Kayınvalide düğünü yapıyorum diye herşeye karisirim diyor.

bu küçük bi örnek. Evin her esyasına böyle diyomuş. Babamın aldıgı yatak. Babamın aldıgı kanepe. Önceden hiç bişey demeyenler birden bire değişmişler
Komik ya hadi babamin aldigi yatakta seviselim de diyor muymus? Nasil bir insanmis ya umarim bir daha evlenmezde birinin daha basini yakmaz.

Bir an önce girin işe sakın ertelemeyin. Bu kadınla başınız çok ağrır. Yapmasın o zaman masraf zorla isteyen yok. Hemen iş arayın hemen.
Nego , kız tazminat almak için nisandan önce nikah kiymis. İşte yoruluyormus çünkü tazminatsız çıkmayım diye nikahı öne almis, girip çalışır mı.
Kv evin kirasi,faturalara kadar odeyecekmis sürekli. İsteyen de var yani

Böyle bir insandan neden para alıyorsunuz? Perdesiz oturun gerekirse kağıtla kapatın camları ama bir şey beklemeyin biraz gururunuz olsun. Ne demek benim evimdeki eşyayı başkası seçiyor? Bu kayınvalide evinizde huzur bırakmaz. Ya ayrılın ya da hiçbir maddi yardıma izin vermeyin

bu nasıl bi konu, bu yaşananları bi insan kendine nasıl yakıştırır bu muhabbetleri falan?

bu sinyalleri alamıyor musunuz cidden konu sahibi?

evlilik böyle mi oluyor sanıyorsunuz cidden?

Komik ya hadi babamin aldigi yatakta seviselim de diyor muymus? Nasil bir insanmis ya umarim bir daha evlenmezde birinin daha basini yakmaz.
Sahane bir ev dizmişlerdi. Noldu doğru düzgün bile kullanılmadı. İkinci elde sattı çocuk hepsini. Şimdi naptı bilmem

bu küçük bi örnek. Evin her esyasına böyle diyomuş. Babamın aldıgı yatak. Babamın aldıgı kanepe. Önceden hiç bişey demeyenler birden bire değişmişler

İnanılmaz ya, ne garip insanlar var gerçekten Neyse ki kurtulmuş kızcağız erkenden.

Yerinde olsam , ya annen artık bir lira bile vermesin ,işimize de karışmasın derdim. Düğünü biraz daha ertelerdim. Bu arada ben de girer bir işe çalışırdım. Ya da düğünü yapsanız bile iş bulmaya bakın. Kadına kiraydi, faturaydi odetmeyin. O zaman karışma hakkı olmaz.

Haaa böyle yapamayız derseniz de ya karışmasına ses etmeyeceksiniz ya da ayrılacaksıniz yol yakınken. Çünkü ileride beraber oturalım yetemiyorum diyecek, eşinizin de geliri gideri belli onun da aklına yatacak tamam diyecek

Olaya babanızı katmayın, bu şikayet eden bir çocuk gibi olur. Kayınvalideyi karşınıza alıp açık açık konusun. Parayı o veriyor diye herşeyde onun söz hakkı yok. Birçok insana evlenirken aileler destek olur ama kendi zevkini ve kurallarını dayatmak kayınvalidenin had bilmemezliği bence. Nazik bir dille konusup rahatsız olduğunuzu söyleyin

Sahane bir ev dizmişlerdi. Noldu doğru düzgün bile kullanılmadı. İkinci elde sattı çocuk hepsini. Şimdi naptı bilmem
Kolay elde edince kıymeti olmuyor bi şeyin. Babası ev dizip içine gelini eliyle koymasa, bi şeyler yapacağım diye g.tü çıksa bak nasıl içi titriyor. Hep rahatlıktan.

Her şeyin lüksü, pahalısı vs var elbet. Ancak düğün işlerinde bütçeye göre hareket etmek gerekir diye düşünüyorum. 300 bin TL bana fazla geldi sizin durumunuza göre. Düğün hazırlığına önceden başlamak gerek.

Bence sizin için en doğrusu şöyle olurdu, sende işe girip çalışırdın. Evliliği 2 sene ertelerdin. Mesela şu düğün paketi 24 ay ödemeli, aylık taksit 2800 TL diyor. Sen öderdin 8500 TL asgari ücret ile. Ailenle kaldığına göre ödeyebilirdin.

Şu beyaz eşya takımı 9 ay taksitle aylık ödemesi 4300 civarında. Eşinde 9500 TL maaş ile bunu öderdi 9 ay.
Borcu bitince, düğüne kalan 15 ayda halı,perde, ıvır zıvır, düğün masraflarına borca girerdi.

Tabi ki düğün masrafı kenardan hesap kitap ile olmaz ama aileler zaten destek oluyormuş, eksiklere onlar da destek olurdu.
2 sene sonra evlendiğiniz zaman borcunuz olsa bile az olurdu. Düğün takısı vs gelirse onlarla kalan borcu kapatırdınız.
Kirada bile olsanız geçinirdiniz bir şekilde.

Kimseye muhtaç olmadan azıcık aşım, ağrısız başım şeklinde giderdi.

Asgari ücret sıfır tlden iyidir 300bin masraf ne demek niye başkalarından bu kadar büyük beklentiye giriyorsunuz ki? Madem adam iyi evlenin teker teker evliyken kendiniz alın eksikleri, şart mı eksiksiz eve evlenmek? Valla ben olsam karışmasın diye zırnık istemem

Kadın evi kendine düzüyor haberin olsun.

Aynen yoksa niye oturup perdeye kadar karışsın?
Bir de eli çok bonkör, hem para harcarken şikayet ediyor ama inanılmaz paralar veriyor?

Konu sahibi hiç şüphelenmedi sanırım ama aksi mümkün değil kaynana o eve gelecek.

Benim kaynanam kayınpederim evime asla karışmaz Allah için çok iyi insanlar sanırım.

Bunun iğneden ipliğe kadar kendimiz aldığımız için olabilitesi büyük tabii

Çevremde de görüyorum masraf yapan illa karışıyor. Kız tarafı 'bizim adetlerimize göre her şeyi erkek tarafı yapar' demeyi biliyor ama aynı adetler kayın ailenin her istediğinin olacağını da içeriyor.

Mesela bir tanıdığımızı babannesi evlendirdi, kızın kaynanası değil kocasının babannesi karışıyor. Çünküüü parayı veren düdüğü çalar.

Sen 8500 TL yi küçümseyip çalışmamaya devam et. Kaynanayla karşılıklı sigara içersiniz artık

O zaman büyümeden evlenmeseydiniz. Parayı veren düdüğü çalar.

"Çalışsam zaten asgari ücret alacağım" diyerek çalışmamak neyin kafası biri bana anlatabilir mi?
Şu an her ay bir yerden gelen 30-40 bin liranız mı var da prenses gibi "ayyh o paraya çalışılır mı" diyebiliyorsunuz?
Siz de çalışsanız eşinizin maaşı krediye giderken düşe kalka da olsa geçinirsiniz.
Kayinvalide çenesi çekmek asgari ücretle çalışmaktan daha mı kolay?
Kadın hem her şeyi alıp hem faturanızı kiranizi ödeyecekse size saygı duymaması çok normal. Kadın evciliğinize sponsor olmuş, daha ne yapsın?

kayınvalideniz 300 bin masrafı zaten yaptı ve şimdi sizden 150 bin lirasını mı talep ediyor?
Herşey dört dörtlük olsun istiyor.Gorsen kirada oturan fakir bir aile eşim.
?
Bilseydim evlenirmiydim o kadar iyi duruyorlardı ki.Esim hircinlasti onun yüzünden
ne? ne iyisi? yahu siz izmir-ankara arasında haç il varsa hepsinde adamla ayrı ayrı kavga eden üye değil misiniz?
özelde çalışyorsunuz tayin yok bir şey yok hemen nikah kıyıp koşa koşa işten ayrıldınız.
internette tanışmışsınız adamla tanışmaya ayağına gitmişsiniz.

bunları hep yazdınız nerede iyi duruyorlardı? kadın size ben seni istemeye gelmedim senin baban geldi demiyor muydu?
Kendi aralarında halletmisler babam ısrarla perdenin fiyatının yarısını göndereyim dedi yok sizden para istemem istemem diyor

benim babam olacak kadına paranın yarısını göndereyim diyecek...hey yavrum hey. babanız da usul adap bilmiyor herhalde. o işler öyle EFT ile olmaz. siz alışverişi yaparsınız kim neyi ödüyorsa baştan bellidir ve ona göre öder. bizde alışverişe bile gitmiyor büyükler şimdi. evlenecek olanlar alıyor. kim neyi ödeyecekse de baştan konuşuluyor parayı çocuklarına veriyorlar. dünür ailelerin arasında para lafının edilmesi ne adar ayıp.

Bizde erkek tarafı alır herşeyi bunu erkek tarafına nisanda başta belirtiyorlar.Ama annesi birşey almaya yanaşmadı.Esim ilk başlarda şikayet ediyordu.Zaten ben söyledikçe annesi haklı oldu.

çünkü haklı.
siz erkek tarafı alır demişsiniz.
onlar da yooo demiş.
size uymuyorsa o işi orada bıracaktınız. bu çok basit değil mi? kadın alırım dememiş ki baştan yok demiş.

Çalışırim.Almam gerekenleri aldım.Yeri geldi.Babam ben alırım.Diyor babam asla laf etmez.Kv gibi değil.
sizin almanız gereken şeyleri aldınız siz yani. peki.

300 bin ne masrafı yapacakları eşya ortak alındı 62 bin tuttu.Ve beyaz eşyalar hep hediye geldi.

kendiniz dediniz 300 bin şimdi diyorsunuz 62 bin + beyaz eşyalar hediye geldi + ben kendi almam gerekenleri aldım
bir de diyorsunuz eşim her ay 8 bin borç ödeyecek. zaten 9500 maaşı var. kayınvalide 300 bin masraf yaptıysa daha perde yeni diktiriliyor neye yaptı bu masrafı?

tüm bunlardan hangisi doğru?

sizin zeka yaşınız bence 12 filan.

kendinizi ifade etmekten acizsiniz.
hesap kitap bilmiyorsunuz.
şurada konu açıyorsunuz ne dediğiniz belli değil, bu kaçıncı konu oldu.

o kadar örfe adete göre evlenecektiniz internetten tanışı adamla tanışmaya koşa koşa gitmek nedir?

söylediğiniz şeylerin iler tutar ele gelir tek bir yanı var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…