kayınvalide mi evime davet etmeli miyim ????

Bence bu parayı yolla davet et ama durumunu onlara açık açık anlat bu para yollamada 1 defa mahsus olduğunu anlat onlar istemekten utanmıyor sende durumunu anlat utanma!

Bence bu parayı yolla davet et ama durumunu onlara açık açık anlat bu para yollamada 1 defa mahsus olduğunu anlat onlar istemekten utanmıyor sende durumunu anlat utanma!

ah bu iyi niyet..
size gelicem ama yol paramı gönderin yoksa gelmem bak.. siz üzülürsünüz olan size olur bensiz kalırsınız. :)
kadın kendini kıymete bindirmeye çalışıyor. patron kimmiş göstermek istiyor. iyi niyet genellikle geri tepiyor canım. gerçekçi olmakta fayda var.

ah bu iyi niyet..
size gelicem ama yol paramı gönderin yoksa gelmem bak.. siz üzülürsünüz olan size olur bensiz kalırsınız. :)
kadın kendini kıymete bindirmeye çalışıyor. patron kimmiş göstermek istiyor. iyi niyet genellikle geri tepiyor canım. gerçekçi olmakta fayda var.

bugün vicdanım tuttu bugün kayınvalide pazara gitmiş kadında süt satarmış ama içine su karıştırarak bunu alanlar bildiği için kadının yüzüne vurmuş kadın ne yapayım demiş o vakit açtım çocuklarım küçüktü param yoktu yaptım demiş haca gittim allaha yakardım af etmesi diledim demiş ,belki bu anada zor büyüttü oğlunu

bugün vicdanım tuttu bugün kayınvalide pazara gitmiş kadında süt satarmış ama içine su karıştırarak bunu alanlar bildiği için kadının yüzüne vurmuş kadın ne yapayım demiş o vakit açtım çocuklarım küçüktü param yoktu yaptım demiş haca gittim allaha yakardım af etmesi diledim demiş ,belki bu anada zor büyüttü oğlunu

ah kıyamam ne kadar iyisin gerçekten
ama biraz karşı tarafın da vicdanını görmek istiyor insan.
işin ucu oğlunun evinde karısıyla huzuruna dokunuyorsa, vicdanli bir anne, emek verdiği sevdiği evladının hatırı için sahneden inmeyi bilmeli değil mi.
o sahnede olmasa da oğlu onu sevmeye devam edecek sonuçta.
olan gene kendi evladına oluyor. iki kadın arasında :)

ah kıyamam ne kadar iyisin gerçekten
ama biraz karşı tarafın da vicdanını görmek istiyor insan.
işin ucu oğlunun evinde karısıyla huzuruna dokunuyorsa, vicdanli bir anne, emek verdiği sevdiği evladının hatırı için sahneden inmeyi bilmeli değil mi.
o sahnede olmasa da oğlu onu sevmeye devam edecek sonuçta.
olan gene kendi evladına oluyor. iki kadın arasında :)

sahneden çekilmeleri gerek haklısın bir gelsin bakalım ama gelinle oğlunun huzurunu kaçırmaya geliyorsa bir daha bu hakkını kullanamıyacak ben niyete bakarım ona göre değer biçerim

sahneden çekilmeleri gerek haklısın bir gelsin bakalım ama gelinle oğlunun huzurunu kaçırmaya geliyorsa bir daha bu hakkını kullanamıyacak ben niyete bakarım ona göre değer biçerim

bilet parası isteyen birinin çok masum olacağını düşünmüyorum ya hadi hayırlısı bakalım.

nasıl başlarsa öyle gider;bilet parası yol parası yemek parası derken bi bakarsınız maaş kayınwalideye olduğu gibi aktarılır duruma gelmiş;sizde ona şöyle bir öneri sunun...sewgili kaynana;sen bana para yolla da yanına geleyim çok özledim :):33::33::33::33::33::33:

benim kayınvalidem de eşime bir kaç defa size gelmek istiyorum ama eşin bir kere bile davet etmedi gibilerinden sözler söylemiş. eşimde bunu bana aktarınca ben davet etmem gelmek isteyen gelmeden önce arar müsaitsek gelir dedim.. o zamandan beri de hiiç çağırmadım öyle laf olsun diye de bize bekleriz falan demedim.. gelmesinin merağında değilim çünkü =)) eşim de annesine kızdı niye davet bekliyorsun gelmek istediğin zaman ara ona göre müsaitsek gelirsin dedi =) bakalım şubatın başında gelmeyi düşünüyor eşimin kız kardeşi ile birlikte =( nasıl geçecek onlarla birlikte zaman bilmiyorum =( yol parasına gelince bize gelme yol parasını gönderme taraftarı değilim. ancak bizden giderkenki biletini almayı düşünüyorum. çünkü benim ailem araba ile geldiğinde depoyu tam doldurup geri gönderdik. şu an aklıma geldi ben böyle düşünüyorum diye umarım kız kardeşinin biletini de almaz =(( bi ara konusu geldiğinde çıtlatmak lazım.. sonuçta kız kardeşi çalışıyor alsın kendi biletini di mi amaa =))

ilk yazini okuyarak yapiyorum bu yorumu onlar senin esinin ailesi heleki annesi kardesi, BEN OLSAYDIM AYNI DURUMDA(ESIMIN YIGENLERI KAYINVALIDEM GORUMCEM ZAMAN ZAMAN GELIYORLAR TURKIYEDEN)BIZDE BORC ODUYORUZ COCUK OKUTUYORUZ BI DUNYA MASRAFIMIZ VAR AMA BUNUN KONUSU BILE GECMEZ, VE BEN GRUR DUYARIM. BAZI SEYLER KARSILIKLIDIR (MADDIYETTEN BAHSETMIYORUM)OLAR ONUN CANI SONUCTA KESINLILLE BIR KULLANILMISLIKTA SOZKONUSU DEGIL. BU BENIM FIKRIM. YANI BENCE DAVET ETMELISIN VE EGER ESIN ODEMEK ISTIYORSADA YOL PARALARINI BIRAK ODESIN.

benim ailem de her fırsatta gelir babam kendi işini yapmasına rağmen 10 saatlik yolu bir gün için gelir sadece akşam yemegini yer geri döner düşünün ama eşimin ailesi o kadar davete rağmen 2 yıldır bir kez gelmediler eşimde sinirlendi en sonunda gelmezseniz gelmeyin diye kızdı artık söyleyip durmuyoruz kendileri bilir ayrıca eşimin babası emekli ve hep evdeler anlayamıyorum ne yapmaya çalışıyorlar....
ama ailesi gelse dönüş biletlerini alırım çünkü annem gelince dönüş biletini alıyorum ama kimsenin gelmesi için para gönderemem :):):):):1:

canım madem eşin sana davet et parayı yolla demiş;
sen de aç tlf nu güzelce davet et tatlı dille ama kredi ödediğimiz için paramız hiç çıkışmadı inan mutfağa para yetiştiremedik buyrun gelin başımı üstüne de..adın davet etmedi istemedi olmaz ..ondan sonra gelen gelir gelmeyen gelmez!!!!keyfi bilir..şartmıymış uçakk!!otobüsle geliversinler..ya ben kızım 15 günlükken bi tarafımın yarasıyla 20 saat otobüs yolculuğu çektim onlara ne oluyormuş..anladım ki keyif insanları bunlar..sen bence çağır gelmenizi çok isterim ah paramız olaydı değil uçak arabayla gelir alırdık sizi de ..ama 5 kuruş yollama derim..200 tl tlf faturası ödeyen adam biletimi siz alın diyor öyle mi?!!!!

Son düzenleme:
benim kayınvalidem de eşime bir kaç defa size gelmek istiyorum ama eşin bir kere bile davet etmedi gibilerinden sözler söylemiş. eşimde bunu bana aktarınca ben davet etmem gelmek isteyen gelmeden önce arar müsaitsek gelir dedim.. o zamandan beri de hiiç çağırmadım öyle laf olsun diye de bize bekleriz falan demedim.. gelmesinin merağında değilim çünkü =)) eşim de annesine kızdı niye davet bekliyorsun gelmek istediğin zaman ara ona göre müsaitsek gelirsin dedi =) bakalım şubatın başında gelmeyi düşünüyor eşimin kız kardeşi ile birlikte =( nasıl geçecek onlarla birlikte zaman bilmiyorum =( yol parasına gelince bize gelme yol parasını gönderme taraftarı değilim. ancak bizden giderkenki biletini almayı düşünüyorum. çünkü benim ailem araba ile geldiğinde depoyu tam doldurup geri gönderdik. şu an aklıma geldi ben böyle düşünüyorum diye umarım kız kardeşinin biletini de almaz =(( bi ara konusu geldiğinde çıtlatmak lazım.. sonuçta kız kardeşi çalışıyor alsın kendi biletini di mi amaa =))

yazık diyorum başka da bişi demiyorum..Alllah ıslah etsin..bi anneye ne kadar ağır gelecek bir söz ararsın musaitsek gelirsin diye kızıyor annesine..musaitsek gelirsin!!!!ah ah o ana onu nelerle büyütmüş musaitsem bakarım dememiş..en azından daha düzgün bi uslüple diyebilirdi anne davete ne gerek var davet mi bekliyorsun çık gel die...ama ara mutlaka bi yerde oluruz kapıda kalma diye izah edebilirdi..ikisinde de aramasını istiyor ama ikincisinde kırıcı olmuyor..yazıkk eşinize de çocuğu derse birgün "baba musaitsek gelirsin "diye hiçç şaşırmayın!!!

Benim annemde il dışında dul ama bana para yolla geleyim asla demedi acaip gururlu sanırım bu haller sadece erkek analarına ait ,acındırma ,sömürme

Eşiniz ne düşünüyor bu konuda ? Sanırım bize bilet al dmeemişlerdir, buna benzer bir konuşma geçmiştir eşinizle-oğullarıyla aralarında.

Davet etmeniz güzel olur.Madem uzaktalar, kısa bir dönem mesafenizi koyarak, saygınızı koruyarak zaman geçirebilirisiniz.

Bunlar büyütülecek meseleler değil..Üstelik bilet parası söz konusu bile olmamalı sizin nazarınızda..Almanızdır doğru olan.

.....

Son zamanların trendi, EVLENİNCE eşimin ailesi bize destek olmadı, en çok benim ailem oldu v.s gibi düşünceler..

Bunlar inanın çok sığ düşünceler, yanlış yollar.

Zaten evlenen iki kişidir.
Erkek kendine düşeni kadın kendine düşeni yapmalıdır..

Kimlerden destek alıp almadığı ise sadece o kişiyi ilgilendirir.

yazık diyorum başka da bişi demiyorum..Alllah ıslah etsin..bi anneye ne kadar ağır gelecek bir söz ararsın musaitsek gelirsin diye kızıyor annesine..musaitsek gelirsin!!!!ah ah o ana onu nelerle büyütmüş musaitsem bakarım dememiş..en azından daha düzgün bi uslüple diyebilirdi anne davete ne gerek var davet mi bekliyorsun çık gel die...ama ara mutlaka bi yerde oluruz kapıda kalma diye izah edebilirdi..ikisinde de aramasını istiyor ama ikincisinde kırıcı olmuyor..yazıkk eşinize de çocuğu derse birgün "baba musaitsek gelirsin "diye hiçç şaşırmayın!!!

İşte uslup farkı.Nezaketle söylemek ile kabalaşmak arasında ne çok fark var..

İkisindede müsait olup olmama durumu aktarılmış yazdıklarınız ama nezaketle söylenen anne emeğine yakışan şekilde.

...

Konu sahibinin eşine şaştım kaldım..Karısı ne dediyse aynısını aktarmış. Demek ki bir süzgeci yokmuş..
Ayrıca çok para ile ilgili mesaj yazıyorsunuz.Bu ne hırs, ne para tutkusu böyle..

Üstelik ''kızkardeşimin deposunu fulledik bu yüzden giderken onlarada bilet alırız '' cümlenize hayret kaldım..
Ne sığ bir düşünce. Yazık.

Eşiniz sizin aileniz hakkında bu düşüncelere sahip olsa yüreğiniz incinir mi merak ettim..Yoksa '' AMA BENİM AİLEM.... söyle böyle '' cümlesini mi kuracaksınız ?

davet et ama bilet parası istenmesi hiç hoş değil:20:durumları yoksa birşey demiyorum ama imkanları olup sizden yol parasını istiyorlarsa bu görgüsüzlüktür bence.böyle birşeye kimseyi alıştırmayın sizi görmek isteyen seven insanlar yol parası şu bu bahane etmezler bir şekilde evinize gelirler ama davet etmelisin:31:

Benim annemde il dışında dul ama bana para yolla geleyim asla demedi acaip gururlu sanırım bu haller sadece erkek analarına ait ,acındırma ,sömürme

Bunun erkek annesi kız annesi olmayla değil karakterle ilgisi var. Burada nice kız annelerinin hikayesini de okuyoruz, nişanlı kızının maaş kartına el koyan, damadından açıkça para, altın isteyen vs.

benim kayınvalidem de eşime bir kaç defa size gelmek istiyorum ama eşin bir kere bile davet etmedi gibilerinden sözler söylemiş. Eşimde bunu bana aktarınca ben davet etmem gelmek isteyen gelmeden önce arar müsaitsek gelir dedim.. O zamandan beri de hiiç çağırmadım öyle laf olsun diye de bize bekleriz falan demedim.. Gelmesinin merağında değilim çünkü =)) eşim de annesine kızdı niye davet bekliyorsun gelmek istediğin zaman ara ona göre müsaitsek gelirsin dedi =) bakalım şubatın başında gelmeyi düşünüyor eşimin kız kardeşi ile birlikte =( nasıl geçecek onlarla birlikte zaman bilmiyorum =( yol parasına gelince bize gelme yol parasını gönderme taraftarı değilim. Ancak bizden giderkenki biletini almayı düşünüyorum. çünkü benim ailem araba ile geldiğinde depoyu tam doldurup geri gönderdik. şu an aklıma geldi ben böyle düşünüyorum diye umarım kız kardeşinin biletini de almaz =(( bi ara konusu geldiğinde çıtlatmak lazım.. Sonuçta kız kardeşi çalışıyor alsın kendi biletini di mi amaa =))

bende aynen sizin gibi düşünüyorum gelmek isteyen çıkar gelir ama maksat farklı gibi geliyor beni kullanmaya çalışıyorlar gibi :(

kusura bakmayın ama siz durumu yanlış anlamışsınız. eşim annesine davet beklediği için kızdı. gelmek istediği zaman tabii ki de evimiz müsait olduğunda gelecek. biz de başka misafirler varken ya da işimiz çok yoğunken gelecek değil ya. bizim işlerimiz bazen çok ağır olabiliyor geldiklerinde gereken ilgiyi gösteremezsek bu daha mı iyi olacak? konuları çarptırmayalım LÜTFEN!

İşte uslup farkı.Nezaketle söylemek ile kabalaşmak arasında ne çok fark var..

İkisindede müsait olup olmama durumu aktarılmış yazdıklarınız ama nezaketle söylenen anne emeğine yakışan şekilde.

...

Konu sahibinin eşine şaştım kaldım..Karısı ne dediyse aynısını aktarmış. Demek ki bir süzgeci yokmuş..
Ayrıca çok para ile ilgili mesaj yazıyorsunuz.Bu ne hırs, ne para tutkusu böyle..

Üstelik ''kızkardeşimin deposunu fulledik bu yüzden giderken onlarada bilet alırız '' cümlenize hayret kaldım..
Ne sığ bir düşünce. Yazık.

Eşiniz sizin aileniz hakkında bu düşüncelere sahip olsa yüreğiniz incinir mi merak ettim..Yoksa '' AMA BENİM AİLEM.... söyle böyle '' cümlesini mi kuracaksınız ?

yazdığımı dikkat ile okursan kızkardeşimin değil annemlerin arabasının deposunu doldurduk şeklinde yazıyor. benim burada aktarmak istediğim kendi annemlere bu şekilde yapıyorsam eğer eşimin annesininde dönüş biletini almam çok doğal ve gerekli şeklindeydi. ama kızkardeşinin dönüş biletini çalıştığından dolayı alma zorunluluğumuz olduğunu düşünmüyorum. beni tanıyan bilir (buarada daha yeni olduğum ve çok fazla mesaj yazamadığım için pek tanımıyorsunuz) ama para düşkünü biri asla ve asla değilim. sadece yeni evlendiğimiz ve çok fazla borcumuz olduğu için harcamalarımızı bu çerçevede mantıklı bir şekilde yapma eğilimi gösteriyorum o kadar.

Back
X