Kayınvalide ile aynı evde yaşamak..

Aman diyeyim .Yaa ben aynı sehirdeyim çok zor .Aynı ev düşünemiyorum .Elden ayaktan düşmüş mu kadin,yatalak mi ?Neden tek başına kalamasin.83 yaşında büyük teyzemiz var kadının kocası 20 oldu öleli ,kilolu ,dizlerinden ameliyat oldu.Ne kizina ne oğluna gitmedi .Her gün gelir halini hatrini sorar ,ihtiyacını görürler .Bir kere ziyarete gittik ,koltukları çekmiş temizlik yapıyordu .Yemeğini kendi yapar .Bu yetmiş yaşından sonra felç ,inme ,sakatlık gibi durumlar olmadıkça yaşlıların kendilerini bırakıp ,yaşlılığıni bahane edip çocuklarına yuk olmasına sinir oluyorum .Kesinlikle kabul etmeyin .Başınızı taşlara vurursunuz sonra.İnsan yükü ağır ,bir de yaşlıların çenesi hiç durmuyor .Kızı olsanız acır ama geline acimiyorlar .

Ana oğul işte baktılar kız saf, üzerine geliyorlar. Konu sahibi inşallah uyarıları dinler kanmaz buna
Yok gerçekten gözümü açtınız sürekli beni suçladığı için öyle manipüle etmiş ki beni kendimi suçladım yıllarca birde aileminde tabi büyük etkisi var burda
Bunun neresi olura bakarki artık,hiç mi ailesi kulağını çekmiyor bu durumda.
Ablacım zaten benim ailemin tavrı da beni bu duruma düşürdü onlarda bana kızdı hatta öz annem bir defasında insan içinde "ya öyle kabul etmezsen böyle yanlız kalırsın" diye bana laf soktu benim ailem bayılacaktı defolup gidiyorum diye ah ablacım belki onlar işi baştan kesseydi ben onu tanımayacaktım bile ailem yaptı bu işi

O kadar haklısın ki mune ablacım.

Benim eşim biz evlenmeden önce bütün kardeşler bir evde kalıyordu. Ana babası başka bir şehirde. Benim hiç haberim olmadı ama kayınvalide "Ferb bu eve gelin gelsin. Daha ekonomik olur" demiş Tabii bu laf bana evlenmeden önce hiç ulaşmadı. Biz evlendikten sonra KV anneme demiş "Ben hepsi birlikte yaşasınlar istedim ama olmadı" demiş. Annem sinirlenmiş tabii. "Sen ne diyosun hanım, sen benim kızımı, kocaman adam olmuş oğullarının kirli donlarını yıkamaya mi gelin alacaktın" demiş

Kabul etmemekle çok iyi yapmışsınız ve pişman olup sakın yolunuzdan dönmeyin. Kayınvalide ile oturup mutlu olanlarla mutsuz olanlar arasında uçurum kadar fark var, hangisinin çoğunlukta olduğunu söylememe gerek yok. Hele ki tek çocuk ve de erkekse aman Allahım arkana bile bakmadan kaçmak en güzeli.

Benim 5 yaşindaki kizim bile herşeyi yanliz yapmak istiyor, bağimsizliğini istiyor. Adam gelmiş 30 yaşinda ve halen annesi ile yaşamak istiyor.

Iğrenç bir durum. Nesine hak veriyorsun? Nasil böyle birini sevebilirsiniz? Annesi yanliz ise yanliz. Ne var bunda??

Ben 30 yaşinda halen annesi ile beraber yaşamak isteyen birine, kadin olsun, erkek olsun saygi duyamazdim.

Daha ekonomik falan olmazdı o, evin geçimi eşin ile sana yıkılırdı, lutfedip 300 er TL market masrafı verirlerdi, kalanını ya çarçur eder ya da biriktirirlerdi. Bi de üstüne donlarını yıkardın, lavabodan kıvırcık kıllarını toplardın eşşek kadar heriflerin. En son kavga dövüş ayrılırdınız, sizde doldurdukları küpü de alıp giderler mis gibi ev kurarlardı, sizden kötüsü de olmazdı, kalan 3 kuruşunuzu da psikologlara evlilik terapistlerine harcardınız. Anası takat getirememiş büyük oğlunun başına atmış, bi de gelin gelirse oohh kebap.

Aynı evde yaşamaya tamamen karşı değilim, ama ev büyük olacak mümkünse katlı olacak, herkese yeterli alan kalacak, sınır bilen anlayış sahibi insanlar olacak, t.şklarını g.tlerini yayıp hizmet beklemeyecekler, yiyeceğini yapıp yediklerini yıkayan insanlar olacak. Bir aile olduğumuz iddiası varsa kimse birbirinin arkasından iş döndürmeyecek, bir taraf karun falan değilse herkes her şeyini ortaya koyacak.

Haaaa bir de şöyle bir durum var tabi
haftanın 5 günü bizde kalıyor. Kalan 2 gün evlerine götürmeyi teklif ediyor eşim 2 gün için gidilmez şimdi boşver diyor, kızı yakınımda oturuyor 2-3 sokak var aramızda. Kızına götüreyim diyor ( canı sıkılıyormuş, eve hapis olmuş çocuk baktığı için vs ) onu da kabul etmiyor amaannnn yok el oğlu zaten bi hafta sonları var hafta içi çalışıyorlar keyif yapsınlar diyor
Ama benim de sadece 1 hafta sonum olduğunu unutuyor.

Neyse sağlık olsun.

Pipinin gücü adına Damat o kızım, boru mu? Prenses kızının yuvası huzuru senden kıymetli tabi ne sandın? Damat boşarsa falan halleri nice olur? Ama gelin öyle mi? Gelin demek köle demek, lutfedip oğluna almış, otur şükret.

Tabi ki birde çocuğumuza bakıyor + 2 rekat şükür namazı ne yapalım bacım yapacak bir şey yok..
Ha bunun yanında bir de haftanın 3 günü görümcem ve eşi bizde yemekte.. ayyyy ne dertlenmişim Allahtan eşimde farkında ağzı ile söylüyor ama yine de bana mısın demiyor yok kız bir de duş alıyorsam amaannnnn tribinden geçilmiyor
Normal duş alıyorum he öyle rutin yani en sonunda diyecem anne merak etme halvetlenmedik diye yok anam

Kendi veletlerini leylekler getirmediyse hiç vıdı vıdı etmesin. Ben gözünün önünde kurulardım saçlarımı, çatlasın ahahahhah. Kendilerinin sevişme anlayışı haftada ayda bir hanım suyu ısıt akabinde soyunup yün yorganın altında 3 dk tepişmek olduğu için zorlarına gidiyor, yapacak bir şey yok. Vıdı vıdı edene pis laf sokuyorum, kocan da saçma sapan dolduruşa gelmiyorsa kafası çalışan biri ise sorun yok.

Yok çok şükür öyle biri değil hayatım işten çıksan mı acaba 2 sene böyle geçmez deyip o da beynimi yiyor
Ama çalışmam gerek çocuğum için yapacak bir şey yok 2 sene nedir ki cağnımmmm amaaannnnn

Anlayissiz koca veya es adayi ile cok zor. Benim kv de de 6 ay kalir bizde. Zaman zaman atismisligimiz oluyordu. Sumdi kendine ceki dyzen vermis artik. Ev benim evim oldugunu algilsyip huzursuzluk cikarmiyor. Sizin aday gencmis. Olmazdi. Kiskanirdi seni. Bosver onune bak

2 senede kafayı yemek istemiyorsan yap dediğimi, hiç sallama. En fazla kocanı doldurmaya kalkar kavga çıkar, baktı ki rahat edemediği paşa damadın evine doğru dehlenecek, kuyruğu kıstırır oturur.

Benim kaynanam da boyle. Kaynimin evinden cıkmaz yatili kalır ama kızlarinin evine her kafasina estiğinde gidemez.

Yeni evliyken beni de eltim gibi düzene uydurmaya çalışacakti ama butun nemrutluğum ve huysuzluğum sayesinde kurtuldum. Bana dokunmuyor.

Kayınvalideniz çok iyi biri dahi olsa aynı evde yaşamak çok zor olurdu bence. Herkesin tarzı başka, sevdiği, sevmediği şeyler başka. Evde eşiniz, dışında birinin olması, insanın kendi evinde rahat hareket etmesini zaöan zaman kısıtlayan birşey. Vs bir sürü şey yazılabilir. Adam kendince haklı istemekte ama sizin kararınız çok doğru geldi bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…