Kayınvalide evinde oturmak

Birlkte oturma taraftarı değil ne kendi ne annesi ama şu an ki durum için çözüm bulmaya çalışıyorlar :/

Size öyle derler tabi. Sanki her türk erkeğinin gönlünden anasıyla oturmak geçiyor gibime geliyor. Fırsatını bulan hiç ıskalamıyor. Siz de ona deyin ki. Diyelim ki belimizi doğrultammadık annen ne zamana kkadar göçebe yaşicak de.

Bu evliliğin amacı nedir bu gibi durumlarda onu sorgular oldum. Aynı çatı altında yaşamak mı? Özgürce sevişmek mi? Veya aile olmak mı?

Aile olmak için de, aynı çatı altında olmak için de (adı üstünde çatı), sevişebilmek için de önce dört duvar bi eve ihtiyaç var. Bu ev başkasının evi olmaz olmamalı. Ev üstüne ev olmaz diye söz var doğru söylemişler.

Eğer işi bir an önce resmiyete dökmek istiyorsanız evlenip aynı eve çıkana kadar kendi evlerinizde ayrı ayrı yaşamaya devam etmeniz bile bu senaryodan daha mantıklı bence.

Peki ne kadar beklemeli? Baktık bir düzene girdiği yok, sevdiğim adamı fakir diye bırakacak mıyım? :/ bu düşünce bana çok ağır geliyor

Fakir diye degil, öngörülü olmadigi icin. Dügünden 6 ay önce niye dükkan acmis? Bunu niye hazir sermayesi olmadan yapmis? Eger dükkan acmak istiyorsan, ilk 6 ay kurus kazanmadigini, hatta borc yaptigini varsayarak bir birikimin olmali.

Adamda hic birikim yok. Dügün yili bide risk aliyor. Sonra "eeh kavusalim ve annemlerde kalalim".

Bunlari diyebilen 30 küsür yasindaki bir insan ile ben sahsen evlenmezdim.

Bu arada karismak olmasin fakat yerinde olsam ise girip kendi maasimi kazanirdim. Bu devirde tek maas ile gecinmek zor. Ha yok esim bana bakmaya mecbur diyorsan, kusura bakma fakat o istedigin es, bu kisi degil canim.

Onlarda 2 ay kalıyosa sizde 4 ay kalacak. İstediğin gibi misafir çağıramicaksın. İstediğin yemeği pişiremiceksin. Yayılîp oturamicaksın. Tembellik yapamicaaksın. Ben bebeklerim doğduğunda 6 ay kaldım. Kadınla kanlı bıçaklı olduk. Ne güzel geçiniyoduk halbuki. Bi de ben kendi evimdeydim o bizdeydi .ona rağmen.

Benim kv de çok iyi. Çok düşünceli. Beni de çok sever. Ama adı üstünde kv. Kendi annenizi kardeşslerinize gönderip evine yerleşmek ne kadar abesse, bu da o kadar abes.

Bak benim kv şimdi bi haftalığına bende. Ben de çok yorgunum kolumu kaldıramıyorum oturuyorum. Mutfaktan su sesleri geliyo. Huzursuz oluyorum. Oturduğum yerde dinlenemiyorum kadın iş yapıyo diye.

Zamanın ne göstereceğini bilemem elbette ama sabreder 1 odalı da olsa kendi evimi, düzenimi kurarım. Yarın birgün abla-abi demez mi 'niye hep biz?' diye. İnsanoğlu. Sıkıntılı durum.

Aynı evde ne kadar yaşayacağın belli değil belki de 5 sene 10 sene kendi evine cikamayacaksin bir odada yaşayacaksın bunun birde çocuğu falan var ben altlı üstlü otururken bile bazen sıkılıyorum aynı evden bahsediyorsun bunun geleni gideni hizmeti hiç bitmez nişanlınin kendine pek güveni yok sanırım ev konusunda Allah gönlüne göre versin

Eş adayına kolay yapma zoru başarsın baştan zorlanma zsa senin kıymetinide
Bilmez işini kolaylaştırmak ona göre
Değerin olur senden fedakarlık bekliyorlar hem oğlu hem kaynana
Onların düzeni. Bozulmayacak ama sen
Hayatın tokatını yiyeceksin

En azindan bir oglumda bir kizimda kalirim diyecek kadar anlayisli bir kvdeymis neyseki..Yagmasa da gürlemis yani bu da biseydir..Sagolsundur..Amma velakin baska bir ev icin somut biseyler yok ise sayet askiya alin.Sonradan verilen sözler tutulmuyor.Araya farkli farkli sebepler,engeller cikar siz bile anlayamazsiniz.Evlilik bastan saglam temellere oturmazsa sonrasi hiic olmuyor.Nisanlinizla,sallantida olan degil de daha elle tutulur bir ise baslamasi gerektigini yoksa daha coook beklemek zorunda kalacaginizi soyleyin.Sonu görünmeyen,getirisi olmayan bir isletmede iflas etmeyi mi bekliyor? Aileniz girsin gerekirse devreye.Asla duygusal davranmayin..O ask azaldiginda veya bittiginde kafanizin duvarla olan aski daha cok kuvvetlenir.Isin basindayken daha sagduyulu olmalisiniz.Evlilik bitirmek cok ama cok daha zor..

Buraya konu
Dukkani devredin.
Ikiniz de bir ise girin
Kira kira evlenirsiniz

Insan kaderini kendi yazar..dedikleri bu olsa gerek.

Kv ile yasamaya adim atmak uzeresin.
Kimseyi dinleyecegini sanmiyorum

Evlen de gör.
Açmasaydım evleniirdim kızlar.. Aslında konu açmaya çekiniyorum bazen çünkü yaşadığımız bi çok şeyi kelimelere sığrdıramıyoruz..yok o öyle değil dediğimizde de farklı bir profil algılanıyor.. Ama genelolarak söylenenlere ben de katılıyorum düşündüm ve fikrim aynı diyeceğim..

Canım.. Nişanlımın başına üst üste çook musibet geldi düğün için olan biriktirdiği parasını ve arabasını kaptırdı ihanete uğradı iş arkadaşları tarafından çok ta ağır bir süreç geçirdi bunlar hep biz nişanlıyken oldu ya yeni iş kuracaktı ya da işe girecekti bi arkadaşı ile ortak fast food dükkan açtılar aslında dükkan yükselir ama bütçe gerekiyor o ise evlenecek daha extra masraf var.. Kafası çorba halde.. Beni de bekletmek istemiyor kendi de istemiyor haliyle ben instagramda nakışlı takılar satıyorum el emeği.. Bunun dışında yapabileceğim bir iş muhakkak arayacağım.. Ama beklemek gerek gerçekten kızlar ne kadar iyi olurlarsa olsunlar insanın kendi düzeni olmayan bir yerde uzun süre yaşaması acaip külfet

Düşünceli sağolsun ya, görümcem almanya da yaşıyor zaten oraya gidince iki aydan evvel dönmezmiş kv em gezmeyi seven biri ama illaki o eve dönecek ve ben kendi düzenimi kurmuş olucam o da ona zor gelecek.. Tembel iş güç meraklısı değil hiç gezmek olsun koşar gider öyle bi kadın ama ne de olsa kv .. Ve o ne kadar rahat olsada ben olamam ki herkes evinde güzel ya...

Kızlar hepinize çok çok teşekkür ediyorum yorumları, farklı fikirkeri her zaman önemserim. . Kafamda daha da netleşti artık .. Kesinlikle ertelemeliyiz.. Hem birazda kalp huzurumuz yerine gelir belki bu süreçte..

Valla kuzum hayat aksamdan aksama kocaya sarilip yatmayla laylay gecmiyor.. bir kere sen kabul edip o duzen icine girdin mi unut gerisini.. her istedigine hayir yapamayiz durum bular eklenecek ve sen bir sire sonra hay lanet gelsin kabul ediyorum diyen dilime diyeceksin..
Ötelemesin kanaatimce evliliginizi.. egede bir laf vardir totosuna guvenmeyen mantar toplamaya cikmaz diye nisanlinizda ne zaman bir duzen kuracak sartlari olusturur o zaman alir prensesini..

Kızlar hepinize çok çok teşekkür ediyorum yorumları, farklı fikirkeri her zaman önemserim. . Kafamda daha da netleşti artık .. Kesinlikle ertelemeliyiz.. Hem birazda kalp huzurumuz yerine gelir belki bu süreçte..
Söylenen seyleri kulak ardi etmemissiniz.Siz de bu birliktelik icin emek veriyormussunuz ne güzel..Gercekci,samimi geldi bana beraberliginiz..
Daim olsun insallah..Mutluluklar dilerim.. :)

Eee belinizi doğrultamazsaniz sonsuza kadar kayınvalidenin evinde mi yaşayacaksınız? Ben olsam böyle sorardım nişanlıma. Dünyanın en iyi insanı bile olsa kv . Hatta kv bile değil öz annemle bile aynı evde durmam ben evlendikten sonra ( hastalık durumu bana ihtiyacı vardır istisna durumlar haric). Ev üstüne ev olmaz. Ne evliliğinden keyif alırsın ne gençliğinden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…