Kayınvalide mağdurları dertleşelim..!

arkadaşlar benm bir tezim var ne dersiniz bilmem...
En iyi kaynana uzaktaki kaynana dır.
Benim sorunum yok çünkü görüşmüyorum...hehehe

geçen yaz aynı durum benimde başıma geldi kaynanamla eltim arada görucemde bana yapmadık eziyet bırakmadılarr... butun yazım ağlayarak geçti .. temizlik yaptım çocuğuma bi lokma ekmek bile vermediler.... ama kaynanam ameliyet oldu kızı ve gelini ortadan kayboldu benim elime kaldı biliomusun.. sen kenini Allaha bırak tatlım.. rabbim herşeyin hayırlısnı bilir...

Ya bu galiba dünyanın kanunu kaynana gelin ilişkisi :delphin:
insan dengelemeli bence benim yengem ve ananem çok iyilerdir ama ananem diğer gelinleriyle aynı şekilde değildir ..
çünkü yengem dengeyi koruyabiliyor.
ananemde ona karsı öyle bir taraf zıt gitti mi karsı tarafta madem o öyle yaptı tamam bende böyle yaparım diyor seviye bırakmak lazım arada ben böyle düşünüyorum ne çok uzak ne çok yakın :kahve:
baştan insan karakterini koymalı bence ben böyle şeylerden hoşlanmam yahut ben alışık değilim böyle şeylere diye örnek veriyorum söylenmeli yani kaynana gelin arasında ilişki kopukluğu bir kere oldumu birdaha istensede düzelmez
herşeyi baştan ayarlamak lazım mesafe seviye dengeli kurulmalı :kahve:

kızlar bence en hayırlısı görüşülmeyince ben görüşmüyorum mutluyum huzurluyum

eş ne diyor bu duruma
ben en azından bana o değerli eşimi doğurduğu için böyle bir evlat yetiştirdiği için bile saygı duyarım
ve benim eşim benim ailemle görüşmese ben çok deli olurum
o benim aileme nasıl davranıyorsa ben de onun ailesine o şekilde davranırım bu işler böyledir bence hiç görüşmemekte hoş değil :bbo:

benim kaynanam rahmetli oldu.sadece 3 sene kaynanamı gördüm
rahmetli sinirli bir insandı.birkaç defa sinirle bana ağır konuştuğu kalbimi kırdığı oldu
ama yinede burda okuduğum kaynanalarla kıyasladığımda melek gibi kalıyo
en azından içi temizdi.benim evime düzenime karışmazdı.önümden arkamdan kötü konuşmazdı kimseyide konuşturmazdı.beni ve torunlarını severdi:1hug:
nur içinde yatsın:Saruboceq:

nedeyim arkadaşlar ben 8senedir beraber yaşıyom bi bakmışsın iyi bi bakmışsın kötü benim evimde var ama kiraya verdiler ayırmayı düşünmüyo kim hizmet edecek acaba eltim olmasımı yoksa olmamasımı iyi çünkü ben çok kıskanç biriyim kıskanabilirimde bi görümcem var bacımdan bi farkı yok çünkü onunda kayınvalidesi ve görümceleri enbaşta kocası başından inmiyolar bana fırsatı kalmıyo pıstırmışlar depresyon hapı içip duruyo garibim

valla benimkide uzakta sirf yüzünü görmemk icinde izne bile gitmiyorum.ama telle bile beymi dolduruyor onu aradimi huzurum kaciyor:(

Her konuda anlaştığımız söylenemez, çatıştığımız konular oldu ve oluyor. Çok da farklı karakterleriz. Ama zaman ve sabırla birbirimizi olduğumuz gibi kabul ettik. İyiniyetinden hiçbir zaman kuşkum olmadı. Başımız sıkıştığında hep yanıımızda oldular. Ben seviyorum kayınvalidemi.

Ben de kaynana mağduruyum. ılk çıkmaya başladığımızdan beri kadın beni sevemedi.Eltimi çok severdi, yüzlerine annecim babacım diye yalakalık yapar, arkalarıdan demediğini bırakmaz, etmedik küfür bırakmazdı benim yanımda hiç söylemedim. Çünkü inanmazlardı, benim onu kıskandığımı düşünürlerdi. Böyle bayağı bir zaman devam etti, hep o iyi gelin, ben kötü , arsız ve şımarık gelin oldum. Sonunda bir sürü kavgadan sonra kocasıyla ayrılma aşamasına geldiler. Ve eltim en son ayrılmadan önce kaynanama ağzına ne geliyosa önce kapısının önünde, sonra da mahallede herkesin içinde etmediği hakareti bırakmadı.Tabi bizim ki yıkıldı, hasta oldu üzüntüden, ama çok iyi oldu.Çünkü hep beni itti, annem olmadığı halde bana annelik yapacağı yere, her zaman eşimle aramı bozup, beni orda burda kesti, ve sürekli üzdü.Bir gram bile üzülmedim. Hatta çok sevindim, eltime de içimden aferin dedim.
Biz de eşimle kısa bir süre önce çok kötü durumlara geldik, bunda kaynanamın etkisi çok büyük.En sonunda ben de patladım ( 6 sene ve sevgililikle 14 sene sonunda ) ağzıma geleni söyledim eşime, annesiyle ilgili ne düşünüyosam.
O da aradı annesini, gel yüzüne söyle dedi, ben de sen söyle dedim ( tabi çok şiddetli kavga ediyoduk o sırada) kaynanama bütün dediklerimi söyledi.Tabi bizimki ne dedi bilmem ama, en sonunda OĞLUM BEN SENı GÖRMEM, GELıP GıTMEM, SEN YETERKı MUTLU OL, KARINDAN AYRILMA diye duygu sömürüsü yaptı. Ondan beri yani yaklaşık 20 gündür görüşmüyoruz. Eşime diyorum sen istediğin zaman git diye,ama o da hiç ben anneme gidicem demiyor.
Demek ki diyorum ,adam da bıkmış , sürekli benle ilgili konuşmasından ve duygu sömürüsü yapmasından.
Valla Allah biliyorya bugüne kadar, hep aman anne oğul ayırmayım, yazıktır, ben de anneyim dedim, ama demek ki böylesi daha hayırlıymış. Şimdi daha huzurlu mutluyum.
Ve inşallah bir daha barışmak zorunda kalmam.He kötü günlerde yine gider gelirim, ama eskisi gibi asla samimi olmam , istesem de olamam.Çünkü bana çok ters bunlar...

benımde gorumcemle aram kayınvalıdem yuzunden bozuluyor, ne yasarsak aramızda hemen gıdıp anlatıyor ona..kızda içten içe sinir oluyor, ben anlıyorm bir kere bile kendi sorunumuz yuzunden yasamadk yasadysak hep onun yuzunden emınım. sımdı benım gorumce tasınacak yenı ev aldı, bende ev hedıyesı ne alıcam dıye dusunuyrm. hanı arasam desem neye ıhtıyacın var alayım dıye, ama dogru olmaz durumu ıyı zaten ne ısterse alıyor, komik kaçar diye dusunuyrm..çaycısı yoktu en son evine gittiğimde yoktu, emin olamadım kaynanaya sorduk..oda ne dese tasınırlarken gıdermısız, gorurmusuz nesi yojksa alırmışız.eşimde anne bizi karıştırma zaten taşıma sırketıyle tasınacaklar, alya calısıyor hatta eltımıde kattı calısıyorlar bız oturmaya gıderız artık dedı. esı yardım eder yavas yavas yerlesırler dedı..ya kızlar ben elım ayagım tutuyor eşimde yardım etti binlerce kez sağolsun sunnet yaptım, tasındm kımseden aradılar çalışıyorlar hem dıye hem ne gerek var yardm kabul etmedm..hı hasta olsam tmm, o olsa koşar giderim.ben calısıyorum sunnet yaparken ne zorluklar yasadm hep esımle ıkımız yaptık..temızlıkcı tuttum o da tutsun hele bır gun oncesı işten ogleden sonra gittim evi temızledım, son hazırlıkları yaptım ertesı gun dugun gunu...tasınırken desen oyle ..bı de laf soyluyor o sızlere geldı dıye 1 kere geldı oda ben cagırmıcaktm laf omasın kendı kardesını cagıryr derler dıye cagrdm vallaha..hersey karsılıklı mı sonra karsılıklıysa ben onu odedım ceyızı gıtmeden bır gun once gıttık evını temızledık. anlamıyrm ınsanları bız gelınsek kolemıyz, bu mantığa çok bozuluyrm. ama eltım yalakanın onde gıdenı arkalarından konusur konusur yuzlerıne guler, yalakalığınıda yine yapıp gider..umurumda değil zaten onunla kıyaslanmaktan bıktım artık..ıkımız farklı karakterlerız neden kıyaslanıp duruyorus anlamyrm..kaynana bır surat astı ses tonu bır bozuldu esım oyle deyınce..tamm tmm sen gelme kardesıne dedı ..yanı bızı karıstırma deyınce..hem uzuldum ama bır yandan da kızdım..ne gerek var durduk yere sorun çıkarıyor, emınım gorumcenın haberı bıle yok, çagırmıcak kız belki de.. kaynana onun gorumce ve eltısı gelır dıye yapıyorsa bızde gıtmemız lazım dıye dusunuyorsa bu gorumcenın kabahatı olur ..ben nasıl yaptım kendı yapsın yardm kabul etmesın..ALLAH aşkına atla deve mi?çok sinir oluyorum safi sorunlar sonra ben annemle babama gıdemyrm temızlıge esas bana hakkı gecenlere, yıllarca cocuğuma baktılar, annem rahatsız yapamıyor babam yapıyor vallaha erkek basına hem yasıda var yani..ayıp ya vallaha ayıp..sımdı bayramda gıdınce bır karıs surat yapar, kayınpederi de dolduru bır kerede sakın ha oturup empati yapmaz..hep karşı taraf suçlu....ben hep kötü gelinim...soğuk nevaleyim bide kıyaslama yapmıyorlar mı? onlar beni böle yapıyorlar bır ınsanın yapacağı varsa da sen sureklı ustune gıdersen olmaz ki...offffffffffffffff!of bıtım artık ev-leneli 12 yıl oldu hep sorun hep sorun.....

bizde kaynanamla çok yakın oturuyoruz yürüyerek 5 dk yoktur belki bin pişman oldum buraya taşındığımıza
8 ay önce oğlum oldu:nazar: torunu görmeye geldik diye ellerine bi kap yemek alıp geliyolar 3-4 günde bi görüşüyoruz sürekli tepemdeler bi pazarımız var ondada burdalar biz gelmeyince bi sürü laf söylüyolar haftadan haftaya görüşüyoruz diye düşünün 1 hafta görüşemedik diye laf ediyolar sürekli sizde gelin sizde gelin diyip duruyolar ya ben kocamlamı evlendim onlarlamı
inanın ben kendi annemlere bu kadar sık gitmiyorum
dün akşam yine geldiler bende oğlumu uyutuyordum çocuk zaten hasta ishal olmuş pazar gecesi acillerdeydik 38,5 oldu ateşi uyku saati gelmiş uyutcam hasta diyorum kadın kocasına dönmüş sevemicez diyo ya bende dedim çocuk hasta sonra sevin uykusundanmı uyandırayım ya zaten uykulu çok mız mız oluyo
neyse onlar geldiğinde eşim mesaiye kalmıştı bana inanmamışlar demekki oğlumun hasta olduğuna sahurda eşimi arayıp soruyo eymen nasıl diyo ya katil olcam
kayınvaldem iyidir belki ama kişilik olarak uyuşmuyoruz çok bencil sürekli herşeyi ben bilirim ben yaparım hava atmayı çok sever meraklı her zaman herşeyimizi öğrenmeye çalışır mesela bi yere gitcez der eşim on kere sorar nereye diye gitcemiz yere kadar merak eder söylemezsek laf sokar çocuğumu kendine bağlamaya çalışıyo küçücük bebeğe ben giderken arkamda ağlıcanmı diyo
yani açıkcası sevmiyorum kendisini taşınırsak uzak biyerde ev bulcam
başka bi şehirde olmayı ne kadar çok isterdim yaaaa

bizde kaynanamla çok yakın oturuyoruz yürüyerek 5 dk yoktur belki bin pişman oldum buraya taşındığımıza
8 ay önce oğlum oldu:nazar: torunu görmeye geldik diye ellerine bi kap yemek alıp geliyolar 3-4 günde bi görüşüyoruz sürekli tepemdeler bi pazarımız var ondada burdalar biz gelmeyince bi sürü laf söylüyolar haftadan haftaya görüşüyoruz diye düşünün 1 hafta görüşemedik diye laf ediyolar sürekli sizde gelin sizde gelin diyip duruyolar ya ben kocamlamı evlendim onlarlamı
dün akşam yine geldiler bende oğlumu uyutuyordum çocuk zaten hasta ishal olmuş pazar gecesi acillerdeydik 38,5 oldu ateşi uyku saati gelmiş uyutcam hasta diyorum kadın kocasına dönmüş sevemicez diyo ya bende dedim çocuk hasta sonra sevin uykusundanmı uyandırayım ya zaten uykulu çok mız mız oluyo
neyse onlar geldiğinde eşim mesaiye kalmıştı bana inanmamışlar demekki oğlumun hasta olduğuna sahurda eşimi arayıp soruyo eymen nasıl diyo ya katil olcam
kayınvaldem iyidir belki ama kişilik olarak uyuşmuyoruz çok bencil sürekli herşeyi ben bilirim ben yaparım hava atmayı çok sever meraklı her zaman herşeyimizi öğrenmeye çalışır mesela bi yere gitcez der eşim on kere sorar nereye diye gitcemiz yere kadar merak eder söylemezsek laf sokar çocuğumu kendine bağlamaya çalışıyo küçücük bebeğe ben giderken arkamda ağlıcanmı diyo

bence biraz abartıyorsunuz?bak ne gzel yemek getiriyorlar neden?sen çocukla ilgilenince yemek yapamazsın diye.çocuğuna değer veriyorlarsa bilki sana veriyorlardır.
şimdi yeni bebek olduğu içindir daha sonra seyreklşir
evladını sevmeyen görülmüş ama torununu sevmeyen görülmemiş
unutma bizde kaynana olacağız

kadın gelmese bak hiç ilgilenmedi diyeceğiz
yemek getirmese insan birşeyler hazırlar zaten çocuk durmuyor zaten deriz
davet etmeseler derizki hep geliyorlar bir kerede çağır yahu deriz

bak ben bunları yaşadım bana bir kap yemek yapan olmadı
bebeğe geldiler ama bir kerede sen gel demediler
oğlum 2 yaşında
halası gelir bu zamana kadar bir çikolata getirmemiştir.

canm okurken sanki 10 yıl oncesıne dondum, benımkılerde aynen oyleydı. araya mesafe koymak iyi oluyor gormedım mı sorun yok gordum mu yıne sorunlar başlıyor.bazen unutuyorm ama birşey oluyor daha oncekı yazdıklarım gıbı butun yptıkları hatırıma gelıyor bu defa..ben daha onceden akrabalarıya bırlıkte oturuyordm oda sureklı gelıyordu, gelenım gıdenım goze batıyordu sureklı saygı hep ılgı beklıyor.ya ben artık kocamla okadar ılgılenmıyorum bu sureklı ılgı hastası..çocuk olunca daha bir zorlaştı herşey perşembeden geliyorlardı kalmaya senınkıler ıyı kalmıyolardır. 4gun kalıyorlardı. bırde ustelık eltım için gorumcemler kalmaya gıdeceklerdı gıtmeyın dıyordu..neymıs onların hafta sonuymus uygun olmazmıs ..sen her hafta sonu bızdesın onu neyapcaz sınır gelıyordu bana...bende senın gıbı ısyan edıyordm.zaten nezamn esımle tartıstysak hep onlar yuzunden olmustr. çocuğumla ilgili nelerin ypılmasını hoslanmıyrsam ınadın ayapıyorlardı. cocuğu yıkıyorum neden o yokken yıkamısım..az çekmedim 12 yıl oldu hala arada sınır edıyor. arada olmasıda artık ayda 1 gıtmemız çalışmamdan dolayı, eskıden yatılı gıdıyorduk, artık kalmıyorum. bence de kesin çözüm uzaga tasınmam uzak daha iyi ve mesafe koycaksın arana, bende oğlan annesiym ama böyle şeyler yapacağımı zannetmiyorum..

bence kayıvnvalideye ne kadar yüz veririsen o kadar astar istiyor ya resmen bizi kendilerine rakip görüyorlar oğulları hangimizi daha çok seviyor diyekötükedihüso

canm okurken sanki 10 yıl oncesıne dondum, benımkılerde aynen oyleydı. araya mesafe koymak iyi oluyor gormedım mı sorun yok gordum mu yıne sorunlar başlıyor.bazen unutuyorm ama birşey oluyor daha oncekı yazdıklarım gıbı butun yptıkları hatırıma gelıyor bu defa..ben daha onceden akrabalarıya bırlıkte oturuyordm oda sureklı gelıyordu, gelenım gıdenım goze batıyordu sureklı saygı hep ılgı beklıyor.ya ben artık kocamla okadar ılgılenmıyorum bu sureklı ılgı hastası..çocuk olunca daha bir zorlaştı herşey perşembeden geliyorlardı kalmaya senınkıler ıyı kalmıyolardır. 4gun kalıyorlardı. bırde ustelık eltım için gorumcemler kalmaya gıdeceklerdı gıtmeyın dıyordu..neymıs onların hafta sonuymus uygun olmazmıs ..sen her hafta sonu bızdesın onu neyapcaz sınır gelıyordu bana...bende senın gıbı ısyan edıyordm.zaten nezamn esımle tartıstysak hep onlar yuzunden olmustr. çocuğumla ilgili nelerin ypılmasını hoslanmıyrsam ınadın ayapıyorlardı. cocuğu yıkıyorum neden o yokken yıkamısım..az çekmedim 12 yıl oldu hala arada sınır edıyor. arada olmasıda artık ayda 1 gıtmemız çalışmamdan dolayı, eskıden yatılı gıdıyorduk, artık kalmıyorum. bence de kesin çözüm uzaga tasınmam uzak daha iyi ve mesafe koycaksın arana, bende oğlan annesiym ama böyle şeyler yapacağımı zannetmiyorum..

valla haklısın canım mesafe en iyi çözüm olacak bu konuda
oğlum ilk doğduğunda anlıyodum yemek getirmelerini çünkü yapamıyodum bebekle uğraşmaktan ama şimdi öyle değil sırf gelmek için bahaneleri olsun ne bulurlarsa getiriyolar bide eşim yokken geliyolar benim annemler ben olmasam gelmezler bide gelirken haber verirler
bunlar tam tersi kapıyı geç açarsam tlfla arıyolar bide kapıyı bi çalışları var alacaklı gibi illa girecekler hiç düşünmüyolar bu kız çocuğu uyutmuş dinleniyodur duş alacaktır özel ihtiyaçları vardır diye bide çocuğu uyandırıyolar hadi tekrar uyut
mesela kaynanam beni arar bende tlf sesini oğlum uyuyo diye kısarım unutursam çok korkuyo sesinden ben açmayınca hemen eşimi arar ..... aradım niye açmıyo der bunu kaç kere yaptı koskoca kadın resmen beni oğluna şikayet ediyo ben senin her tlf açmak zorundamıyım??? benim tek derdim sen misin allahtan eşim onun lafına uymuyo..
bide bizim önceden arabamız yoktu hamileyken yada oğlum ilk doğduğunda eşim babasından arabasını alıyodu öle gidiyoduk kaynanam evinde eşimi sıkıştırıp nereye gitceni diye 10 kere soruyomuş bende şahit oldum bi kerede tlf arayıp arabayı istedi kaynana çıktı tlf 3 kere sordu nereye gitceniz diye eşim sonunda napcan ya deyip kapattı
oğlum hastalandı gece 1de acile gittik niye bize haber vermediniz diyo sağlık ocağına gidiyoz niye bize söylemedin diyo her moka maydonoz oluyo
şimdi araba aldık heryere gidiyoz sonradan duyuyolar sinir oluyo kaynana
düşünün 2 senedir her bayram onlarla gezdik artık arabamız var bakalım bu bayram napacaklar sadece üçümüz gezecez...
bide anlamadığım konu kaynanam kızını niye böle rahatsız etmiyo gittiği geldiği yere karışmıyo..huzurları kaçar kocası boşar başıma kalır diyemi???-tatlicadiarzu-

bence biraz abartıyorsunuz?bak ne gzel yemek getiriyorlar neden?sen çocukla ilgilenince yemek yapamazsın diye.çocuğuna değer veriyorlarsa bilki sana veriyorlardır.
şimdi yeni bebek olduğu içindir daha sonra seyreklşir
evladını sevmeyen görülmüş ama torununu sevmeyen görülmemiş
unutma bizde kaynana olacağız

kadın gelmese bak hiç ilgilenmedi diyeceğiz
yemek getirmese insan birşeyler hazırlar zaten çocuk durmuyor zaten deriz
davet etmeseler derizki hep geliyorlar bir kerede çağır yahu deriz

bak ben bunları yaşadım bana bir kap yemek yapan olmadı
bebeğe geldiler ama bir kerede sen gel demediler
oğlum 2 yaşında
halası gelir bu zamana kadar bir çikolata getirmemiştir.

valla canım abartmıyorum yemeği yemek yedikten sonra iftardan sonra getiriyolar ben yemek deyip bi başlık altında topladım mesela bişey alır biz ordayken gösterir vermez sonra eve gelmek için bahane olur a unuttum ben sonra getiririm der bu belki 20 kez oldu
ayrıca ben bayadır yemeğimi yapabiliyorum oğlum duruyo hatta iftara çağırdım 4 aileye yemek yaptım tek başıma salatasına kadar kimseye bi iş bırakmadım onlar geldiğinde sofra hazırlıyodum yani onların getirdiği yemeğe şuan ihtiyacım yok allahta ettirmesin yani demek istediğim bahane arıyolar çünkü sık görüşünce herşeyimizden haberdar oluyolar herşeyimize müdahele ediyolar istedikleride bu oğullarının büyüdüğünü anlamak istemiyolar demek istediğim bu yani...

bide yazmadan geçemeyeceğim benim kaynanamın şu huyu var mesela bi yere gittik eşimden akrabalardan yada sonradan bi şekilde öğrendi hemen derki ....... yere gitmişiniz ha der yani sen söylemesende ben öğrenirim gibi bana meydan okuma tarzında benle sürüşür
ayrıca ben hamile olduğumu 5 haftalıkken öğrendim 6 haftalıkken eşimin bütün akrabaları biliyodu arabayla kapı kapı gezip herkese söylemişler düşünün düştüğüm durumu bu kadar lafcı yani benim çalıştığım yere eşimin yengesi geldi hayırlı olsun hamileymişsin dedi yanımda bilmeyen arkadaşlarım vardı düşünün bana tavır aldı onun yüzünden arkadaşlarım neymiş söylenmezse çocuğun kulakları sağır olurmuş koca karı hurafesi..

kızlar lütfen bana akıl verin daha sözlü bile değilim ama çoooooooookkkk kötü durumdayım ve kimse ben gibi çekmemiştir....
konu açmak istiyorum fikir almak için ama nasıl açılır bulamadım
3 senedir sevgilimle birlikteyiz okulu 6 senelik olduğundan ve askerlikten sebep beklemek zorundayız
2.senemizde ailesi ile tanıştım ve beni kendi ailemden bile daha çok ilgiye boğdular ama bende kimseye ii olmadığm kadar onlara iyiyim.. Yanlız bende bi elti var düşman başına. Farklı face adresleri alıp sevgilimle beni ayırmaya çalışmalar.. arkamdan konuşmlar, iftira atmalar. Sevglimin abisinin koluna girmeme laf etmeler.. Evinde içtiğim kahvenin lafını yapmalar.. Kayın validemle aramı açmalar.. kadın beni öyle severki ama onun korkusundan bana sevgisini belli edemio..
ki ben herkese nasılam onada öyleydim.
ben üni mezunuyum o lise ama beni beğenmemeler hafif göstermeler kaynımla kardeş gibiydim şuan kaynım yüzüme bakmaz..
sevgilim hep arkamda çok şükür.. kardeşini aldı konuştu.. ama zehirlemelere dewam edio..
rüyalarıma giriyo bigün face şifresini çözdüm bi baktım benle ilgili yazılar neler neler.. ben herkesle canımlı cicimli konuşuomuşum..
eşinede beni diğer eltim ile ayırd edio dio.. o kdar sinir olmağa başladım ki... neler çektim anlatmakla bitmezz :( evinde tencere çizilmiş hep ben yapmışmışım ki ben elimi sürmedim bişeye.. salçası bitmişmiş ki ben asla kullanmadım hep böle kçük seylerin lafı ne yapcam bilmiom...

Back
X