Kayınvalide Derdi Olanlar Buraya

Az kaldi yakinda Turkiye'ye tatile gidecegiz.
Hic istemiyorum ama gidecegiz artik.
Aslinda ilk annemlere gitmek istiyorum ama ilk onlarin evine gitmeliymisiz(adetler oyleymis).
Dort hafta tatil yapacagiz, daha dogrusu kayinvalidem icin tatil gibi olacak.
Is yapmaktan usenmem ama sevmedigim birinin hizmetini yapmak zoruma gidiyor.
Kendisi oturur hic bir seye dokunmaz.
Cani isterse yemekte yardimci olur.
Annemle bile duzgun zaman geciremeyecegim off.

Bütün hamileliğim boyunca doğum yapınca kv gelecek ben ne yapacağım diye kendimi yedim. Aynı şehirde yaşıyırduk o zaman.
Kadın ben Doğum yaptığımın ertesi günü hastaneye geldi. Bir saatyadurdu ya durmadı. Bebeğim 13 günlükken eve geldi bi kahve içti gitti. Bir daha geldiğinde 6 aylık olmuştuk. Yani ben kara kara düşündüğümle kaldım hem kendime hem eşime zehir ettim.
Yani diyeceğim şu ki düşünmeyin kıZlar. Ne kadar düşünsen de olacağı değiştiremiyorsunuz. Bu özel ve güZel günleri kendinize zehir etmeyin tadını çıkarın

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Öncelikle benim eğitim durumum seni ilgilendirmez. Merak etme, gayet iyi anlamıştım ne demek istediğini. Farklı fikirlere saygı duyarım elbette ama o farklı fikirler insanları olmadıkları şeyler ile itham etmez ise. Tekrar ediyorum; buradaki insanların ne yaşadıklarını bilip bilmeden yüreklerimizin nefret dolu olduğunu iddia edemezsiniz. Bu bi nevi kayınvalideleri masum göstermek gibi olur ki en azından bizim kayınvalidelerimiz senin sandığın kadar masum değil. Nokta.

Sakin ol canım.
Ben ne kimsenin övgüsüyle yücelir, ne de yermesiyle küçülürüm.
Terbiyesizliği ortada.
Ne demek istediğimizi o da elbet bir gün anlayacak.
Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş. Hele dişli bir kayınvalideye denk gelsin de.. Bakalım kendi farklı fikrine hala saygı duyuyor olabilecek mi?

Ay herkeste ayni sorun galiba :)
Ben en son gun gun planlamaya karar verdim gitmede. Esimle oturup su gun burdayiz bugun ordayiz diye plan yapcaz sonrada kim ne derse desin uyguluycam ins.
Bizde ilk esimin ailesini goruyoruz bundan kacis yok ne yazikki :)
Onlarla gecirdigin gunlerinde tadini cikarmaya calis kafana takma cnm. Iyi tatiller simdiden.

o kadar güzel o kadar içten yazmışsın ki sanki ablamla, ailemle dertleşiyor gibi hissettim kendimi,,, çok teşekkür ederim.. dediğin gibi dinsizin hakkından imansız gelirmiş, dün öyle bir şey yaptıkki eşimle halı yıkamaya gidiyorlardı ya bi baktım eşim arıyor" aşkım annemin poşetini aşağıya at, anahtar içindeymiş galiba" dedi.. ama ilaç poşeti falan ayrı.. bende poşeti bağladım,, eşim aşağıdan bağırdı.. "aşkım ilaç poşetine de bak orda da olabilirmişşş,,ahhaaa dedimm sevda, şimdi yaptın yaptın yoksa daha bir hafta daha çekersin.. önce acaba ayıp olurmu olmazmı..sonraa amaann dedim bana ayıp olmuyor mu...koydum ilaç poşetinide attım aşağıya,, biraz ayıp ta oldu eminim ama kusura bakmasın ruhum daralmıştı artık.. Allahtan eşimde gelirken getirmedi.. zaten kv de kaynı para verecekmiş onun için gitti yani biz ne yaparsak yapalımm daha kalırdı da Allah razı olsun eşimin amcasından valla o gitti eve huzur geldi, eşimde bende rahatladık, düşün ki oğlu bile daralmıştı hareketlerinden,, bu çok kötü bir şey ama insan biraz kendine dikkat etmeli değilmi,, benim iki kaynım var.. olay anında ( kv kp ile tartışırken ) eşim yanlarındaydı ama bir kaynım yurt dışında onun pek yapacak birşeyi yok yeni gitti daha oturumu bile yok henüz,, öteki de başka şehirde bu aramış annemi al size götür o evde kalmasın demiş eşime gelirsem çok kötü olur o evi yıkarım falan filan demiş,, eşimde aldı getirdi annesini dahada olay büyümesin diye.. ama gel gör ki o günden sonra iki oğlu da aramadı.. buna rağmen kv diyorki,, aman o ikisi üzülmesin şehir dışında olan için o polis , psikolojisi bozuk diyor.. eşimde bende çoksinirlendik.. benim eşimde polis bu arada.. dedimki eşime, insanda azıcık minnet olur.. seni beğenmez, beni beğenmez.. ama gelip sığındığı yer bizim evimiz, biz bakıyoruz ve hala yaranamıyoruz acımıyor ne sana ne bana dedim.. eşimde farkında.. bu evlat ayıran annelere varya cok kızıyorum acaba nasıl ölecekler bu adaletsizlikle..

bak tatlım gene benden sana abla nasihatı eşinle annesi hakkında çok konuşma, çünkü sonra araları bozulur ve bunun suçlusu olarak eşin seni görür,o zaman da eşinle aran bozulur,,( bu ileriki zamanlarda olur) eşinin annesi sonuçta,,,, hatta eşin annesi ile ilgili yorum yaptığında, yorum dahi yapma tatlım,,,,
senin evine geldiğinde seni rahatsız ediyorsa dediğim gibi zaten hamilesin, başım dönüyor de miğdem bulanıyor de tatlım at kendini yatağa,,, zaten kv iş var diye gider bak gör,,,,
kayınvaliden sen hamile olduğun için yapıyor olabilir bunları,, sonuçta artık eşin bir aile olucak tatlım,,, bazen annelerde böyle kıskançlık oluyor, olabiliyor,,, ne yazıkki,,,,
tabiki de beğenmez,, benim görümcelerim de beni beğenmiyor, hem fiziksel olarak, her açıdan,,, ama ben kim olduğumu ne olduğumu gayet iyi biliyorum,,,, popomla gülüp geçiyorum,,, hele benden 10 yaş büyük görümcemi benim KV zannettiler birde,,,temiziz diye geçinirler, kahvaltı sofrasında yemekler dururken tırnak keserler,,,, varsın çirkin olan ,, pis olan ben olayım,,,, pehhhh,,,,,
sen bebeğinle uğraş,,hamileliğini düşün,,, yat uyu dinlen,, eşinle yalnız olduğunuz zamanların tadını çıkar tatlım,,, 7 ay sonra çekirdek aile olucaksınız nasıl olsa :))

Biz sadece içimizdeki kırgınlıkları buraya yazıyoruz.. Ne varki yüzlerine söyleyemiyecek?, söyleriz kırar geçeriz onların bize yaptığı gibi.. Ama eşlerimiz için, kurduğumuz yuvalar dağılmasada hasar görmesin diye bazı şeyleri söylemememiz, sanmasınki kimse yüzlerine tepki vermiyoruz, öyle bir zaman gelir söyleriz.. Ancak bizler sonuçta büyüklere saygıyıda öğrenmiş nesilleriz, sivrilikte haddimizi biliriz..Üzülme sen renksizgökkuşağı arkadaşım, bırak boşver isteyen istediğini söylesin, aykırı düşünsün.. Nasıl olsa yarın bir gün görecek onlarda dünya kaç bucak

Ben hem kv me hem kp e hangi konularda rahatsız olduğunu yumuşak bir şekilde anlattım. Biz bunlardan dolayı üzülüyoruz siz neden bu şekilde davranıyorsunuz dedim. Örneklerle bize karşı yaptıklatın Yada yapmadıkları herşeyi söyledim. Siz bu şekilde devam ederseniz benim sizinle ilişkim zora girer hatta devam etmeZ dedim. Dinlediler . Peki ne olmuştur sizce. Zerre değişmedi hiçbirşey.
Bence ben elimden geleni yaptım. İçim ve vicdanım çok rahat

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Selam arkadaşlar hergün topiğinizi okuyorum bazen cok gülüyorum bazen çok üzülüyorum allah yardımcınız olsun gerçekten

Aynen bende konuştum, hatta eşimin yanında konuştum.. Oğlunun yanında süt dökmüş kedi maduru oynar.. Aslında eşim yutmuyor, bunu kendide söyler, ama ne yapsın anne babası.. Ben çözümü çok mecbur kalmadıkça görüşmemekle buldum.. Eşimede kendin bilirsin dedim, beni mecbur tutarsan tercih yapmış olursun.. İlişkimizi zedelersin deyip konuyu kapattım.. Ama ben ne zaman gitsem çam devirir hatun.. Eve geliriz konuyu tartışırız ben bi 3 ay daha gitmem.. Öylee devam eder..

Iyi geceler. Esim asker ben hamileyim ve malesef kayinvaldemle ayni evde oturuyorum kocisimin gelmesine daha 10 ay var ve 10 boyunca burda kalmak zorundayim az once kavga ettik yine bi saygisizlik yapmadigim halde her seferinde terbiyesiz ve saygisiz olan ben oluyorum.. esimle aram bozulcak diye cok korkuyorum beninle ayni durumda olan varmi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

hafta sonu kocamla uzun zaman sonra başbaşa gezmeye gittik, akşama da illa bişey çıkacak ya, kayınvalidemlere geçtik daha kapıdan girmeden "ooo gezmeciler, orlara gidiyosunuz bize bize niye haber vermiyosunuz, bizide götürseydiniz" biri der ki, altlarında araba tabi gezerler. sinirlerim bozuldu kursağımızda bıraktılar yeminle sıkıldım. Eşime söyledim her gittiğimiz yeri hesap vermek zorunda, habe rvermek zorunda değiliz diye. Hayret bişey kadın ya. bende inat değil mi her hafta gezmeye gidicem and olsun. Bide diyoki ağustosta 3 tane düğün var haberiniz olsun diyo. Kocam şöförlüğünü yapacak ya allah ım sen kalbime kötülük verme yarabbim nolur

ev taşıyacağım bir haftadır ufak ufak yerleştiriyorum dün tatilim diye daha da ağırlık verdim kv akşam 8 aramış yardım edilecek bir şey var mı diyor. yemek yapmış gelin yemek yiyin diyor o saate pazar günü akşam yemeğimi kalır. yok yedik dedim tek başıma toparladım dedim kendi kafana göre koyarsın diye gelmedim diyor. konuşurken kısa ve net cevaplar verdim ama o son cümle çileden çıkardı beni bardağın alınıp gazeteye sarılmasının pek kafalık işi yok dedim. bugünde artık sinirden kb aradım benim arayıp çağırmam lazımmışım mış mış ....işe bak ya nerde duyulmuş dedim sizin arayıp sormanız lazım....

Benimde 1 aylik bebeğim var dun geldiler sevmeye kv diyo ki sana gelmedik bebek icin geldik

Yuh yahu!
Bari suratına söyleme!
Ne patavatsız, ne terbiyesiz kadın bunlar.
Hayırlı olsun bebeğin canım. Sen takma bunları kafana ki sütün bol olsun.

Canımmm..
Allah sağlıcakla kavuştursun inşallah..
Hem kocana, hem bebeğine..
Ben de yaşadım aynılarını. Hem de benim kızım 1 yaşındaydı eşim askerdeyken. Ve biz kayınvalide ile yaşıyorduk en başından ber, hala da yaşıyoruz..
O da bana çok çektirdi eşim askerdeyken. Her zamanki çektirdiklerinden farklı değildi ama eşim askerde diye tahammül etnek daha da zor geliyordu. Sen bir de hamilesin.
Duymamazlıktan gel. Başka şeylerle ilgilen. Bebeğin için..
Sen onunla ilgilenmedikçe, umursamadıkça bir süre sonra o da vaz geçecek. Hem de sen huzurlu olacaksın. Lütfen kendini de yavrunu da üzme.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…