabbet geçti, sizlere de danışmak istedim bilhassa evli olan arkadaşların yorumlarını merak ediyorum..

benim için problem olmazdı ben zaten arkada daha rahat ediyorum

valla canım kendi ailemde eş her zaman öne oturur. ama eşimin ailesinde büyük her zaman öne oturur kuralı var. ayda yılda bir memlekete gittiğimiz için ben de sesimi çıkarmıyorum. kendi annem ya da babam ben varken eşimin yanına oturmaz. ama eşimin ailesi büyüğe saygı olarak görüyorlar bunu. kayınvalidem varsa o oturuyor kayınpederim varsa o oturuyor. ama sadece kayınvalidenin böyle bir şey yapması da ilginç.

Benımde oglanlar kucukken ben arkada otururdum kım olursa olsun esımın yanına oturudu sımdı oglanlar araba koltugunda bende esımın yanına oturuyorum kayınvalıdeme one otur demedım desem bıle ıstmez torunlarının yanında olmayı tercıh eder kendı annem ıcınde aynısı gecerlı ama babam yada kayınpeder varsa onlar öne oturur

Yanı bence dogru olanı da herkesın esının yanına oturmasıdır

Yoncam teşekkür niye ki, elimde olsa herkes dünyayı güllük, gülistanlık yaşasa...:16:
bu işler ince işler...bu yolda ömrümün yaklaşık kırk yılını verdiğimden olsa gerek Seni en iyi anlamış olmam...ama biliyormusun O senin yazgınsa yaşayacak ve göreceksin! umarım iyi yazılmıştır kaderin, kıymet bilenlerle karşılaşırsın...:kkk:

Amin çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için Allah razı olsun.. Dediğiniz gibi yazgı meselesi, varsa kaderimde iyi yada kötü baş üstüne çekicez..Kısmetten ötesi yok, bize de düşen böyle düşüncesini kurmak kafada, yoksa sonu sonu yaşıycaz..

Bazı kayınvalidelerin hala ipler benim elimde, hala ben bir numarayım havasından gelir bu durum, bi nevi ego tatmin meselesi. Gelin bak ben oğlumun hala gözdesiyim, hala bir numaradayım, senden de öteyim gibi bi düşünceleri oluyor sanırım. Biz nişanlıyken bile ben önde otururdum, illa oturucam diye asla tutturmadım, anne sen geç istersen diye demiştim bi kere, o da geç kızım sen otur dedi arkaya oturdu. O gün bugündür 2.5 yıllık evliyiz aramızda ön koltuk meselsi olmamıştır, o zaten kendisi arkaya oturur ben de öne, ben k.peder hariç kim olursa olsun önde oturuyorum, zaten eşim diyor geç aşkım diye :) ama bazı durumlarda mesela kalabalıksak, kv öne oturur kilolu olduğu için biz de arkada rahat ederiz, kimse de sorun etmez. Bu iş kv'de bitiyor, bazıları ön koltuğa farklı anlamlar yüklüyo nedense...

Son düzenleme:
Arkadaşlar bu konu hakkında fikirlerinizi istiyorum ve çokta merak ediyorum, acaba size göre normali nedir? Eşinizin annesi ile eşiniz ve siz arabayla biryere gideceksiniz, kendi arabanız ama annesi öne oturmak istiyor,(öne oturmak istermiş yani herzaman) eşinizin yanına, baba değil yalnız annesi, sizin tepkiniz ne olurdu, yada siz buna müsade edermisiniz başına gelen varmı acaba. Küçük bir konu ama böyle bir muhabbet geçti, sizlere de danışmak istedim bilhassa evli olan arkadaşların yorumlarını merak ediyorum..

ay çocukluğum aklıma geldi güldüm:) babaannem hep öne oturmak isterdi annemle arası o gün kötüyse annem ölse oturtmazdı onu öne :) ikiside surat asardı bizde dalga geçerdik. benim iiiçin hiç mühim değil hatta kayınvalidem şehirdışında oğlunu bizleri sık göremiyor diye arabaya binince anne sen öne geç derim oğluyla arabanın keyfini sürsün kadıncağız ama illa ben öne oturacağım diyen bir kaynanam olsa belkide banada batardı ama önemli bi konu değil otursun işte ne olcak.

öne oturmak isterse otursun da
bunu kıskançlıktan yaptıkları bariz belli olduğu için , istemezdim..

evet kıskanşlıktan yapıyorlar yada ben 1. sıradayım sen deilsin imajı...

işte bunu bildiğim için 'siz gidin ben sonra gelirim'' derdim heralde:1:
ha olur ya mecburiyetten ya da öyle denk gelir de oturur ona amenna
ama kıskançlık olduğundan oturtmam..:ssz:

bu sizdeki görünen kocadan çektim oğlum bana herşeyi yaşatacak sendromu , kocasından hayal edipte olmayınca erkek evlatlarına yaptırıyorlar , kaynanan öyle işte eski nesil kocalar kadına çok çektirediler ki halen çektirende var ,budur olay

bu sizdeki görünen kocadan çektim oğlum bana herşeyi yaşatacak sendromu , kocasından hayal edipte olmayınca erkek evlatlarına yaptırıyorlar , kaynanan öyle işte eski nesil kocalar kadına çok çektirediler ki halen çektirende var ,budur olay
kesinlikle haklısın benim k.v eşiyle yapamadıklarını şimdi eşimle yapmak istiyor

toplumumuzda bu bir nevi saygıdır. büyükler öne oturur yadırganacak bir şey göremiyorum ben açıkçası.

bazı arkadaşlar okadar doğru söylemişki kayınvalidelerin büyük çoğunluğu bunu 1. kadın olmak istedikleri için yapıyorlar. eşlerinden alamadıkları hevesi oğullarından almaya çalışıyorlar. niyet böyle kötü olmasa biz gelinlerde arabanın önünemi oturalım arkasına mı diye hesaplar yapmak zorunda kalmayız. saygı sadece arabanın arkasına oturmakla olmuyor.

eşim kv ben biyere giderken be öne otururum kv. ile ben biyere gidince o öne oturur:) bence hiçte sıkıntı olmazdı öne otursada ama eger kıskanclıktan yapmaya çalıssaydı inada izin vermezdım ama o ilimli olunca bende ilimlıyım:)

şöyle söyleyim, eğer benden büyük biri varsa kayınvalidem, kayınbabam; öne oturamam. sıkılırım, bu yüzden eşim dahi olsa hemen arkaya geçerim. kendi annem babam dahi olsa aynı şeyi yapardım çünkü.

saygısızlık gibi geliyor bana :26:

Back
X