dertli olmayan var mı ki?? bu başlığa çok sevindim. En azından burda deşarj olurum. akıl alırım sizlerden. Ben evleneli 9 ay oldu daha. Ama 9 ayda yıldırdılar. Eşimle şehir dışına taşınmayı düşündük okadar yani. Ha yine bir çok kişiye göre iyidir belki ama evliliğimizin güzel zamanlarını onlarla heba ediyorum.Benim kayınvalidem her ota b. ka afedersiniz çağırır oğlunu.Kadın utanmasa bakkala gıderken bile arıycak.hanımefendi arabasız hiç biryere gitmez. O düğünlere gider kocam şöförlüğünü yapar. Ev taşıdılar amenna yardıma gittik. ama hafta içi ikimizde çalışıyoruz. hafta içi akşam en ufak şeye çağırıp durdular. 1,5 ay oldu kocamın hala beli ağrıyor. benim annem kardeşim her yere otobüs dolmuş gidiyor bunlar kıçlarını kaldırmıyorlar.Ve en önemlisi araba bizim değil şirketin ve takip var üstündee . Allah ım korusun işinden olsa kocam onlar mı bakacaklar? biz evlendik dünyanın borcunu ödüyoruz aylık 2500 tlonlar yemin ediyorum 1 tane ceyrek bile almadılar.Bana 1 tane iğne almadılar. Millet çeyız, nişan alışverişine gider hep içimde kaldı hiç birşeylerini görmedim.Tamam yapmasın ama bir tane hediye de almaz mı ya? utanmadan bızım hala borçlarını ödediğimiz bilezikleri okuttular düğünde. Kayınpederimden canını iste malını isteme.Benim annem oraya giderken ekmek alırız, kola alırız parasını götürür cebime koyar.Bunlarda oğlana ne aldırsak derdindeler. Taşınma zamanı kayınvalidem ne dese beğenırsınız? " oğlum sana bugün çok kızdım, annemler ev taşıyorlar diyip şurdan bır ekmek arası alıp gelmedin, bekledim o kadar" diyo. Kadındaki yüzsüzlüğe bak ya. 1. si bakıyım oğlunun cebinde para var mI* dünyanın borcunu ödüyor, 2. si bilmiyomusun ev taşıyacağını akşamdan pişir hiç olmadı yumurta kır. tembel karı ya. eşimde dedi ki sen benim akşama kadar nerelere gittiğimi ne çektiğimi biliyomusun dedi. sustu. evlenmeden önce evi temizlerken herkes annemde dahil temizlik yaptı bu hatun bacaklarımdan rahatsızım diye kalkmadı yerınden öylece taburede oturdu amenna. ama yemek vakti geldi ne yicez dıyolar. Ne var evınde 1 tas pişirsen herkesin canı çıkmış. bekliyoki dışardan alalım. Annem de dediki siz oturduğunuz yerde melemen yapın yeriz onu masraf yapmasınlar dedi. sağolsun yaptı gönülsüz gönülsüz. ben bunlarla naparım nasıl geçiririm ömrümü bilmem. eşimde soğuk ama neticede annesi hep kıramaz ki. Adam bunaldı diyorki taşınalım başka şehire kafamız rahat etsin. ama ha demeye olmuyor. Çom dertliyim kızlar kafanızı şişirdim kusura bakmayın. Akıl verin ben nasıl yol izleyim
Kayinvalide dedimi benden sorulurhayatimi cehennem cukuruna cevirdi. Hayatimi gencligimi herseyimi mafetti. Kocamla arami herdaim bozdu. Sagolsun kocam da onun agzinin icine bakar.yaklasik 12 senelik evliyim. Sayesinde hep burnumdan geldi evliligim. En son esimle bizi birbirimize dusurdugunde yeter artik karisma dedim.buyuk kizim onun kizi sanki. Yavrum daha 6 gunluktu seni deli diye hastaneye kapatir alirim cocugu elinden dediginde.suan bunlari yazarken ezan okunuyor.bu dunya dada gercek dunyada da iki elim yakasinda..
Saka mi bu :) hayatinizda bir olumsuzluk yahut haz etmediğiniz, sevmediğiniz zatlar varsa bundan arinmanin tek yolu umursamamaktir. Lakin sizler olumsuzluğu bir de dilendirip konusarak kendi hayatiniza iyice dahil edip yerlesmesini sagliyorsunuz. Sonuç olarak var olan olumsuzluk olumlu olabilecek anlari da icine cekip yok ediyor. Iyi de neden? Kac yil daha yasayacaksiniz, kac zaman olacak mutlu olabilmeniz icin? Bu zamanlari sizi mutsuz ya da sinir eden kisileri konusarak mi geçireceksiniz? Yazik gecen omrunuze...
Düğünüme iki ay var. Kayinvalidem mecburiyetim olmasa hayatimin hicbir aninda yer alamayacak bir kisilige sahip. Lakin ben onunla ilgili yasadigim olumsuz anlari en yakinimda olan kisiyle dahi paylasmiyorum. Zira onu ve fikirlerini onemsemiyorum. Onemsemedigim bir zat konu olarak dahi yer almamali hayatimda. Yer alirsa bu onun degil benim hayatimdan calar. Yok yere...
Onemsemeyin yahu, yok sayın. Ilgilenecek, uzerinde konusacak oyle cok sey var ki, kotu olaylarin ve insanlarin kisiyi yipratmamasinin tek yolu onemsememektir. Saygi gostermek cok zor degil. Kimse kimseyi sevmek zorunda da değil. Nihayetinde uzerinizde hic emegi olmayan bir kisi. Sizi sevmek zorunda da degil. Kayinvalidemle hic tartismadim. Bu durum aramızdaki sevgiden degil emin olun :) ikili iliskilerde hislerden ne kadar arinirsaniz o kadar az zarar gorursunuz. Hisse ortaklıgi gibi dusunun :) ve emin olun sikintilar paylaştıkça azalmiyor sadece tazeligini koruyor.
Nee?? Seni deli diye hastaneye mi yatıracakmış? Allah onu bildigi gibi yapsın!!! Zaten ben iyiyim diyenden korkacksın. Ah be canım. Allah yardımcın olsun
Bu daha ne ki canim benim. Baksen ayni evde yasiyorsun ben 9 sene cok yakin oturdum hergunumuz beraber gecti.sonra sans buya sehir degistirdik allah im sana sukur dedim.daha 10 gun olmustuki geldiler.heray bendeler nerdeyse.olmadi telefondan yetiyor.2 aydir bende dunyami karartti yine.
Ona gore pis olan ben oglunun paralarini yiyen ben cocuklarina bakamayan ben.hersey ben. Oglu son model parabaya biniyor almasin ozaman.6+1 evde oturuyorum 2 cocuk anca yetisiyorum.ogluna evi kucultelim dite yalvariyorum yazik elektrige suya diyorum ailem gelince rahat ediyor diyir ama paralari ben yiyorum. Kizim a ozel yemek yapmiyorum yemiyor mu elbet acikicak diyorum cocuga bakmiyor oluyorum.anlatsam roman olur.en son bebegim ateslendiginde doktor a goturdum diye kavga cikardi sofradan kalktim.biseyi yokmus niye evham yapiyormusum.5 aylik bebek nerdeyse 39 derece atesli durmadan agliyor vay niye gidiyormusum.herseyin en iyisini o bilir. Herkesi yonetmeye calisir.ben kocamin isini sormam telefondan isini yonetir nerdeyse.cok icimi yakti cokkk.
Ordan bakınca şakaya mı benziyor bizlerin yaşadıkları? Komik bir yanı mı var? Varsa söyleyin bari biz de kafa dağıtmış oluruz.
Daha evli bile değilsiniz. Kayınvalideniz size cici davranıyordur eminim. İnşallah da öyle devam eder. Ama daha yolun başındayken büyük konuşmayın derim. Size yapılan zulme, sözel şiddete ve psikolojik baskılara umursamaz bir tavırda yaklaşabilir misiniz? Ben bizzat senelerdir yaşıyorum bu durumu. Ve anca 6 senede unursamamayı öğrendim. İnsanın kanı kaynıyor ve beyninden fışkırıyor resmen. Yaşamadan bilemezsiniz. Allah da yaşatmasın. Madem sıkıntılar paylaştıkça azalmıyor o zaman koskoca kadınlar kulübü o kadar cahil ki buraya "Bir derdim var" köşesini açmış! Tatmadığınız acılar hakkında yorum yapmayın lütfen.
Vay anasini yazdıklarımin tamamında iyi niyet ve yardım amaci varken nasil oluyor da bu denli ofke ile muhatap oluyorum anlamiyorum. Ofkeniz ve kininizle yaşayın o vakit ne diyeyim. He hayatim hakkinda bilgi vermek taraftarı olmasam da hayir iyi davranmiyor valide :) hani evlendikten sonrasini tahmin edebiliyorum. buna ragmen diyorum ki size, hayatiniz ve kalan omrünüz her seyden kiymetli. Bunu dedigim icin ofke ile karsilik goruyorsam buyrun devam edin ben bolmeyeyim.
Yuvami dagitip beni ogluna dusman eden bir kadina ne soylenirki Allah onu bildigi gibi yapsin diyorum ayrica hakkimida haram ediyorum ! bana yasattiklarini elbet biri gelip ona yasatacaktir Yuce Rabbimin adaleti buyuktur !!!
amin canım.
Çok üzüldüm yuvanın dağılmasına
Allah ona gereken cezayı verecektir!
Istedigim gelinligi bile bana cok goren cimri fesat sinsi bir kayinvalide dugunde bile uzerine kiyafet almayan sirf kuafore fazla para vermemek icin yalan soyleyen dugun gecesi bize takilan takilari calan dugunden bir kac hafta sonrada altinlarimi elimden alip bozduran bana hakaret kufur eden aileme soylemedigi lafi birakmayan bana psikolojik siddet uygulayan beni dayakla tehdit eden yuvami dagitmak icin elinden geleni ardina koymayan huzurumu bozan herseyime karisan ve hatta amacinada ulasan beni ogluna dusman eden bir kadina ne soylenebilirki Allah onu bildigi gibi yapsin diyorum peki ogluna ne demeli annesinin lafindan cikmayan oglucuguna ? hepsinede hakkimi haram ediyorum ! bana yasattiklarini elbet biri gelip onlara fazlasiyla yasatacaktir Yuce Rabbimin adaleti buyuktur !!!
bizimde bir aile dostu vardı, nakkıs, pis bir kadındı, bunların bir gelini vardı ben görmedim ama aklı başında akılı bir kadınmış, bu ana kız uğraştılar ayırdılar adamı karısından, boşandılar, bu arada nakkıs kadın duldu eşi vefat etmişti, ( çok iyi bir adamdı gani gani rahmet eylesin,) annesi le aynı evde kalmaya başladılar erkek kardeşini de ayırdı karısından, iki kardeş, bir anne, bir çocuk , yaşıorlar, sonra bu adama felçç indi tatlım,,, kadın bu sefer de erkek kardeşine bakmak istemedi, hatta bize gelmişdi çok pişmanım, keşke yapıcı olsaydım,, diyordu,,,, yani çeken çekiyor tatlım,,, sen kimseye beddua etme kötü niyetdede bulunma,, içini köreltme,,,,
Evet cnm bizim cevremizdede vardi gelinlerine yapmadiklarini birakmadilar yuvasini dagittilar en sonunda kadin ve adam felc olup vefat etti bildigim kadariyla !
beddua etmekten kacinirim her zaman ama gulum sanki bu kotulere bisey olmazmis gibime geliyor ! yada kendilerini oyle yansitiyorlar bilemiyorum Allaha havale ettim
Biliyomusun çok haklısın sonuna kadar katılıyorum düşüncelerininSaka mi bu :) hayatinizda bir olumsuzluk yahut haz etmediğiniz, sevmediğiniz zatlar varsa bundan arinmanin tek yolu umursamamaktir. Lakin sizler olumsuzluğu bir de dilendirip konusarak kendi hayatiniza iyice dahil edip yerlesmesini sagliyorsunuz. Sonuç olarak var olan olumsuzluk olumlu olabilecek anlari da icine cekip yok ediyor. Iyi de neden? Kac yil daha yasayacaksiniz, kac zaman olacak mutlu olabilmeniz icin? Bu zamanlari sizi mutsuz ya da sinir eden kisileri konusarak mi geçireceksiniz? Yazik gecen omrunuze...
Düğünüme iki ay var. Kayinvalidem mecburiyetim olmasa hayatimin hicbir aninda yer alamayacak bir kisilige sahip. Lakin ben onunla ilgili yasadigim olumsuz anlari en yakinimda olan kisiyle dahi paylasmiyorum. Zira onu ve fikirlerini onemsemiyorum. Onemsemedigim bir zat konu olarak dahi yer almamali hayatimda. Yer alirsa bu onun degil benim hayatimdan calar. Yok yere...
Onemsemeyin yahu, yok sayın. Ilgilenecek, uzerinde konusacak oyle cok sey var ki, kotu olaylarin ve insanlarin kisiyi yipratmamasinin tek yolu onemsememektir. Saygi gostermek cok zor degil. Kimse kimseyi sevmek zorunda da değil. Nihayetinde uzerinizde hic emegi olmayan bir kisi. Sizi sevmek zorunda da degil. Kayinvalidemle hic tartismadim. Bu durum aramızdaki sevgiden degil emin olun :) ikili iliskilerde hislerden ne kadar arinirsaniz o kadar az zarar gorursunuz. Hisse ortaklıgi gibi dusunun :) ve emin olun sikintilar paylaştıkça azalmiyor sadece tazeligini koruyor.
Saka mi bu :) hayatinizda bir olumsuzluk yahut haz etmediğiniz, sevmediğiniz zatlar varsa bundan arinmanin tek yolu umursamamaktir. Lakin sizler olumsuzluğu bir de dilendirip konusarak kendi hayatiniza iyice dahil edip yerlesmesini sagliyorsunuz. Sonuç olarak var olan olumsuzluk olumlu olabilecek anlari da icine cekip yok ediyor. Iyi de neden? Kac yil daha yasayacaksiniz, kac zaman olacak mutlu olabilmeniz icin? Bu zamanlari sizi mutsuz ya da sinir eden kisileri konusarak mi geçireceksiniz? Yazik gecen omrunuze...
resmen boşandın mı eşinden tatlım?
Ben arkadaşa katılıyorum. Bir insan acısını ne kadar çok kendine dert ederse acısı o kadar büyür. Kayınvalideleriniz de zaten siz böyle olun diye bunları yapıyor. Umursamamak mümkün değil ama en azından umursamıyor gibi görünürseniz belki biraz rahatlarsınız. Biliyorum dışarıdan konuşmak kolay. Çok şükür benim kayınvalidem dünya iyisi bir insan. Yararını gördüm zararını görmedim. Oğlu mutlu olsun ona yeter. O yüzden sizin çektiklerinizi ben hayal bile edemiyorum. Ama bambaşka konularda yaşadığım acıları düşünüyorum, ne zaman amaaan boşver dediysem rahatladım. Belki de burada anlattıkça içiniz rahatlıyordur. o bakımdan iyi. Ama gerçek yaşantınızda sürekli bunları düşünürseniz inanın bana asla mutlu olamazsınız. Hepiniz umarım birgün bu sıkıntılardan kurtulursunuz. Allah yardımcınız olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?