Kayınvalide düğünü yapıyorum diye herşeye karisirim diyor.

E madem her şeyi erkek tarafı alıyor adet böyle demek ki adetlere bağlı bir insansınız. Kayınvalideye hürmet göstermek, hizmet etmek bunlar da adet değil mi? Yoksa sadece işinize gelen adetleri mi kabul ediyorsunuz?

Bana kayınvalide haksız gelmedi parayı veren düdüğü çalar demişler. Şu çalışırsam asgari ücret alıcam mantığını da anlamıyorum. Hiç para almamaktan daha iyi değil mi? İki yetişkin insansınız gerçekten ne cesaret evlendiniz, birinizin maaşı yok biriniz maaşı taksit ödemeye gidiyor. Kirayı dahi kayınvalide ödüyor. Ailelere güvenip koştur koştur nikah kıymanın sonu böyle oluyor işte
 
Ben size hak veremedim. Her şeyi erkek tarafı yapar dediyseniz, onlar da parayı veren olarak her şeye müdahale etme hakkını bulurlar kendilerinde.

Sizin düğün masrafınızı, kiranızı neden kayınvalide ödüyor ki?

Ne maddi yardım alın, ne de işinize karıştırın. Evlenmeye karar vermiş yetişkin bir kadınsınız ama çözümü yine babanızın bulmasını bekliyorsunuz. Keşke evlenmek için acele etmeseymişsiniz.

Bu saatten sonra yapabileceğiniz tek şey çalışıp, kadından bir kuruş yardım almamak. Ya da ayrılmak.
 
Kadin ben buyum diyor. Evlendikten sonra kiranızı da ödeyecekmiş. Bu karismalar, kendi evi gibi görmeler devam edecek olduğu gibi. Beğenmiyorsunuz, evlenmeyeceksiniz bu kadar basit.
Kendi evi zaten Tahin. İğneden ipliğe o yaptı.
Yatağını alır gelir bi odaya yerleşir. Kim gelme diyebilir ki ona? Hele konu sahibi o eve gelinliği ile bi girsin. Şimdiden yola girdin dönmek yok diyen babası yarın kocanın anasıdır susacak idare edeceksin diyecek. Yok öyle boşanma falan.
 
Resmi nikah var buna güvenerek zaten işkence ediyor bana

Kızım deli misin? Evlilik birliğinin gerekleri oluşmadığından tek celsede boşanma şansın var. Kullan o şansını, bu kadın sana cehennem azabı olur. Daha konuyu okumayı bitirmedim, inşallah boşanma kararı almışsındır.
 
Kayınvalidesi olmasa başını sokacağı bir evi olmayacak, kocişinin kalan parası simit almaya yetmez; bundan haberi yok, "Kayınvalidem evde sigara içiyor, uyansın onu babama söyliycem." diyor.
Evlenebilmek için sınav şart!
 
Aynen öyle olacak.
Kadın içinde zor, tek başına nafaka almadan çocuk büyüt ,evleneceği zaman bile sırtından inmesin. İki evi nereden nasıl idare edebilir zaten?
Yanlış hatırlamıyorsam, evlilik süreçleri de babanin olaya dahil olması ile mecburen başlıyor gibi birsey. Baba kızını bir an once evden göndermek istiyor.
Kayinvalide evlilik için hevesli falanda değil öyle.
 
Ne derseniz deyin boşan demeyin konu sahibine. Babası masrafları ortak yapalım demiş, kaynana yanaşmamış. Onlar da geri çekilmiş. Mazallah kaynana vermez oğlunu diye herhal .
Bu kadar mı yokluktasın diyesim geliyor. Kocayı sosyal medyadan bulması ayrı dram, bunlar ayrı.
 
Kusura bakmayın ama esinizin annesi haklı, şu konudan okuduğumda bende bıraktığı his;siz ayaklarına gidip onlarla tanismissiniz, adam ve kadin size istediği gibi rest cekiyor ,siz maddi olarak onlara bağımlısınız.Sanki boyle bir koca ve damat bulduk çok şükür kaçırmayalım gibi görünüyorsunuz dışarıdan ve bu hiç hoş bir görüntü değil. Bir kere dik olmak için ekonomik özgürlüğünüz olacak ikincisi ise kadin ve ailesi saygı görmek istiyorsa biraz kendi değerini bilecek ,değişik haller, sizin iş baştan kokmuş
 
Baba da kızını evden göndermenin derdinde üstelik.
İkide bir yola çıktın sabret demek nedir ya, sanki çarşıya gidiyor. Yolun aslında adım adım boşanma yolu olduğunu idrak edemiyor koskoca adam.
 
Adam asgari ücretin 1 tık üstüne çalışıyor zaten, ben anlamıyorum kadınlardaki bu çalışsam asgari alcam triplerini, erkeklerin canı yok heralde ne işte olsa çalışıyorlar.
 
Adam asgari ücretin 1 tık üstüne çalışıyor zaten, ben anlamıyorum kadınlardaki bu çalışsam asgari alcam triplerini, erkeklerin canı yok heralde ne işte olsa çalışıyorlar.
Çalışmayı hiç istemiyor.
Çalışsam ne olacak asgari alacagım zaten kafasında.
Sanki ortada çocuk var da aldıgı kreşe gidecek gibi hayıflanıyor daha çocuksuz haliyle.
Çocuguna da k.valide bakacaksa dua et valla.
 
Çalışmayınca o evde rahat rahat oturacağını mı sanıyor acaba? Boş bırakırlar mı be? Millet o kadar masrafı gelin alalım vitrinde biblo gibi dursun diye yapmıyor heralde.
 
Ay bi de ilk aydan hamile kalır, olmazsa olmaz o zaten. Bunlar hepimizden cesur yaşıyor bu hayatı, bi şekilde devrile doğrula yılları deviriyorlar. Ne dense boş, gerek yok yani.

Benim kopegimin bile aylik butce kalemi var cunku saglam bir ihtiyac listesi var. Insanlar bu anlayamadigim cesaretle evlenip, cocuk dogurmayi onunu ardini dusunmeden yasiyor. Bir ben korkagim herhalde iyice planlamadan tatile bile cikmam
 
Kadın haklı. Parayı veren düdüğü çalar. Bizim oralarda erkek tarafı öder demeyi biliyordun. Sizin oralarda erkek tarafı gelinin evinden çıkmıyor sonra ben ödedim diye. Hatırlatayım dedim.

kimin tarafa göre yapıldı bu masraf onu da anlamadım ben kız tarafına göreyse tamam işte erkek tarafı almış hepsini. yok erkek tarafına göreyse ona da şaşırdım doğrusu egeli diyor kv tarafı oralarda iğneden ipliğe beyaz eşyadan mobilyaya kız tarafı alır erkek sadece ev almak zorundadır. (adete göre yapılacaksa hani )

neyse fazla uzattım, evi de eşyayı da KV yapınca hak sahibi görmüş kendini doğal olarak.
Ee haklı eşyayı alan kv, evin kira faturasını veren Kv, düğünü de Kv yapmış. gelin çalışmıyor oğlu çalışıyor ama elinde birşey yok. Zaten sizin sayılmaz ki ne ev ne eşyalar hepsini KV ye yıkmışsınız
 
Kadın haklı. Her şeyi kadının üstüne yıkmışsınız ohhh bir de laf ediyorsunuz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…