Kayınvalide ile aynı evde yaşama tecrubesi olanlar ?

bunu çok beğendim aynı şey bana da sürekli şakayla karışık söyleniyo ben de bu cevabı vereceğim belki konu kapanı

Iyi yani yok kotu yani cok

Ben aynı evde oturmuyorum ama eşimle ikimiz öğretmen olduğumuzdan ve benim ailemin şehrinde yaşadığımız için yaz tatilinde 1 ay eşimin ailesinin yanında kalıyoruz . Biraz bahsedeyim.

Kayınvalidem sabahları kahvaltıyı hazırlar , kahvaltıyı ben toplarım.2 günde bir temizlik yapar ona yardım olsun diye ben yer silerim. Akşam yemeklerini genelde şehir dışından gelen amca-hala gibi akrabalarının kaldığı evde yeriz orda da ufak tefek şeyler yaparım yardım amaçlı . Kayınvalidemin yanında rahatça uzanırım. Kv bana kızı gibi davranır, hiçbir kötü şeyini görmedim, duymadım.

Sonuç: Evimi çok özlüyorum. Düzenimi, istediğim saatte yatıp istediğim saatte uyanmayı , eşimle rahatça yakınlaşmayı , evimin kapısını kapatınca içerideki özgürlük hissini inanılmaz özlüyorum. Ki kv yanındaki şartlarım da çok iyidir. Ama herkesin evi barkı kendine ..

Evlenmeden önce her şeyi netleştirin sonrasında bu konuda asla söz geçiremezsiniz. Ben olsam kabul etmezdim.

Senenin 6 ayi kayinvalidemle birlikte yasiyorum. Herkesin karakteri kisilik yapisi hayata bakis acisi farkli o yuzden bizden aldigin fikirler ne derece isine yarar bilemiyorum.
Oyle diger arkadaslarin anlattigi gibi sorunlarim hic olmadi. İstedigim saatte kalktim istedigim saatte yttim. Etlime sutlume gelenime gidenime krismaz. Haber verdikleri surece bende onunkilere karismam. Birbirimizin yasam haklarına saygili yasadigimiz icin o yonden hic sikinti cekmedim ben. Esimle ozel vakit gecireceksem mesela ya gorumceme yada kayınvalideme soyler onun icinde uygunsa evde o gun basbasa gecirmek istedigimi soylerim.
Oyle evde gecelikle gezmeyi unut falan yazmislat mesela ben tekkende gecelikle evde gezmem
Ama shortumu elbisemi rahatca giyerim koltuguma da yayilirim. Zaten diger turlu diken ustunde olsam o hayat gecmez.
Kayinvalidem zaten saat 10 dedimi yatar. Sonra kocamla da rahat rahat yayilir tv izlerim. Yani demem o ki hic bir zorluk cekmedim.
Ama dedigim gibi herkesin karakteri farklidir. Kayinvaliden nasil biri sen nasil birisin bilmeden ne kadar konusursak konuşalım bos

Kendi evinde misafir gibi davranacak ama diğer taraftan da hizmetçilik aşçılık yapacaksın kv ile yasamanın kısa özeti

Hayırrrrrrrrr
Sakınnnn
Yapma
7 senelik evliyim ve 70 çeşit hastalıkla uğraşıyorum
Kocan olacak adam ilk sene sana çok iyi olacak sonra içine bir anda bir şeytan kaçacak ve anneci olacak
Hergün sinirden delireceksin
İstediğin yere kafana göre gidemeyeceksin sormak zorunda kalacaksın sormazsan eğer başına buyruk olacaksın
Bugünde iş yapmıycam hatta yemekte yapmıycam diyemeyeceksin
Kaç yaşındasın bilmiyorum ancak kendine yazık etme
Dipnot:7 yıllık evliyim 1 yıl birlikte oturucaz denildi ve ben hala birlikteyim.Ayrı bir evim olacakmı artık HAYIR

Ben kv ile birlikte oturuyorum. Artıları var mı elbette vardır akşam çay sohbetleri huzur kokan bi ev ve sizi daha çok seven bi eş,kv duası falan. Kv sürekli bana dua eder Allah razı olsun der kızım diye sever ve beni kendi evlatlarından ayrı görmez.
Eksi tarafları evimde istediğim saatte yatıp kalkamam geceleri geç yatıp sabahları geç uyanmak istiyorum. İstediğim yemeği yapamam yada arkadaşlarımı çağırıyorum mesela istediğimiz gibi rahat oturamayız. Kv bizi yalnız bırakır arkadaşlarımla ama yemek faslında çağırıyoruz. Yada eşim eve geldiğinde öperek karşılamak istiyorum malesef odaya girmesini bekliyorum. Eşimle başbaşa yemek yemek istiyorum olmuyo. Eee bide ana evi sonuçta sık sık gelen görümceler eltiler var bide onların evi alt üst eden çocukları ve sizin yemek bulaşık uğraşlarınız. Kv yemek davetleri de var. Geçen yıl hamileydim gücüm yok ayakta durmaya kv çocuklarına iftar daveti verecek diye tutturdu.
Daha birsürü şey yazabilirim
Kv ile aynı evde oturmayın derim. İnsan kendi annesine bile katlanamıyo bazen. Çok zor ve sabır istiyo. O pilav diyecek siz makarna. O kahverengi koltuk diyecek siz krem renk. Ne düzen kurabilirsiniz ne evlilik yaşarsınız. Eşinle başbaşa kalmak mı ancak yılda bir kez tatilde.
Fırsatınız varken ayrı evde oturun ne yemek derdiyle uğraşın ne temizlikle uzatın ayaklarınızı yaslanın eşinize kahve içip tv izleyin rahat olun yani

Canım bu konuda açtığım konular var bakabilirsin kesinlikle uzak dur asla yaklaşma çok iyi söyle böyle deme gerçek yüzleri sonradan çıkıyor bende ayrı evdeydim yaşam koşullarından dolayı aynı eve çıktık yeni Doğum yaptım ve eşimle boşanma noktasındayım evliliğine yazık etme kocanada sakın güvenme anlaşamazsak evi ayırırız cümleleri palavra

Şimdi ki aklım olsa asla birlikte oturmazdım. Şunu yazarken bile sürekli soru soran ve yemek isteyen bi kp var. Evet eşimi çok seviyorum kavga etmiyoruz anlaşıyoruz 6 yıl oldu hâlâ birbirimizi çok seviyoruz ama özgürlüğüm yok.
Annemler bile bize kolay kolay gelmiyorlar kv ve kp var diye ve onlar bile geldiğinde rahat edemiyorlar buda beni üzüyo. Ben gitmek istiyorum ama kv hasta görümcemlerle konuşacam işi yoksa o gelip gidecek eve ki bende anneme gideyim. Oturmayın arkadaşım kv iyisi hasta falan değilse oturma birlikte. Ben bu evde kendi düzenimi kurana kadar 5 yıl geçti.

Mecbursunuz bir şey diyemem ama en basitinden eşinizle ufak bir tartışmanın olsa eşinize bi trip bile atamazsınız çünkü neticede büyüktür alınır. Dünyanın en iyi insanı olmakla alakalı değil bu belki çok iyi anlatırsın ama aynı ev başkadır en basitinden ailen bile gelip kalamaz belki ilerisi yıllarda olabilir ama ilk yıllarıniz bir dahaa gelmeyecek

+11111111111111......

aynını yaşadım.... birebir... her kelimenize katılıyorum....

aynen.....

Bence birlik yaşamayın.

Bir kere asla rahat olamayacaksınız, odam var ya diye düşünmeyin o oda yeri gelecek bunaltacak sizi. Mesela benim bugün hiç halim yok, mutfakta bulaşık var. Varsın olsun, ama kayınvalide olunca evde o bulaşık orda durmaz. Bugün temizlik yapmadan akşama kadar kitap okudum, kv ile olsanız bunu rahat yapamazsınız. İyi bir insan olsa bile kendiniz gibi olamayacaksınız. Özel hayatınız kısıtlı olacak, mutfakta eşinizle yemek yaparken resmi olacaksınız. Öpüşemeyeceksiniz, birlikte duş alamayacaksınız. Biraz açık oldu yazdıklarım ama göz önünde bulundurun diye yazmak istedim. Ki bunlar sorunsuz, iyi bir kv ile yaşayacağınız problemler. Kötü olursa ne olur varın siz düşünün..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…