kayınvalide mi evime davet etmeli miyim ????

yorgun_38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2011
601
0
66
İstanbul
Hanımlar merhaba aranıza yeni katıldım benim derdim eşimim ailesi 1 yıllık evliyim ve eşimin ailesi bize yerdım etmedi yardım etmediği gibi beni arayıp laf soktu şimdi bende evime davet bekliyormuş ve yol parasını ben yollayacakmışım sizce ne yapmalıyım ???

biletini ödemeyen gelmesin...borcunuz olmasa dahi neden ödeyecekmişsiniz bu devirde geçinmek o kadar zor ki..bence hiç alıştırmayın..

Unutmadan ayrıca birde boşanmış görümcem var ben kredi öderken görümceme ve kayınvalideme bilet parası yollayacakmışım :(

Bilet parası ne kadar tutacak ki? Bu kadar mesele yapılacak bir meblağ mı? Evlenirken size yardım etmemiş olabilirler, günümüzde birçok çift kendi başına evleniyor.

Laf soktu derken biraz daha detaylandırabilir misiniz?

Bilet parası ne kadar tutacak ki? Bu kadar mesele yapılacak bir meblağ mı? Evlenirken size yardım etmemiş olabilirler, günümüzde birçok çift kendi başına evleniyor.

Laf soktu derken biraz daha detaylandırabilir misiniz?

davet edin ama bilet parası da neyin nesi?
bilet parasını istemek görgüsüzce olmuş.

Unutmadan ayrıca birde boşanmış görümcem var ben kredi öderken görümceme ve kayınvalideme bilet parası yollayacakmışım :(

Yolla hatta dur yollama kendine ve eşine uçak bileti al annesinin yanına gidin dönüştede sevgili görümcen ve kaynanan için uçak bileti alın
hep beraber gelin evinize hem onların rahatı ve huzuru önemli nolcak yalan dünyaa:)

eşine bir böyle söyle bak hemen borçlar harcamalar unutulur yanlış anlama çok sinir oluyorum
kendilerine gelince adet falan yok ama gelinlere gelince yok daVET ET YOK HİZMET et
bence davetet yerlerini bilsinler öyle kafalarına esince gelmesinler

laf sokmaların hangisini anlatsam ki inanın bilmiyorum istanbulda yaşıyorum biliyorsunuz ki burda şartlar çok zor eşimin teyzesi gelsi ama ne gelmek bütün ahalisini toplamış gelmiş sonra bende bikaç bişey hazırlayıp getirecekken teyzenin kızı biz yemeyiz getirme dedi çok kırıldım kayınvalideme bacısının yaptıklarına kırıldığı söyledim çünkü evime geldiler ve benimle konuşmadılar nasılsın bile demediler :( dedi sen surat yapmışsın onlar anlattı bana ( halbu ki hep güleryüzlü bir insanım ) sonra bize güzel şeyler ikram etmedi çiğ şeyler yapmış demişler sonrasında bana açgözlü demeye getirdi benim ailem yaptı evimin herşeyini bana 14 ayar bilezik taktı düğünümde kayınvalidem görgüsüz açgözlü olan ben oldum sonrasında olanları anlattım kızkardeşiniz yüzümüze bakmadı nasılsın bile demedi dedim ama bu konuşma kavgayla sonuçlandı şimdi benden davet bekliyormuş ve görümcemle birlite 220 tl yol parası yollayacakmışım :(

oğlumu alacakmış bileti senmi? senin paranla alınıyorsa o bilet klendi kendini davet eden insanlar çok yüzsüzlermiş valla...

keşke memleketime gidebilesem ama eşimin izni yok ve bende gitsem onlarda kalamam kaynım var benimle yaşıt ve evleri sobalı uçak bileti hayatta alamayız neden derseniz mutfak ihtiyaçlarıma 200 tl yi zor ayıran ben nerde uçağa binmek inanın hanımlar kredi ödüyorum ve istanbul gibi yerde geçinmeye çalışıyorum bazen çıldırmak geliyor içimden gün oluyor evime misafir davet edemiyorum :(

Gelsinler gelsinler de bilet parasını siz yollayacaksınız durumlarımı kötü?

Ama yinede ne olursa olsun kocanın annesi onu bu yaşa getirdi ise bir 220 lira çok görülmemeli.

Durumunuz buna müsait ise yol parasını yollayın.

keşke memleketime gidebilesem ama eşimin izni yok ve bende gitsem onlarda kalamam kaynım var benimle yaşıt ve evleri sobalı uçak bileti hayatta alamayız neden derseniz mutfak ihtiyaçlarıma 200 tl yi zor ayıran ben nerde uçağa binmek inanın hanımlar kredi ödüyorum ve istanbul gibi yerde geçinmeye çalışıyorum bazen çıldırmak geliyor içimden gün oluyor evime misafir davet edemiyorum :(

O zaman k.validenize açıkça söyleyin, maddi durumumuz kötü, buyrun gelin ama yol parasını biz de denkleştiremeyiz diye.

Hanımlar merhaba aranıza yeni katıldım benim derdim eşimim ailesi 1 yıllık evliyim ve eşimin ailesi bize yerdım etmedi yardım etmediği gibi beni arayıp laf soktu şimdi bende evime davet bekliyormuş ve yol parasını ben yollayacakmışım sizce ne yapmalıyım ???

şimdi siz böyle yazınca çok haklı görünüyorsunuz ya...cıkss bence değilsiniz...
bir, eşinizin ailesine güvenip evlenmeyin...yardım eder etmez kendi tercihi...siz kocanıza bakın bu işlerde ve kendinize...herkesin dilinde bir eşimin ailesi evlenirken yardım etmedi lafıdır gidiyor...
iki, kadın pat diye evinize gelmiyor ne güzel davet bekliyor, daha ne istiyorsunuz...çat kapı biz geldiiiiik dese oğluyla konuşmuş planım var mı yok mu diye sormadan bir de yatıya geldiler derdiniz...
yol parasını da oğlundan istemiştir muhtemelen...bir yol parası göndermek isterse oğlu gönderir...
bence sorun yoktur...

madem biletlerini alınca çok zorlanacaksınız davet edin ama biletlerini almayın.eşiniz uygun bir dille söylesin.bir de geldiklerinde masrafınız artacak.bu ne yüzsüzlük ya borçlu insanlardan para istiyorlar.ben olsam hiç takmazdım bile.paramız yok yetiremiyoruz der çıkardım.canını alcak değiller ya...

Bilmiyorum benim aile terbiyemde arayıp kızım gelmek istiyoruz demek var ziyaret etmek istiyoruz sizi demek var birde davet edin gelecez yol parası bu nasıl bişey ayrıca hanımlar kayınvalidem devamlı bacıları ile telefonlaşan ayda 200 tl tlf. Faturası ödeyen biridir :( kendi evi be maaşı var ve küçük bir ilçede yaşıyor ve çok zengin bir babası var

Back
X