- 24 Ocak 2021
- 13.001
- 29.862
- 548
- Konu Sahibi elifnurbeyza
-
O zaman 5 dakka bile durma , bu da sana ders olsun bir daha önceden nikah yapma ...Elimde haklı çıkacak delil de var.
Baya ders oldu.O zaman 5 dakka bile durma , bu da sana ders olsun bir daha önceden nikah yapma ...
Mıknatısla sanırımOrtada kayınvalide.problemi varsa orda sözü geçmeyen, anne bu benim eşim sen de annemsin herkes yerini bilecek kimseyi kimseye ezdirmem karakteri yoksa orda evlilik olmaz. Kimseden bir şey kabul etmeyin zamanla evi tadilat da yaptrrsnz istedgnz perdeyi de alrsnz. Neden insanlar bir şey sahip olacağım diye ailelerini zora sokar da çene dinler anlamış değilim.
Biraz farklı taraftan bkin ben olsam bu şekilde hırçınlasiyor eşim dednz ya annesine karşı ilerde sizi dovmeye kadar gelir emin olun. Mecbur değilsinz ve asla baştan sabretmyn..nerden buluyrsnz itina ile böyle ana kuzularini anlamıyorum
Boşanmaya gidiyor.9 bin maaş 8 bini krediye gidecek..
Ee siz ne yiyip içeceksiniz?
Neden evlendiniz bu şartlarda?
Kv. bir kere o eve girer çıkar sigarasını da yakar eşinizde sesini çıkaramaz çünkü kira faturaları da ödeyecekse kesilmemesi için susacak..
Siz iki yetişkin olarak bir ev kuramıyorsunuz..
Ev aslında kayınvalidenin bir nevi öyle görüyor..
Sizin bir iş bulup bulamayacağınız meçhul..
Eşiniz annesine zaten laf söyletmiyor siz söyleyeneceksiniZ o sinirlenecek falan…
Yani bu evliliğin sonu bana pek bir hayırlı gelmedi.
Yani ama.bu devirde de erkek tarafı diye herşeyi yıkmak ne kadar doğru. Herşey ateş pahası ,kadın size sinir olmustur büyük ihtimalle, burnunuzdan getiriyor bu nedenden. Yani birşeylerin ucundan tutmak da zor olmamalı.Bizde erkek tarafı alır herşeyi bunu erkek tarafına nisanda başta belirtiyorlar.Ama annesi birşey almaya yanaşmadı.Esim ilk başlarda şikayet ediyordu.Zaten ben söyledikçe annesi haklı oldu.
Bayılazam hala bizde erkek tarafı alır diyor. Madem bu eski adetleri devam ettirmeye heveslisiniz, o zaman kaynanaya da laf etmeyeceksin. Hatta sana ayrı ev açtıklarına şükret. Birlikte de yaşayabilirdiniz. Onlarda öyledir eskiden.Bizde erkek tarafı alır herşeyi bunu erkek tarafına nisanda başta belirtiyorlar.Ama annesi birşey almaya yanaşmadı.Esim ilk başlarda şikayet ediyordu.Zaten ben söyledikçe annesi haklı oldu.
Ben bunları aldım.Gicikligina yapıyor zaten.Yani ama.bu devirde de erkek tarafı diye herşeyi yıkmak ne kadar doğru. Herşey ateş pahası ,kadın size sinir olmustur büyük ihtimalle, burnunuzdan getiriyor bu nedenden. Yani birşeylerin ucundan tutmak da zor olmamalı.
Çalışırken tazminat almak ,işsizlik maaşı almak için gözü açıklık edip nikahı evvelden koyip işten cikinca böyle elinizde patladı işte.
Akıllı insan çalışmaya devam eder son dakikaya kadar ,aldığı maaşla ihtiyaçlarını karşılardı.
Bende evlenirken ailemin öyle.kenarda beş kuruşu yoktu , lisans mezunuyum çok da dengim olmayan bir işte asgari ücretle çalışıp beyaz eşyaların hepsini,koltuk takımı ,halılar ,tüm çeyizlik olabilecek mutfak aletleri ,nevresim vs herşeyi aldım. Sırf ilerde başım dik olsun diye.
Ailem istemedi karşı çıktı eşyaları ortak almaya babam baktı.Huzur vermiyorlar hadi bizde masraf yapalım önce tamam dedi.Sonra yok baban dalga geçti ben oducem yaptı.Bayılazam hala bizde erkek tarafı alır diyor. Madem bu eski adetleri devam ettirmeye heveslisiniz, o zaman kaynanaya da laf etmeyeceksin. Hatta sana ayrı ev açtıklarına şükret. Birlikte de yaşayabilirdiniz. Onlarda öyledir eskiden.
Hiç sanmıyorum ama neyseBen bunları aldım.Gicikligina yapıyor zaten.
Size hiçbir şey ders olmaz. Eşinizi övüp durmuşsunuz bu konuda ama önceki açtığınız konuları da biliyoruz.Baya ders oldu.
Boşu boşuna bir hafta harcama, bu işten hayır gelmeyecek. Adamdan da soğumuşsun zaten. Yazık etme zamanına. Kendi hayatını elinle mahvediyorsunEsimin annesi var babası vefat etti.Benimde anne hayatta değil.Daha az öncesine kadar abartmıyorum 4 saat nutuk dinledim arkadaşlar.Siz diyeceksiniz ayrıl bakıyorum eşim gece gündüz ev için uğraşıyor.Surekli tadilat yapıyor.Eksik gedik uğraşıyor.Kv sirf ortak eşya alınmadı.Parasini ben ödüyorum sizdende birşey istemem diyor.Eve perde alıyorsa kendi secebilirmis o oduyormus.Hali alınacaksa o secebilirmis o ödüyormus.Esim annesine evde sigara içme anne demiş.Birdaha gelmicem maddi destekte olmucam demiş.Sirf rahat rahat sigara yakamadi diye.Evde sigara icilirmi üstelik yeni eşyalar gelin evi.Balkon var müstakil ev kapalı bahçe var wc var sigara icebilecegi.Rahat içmesi gerekiyormuş ve senin benim evim yokmuş.Afedersiniz bu kadın gurur yapıp çocuklarına yıllarca nafaka almamış.Esim çalışmış.Ne isterse oğluna aldırmış.Simdi 10 bin liraya perde diktirdi.Evde sigara içmeyi kendinde.hak buluyor.Yeminle bezdim.Daha neler neler babam yola ciktin sabret diyor.Ama ben bıktım bu sigara konusu para benden çıkıyorsa herşeye karisirim demeleri babam şuan uyuyor ona diyeceğim şu ya maddi destek ol su kadının çenesini kapat sert konuş yada ben oraya gittiğimde bir haftada dönersem sesini çıkarma dicem.Ben ailemde çok problem gordum kavga gördüm.Ama bu kadar da müdahale görmedim.En şizofren dediğim yengem bile kv dem den daha iyidir.
Allah razı olsun.Sagolun.Ayrilmayi hem istiyorum hemde istemiyorum.Günaydın.
Ayrılmayacağına göre bu iş artarak devam eder, bilgin olsun.
Hele bir de bebek olunca gör, evine yerleşir.
Bu arada anneciğine çok üzüldüm. Allahım rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah arkadaşım.
Amin inşallah. Allahım hepimizden razı olsun inşallah.Allah razı olsun.Sagolun.Ayrilmayi hem istiyorum hemde istemiyorum.
E bu iş kiranızı ödeyemiyorum birlikte yaşayalıma döner kısa sürede o zaman ne yapacaksınız?Eşim 9600 kusur lira maaş aliyor.8000 lira taksit ödeyecek.Kira kv odeyecekmis.Afedersiniz benim bölüm öter hesabı yapıyor.Esimi bunaltiyor.
Kv hakli. Maddi destek istemiyoruz o halde diyemiuorsunuz kv ye. Ayrica hesabini 3lbette yapmalı. Parayı agactan toplamiyirdur. Ben kv yerinde olsam kurus vermem size. Bu aileler saf mi oluyor ne. Sizde kv yi ilerde eve almayacak yapı bile varben olsam hic emek vermezdimEşimi seviyorum sabretmeye çalışıyorum eşimi eziyor.Destegimi çekerim diyor.Esimle aramı bozdu.Babamda yola girdin sabret diyor.Suan çalışsam asgari ücret alicam kayınvalidem yaptığı 300 bin masrafi 150 bin e düşürmek istiyor babam olmazsa nasıl masraf karşılıcam
Hak yani evde sigara tuttururum demekKv hakli. Maddi destek istemiyoruz o halde diyemiuorsunuz kv ye. Ayrica hesabini 3lbette yapmalı. Parayı agactan toplamiyirdur. Ben kv yerinde olsam kurus vermem size. Bu aileler saf mi oluyor ne. Sizde kv yi ilerde eve almayacak yapı bile varben olsam hic emek vermezdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?