kayınvalide kayınpederle tatilll...

ayy kesin dokunur canım...kararlıyım ya seneye hepberaber gidelim dicem..

kardeşim edirnede okuyor..annemle haftasonu oraya gitmeyi düşünüyorum..hem ramazanda oruç açarız hepbirlikte..çok yapıcıdır annecim...
eşimde aileside dünya iyisi eli açık insanlar çok şükür..geçtiğimiz pazar hepbirlikte piknik yaptık..ailelerde iyi anlışıyor..

İyi de sizin masrafınızı kayınpeder çekiyorsa siz onları değil onlar sizi tatile götürmüş olmuyor mu? Hiç dert edilmeyecek bir şeyi ediyorsunuz şu an. Kayınvalideniz kayınpederiniz iyi insanlarmış, anladığım kadarıyla onlarla bir sorununuz yok. Bu tatile annenizi ve kardeşinizi de dahil edebilirsiniz. Olmaz diyorsanız eşinizle tatile çıkarsınız 3-4 gün sonra anneniz de size katılır bir 3 günü de onunla geçirirsiniz.

Abim de her ramazan bayramında bizi cümbür cemaat tatile götürür. Aile geleneği oldu artık. Hepimiz bayram tatilinde bir araya geliriz. Bu gruba yengemin ailesi de dahil olur genelde. Siz de böyle bir toplu organizasyon yapabilirsiniz.

eşim istemez 2. tatile benim annemleri katmayı...oyüzden sorun ediyorum ya...
buarada tatile biz götürmüşüz oluyoruz tabiki onlar emekli biz bir sene boyunca 2 haftalık tatili bekliyoruz ve 1 haftasını sadece eşimin ailesiyle geçiriyorum..benzin parası ıvır zıvır biden..para söz konusu deil aramızda ben onu iyi niyetli olduklarını vurgulamak için yazdım..ama bie kerede bizim ne işimiz var siz gidin yapın tatilinizi demediler..yaz tatiline girmeden nereye gitsek acaba diye konuşuluyor..

Şimdi sorun her sene kv ile tatile gitmek mi annenlerle gidememek mi

Annen akıllı kadınmış; seni gaza getirmemiş.

Eğer izin imkanın varsa annenler giderken sen de onlarla git; parasal yardımda bulun, işte yemek vs ısmarla...

Hatta ayarlayabilirsen, sen annenlerle git eşin annesi ile bir sene böyle olsun değişiklik dersin.

Kv eşin götürmeyince niye gidemiyormuş; hani ben para durumları yok sanmıştım ama onlar çok harcıyor diyorsun paraları da varmış; eee hani eskilerin tatil alışkanlığı olmaz ama sizinkilerin alışkanlığı da varmış; sorun ne o zaman atlayıp gitsinler karı koca.

Siz yine de bardağa dolu tarafından bakın; çoğu kişi tüm tatilini kv de ile hem de deniz vs olmayan mekanlarda geçiriyor; siz en azından bir hafta da baş başa tatil yapıyormuşsunuz.

Çocuğunuz vs olunca ah birlikte tatile gitsek olmaz mı diyeceksiniz bir süre...

Ama zaten bir kez başbaşa tatil yapıyormuşsunuz. Onların da tatile ihtiyacı vardır sonuçta, tabi ki isteyecekler. Hem iki kişilik tatildense kalabalık olanlar daha güzel olur, hem de arabayla iki kişi gitmektense dört kişi olmak size fazladan bir yük getirmez. O araba zaten o yolu gidecek öyle değil mi? Kayınvalideler gelse de gelmese de o benzin parası cepten çıkacak.

keşke iznim olsada gitsem annemlerle...ama bu yaz haftasonu ailemle birşeyler yapıcam..
aslında çocuk olunca korkuyorum hep eşimin ailesiyle gitmekten..ozaman annemi kesin alırım yanıma..zorla getiririm valla...
yabancı yaşlı çiftlere bayılıyorum dil bilmezler yer bilmezler ama fıldır fıldır gezerler..ben bunu demiştim birkeresinde keyınvalidem aa biz gidemeyiz bulamayız bir yer valla demişti..

sorun benzin yada para deil aslında..ben eşime bir yılda annemlerle gidelim dediğimde erkek çocuk ailesini götürür seninde kardeşin götürsün demişti ki kardeşim üniversite öğrencisi..

İşte ben onu anlamadım niye bulamasınlar canım; geçmiş yıllarda gidip beğendiğiniz bir yere çek çekli bavullarını sürükleyerek gidecekler... Oldu bitti, paraları varmış; tatil deniz görgüleri varmış; sanki eşiniz onlara ekstra ne yapıyor. Hani kv tek kadın ben gidemem vs dese yine anlayacağım da eşi de varmış..

Madem iznin yok fazladan bir sene eşin kendi ailesi ile sen kendi ailenle git; eşine de çocuk falan yokken bekarlık günlerimizi analım; çocuğumuz olursa hiç ayrılamayız vs dersin Tabii buna da ben eşimsiz bir yere gitmek istemem demezsen

sorun benzin yada para deil aslında..ben eşime bir yılda annemlerle gidelim dediğimde erkek çocuk ailesini götürür seninde kardeşin götürsün demişti ki kardeşim üniversite öğrencisi..

Ama eşinin bu tarz düşüncesi sadece tatilde mi ortaya çıkıyor; zaten bu düşünce tüm yaşamınızı sarmıştır yani.

Bayramda erkeğin ailesine gidilir; hatta telefon edilecekse bile önce erkeğin ailesi aranır; akraba ziyareti vs yine bu sıra ile.

Bir de aklıma siz de bu sene baş başa tatil yapmayalım ben annemlerle gideyim sen de istersen gel deyin. Hatta onlarla tatil programı yapın; eşiniz de ister gelir; ister ailesiyle gideceği bir haftadan feragat eder sizinle yalnız bir yerlere gider kendi bilir

Eşinle çözeceksin bu durumu dediğim gibi üç seçeneğin var. Ya başabaşa olduğunuz tatile katılacaklar ki eşim istemez diyorsun, ya kayınvalidelerle hep birlikte gideceksiniz anneyle kardeşi de alıp ya da eşin gelse de gelmese de sen bir tatil fırsatı yakalayıp anneni ve kardeşini götüreceksin. Eşine de başlarım senin erkek evlatlığına sen evlatsın da ben değil miyim diyeceksin.

Burda sorun ne kayınvalide ne anenler aslında. Sorun senin eşine diş geçirememen. Onu halledersen sıkıntı kalmaz.

evet canım çok haklısın..ooo neler neler dedim vaktinde..ama yok işte hep aynı..babamın yıllık iznine denk getirsem kayınvalidemlerin kanına giricem..onlar zaten kesinlikle itiraz etmezler..benim annmi babmı ayarlamam lazım..
eşimde annesi babası ne derse yaptığı için mecbur kabul edecek hep birlikte gitmeyi..

anneni de alırsan bi sorun kalmaz.

Valla en güzeli bence bu olur. Bir de aileler anlaşıyorsa tadından yenmez.

kayınvalidem gezmeyi konuşmayı çok sever..kayınpederim konuşmaz pekte gezmez..zıtlar bu konuda..anlaşamadıkları için eşimde annesinin her istediğini yaptığı için bizle gitmek istiyorlar..
seneye hepberaber gitmek fikri çok aklıma yattı..inşallah bire bebeğim olursa kesinlikle hepberaber gidelim dicem..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…