kayınvalide hayatımı mahvetti...

hayatınızı gerçekten mahvetmi.Gözyaşlarımı tutamadım.Küçük Emrah filmlerinden daha acıklı.

bi saniye bayanlar . Haklısınız , olay sadece bundan ibaretmiş gibi anlattım. Şimdi size kvnin yaptıklarını en başından anlatayım.
Düğünümde altınlarımı kaçırdı, arabasını yeniledi. Kocamı seviyorum diye ağzımı açmadım. İki sene borç ödedik. kocanız neden ağzını açmadı, karımı seviyorum mu dedi?
Annemin dedikodusunu yaptı yanımda. DEmediğini bırakmadı , büyüğümdür dedim ses çıkarmadım.
anne, kendi annem hakkında böyle konuşma! benim annem damadının yanında seni kötülemez.
Hamileyken görümcemin üç yaşındaki oğlu için o benim ilkim, her zaman yeri ayrı olacak dedi. Çok alındım ama Alla var bir şey demedim.
evet, maalesef çocuk önce doğduğu için onun ilki, alınmakta kendinize göre haklısınız ama kızının çocuğunun yeri ayrıysa, oğlunun çocuğunun da yeri ayrı olur.
Üç sene torununa baktı, o yüzden kendini mecbur hissediyor ki, ben size nasıl gelcem nasıl bakcam çocuğa diyor. Bakmak zorunda değilsin dicem alınacak diye ağzımı açmadım.
Anne, zahmet etme bir yolunu buluruz sen iyi ol yeter. Zaten baktırmak istemiyorsanız tabii ki
Doğumdan sonra hastanedn çıktığımın ertesi günü 20 kişi misafir davet etti evime bana bile sormadan. ZAten baş ağrım,ense ağrımdan ölüyorum bir de onca insanı çektim yakınlar da değil dıdısının dıdısı.
Ağır densizlik, ufacık bir şeyden bağırır, insanlardan kusura bakmayın kendimi hiç iyi hissetmiyorum diye gitmelerini isterdim, kimse benden önemli değil, kv hala densiz.
Çocuğumun idarırında mikrop çıkmış, apar topar gittik acile. Sonradan geldi giyinmiş süslenmiş topuklu ayakkabısını giymiş, benim moralim bozuk hiçbi şey olmamış gibi gülüyor.
çocuğunuz hastayken, elalemin ayağına mı bakıyorsunuz? dost başa düşman ayağa bakar!!! Bakın hiç güzel olmuyor başkasını alakasız sebepler yüzünden kötülemek.
Görümcemle oturduğumuzda ikisi konuşur konuşur ben de saf saf araya girmeye muhabbet etmeye çalışırım.
Valla bu işler böyle, beni 3 senedir tanıyo kv, kendi kızını 30 senedir, araya girdiğim zamanlarda giriyom, bilmediğim bir şeyse çay koymaya gidiyorum, ana-kız herşeylerini bana mı anlatıcaklar? annemle ben konuşurken de onlar araya girmeye çalışıyor, tanışıklığın çooook çoook uzun süredir farklı olması yüzünden.
Çayını kahvesini önüne getiririm , teşekkür etmez. Ona göre ben beceriksizimdir, kızını över, över, över..
Görgüsüz, üstüne basa basa afiyet olsun derim, baktım anlamıyo, anne bir kalk çay koy ya! derim sonra şaka yaptım derim, ilk şaşkınlığını görmek bana uzun süre yeter :)))
Evet 2,5 senedir hiçbir şey söylemedim , saygısızlığım olmadı, hep iyi niyetle yaklaştım. Çocuk falan da kaçırmadım. Hep sevsin istedim , çünü ben babaannemden sevgi görmedim.
Babaannenizin olayı farklı bir olay, sizin olayınız farklı bir olay, anneniz eğer evde misafirler varken odaya kapanabilen bir yapıdaysa bir şey demiyorum, benim annem öyle bir şey yaptığımı duysa terlikle kovalar yaşıma rağmen, ergenlikte de misafirin elini öpüp ondan sonra odama kaçıyorum diye az laf yemezdim.
Eşim de benim yanımda çünkü yaşadıklarımı görüyor, biliyor..
Eşiniz sizin yanında, yaşadıklarınızı malesef görüyor, biliyor ama sizin gibi anlamıyor. Anlasa; anne torun sevmenin zamanı mı olur? der ortamı yumuşatırdı mesela, onlar giderken odaya yanınıza gelmezdi.

. Arkadasim madem onun acikca söylemesini istiyorsun sen neden acikca demedin cayini rahat rahat iç anne sonra seversin diye. Dert dediğine bak. Ben kayinvalideden neler cçektimbilsen ve bbugünekadar hic bu da dert demediysem ve benim gibi daha nicesi llütfen bu vaktinizi hayatini mahveyti psikolojisini yasamak yerine cocugunuza kendinize harcayin. Yoksa o çocuğa da kendinize de zarar olur. Lütfenbu kadarcik sşeyleri sorun etmeyin. Siz karesi tarafin acik olmasini istiyorsunuz ama basta siz acik konusmamissiniz ki.

....Kızı getirdim yanlarına . Kv'ye sordum : Sevecekmisin diye. Yok, sevdim ya sabah yeter , dedi. Birden ayağa kalktı bağrınmaya başladı " oğlum bu kadın benden torunumu kıskanıyor, rezil aşağılık kadın, sanki yedim çocuğunu, ahh oğlum boşa bu kadını da kurtulalım" dedi, kocam kayın pederim kayın validem üstüme yürüdü beni dövüp çocuğu elimden alıp sokaklara attılar, ertesi günü kocam boşanma davası açtı babamın evinde bekliyorum.İyi niyetimin kurbanı oldum yani. ne yapacağım kızlar yardım edin""

Devamında bunun gibi bir şey bekliyordum açıkçası kayın validem hayatımı mahvetti deyince. Aile faciası sandım.
Valla bir kaç kere okudum da belki kaçırmışımdır diye..anlamadım ya neresinde var mahvedici bir şey, bulamadım.

NEYİ AÇIK AÇIK SÖYLEMESİ GEREKİRDİ? LÜTFEN NE ANLATMAK İSTİYORSANIZ NET ANLATIN. ne güzel kahvaltını bitirmediysen kızı alayım demiş size,veriverirdim ben olsam,hatta top gibi hoooooop kucağına atardım:)) kv giderken de kızınızı sevdirmeyi pek istemediğinizi düşünerek ,size,sizin istediğiniz gibi davranmış ''sabah sevdim yeter'' demiş...ne var bunda:) sevinin ve bence kızınıza kv baksın,en iyi bakıcıdan bin kat iyi kv'niz çünkü...benimki her iki kızımda ne evime geldi ne aradı.hep ben ararım bayramda tatilde hep biz gideriz.1 kere bile evimize gelmedi.tek istediği oğlu para göndersin...oğlu da gönderiyor,anası yaşadığımız yeri evimizi görmese de olur.

bunlar için de hayatını mahvetti diyemeyiz. sadece can sıkıcı şeyler madem eşin biliyo. önceki yorumumdaki görüşlerime devam ediyorum

Hanımefendi merhaba

Kendinizi doğru ve yeterli ifade edemediğiniz sürece alacağınız tepkilerin hiçbir anlamı yok.

Konunuzu en önemsiz olay için açarsanız hiç kimse ''Kadının hayatı gerçekten mahvolmuş.'' demeyecektir, emin olun.

Bunun dışında, kayınvalidenizi düşünmeniz yetmez, aslında kimseyi düşünmeniz yetmez, bunu söz ile ifade etmeniz gerekir. ''Anne çayınızı için rahatça, ben oyalıyorum.'' demeniz 2 sn sürer.

Bunu yapmadınız diye haksız mısınız? Hayır değilsiniz. Ama haklılığınız kayınvalidenize karşı değil.

Eşiniz düğünde takılan altınlarınızla annesinin araba yenilemesine, sizin de 2 yıl borcunu ödemenize müsaade ediyorsa eşiniz hayatınızı mahvetmiştir.

Lohusa halinizle evinize 20 kişi kabul ediyorsa, eşiniz hayatınızı mahvetmiştir.

Zaten sizin en önemli muhattabınız eşiniz. Eşinizi suçlayamadığınız şeyler için 3.şahısları suçlamayınız. Elbette hakkınız ama komik gözükür neticede.

Çocuğu kucağına almadı diye hayatınızı mı mahvetti nasıl oluyor o aranızda başka birşey de geçmemiş ki. Siz kahvaltıda uyuyacak diye çocuğu vermek istememişsiniz madem uyuyacak sofraya getirmeyip odasında uyutsaydınız yok getirdiyseniz az biraz kucağına verseydiniz ne olurdu ki ayrıca çocuk daha mahmurdu belki ondan istememiştir yoksa neden torununu sevmesin ki resmen bunu ima etmişsiniz. Sevmese sofrada istemezdi dimi.

aynen canım.her zaman ki gibi haksız bulununca,ama bilmiyorsunuz ben neler yaşadım v.s v.s
eski yaşananlarla bu konunun da ne alakası varsa artık

Valla ben yzdiginizdan k.v sizizn hayatinizi mahvedicek bi sey yaptigini dusunmuyorum.suanda bosanicak biri olarak saskinlikla okudum.yeni dogum yaptiginiz icin olabilir.ben kendime konu acayim orda yazayim bari....
aslinda sizede nasihat olur.musterih olun.
icinizi ferah tutun
dun kizimi birakmaya geldiler babamda serefinizle ayrilin, bu kadar serefsizliklerri kim yapiyor.bu kadar iftira nasil yapiyorsunuz demesiyle gorumcemin sokakta sen benim abime serefsiz diyemezsin diye bagrislari tum sokagi inletti.aramizda itisme oldu.allahtan kotu bi durumda olsa da cok sahit var.babam icin eski esim darp raporu almis.dovulmedigini gosteren kayit var. ve gorumcemin bagrislarini eve dogru kosusunu bi komsun net olarak kameraya cekmis.
gidip dr dan darp raporuda almislar.hastaneen 5:50 hangi dr un darp raporu vetdigini (darp olmadigi halde) insan sasiyor.gorumcem deli gibu kamerada biizm eve hakaretler ederek geliyor.babama sensin serefsiz.adiiiler diye bi bagirisi var sormayin.valla istesek boyle davransada kameraya celsek diye davranmazfi :)))
3 komsu cekmis, birinde kosuyor ve kufrediyor.sonra tam ben cocugu alicakken kamerada bana dogru kostugu kolunu sallayarak bagirdigini goruyoruz.ben , yuzune mudahale ettim. sonra babam beni iceriye cekiyor.bu sefer kizimi ananesine babasi vermiyorr.simdi bizi dava etmisler ama bizim lehimize tum görüntüler.allah kimseye boyle insan kaynana gorumce vermeain.babamin hic bagirirken (karsiki dukkandan cekilmis) bi goruntu yok.cok sukur.basta cocugu goturduk,darp ettiler demisler karakolda.simdi durum degisti...ama inanin buna bile sevinemiyorum.ugrasmak istemiyorum. komsular sen sikayetci olsaydin ceza alirlardi dediler.tanidik bi polise gosterdik.ama coxugu teslime kalabalik gelmisler sen konusuyorsun.kiz ordan sana kufur ederek geliyor dedi :)) iximiz rahat ama lanet olsun

Son düzenleme:
Başlığı okuyunca allah bilir kıza yapmadığını bırakmamıştır diye diye soruya girdim. Ve sorunun detayını okudum.

Neyse ben gidiyorum genşler.

Hayat mahvetmei falan okuyunca başka bir şey düşündüm. Boşver takma kapris yaparsa yapsın sen kefine bak.

Burda kaynanasından yakınanlar utansın, bu hatunun kaynanası tam şeytanmış, sizinkiler yanında melek melek

Upuzun bir yazı bekliyodum, konuya bi tıkladım 3-5 satır. Hayır hayatını mahvettiği nokta tam olarak neresi anlamadım?

Hayat mahfedecek ne var Allah aşkına?

Ne kadar nazeninsiniz. Çayını rahat icsin diye uyuyacak denmez, sen cayını ic rahat rahat ben tutayım denir.

Ne söylemek istiyorsanız direk söyleyin insanların sizi anlamasını beklemeyin.

Onlar gidene kadar odada oturmanız konusuna hic girmiyorum bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…