Kayınvalide problemim. Yardımınıza ihtiyacım var.

Dediğinize göre düğün arefesinde ve karantina döneminde size bir faydaları dokunmamış fakat beklentilerinin ardı arkası kesilmiyor o zaman sizde susmayacaksınız. Kv deniz ağzını mı açtı maddi konuda kardeşe yardım etmiyorsunuz diye sizde diyeceksiniz ki Allah razı olsun benim ihtiyacım olduğunda da hep benim ailem sordu ilgilendi. Konunun açılmasını beklemeyin, işlerine gelmeyen konular hiçbir zaman açılmaz.
Benim kv dede aynı model birgün dedim “Allah’tan abilerimin doğru düzgün işleri var çalışkan insanlarda benden bir beklentileri yok herkes kendi yağında kavruluyor” hiç sesi çıkmadı.

Siz de sık sık hatırlatın, ay sonunu zor getiriyoruz. Düğün masraflarına harcadık takıları, bilmem kim evlenmiş hiç masraf etmemişler, herşeyi aileler yapmış. Arkadaşıma kv desi çok güzel bir hediye almış filan. Sırf sizde örnek vermeyin diye bir daha ağzını açmaz
 
Ayrıca bazı şeyleri de eşime göstermelik olsun diye yaptığını düşünüyorum artık. Bazı tavırları çok samimiyetsiz. Mesela bir gün birlikte pikniğe gidecektik ama çok hasta oldum gidemedik. Gerçekten kötüydüm. Beni hiç aramadı mesela. Eşime demiş ki getir burda yatsın çorba yapayım. Başka zaman defalarca arayıp darlıyorsun ama hastayken beni değil evde olmayan eşimi arıyorsun. Ya da buna benzer bir sürü şey. Amacı bence oğlunu “kaptırmamak”. Çünkü genel olarak gelinlerle ilgili böyle bir yargı var. Oğlum evlendi gelin parmağında oynatacak aramıza girecek bize gelmeyecek falan. Yemin ederim ki her gün eşime anneni aradın mı arasana diyorum. Çünkü benim annem de bir kayınvalide ve abimin aramasını o kadar bekliyor ki. Çok iyi biliyorum bir anne ne bekler. Keşke bana böyle yapacağına, daha ilk günlerden darlamaya başlayacağına biraz fırsat verseydi zaten görürdü nasıl biri olduğumu. Ki benim yerimde başkası olsa yine çoktan eşini doldurup arayı bozmuştu. Anlatmadığım çok detay var nişanlılık döneminden. Tüm olanlara rağmen aile ne demek çok iyi bildiğim ve bu değere çok önem verdiğim için kendimi üzmek pahasına bazı şeyleri idare etmeye çalışıyorum. İpleri koparmak en kolayı. Art niyetli olsam çoktan bunu yapıp yoluma bakardım ama öyle yapsam ömür boyu huzursuz olurum öyle biri değilim çünkü. Yani bence insan hisseder samimiyeti samimiyetsizliği. Ben hissediyorum ve bazı şeyleri samimi bulmadığım için soğuyorum. Çünkü hiç hesap kitap yapan strateji kovalayan bir insan olmadığım için bana bunlarla gelinince üzülüyorum. Hele ki bi anne bunu yapmasa keşke. Kendi annemin yerine koyamam ama bir o kadar sevmek yakın olmak o şefkati hissetmek isterdim. Mesafe koyayım derdim olmazdı. Belki de mesafeli olmak zorunda olduğum için bile üzülüyorum. Umarım anlaşılabilmişimdir.
Kayınvalideniz gerçekten çok samimiyetsiz, iki yüzlü bir insan aynı benimki gibi. Böyleleri kendini melek gösterir genelde, insanları iyi niyetli olduklarına inandırıp istediklerini yaptırmaya çalışırlar. Benim nişanlımın annesi de her şeye karışma haddini kendinde bulur, nişanlım bir bunalıp kendini ifade etmeye çalışsa mağdur ana rolüne girip vicdan yaptırır. Hiç yüz vermeyin bence, boşa vicdan da yapmayın sonuna kadar haklısınız çünkü. Taviz verdikçe devamı gelir
 
Biraz uzun olacak çünkü çok doldum artık anlatmak istiyorum. Ne çevreme ne aileme anlatamıyorum. Neden bilmiyorum ama kimseye dile getirip konuşmak istemiyorum.

Geçtiğimiz Temmuz ayında evlendik. Aileler iyi kötü destek oldu sayılır. Eşimin ailesi çok ilgisiz davrandı ama son dk yine de biraz destek oldular. Bir şekilde borçsuz evlendik sayılır. Düğünde gelen takıların bir kısmıyla eşimin düğün için elden aldığı borçlar ödendi. Geri kalanıyla idarelik bir araba aldık. Eşim 3300 ben 2800 maaş alıyoruz. Kirada oturuyoruz. 1300₺ kira artı aidat ödüyoruz. Araba alınca biraz masrafı çıktı derken kartlara açıldık. Şu an kendimizi zor döndürüyoruz. Ay ortasına geldiğimizde elimizde hiçbir şey kalmıyor tekrar karta yükleniyoruz. Buna rağmen ailesi çok iyi durumdayız sanıyorlar. Annesi her bir araya geldiğimizde para üzerinden imada bulunuyor.

Eşimin 2 erkek kardeşi var biri daha lisede. Diğeri de çalışıyor ve henüz hayatında biri yok. Ailesiyle yaşadığı için haliyle eve bir şeyler alıyor. Küçük kardeşin her masrafını karşılıyor. Eşim uzun bir süre işsizdi. İş bulduğu gibi nişanlandık. Öyle olunca düğün için eşya alıp ödemeye başladı eve destek olamadı hiç. Sanırım bu yüzden evlenmesini pek istemediler. Babası beni başından beri hiç istemedi çünkü. Sebebinin biraz bu olduğunu düşünüyorum. Mesela annesi küçük kardeşe diyor ki her şeyini x abin alıyor. Y abin (eşim) sana ne alıyor diyip gülüyor. Aklınca şaka yapıyor. Ortanca oğlunu yere göğe sığdıramıyor tapıyor resmen. Babası da öyle. Eve bir şeyler alıyor diye anlat anlat bitiremiyorlar. Eşim küçük kardeşine oynamıyorsan play stationu alayım biraz oynarım dedi. Kardeşi al abi oynamıyorum dedi. Babası ben ona bir şey yükledim film izliyorum ondan diyip vermedi. O kadar üzüldüm ki eşime. Çok tuhaf geldi. Birkaç hafta sonra ortanca kardeş küçüğe dedi ki play stationu topla bir arkadaşıma vericem. Babası da oradaydı ağzını açıp tek kelime etmek. Eşimle göz göze geldik hemen. O kadar üzüldüm ki eşimin o duruma düşmesine.

Geçen gün eşimin halasında hep birlikte oturuyoruz. Kayınvalidem halanın küçük kızına telefondan bir şey soruyor. O Arada bir bildirim geldi. Kız bildirimi sesli okudu. Bahtsız Bedevi alsın yazıyor dedi. Hemen tahmin ettim ama hiç anlamamış gibi davrandım. Sonra kayınvalidem telefonu geri çekti ne yapacağını bilemedi falan. Sonra mesajı açıp eşime gösterdi. Komşusu elbise beğenmiş. Yazmış ki ben gelinime aldırıyorum sana da bahtsız Bedevi alsın. Sanki benim annem yok. Annem babam bu yaşa getirmişler bir kuruşumun hesabını yapmazlar. Giderken ekmek alsam zorla parasını cebime sokmaya çalışırlar. Sevdiğim içeceğe kadar alıp, patates soğan hatta deterjan ne varsa doldurup beni arıyorlar gel sana bir şeyler vereceğiz diye. Ne zaman gitsem elim kolum dolu geliyorum evime. Ona rağmen benden bir iğne bile beklemez ailem. Yeterki ben iyi olayım isterler. Ama eşimin annesi sürekli böyle. O akşam ısrarla elbise lafı edip bana da gösterdi bu elbiseyi alacam ama nasıl sipariş edilir bilmiyorum dedi. Ben de sinir oldum eşime dedim annen elbise istiyor galiba bi Bakar mısın. Telefonu ona verdim. Daha önce de bana böyle elbise gösterdi güzel mi falan diye. Ben de evet sana yakışır al demiştim. Oysaki ben hep diyordum ki hediye de alırım hiç sakınmam. Ama bu yaptıkları çok itici geliyor.



Mesela sürekli her gidişimizde doğum günlerini sıralıyor. Kasım’da babanın aralıkta küçük oğlanın ocakta ortancanın doğum günü. Bol bol pasta yiyeceğiz falan diyor. Sürekli bunu söylüyor. Eşim herhalde ailesindeki bireylerin doğum gününü biliyordur bana duyuruyor pasta alıp gidelim diye. Ben önceden diyordum ki herkesin doğum gününde bi sürpriz bi şey yaparım. Yani bu zorlukta bile parasında değilim. Ama söyledikçe itici geliyor. Babasının doğum gününde on defa aradı pasta alıp gelin diye bahane uydurdum gitmedim. Eşim de işe giderken pasta alıp kapıdan vermiş.

Evdeki bekar kardeş ufak çapta bir giyim mağazası açmaya çalışıyor. Eş dost arkadaşları destek oluyorlar bir şeyler alıyorlar dükkana. Tabi ki eşim de abi olarak bir şey yapmak istiyor ama elimizde şu an yok. Olsa hiç lafını etmem asla. Ben de olsa ben veririm yeterki eşim kötü hissetmesin ama cidden şu an destek olacak durumda değiliz. Annesi diyor ki x dükkan açıyor diye bilmem kim masayla koltuğunu almış. Şu gitmiş dükkandan şimdiden 500₺ Lik alışveriş yapmış falan. Sürekli her bir araya geldiğimizde istisnasız para lafı geçiyor. Aslında bizim de sıkışık olduğumuzu söylemek gerekiyor ama öyle pat diye konuya girilmiyor. Zaten hiç sormuyorlar ne durumdasınız geçinebiliyor musunuz diye. Mesela abimin eşi bile beni arayıp sormuştu nasılsın yeni evlendiniz durumlar nasıl diye. 2 hafta karantinada kaldık ikimizin de maaşlarının yarısı kesildi mesela. O süreçte hemen abim sordu ne durumdasınız maaşınız kesilecek sigortadan yatana kadar bari destek olayım diye ısrar etti. Eşim ailemden destek almadığı için geri çevirdim. Açıkçası kimseden destek almak istemeyiz zaten bi şekilde geçiniyoruz ama hiç mi sormaz bir anne baba. Sormuyorsan da beklentin olmasın bari.

bir de sürekli gidelim istiyor. Bu sanırım tüm gelinlerin ortak derdi burada. Karantinada her gün aradı. Bir gün arayınca ben aramasam aramıyorsunuz dedi. Daha dün konuştuk diyorum olsun arayın diyor. Bir gün içimden geldi aradım. Diyor ki böyle ara işte beni bak ne olur. E zaten aramışım yani. Sonra sürekli çağırıyor. Zaten eşi beni istemiyor bariz belli. Ben de eşim yokken yalnız gitmek istemiyorum haliyle. Birlikte gidip biraz oturup dönüyorum. Her gün arayıp çağırıyor. Bir keresinde eşim söylemiş ben yokken çağırma. Babamın davranışlarından rahatsız olup üzülüyor demiş. Bana küstü bir süre. Sonra ben de kendisine ifade ettim. İstemediğinin farkındayım lütfen bana gel diye ısrar etme gelmek istemiyorum dedim. Yok yok o herkese öyle falan dedi. Hayır kimse kimseyi sevmek zorunda değil benden hoşlanmıyor dedim ben de. O yüzden de gitmiyorum pek. Ama kayınvalidem o kadar ısrarcı ki. Sürekli beni alıp akrabalarına götürmek istiyor. Bir kere kırmayıp gittim on kapı yaptık. Şimdi bi de araba var diye eşim ne zaman 4-12 olsa yakama yapışıyor.

Şimdi okullar uzaktan eğitime geçti ben de evden online çalışacağım. Diyor ki sana tatil dimi şimdi evdesin. Hayır tatil değil evden çalışmaya devam ediyorum diyorum hııımm diyor. Yani onu çalışmaktan saymıyor. Haftaya eşim yine 4 de işe gidecek, gece 1 e kadar yok. Diyor ki sana gelirim haftaya nasıl olsa y yok. Sanki damadı. O evdeyken gelsene ben ne yapacağım seninle saatlerce. Eşimi gece 1 de servisten almaya giderken onu da eve bırakırmışım. Kabus resmen. Artık dayanamıyorum. Eşim beni anlıyor ama bu durumu çözmek için bir şey yapmıyor. Çünkü annesi daha önce bir hastalık geçirmiş diye üzerine gitmek istemiyor. Hastalığı öne sürüyormuş annesi. Şu an uzağa taşınma şansımız da yok kira sözleşmemiz temmuza kadar devam ediyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Eşimle de tartışmaya başladık bu yüzden. Sinir oldukça ondan çıkarıyorum acısını. Sessiz kalması canımı sıkıyor. Amacım gidip annesine bağırıp çağırması değil ama bi şekilde çözmesi gerektiğini düşünüyorum. Aşırı iletişimsiz. Asla hiçbir şey söylemiyor. Bu durum artık dayanılmaz oldu benim için. Kayınvalidem arayınca açmıyorum. Ne için aramıştır diye tahmin edip vereceğim cevabı tasarlayıp öyle açıyorum. sürekli atlatmaya çalışıyorum. Her aradığında ya çağırıyor ya gelmek istiyor ya da bi yere gidelim diyor. Hem de gün aşırı. Bi de diyo ki bebek olunca daha içli dışlı olcaz gidip gelcez. Allahtan henüz hamile falan değilim.
Araba aldığımızda hayırlı olsun kazasız belasız kullanın dedi. Lafın gelişi hep beraber falan dedim. Tabi hep beraber canım kızım sizin malınız bizim malımız dedi. Hep böyle bir ayağına yer etme çabası.

Lütfen biraz fikir verin ne yapayım nasıl davranayım? Her şeye rağmen kırmak üzmek de istemiyorum. Kimsenin üzüntü sebebi olmak istemem. Hele ki eşimin annesini hiç. Çünkü ne kadar beni haklı görse de annesi üzülünce muhtemelen eşim de üzülür. Hastalığı süresince çok üzülmüş çünkü annesine.
Borçsuz evlendiginizi düşünerek bence durumunuzu iyi olduğunu sanıyor gerçekleri anlatın onlarda oyle düşünmez bence sen icinde olduğun durumada üzülüyorsun ama onlar bilmiyor sonucta bence anlatin
 
İsteklerinden taviz vermeyeceksin, başkalarının isteklerine göre yaşarsan, bir süre sonra yaşam tarzın değişiyor,
Bir söz var hatırlarsan, ''hareketleriniz karakterinize dönüşür'' diyor..
evet klasik erkek annesi, baskın ve oğlunun evini 2.evi gibi gören, gelini sürekli gözünün önünde olsun isteyen. Çünkü bu şekilde takip edebiliyor, gözlemleyebiliyor, oğlunun evinde neler olup bittiğini !.
Bu anneler, yarın kız evlatları evlendiğinde 'kayınvalidenle gez dolaş, alışverişe , 5 çayına birlikte gidin.. birbirinizin dibinden ayrılmayın' diye nasihat ediyorlar mı? merak ediyorum.
''Evlat'' baldan tatlı, paylaşılamıyor, doyulmuyor, evlense bile elinin altında, gözünün önünde olsun isteniyor.
Bekar olunca sahiplenmiyor kimse, ama evlenip birisi sevip sarmalayıp sahiplenmeye başlayınca, gözler açılıyor, kapanın elinde kalacak misali..
Allah herkese hayırlı geçim versin.
 
Biraz uzun olacak çünkü çok doldum artık anlatmak istiyorum. Ne çevreme ne aileme anlatamıyorum. Neden bilmiyorum ama kimseye dile getirip konuşmak istemiyorum.

Geçtiğimiz Temmuz ayında evlendik. Aileler iyi kötü destek oldu sayılır. Eşimin ailesi çok ilgisiz davrandı ama son dk yine de biraz destek oldular. Bir şekilde borçsuz evlendik sayılır. Düğünde gelen takıların bir kısmıyla eşimin düğün için elden aldığı borçlar ödendi. Geri kalanıyla idarelik bir araba aldık. Eşim 3300 ben 2800 maaş alıyoruz. Kirada oturuyoruz. 1300₺ kira artı aidat ödüyoruz. Araba alınca biraz masrafı çıktı derken kartlara açıldık. Şu an kendimizi zor döndürüyoruz. Ay ortasına geldiğimizde elimizde hiçbir şey kalmıyor tekrar karta yükleniyoruz. Buna rağmen ailesi çok iyi durumdayız sanıyorlar. Annesi her bir araya geldiğimizde para üzerinden imada bulunuyor.

Eşimin 2 erkek kardeşi var biri daha lisede. Diğeri de çalışıyor ve henüz hayatında biri yok. Ailesiyle yaşadığı için haliyle eve bir şeyler alıyor. Küçük kardeşin her masrafını karşılıyor. Eşim uzun bir süre işsizdi. İş bulduğu gibi nişanlandık. Öyle olunca düğün için eşya alıp ödemeye başladı eve destek olamadı hiç. Sanırım bu yüzden evlenmesini pek istemediler. Babası beni başından beri hiç istemedi çünkü. Sebebinin biraz bu olduğunu düşünüyorum. Mesela annesi küçük kardeşe diyor ki her şeyini x abin alıyor. Y abin (eşim) sana ne alıyor diyip gülüyor. Aklınca şaka yapıyor. Ortanca oğlunu yere göğe sığdıramıyor tapıyor resmen. Babası da öyle. Eve bir şeyler alıyor diye anlat anlat bitiremiyorlar. Eşim küçük kardeşine oynamıyorsan play stationu alayım biraz oynarım dedi. Kardeşi al abi oynamıyorum dedi. Babası ben ona bir şey yükledim film izliyorum ondan diyip vermedi. O kadar üzüldüm ki eşime. Çok tuhaf geldi. Birkaç hafta sonra ortanca kardeş küçüğe dedi ki play stationu topla bir arkadaşıma vericem. Babası da oradaydı ağzını açıp tek kelime etmek. Eşimle göz göze geldik hemen. O kadar üzüldüm ki eşimin o duruma düşmesine.

Geçen gün eşimin halasında hep birlikte oturuyoruz. Kayınvalidem halanın küçük kızına telefondan bir şey soruyor. O Arada bir bildirim geldi. Kız bildirimi sesli okudu. Bahtsız Bedevi alsın yazıyor dedi. Hemen tahmin ettim ama hiç anlamamış gibi davrandım. Sonra kayınvalidem telefonu geri çekti ne yapacağını bilemedi falan. Sonra mesajı açıp eşime gösterdi. Komşusu elbise beğenmiş. Yazmış ki ben gelinime aldırıyorum sana da bahtsız Bedevi alsın. Sanki benim annem yok. Annem babam bu yaşa getirmişler bir kuruşumun hesabını yapmazlar. Giderken ekmek alsam zorla parasını cebime sokmaya çalışırlar. Sevdiğim içeceğe kadar alıp, patates soğan hatta deterjan ne varsa doldurup beni arıyorlar gel sana bir şeyler vereceğiz diye. Ne zaman gitsem elim kolum dolu geliyorum evime. Ona rağmen benden bir iğne bile beklemez ailem. Yeterki ben iyi olayım isterler. Ama eşimin annesi sürekli böyle. O akşam ısrarla elbise lafı edip bana da gösterdi bu elbiseyi alacam ama nasıl sipariş edilir bilmiyorum dedi. Ben de sinir oldum eşime dedim annen elbise istiyor galiba bi Bakar mısın. Telefonu ona verdim. Daha önce de bana böyle elbise gösterdi güzel mi falan diye. Ben de evet sana yakışır al demiştim. Oysaki ben hep diyordum ki hediye de alırım hiç sakınmam. Ama bu yaptıkları çok itici geliyor.



Mesela sürekli her gidişimizde doğum günlerini sıralıyor. Kasım’da babanın aralıkta küçük oğlanın ocakta ortancanın doğum günü. Bol bol pasta yiyeceğiz falan diyor. Sürekli bunu söylüyor. Eşim herhalde ailesindeki bireylerin doğum gününü biliyordur bana duyuruyor pasta alıp gidelim diye. Ben önceden diyordum ki herkesin doğum gününde bi sürpriz bi şey yaparım. Yani bu zorlukta bile parasında değilim. Ama söyledikçe itici geliyor. Babasının doğum gününde on defa aradı pasta alıp gelin diye bahane uydurdum gitmedim. Eşim de işe giderken pasta alıp kapıdan vermiş.

Evdeki bekar kardeş ufak çapta bir giyim mağazası açmaya çalışıyor. Eş dost arkadaşları destek oluyorlar bir şeyler alıyorlar dükkana. Tabi ki eşim de abi olarak bir şey yapmak istiyor ama elimizde şu an yok. Olsa hiç lafını etmem asla. Ben de olsa ben veririm yeterki eşim kötü hissetmesin ama cidden şu an destek olacak durumda değiliz. Annesi diyor ki x dükkan açıyor diye bilmem kim masayla koltuğunu almış. Şu gitmiş dükkandan şimdiden 500₺ Lik alışveriş yapmış falan. Sürekli her bir araya geldiğimizde istisnasız para lafı geçiyor. Aslında bizim de sıkışık olduğumuzu söylemek gerekiyor ama öyle pat diye konuya girilmiyor. Zaten hiç sormuyorlar ne durumdasınız geçinebiliyor musunuz diye. Mesela abimin eşi bile beni arayıp sormuştu nasılsın yeni evlendiniz durumlar nasıl diye. 2 hafta karantinada kaldık ikimizin de maaşlarının yarısı kesildi mesela. O süreçte hemen abim sordu ne durumdasınız maaşınız kesilecek sigortadan yatana kadar bari destek olayım diye ısrar etti. Eşim ailemden destek almadığı için geri çevirdim. Açıkçası kimseden destek almak istemeyiz zaten bi şekilde geçiniyoruz ama hiç mi sormaz bir anne baba. Sormuyorsan da beklentin olmasın bari.

bir de sürekli gidelim istiyor. Bu sanırım tüm gelinlerin ortak derdi burada. Karantinada her gün aradı. Bir gün arayınca ben aramasam aramıyorsunuz dedi. Daha dün konuştuk diyorum olsun arayın diyor. Bir gün içimden geldi aradım. Diyor ki böyle ara işte beni bak ne olur. E zaten aramışım yani. Sonra sürekli çağırıyor. Zaten eşi beni istemiyor bariz belli. Ben de eşim yokken yalnız gitmek istemiyorum haliyle. Birlikte gidip biraz oturup dönüyorum. Her gün arayıp çağırıyor. Bir keresinde eşim söylemiş ben yokken çağırma. Babamın davranışlarından rahatsız olup üzülüyor demiş. Bana küstü bir süre. Sonra ben de kendisine ifade ettim. İstemediğinin farkındayım lütfen bana gel diye ısrar etme gelmek istemiyorum dedim. Yok yok o herkese öyle falan dedi. Hayır kimse kimseyi sevmek zorunda değil benden hoşlanmıyor dedim ben de. O yüzden de gitmiyorum pek. Ama kayınvalidem o kadar ısrarcı ki. Sürekli beni alıp akrabalarına götürmek istiyor. Bir kere kırmayıp gittim on kapı yaptık. Şimdi bi de araba var diye eşim ne zaman 4-12 olsa yakama yapışıyor.

Şimdi okullar uzaktan eğitime geçti ben de evden online çalışacağım. Diyor ki sana tatil dimi şimdi evdesin. Hayır tatil değil evden çalışmaya devam ediyorum diyorum hııımm diyor. Yani onu çalışmaktan saymıyor. Haftaya eşim yine 4 de işe gidecek, gece 1 e kadar yok. Diyor ki sana gelirim haftaya nasıl olsa y yok. Sanki damadı. O evdeyken gelsene ben ne yapacağım seninle saatlerce. Eşimi gece 1 de servisten almaya giderken onu da eve bırakırmışım. Kabus resmen. Artık dayanamıyorum. Eşim beni anlıyor ama bu durumu çözmek için bir şey yapmıyor. Çünkü annesi daha önce bir hastalık geçirmiş diye üzerine gitmek istemiyor. Hastalığı öne sürüyormuş annesi. Şu an uzağa taşınma şansımız da yok kira sözleşmemiz temmuza kadar devam ediyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Eşimle de tartışmaya başladık bu yüzden. Sinir oldukça ondan çıkarıyorum acısını. Sessiz kalması canımı sıkıyor. Amacım gidip annesine bağırıp çağırması değil ama bi şekilde çözmesi gerektiğini düşünüyorum. Aşırı iletişimsiz. Asla hiçbir şey söylemiyor. Bu durum artık dayanılmaz oldu benim için. Kayınvalidem arayınca açmıyorum. Ne için aramıştır diye tahmin edip vereceğim cevabı tasarlayıp öyle açıyorum. sürekli atlatmaya çalışıyorum. Her aradığında ya çağırıyor ya gelmek istiyor ya da bi yere gidelim diyor. Hem de gün aşırı. Bi de diyo ki bebek olunca daha içli dışlı olcaz gidip gelcez. Allahtan henüz hamile falan değilim.
Araba aldığımızda hayırlı olsun kazasız belasız kullanın dedi. Lafın gelişi hep beraber falan dedim. Tabi hep beraber canım kızım sizin malınız bizim malımız dedi. Hep böyle bir ayağına yer etme çabası.

Lütfen biraz fikir verin ne yapayım nasıl davranayım? Her şeye rağmen kırmak üzmek de istemiyorum. Kimsenin üzüntü sebebi olmak istemem. Hele ki eşimin annesini hiç. Çünkü ne kadar beni haklı görse de annesi üzülünce muhtemelen eşim de üzülür. Hastalığı süresince çok üzülmüş çünkü annesine.
Okurken ben sinir oldum. İnsanların yerini bilmemesi beni çok sinir eder. Kendi ailem olsa bile herkes yerini bilmeli. Burada kimin size ne mesafede olacağıni siz belirleyeceksiniz bence biraz. Yani kötülükle değil tabi ama yapmak istemediğiniz şeyi bence zorla yapmayın. Çünkü insanlara hayır diyemedikce onlar hep yeni birşeyle size gelirler ve bundan da raharsizlik duymazlar.
 
Biraz uzun olacak çünkü çok doldum artık anlatmak istiyorum. Ne çevreme ne aileme anlatamıyorum. Neden bilmiyorum ama kimseye dile getirip konuşmak istemiyorum.

Geçtiğimiz Temmuz ayında evlendik. Aileler iyi kötü destek oldu sayılır. Eşimin ailesi çok ilgisiz davrandı ama son dk yine de biraz destek oldular. Bir şekilde borçsuz evlendik sayılır. Düğünde gelen takıların bir kısmıyla eşimin düğün için elden aldığı borçlar ödendi. Geri kalanıyla idarelik bir araba aldık. Eşim 3300 ben 2800 maaş alıyoruz. Kirada oturuyoruz. 1300₺ kira artı aidat ödüyoruz. Araba alınca biraz masrafı çıktı derken kartlara açıldık. Şu an kendimizi zor döndürüyoruz. Ay ortasına geldiğimizde elimizde hiçbir şey kalmıyor tekrar karta yükleniyoruz. Buna rağmen ailesi çok iyi durumdayız sanıyorlar. Annesi her bir araya geldiğimizde para üzerinden imada bulunuyor.

Eşimin 2 erkek kardeşi var biri daha lisede. Diğeri de çalışıyor ve henüz hayatında biri yok. Ailesiyle yaşadığı için haliyle eve bir şeyler alıyor. Küçük kardeşin her masrafını karşılıyor. Eşim uzun bir süre işsizdi. İş bulduğu gibi nişanlandık. Öyle olunca düğün için eşya alıp ödemeye başladı eve destek olamadı hiç. Sanırım bu yüzden evlenmesini pek istemediler. Babası beni başından beri hiç istemedi çünkü. Sebebinin biraz bu olduğunu düşünüyorum. Mesela annesi küçük kardeşe diyor ki her şeyini x abin alıyor. Y abin (eşim) sana ne alıyor diyip gülüyor. Aklınca şaka yapıyor. Ortanca oğlunu yere göğe sığdıramıyor tapıyor resmen. Babası da öyle. Eve bir şeyler alıyor diye anlat anlat bitiremiyorlar. Eşim küçük kardeşine oynamıyorsan play stationu alayım biraz oynarım dedi. Kardeşi al abi oynamıyorum dedi. Babası ben ona bir şey yükledim film izliyorum ondan diyip vermedi. O kadar üzüldüm ki eşime. Çok tuhaf geldi. Birkaç hafta sonra ortanca kardeş küçüğe dedi ki play stationu topla bir arkadaşıma vericem. Babası da oradaydı ağzını açıp tek kelime etmek. Eşimle göz göze geldik hemen. O kadar üzüldüm ki eşimin o duruma düşmesine.

Geçen gün eşimin halasında hep birlikte oturuyoruz. Kayınvalidem halanın küçük kızına telefondan bir şey soruyor. O Arada bir bildirim geldi. Kız bildirimi sesli okudu. Bahtsız Bedevi alsın yazıyor dedi. Hemen tahmin ettim ama hiç anlamamış gibi davrandım. Sonra kayınvalidem telefonu geri çekti ne yapacağını bilemedi falan. Sonra mesajı açıp eşime gösterdi. Komşusu elbise beğenmiş. Yazmış ki ben gelinime aldırıyorum sana da bahtsız Bedevi alsın. Sanki benim annem yok. Annem babam bu yaşa getirmişler bir kuruşumun hesabını yapmazlar. Giderken ekmek alsam zorla parasını cebime sokmaya çalışırlar. Sevdiğim içeceğe kadar alıp, patates soğan hatta deterjan ne varsa doldurup beni arıyorlar gel sana bir şeyler vereceğiz diye. Ne zaman gitsem elim kolum dolu geliyorum evime. Ona rağmen benden bir iğne bile beklemez ailem. Yeterki ben iyi olayım isterler. Ama eşimin annesi sürekli böyle. O akşam ısrarla elbise lafı edip bana da gösterdi bu elbiseyi alacam ama nasıl sipariş edilir bilmiyorum dedi. Ben de sinir oldum eşime dedim annen elbise istiyor galiba bi Bakar mısın. Telefonu ona verdim. Daha önce de bana böyle elbise gösterdi güzel mi falan diye. Ben de evet sana yakışır al demiştim. Oysaki ben hep diyordum ki hediye de alırım hiç sakınmam. Ama bu yaptıkları çok itici geliyor.



Mesela sürekli her gidişimizde doğum günlerini sıralıyor. Kasım’da babanın aralıkta küçük oğlanın ocakta ortancanın doğum günü. Bol bol pasta yiyeceğiz falan diyor. Sürekli bunu söylüyor. Eşim herhalde ailesindeki bireylerin doğum gününü biliyordur bana duyuruyor pasta alıp gidelim diye. Ben önceden diyordum ki herkesin doğum gününde bi sürpriz bi şey yaparım. Yani bu zorlukta bile parasında değilim. Ama söyledikçe itici geliyor. Babasının doğum gününde on defa aradı pasta alıp gelin diye bahane uydurdum gitmedim. Eşim de işe giderken pasta alıp kapıdan vermiş.

Evdeki bekar kardeş ufak çapta bir giyim mağazası açmaya çalışıyor. Eş dost arkadaşları destek oluyorlar bir şeyler alıyorlar dükkana. Tabi ki eşim de abi olarak bir şey yapmak istiyor ama elimizde şu an yok. Olsa hiç lafını etmem asla. Ben de olsa ben veririm yeterki eşim kötü hissetmesin ama cidden şu an destek olacak durumda değiliz. Annesi diyor ki x dükkan açıyor diye bilmem kim masayla koltuğunu almış. Şu gitmiş dükkandan şimdiden 500₺ Lik alışveriş yapmış falan. Sürekli her bir araya geldiğimizde istisnasız para lafı geçiyor. Aslında bizim de sıkışık olduğumuzu söylemek gerekiyor ama öyle pat diye konuya girilmiyor. Zaten hiç sormuyorlar ne durumdasınız geçinebiliyor musunuz diye. Mesela abimin eşi bile beni arayıp sormuştu nasılsın yeni evlendiniz durumlar nasıl diye. 2 hafta karantinada kaldık ikimizin de maaşlarının yarısı kesildi mesela. O süreçte hemen abim sordu ne durumdasınız maaşınız kesilecek sigortadan yatana kadar bari destek olayım diye ısrar etti. Eşim ailemden destek almadığı için geri çevirdim. Açıkçası kimseden destek almak istemeyiz zaten bi şekilde geçiniyoruz ama hiç mi sormaz bir anne baba. Sormuyorsan da beklentin olmasın bari.

bir de sürekli gidelim istiyor. Bu sanırım tüm gelinlerin ortak derdi burada. Karantinada her gün aradı. Bir gün arayınca ben aramasam aramıyorsunuz dedi. Daha dün konuştuk diyorum olsun arayın diyor. Bir gün içimden geldi aradım. Diyor ki böyle ara işte beni bak ne olur. E zaten aramışım yani. Sonra sürekli çağırıyor. Zaten eşi beni istemiyor bariz belli. Ben de eşim yokken yalnız gitmek istemiyorum haliyle. Birlikte gidip biraz oturup dönüyorum. Her gün arayıp çağırıyor. Bir keresinde eşim söylemiş ben yokken çağırma. Babamın davranışlarından rahatsız olup üzülüyor demiş. Bana küstü bir süre. Sonra ben de kendisine ifade ettim. İstemediğinin farkındayım lütfen bana gel diye ısrar etme gelmek istemiyorum dedim. Yok yok o herkese öyle falan dedi. Hayır kimse kimseyi sevmek zorunda değil benden hoşlanmıyor dedim ben de. O yüzden de gitmiyorum pek. Ama kayınvalidem o kadar ısrarcı ki. Sürekli beni alıp akrabalarına götürmek istiyor. Bir kere kırmayıp gittim on kapı yaptık. Şimdi bi de araba var diye eşim ne zaman 4-12 olsa yakama yapışıyor.

Şimdi okullar uzaktan eğitime geçti ben de evden online çalışacağım. Diyor ki sana tatil dimi şimdi evdesin. Hayır tatil değil evden çalışmaya devam ediyorum diyorum hııımm diyor. Yani onu çalışmaktan saymıyor. Haftaya eşim yine 4 de işe gidecek, gece 1 e kadar yok. Diyor ki sana gelirim haftaya nasıl olsa y yok. Sanki damadı. O evdeyken gelsene ben ne yapacağım seninle saatlerce. Eşimi gece 1 de servisten almaya giderken onu da eve bırakırmışım. Kabus resmen. Artık dayanamıyorum. Eşim beni anlıyor ama bu durumu çözmek için bir şey yapmıyor. Çünkü annesi daha önce bir hastalık geçirmiş diye üzerine gitmek istemiyor. Hastalığı öne sürüyormuş annesi. Şu an uzağa taşınma şansımız da yok kira sözleşmemiz temmuza kadar devam ediyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Eşimle de tartışmaya başladık bu yüzden. Sinir oldukça ondan çıkarıyorum acısını. Sessiz kalması canımı sıkıyor. Amacım gidip annesine bağırıp çağırması değil ama bi şekilde çözmesi gerektiğini düşünüyorum. Aşırı iletişimsiz. Asla hiçbir şey söylemiyor. Bu durum artık dayanılmaz oldu benim için. Kayınvalidem arayınca açmıyorum. Ne için aramıştır diye tahmin edip vereceğim cevabı tasarlayıp öyle açıyorum. sürekli atlatmaya çalışıyorum. Her aradığında ya çağırıyor ya gelmek istiyor ya da bi yere gidelim diyor. Hem de gün aşırı. Bi de diyo ki bebek olunca daha içli dışlı olcaz gidip gelcez. Allahtan henüz hamile falan değilim.
Araba aldığımızda hayırlı olsun kazasız belasız kullanın dedi. Lafın gelişi hep beraber falan dedim. Tabi hep beraber canım kızım sizin malınız bizim malımız dedi. Hep böyle bir ayağına yer etme çabası.

Lütfen biraz fikir verin ne yapayım nasıl davranayım? Her şeye rağmen kırmak üzmek de istemiyorum. Kimsenin üzüntü sebebi olmak istemem. Hele ki eşimin annesini hiç. Çünkü ne kadar beni haklı görse de annesi üzülünce muhtemelen eşim de üzülür. Hastalığı süresince çok üzülmüş çünkü annesine.
bian bunları ben yazıyorum sandım:110:hissettiklerimiz o kadar aynı ki...ve tabi kayınvalidelerimiz de
 
Mesela annesi küçük kardeşe diyor ki her şeyini x abin alıyor. Y abin (eşim) sana ne alıyor diyip gülüyor. Aklınca şaka yapıyor. Ortanca oğlunu yere göğe sığdıramıyor tapıyor resmen. Babası da öyle. Eve bir şeyler alıyor diye anlat anlat bitiremiyorlar.
Evlenip gittigi zaman bes kurus harcamayinca emin ol senin esin daha cok kiymete biner
Aslında bizim de sıkışık olduğumuzu söylemek gerekiyor ama öyle pat diye konuya girilmiyor. Zaten hiç sormuyorlar ne durumdasınız geçinebiliyor musunuz diye.
5 6 aylik evli iken eltimin torununu gormeye gittik tabi kaynim yine para istedi benden bende abi olsa bir esnek hesaba yatiracaz dedim kv borcumuz oldugunu ogrendi 2.500 tl neye harcadi dedi bende bana harcamadi ya avrada gitti ya kumar oynadi dedim sustu altinlarini bozdur ode dedi bende anneme verdim dedim esimle büyük kavga ettik aksamina ondan sonra hep hakli ben oldum
Ki kv kp dugun borcunu odeyemeyiz kirada surunur kendilerinin yanina tasiniriz diye cok bekledi ama ben uni de calisirken maasimin 3 te 1 ini kiraya verip gecim etmisim buyuksehirde bilemediler 😂😂
Altinlari da anneannemin evini alirken borctan dustuk cokta iyi oldu esim 500 tl para istedi kp den tapu isinde lazim olur diye bize vermedi 20 gun sonra benden surekli para isteyen kaynima 1000 tl verip hele bilmem ne kadar krediye de kefil olmus
Umurumda mi asla
Esim ailesini daha iyi tanidi benim babamsa bir demeye 4000 tl cikartti verdi bana
Simdi esimi zorla ben goturuyorum koye
Sinir oldukça ondan çıkarıyorum acısını. Sessiz kalması canımı sıkıyor. Amacım gidip annesine bağırıp çağırması değil ama bi şekilde çözmesi gerektiğini düşünüyorum. Aşırı iletişimsiz. Asla hiçbir şey söylemiyor. Bu durum artık dayanılmaz oldu benim için.
Benim kv nin de psikolojik sorunları var hep esim bunu one surer ama bir de sunu der kirmadan karsilik ver altta kalma ben seni yeri gelince savunurum ama her konudada onune duramam kendi ayaklarin ustunde dur der
Ki savunduda bir kac konuda yanlis anlasilmasin
Ha bu arada bir kez bayramda tartismistik ailesinin yaninda kp kv bile beni hakli gormustu oda ayri bir olay 😄😄😄
Lütfen biraz fikir verin ne yapayım nasıl davranayım? Her şeye rağmen kırmak de istemiyorum. Kimsenin üzüntü sebebi olmak istemem. Hele ki eşimin annesini hiç. Çünkü ne kadar beni haklı görse de annesi üzülünce muhtemelen eşim de üzülür. Hastalığı süresince çok üzülmüş çünkü annesine.
Alttan alttan karsilik ver bir uye demis ya bilmem kimin kv si gelinine neler almis falan diye ise yarar bence aileni one sur olmadi annem alisveris yapmis bize bizim borcta bitmedi depresyona girecek kocam borclar bitmezse falan filan bizim problemimiz aglayamiyoruz kayinlarim borclari olsada olmasada hep ihtiyaclari var kv kp cok uzulur bize gelince de e senin babanin annenin durumu iyi size destek cikar diyorlar onlar benim annem babam tabi ki cikacaklar ama bunu boyle dile getirmeyin bari diyorum
Esimde bunlari gordukce cani sıkılıyor
Bu arada fazla uzatmadan evlendigine iyi etmissin
Benim esim 3 4 yil calismis kp seni ben evlendirecegim deyip elindekini avucundakini almislar birikim 5 aylik o kadarken soz 5 ay sonra dugun yaptik Allah a sukur borcumuz bitti evimizi oduyoruz en iyisini yapmissiniz kp kv alissaydi esinin parasina zor evlenirdiniz
 
Uyaniklik yapan kendi annem bile olsa gicik olurum. Ikinizin maasi tek maas anca ediyor. Cift maas diye bazilari boyle halden anlamaz. Soyleyeceksiniz. Elimiz dar, borcumuz var vs...
Beklemesin kimse elin kizindan hediye, pasta ivir zivir. Kendi kocasi cocuklari alsin
 
Sizin kayinvalide yine göz göre göre yapıyor ya benimki? Ah.. bir ev yaptırdilar paraları olmadığı halde. Dedimki yapmayin cok sıkışacaksınız, sırası değil. Olsun olsun Allah büyük yaparız bi şekilde dedi. Geçen hafta öğrendim ki, esimin annesi ve ablası evin içini yaptır demişler eşime. Kayınvalide bana yaptırırız diyordu utanmaz sozde benden sallayacak eşimden yardim isteyeceğini. Beni salak yerine koyup eşimden gizli gizli evi bitirmesini istiyorlar. Biz para basıyoruz, biz bankayız çünkü. Evimizi sattık başka bir yerden ev almak için o paraya göz dikmişler anneli kızlı. Esimin bana söyleyeceğini tahmin edemediler tabi.
Bakıyorum başka anne babalara, ne güzel oğullarına destek oluyorlar, bizim para istediğimizde yok köstek olmasınlar yeter ama..
Birde kayinvalidem diyor ki, siz cook maaş alıyorsunuz (cok dediği eşimin bir memur maaşı ve bende azicik birşey kazanıyorum o yani) napiyorsunuz o kadar parayı. Gözünüz doysun kayinvalideler
Borca şok devamlı eşini. O kredi kartı hic boş kalmasın. Çünkü böyle insanlara elini ver kolunu kaptirirsin.
Ya oglu krediye Faiz odesin ama sakin annesine vermesin!!!bu nasil bir dusunce tabi ki kayinvalidelerinde devamli bir sey istemeleri hos degilde ama arada tadilat o bu gibi seylerde tum cocuklari annelerine yardim edebilir biraz insafli olun o cocuklarda kolay buyumuyor kendine almiyorsun cocugum birseydrn geri kalmasin diyorsun
 
Uyaniklik yapan kendi annem bile olsa gicik olurum. Ikinizin maasi tek maas anca ediyor. Cift maas diye bazilari boyle halden anlamaz. Soyleyeceksiniz. Elimiz dar, borcumuz var vs...
Beklemesin kimse elin kizindan hediye, pasta ivir zivir. Kendi kocasi cocuklari alsin
Zaten pastayi yasgunu sahibi alir digerleride hediye😊kayinvalide yapacak borek corek guzel yemekler pastayida alcak sizde guzel hediyelerinizle gitceksiniz neden siz pasta almaniz lazim onu anlamadim
 
Ya oglu krediye Faiz odesin ama sakin annesine vermesin!!!bu nasil bir dusunce tabi ki kayinvalidelerinde devamli bir sey istemeleri hos degilde ama arada tadilat o bu gibi seylerde tum cocuklari annelerine yardim edebilir biraz insafli olun o cocuklarda kolay buyumuyor kendine almiyorsun cocugum birseydrn geri kalmasin diyorsun
50 100 bin tl den bahsediyoruz eşim memur ve kendi evimiz yokken mantıklı mı sizce?!
Erkek çocuklarınız varsa vay haline size gelecek gelinlerin.
 
50 100 bin tl den bahsediyoruz eşim memur ve kendi evimiz yokken mantıklı mı sizce?!
Erkek çocuklarınız varsa vay haline size gelecek gelinlerin.
Oo kusura bakma canim tabi ki yuklu miktarlar olmaz hele ki oglunun belli bir maasi varsa.ben bir maasli cocugumdan Allah gostermesin bir sey istetmesin anca hastalik olsa cok ani bir seylerde ama ben cocugumda olsa kimseden bir sey istemek istemem. Bu arada 3 oglum var birde kizim😍😍her zamanda saka yapariz arkadaslarla ilerde gelinler birbiriyle ugrasirken benle ugrasmaya vakit bulamazlar diye😊😊
 
Oo kusura bakma canim tabi ki yuklu miktarlar olmaz hele ki oglunun belli bir maasi varsa.ben bir maasli cocugumdan Allah gostermesin bir sey istetmesin anca hastalik olsa cok ani bir seylerde ama ben cocugumda olsa kimseden bir sey istemek istemem. Bu arada 3 oglum var birde kizim😍😍her zamanda saka yapariz arkadaslarla ilerde gelinler birbiriyle ugrasirken benle ugrasmaya vakit bulamazlar diye😊😊
Allah bağışlasın, ufak tefek hediyeler para yardımları tabiki olur. Anne sonuçta ne zorluklarla büyüttü ama eşimin annesi evin tüm masraflarını bize yıkmaya çalışıyor ve 3 kardes olmalarına rağmen erkek olduğu icin sadece eşimden bekleniyor. Memur maaşı belli, sürekli ne koparsak kar derdinde eşimin ailesi.. Insallah cok mutlu huzurlu hayatları olur evlatlarinizin
 
Allah bağışlasın, ufak tefek hediyeler para yardımları tabiki olur. Anne sonuçta ne zorluklarla büyüttü ama eşimin annesi evin tüm masraflarını bize yıkmaya çalışıyor ve 3 kardes olmalarına rağmen erkek olduğu icin sadece eşimden bekleniyor. Memur maaşı belli, sürekli ne koparsak kar derdinde eşimin ailesi.. Insallah cok mutlu huzurlu hayatları olur evlatlarinizin
Insanoglu iste yanlislar oluyor ozellikle sizin meselede gercekten yuzunuze baka baka salak yerine konmak cok zor bence acikca konussaniz olmaz mi yani en azindan kizlarda katki yapsin bilemedim ki
 
Insanoglu iste yanlislar oluyor ozellikle sizin meselede gercekten yuzunuze baka baka salak yerine konmak cok zor bence acikca konussaniz olmaz mi yani en azindan kizlarda katki yapsin bilemedim ki
Esim annesine bisey söylemiyor neden bilmiyorum ama bana kesinlikle yaptirmam dedi. 5 10 bin degil ki ya ev bombos gerçi ev denemez 4 duvar var sadece. Kv beni enayi yerine koyacak sözde. Arkamdan yapması çok sinir bozucu ben bu kayinvalideyi nasil seviyim
 
Ya oglu krediye Faiz odesin ama sakin annesine vermesin!!!bu nasil bir dusunce tabi ki kayinvalidelerinde devamli bir sey istemeleri hos degilde ama arada tadilat o bu gibi seylerde tum cocuklari annelerine yardim edebilir biraz insafli olun o cocuklarda kolay buyumuyor kendine almiyorsun cocugum birseydrn geri kalmasin diyorsun
Haklısınız da birincisi ihtiyaç dahilinde olan şeylere yardım edilir tadilat vs gibi. Öyle bir ihtiyaçları yok ki. İkincisi Elbise istiyor, doğum günlerinde diğer çocuklara hediye alınmasını istiyor. Daha doğrusu iki maaş giriyor diye kazandığımız üç kuruşu gözünde büyütüyor. Hediye de almak isterim tabi sadece ihtiyaçta yardım etmek değil. Ama durumumuz yok ne yapabiliriz. Eşimin geliri iyi olsa yardım etsin tabi ama ikimiz evi zor döndürüyoruz. Ben çocuk bile düşünemiyorum şu an. Hala eksilerdeyiz. Ayrıca iyi kazanıyor olsaydık da paramın hesabını tutmak yine ona düşmezdi. Bıraksaydı da kendim içimden gelerek yapsaydım bazı şeyleri.
 
Zaten pastayi yasgunu sahibi alir digerleride hediye😊kayinvalide yapacak borek corek guzel yemekler pastayida alcak sizde guzel hediyelerinizle gitceksiniz neden siz pasta almaniz lazim onu anlamadim
Hiç işte konu komşusuna oğlumla gelinim pasta aldı geldi diyebilmek için. Her şeyi abartarak anlatmaya bayılıyor. Sürekli en basit şeyi bile abartarak anlatıyor. Kimse kimseye hediye almıyor zaten sadece pasta kesiyorlar. Babalar gününde bile henüz nişanlıyken eşime demiştim bi hediye bi de pasta alalım diye. Öyle bir şey yapıp gitmiştik ki babası beni insan yerine bile koymuyor. O zamanlar geçim derdinde değildik çünkü. Ama şimdi elimizde yok yani olsa ben zaten bunları düşünüp yapabilen biriyim
 
Benimde görümcelerim evlenirken bir kuruş yardım etmediler tutmak zorundayız hala borcumuz var biz herseyi eşimle beraber aldık Görümcelerim bizi cimri sanıyorlar var harcamıyoruz sanıyorlar sürekli laf sokuyorlar. Bunaldım artık onları kırmadan nasıl bu muameleden kurtulucağımı bilmiyorum .
 
Bizim misafircilik oyununa korona bile engel olamıyor. Eşimin anneannesi evimizi merak ediyormuş. 80 yasında falan. Sokaga cıkması yasak zaten. Eşim annesı anneannesı falan bıze getırecekmıs. Geldiklerinde terasta oturalım, en azından acık ortam dıycem. Sımdı korona var gelmesinler desem yanlıs anlar. Bır yandan alt komsu falan görurse sıkayet ederım korkuyorum
 
Biraz uzun olacak çünkü çok doldum artık anlatmak istiyorum. Ne çevreme ne aileme anlatamıyorum. Neden bilmiyorum ama kimseye dile getirip konuşmak istemiyorum.

Geçtiğimiz Temmuz ayında evlendik. Aileler iyi kötü destek oldu sayılır. Eşimin ailesi çok ilgisiz davrandı ama son dk yine de biraz destek oldular. Bir şekilde borçsuz evlendik sayılır. Düğünde gelen takıların bir kısmıyla eşimin düğün için elden aldığı borçlar ödendi. Geri kalanıyla idarelik bir araba aldık. Eşim 3300 ben 2800 maaş alıyoruz. Kirada oturuyoruz. 1300₺ kira artı aidat ödüyoruz. Araba alınca biraz masrafı çıktı derken kartlara açıldık. Şu an kendimizi zor döndürüyoruz. Ay ortasına geldiğimizde elimizde hiçbir şey kalmıyor tekrar karta yükleniyoruz. Buna rağmen ailesi çok iyi durumdayız sanıyorlar. Annesi her bir araya geldiğimizde para üzerinden imada bulunuyor.

Eşimin 2 erkek kardeşi var biri daha lisede. Diğeri de çalışıyor ve henüz hayatında biri yok. Ailesiyle yaşadığı için haliyle eve bir şeyler alıyor. Küçük kardeşin her masrafını karşılıyor. Eşim uzun bir süre işsizdi. İş bulduğu gibi nişanlandık. Öyle olunca düğün için eşya alıp ödemeye başladı eve destek olamadı hiç. Sanırım bu yüzden evlenmesini pek istemediler. Babası beni başından beri hiç istemedi çünkü. Sebebinin biraz bu olduğunu düşünüyorum. Mesela annesi küçük kardeşe diyor ki her şeyini x abin alıyor. Y abin (eşim) sana ne alıyor diyip gülüyor. Aklınca şaka yapıyor. Ortanca oğlunu yere göğe sığdıramıyor tapıyor resmen. Babası da öyle. Eve bir şeyler alıyor diye anlat anlat bitiremiyorlar. Eşim küçük kardeşine oynamıyorsan play stationu alayım biraz oynarım dedi. Kardeşi al abi oynamıyorum dedi. Babası ben ona bir şey yükledim film izliyorum ondan diyip vermedi. O kadar üzüldüm ki eşime. Çok tuhaf geldi. Birkaç hafta sonra ortanca kardeş küçüğe dedi ki play stationu topla bir arkadaşıma vericem. Babası da oradaydı ağzını açıp tek kelime etmek. Eşimle göz göze geldik hemen. O kadar üzüldüm ki eşimin o duruma düşmesine.

Geçen gün eşimin halasında hep birlikte oturuyoruz. Kayınvalidem halanın küçük kızına telefondan bir şey soruyor. O Arada bir bildirim geldi. Kız bildirimi sesli okudu. Bahtsız Bedevi alsın yazıyor dedi. Hemen tahmin ettim ama hiç anlamamış gibi davrandım. Sonra kayınvalidem telefonu geri çekti ne yapacağını bilemedi falan. Sonra mesajı açıp eşime gösterdi. Komşusu elbise beğenmiş. Yazmış ki ben gelinime aldırıyorum sana da bahtsız Bedevi alsın. Sanki benim annem yok. Annem babam bu yaşa getirmişler bir kuruşumun hesabını yapmazlar. Giderken ekmek alsam zorla parasını cebime sokmaya çalışırlar. Sevdiğim içeceğe kadar alıp, patates soğan hatta deterjan ne varsa doldurup beni arıyorlar gel sana bir şeyler vereceğiz diye. Ne zaman gitsem elim kolum dolu geliyorum evime. Ona rağmen benden bir iğne bile beklemez ailem. Yeterki ben iyi olayım isterler. Ama eşimin annesi sürekli böyle. O akşam ısrarla elbise lafı edip bana da gösterdi bu elbiseyi alacam ama nasıl sipariş edilir bilmiyorum dedi. Ben de sinir oldum eşime dedim annen elbise istiyor galiba bi Bakar mısın. Telefonu ona verdim. Daha önce de bana böyle elbise gösterdi güzel mi falan diye. Ben de evet sana yakışır al demiştim. Oysaki ben hep diyordum ki hediye de alırım hiç sakınmam. Ama bu yaptıkları çok itici geliyor.



Mesela sürekli her gidişimizde doğum günlerini sıralıyor. Kasım’da babanın aralıkta küçük oğlanın ocakta ortancanın doğum günü. Bol bol pasta yiyeceğiz falan diyor. Sürekli bunu söylüyor. Eşim herhalde ailesindeki bireylerin doğum gününü biliyordur bana duyuruyor pasta alıp gidelim diye. Ben önceden diyordum ki herkesin doğum gününde bi sürpriz bi şey yaparım. Yani bu zorlukta bile parasında değilim. Ama söyledikçe itici geliyor. Babasının doğum gününde on defa aradı pasta alıp gelin diye bahane uydurdum gitmedim. Eşim de işe giderken pasta alıp kapıdan vermiş.

Evdeki bekar kardeş ufak çapta bir giyim mağazası açmaya çalışıyor. Eş dost arkadaşları destek oluyorlar bir şeyler alıyorlar dükkana. Tabi ki eşim de abi olarak bir şey yapmak istiyor ama elimizde şu an yok. Olsa hiç lafını etmem asla. Ben de olsa ben veririm yeterki eşim kötü hissetmesin ama cidden şu an destek olacak durumda değiliz. Annesi diyor ki x dükkan açıyor diye bilmem kim masayla koltuğunu almış. Şu gitmiş dükkandan şimdiden 500₺ Lik alışveriş yapmış falan. Sürekli her bir araya geldiğimizde istisnasız para lafı geçiyor. Aslında bizim de sıkışık olduğumuzu söylemek gerekiyor ama öyle pat diye konuya girilmiyor. Zaten hiç sormuyorlar ne durumdasınız geçinebiliyor musunuz diye. Mesela abimin eşi bile beni arayıp sormuştu nasılsın yeni evlendiniz durumlar nasıl diye. 2 hafta karantinada kaldık ikimizin de maaşlarının yarısı kesildi mesela. O süreçte hemen abim sordu ne durumdasınız maaşınız kesilecek sigortadan yatana kadar bari destek olayım diye ısrar etti. Eşim ailemden destek almadığı için geri çevirdim. Açıkçası kimseden destek almak istemeyiz zaten bi şekilde geçiniyoruz ama hiç mi sormaz bir anne baba. Sormuyorsan da beklentin olmasın bari.

bir de sürekli gidelim istiyor. Bu sanırım tüm gelinlerin ortak derdi burada. Karantinada her gün aradı. Bir gün arayınca ben aramasam aramıyorsunuz dedi. Daha dün konuştuk diyorum olsun arayın diyor. Bir gün içimden geldi aradım. Diyor ki böyle ara işte beni bak ne olur. E zaten aramışım yani. Sonra sürekli çağırıyor. Zaten eşi beni istemiyor bariz belli. Ben de eşim yokken yalnız gitmek istemiyorum haliyle. Birlikte gidip biraz oturup dönüyorum. Her gün arayıp çağırıyor. Bir keresinde eşim söylemiş ben yokken çağırma. Babamın davranışlarından rahatsız olup üzülüyor demiş. Bana küstü bir süre. Sonra ben de kendisine ifade ettim. İstemediğinin farkındayım lütfen bana gel diye ısrar etme gelmek istemiyorum dedim. Yok yok o herkese öyle falan dedi. Hayır kimse kimseyi sevmek zorunda değil benden hoşlanmıyor dedim ben de. O yüzden de gitmiyorum pek. Ama kayınvalidem o kadar ısrarcı ki. Sürekli beni alıp akrabalarına götürmek istiyor. Bir kere kırmayıp gittim on kapı yaptık. Şimdi bi de araba var diye eşim ne zaman 4-12 olsa yakama yapışıyor.

Şimdi okullar uzaktan eğitime geçti ben de evden online çalışacağım. Diyor ki sana tatil dimi şimdi evdesin. Hayır tatil değil evden çalışmaya devam ediyorum diyorum hııımm diyor. Yani onu çalışmaktan saymıyor. Haftaya eşim yine 4 de işe gidecek, gece 1 e kadar yok. Diyor ki sana gelirim haftaya nasıl olsa y yok. Sanki damadı. O evdeyken gelsene ben ne yapacağım seninle saatlerce. Eşimi gece 1 de servisten almaya giderken onu da eve bırakırmışım. Kabus resmen. Artık dayanamıyorum. Eşim beni anlıyor ama bu durumu çözmek için bir şey yapmıyor. Çünkü annesi daha önce bir hastalık geçirmiş diye üzerine gitmek istemiyor. Hastalığı öne sürüyormuş annesi. Şu an uzağa taşınma şansımız da yok kira sözleşmemiz temmuza kadar devam ediyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Eşimle de tartışmaya başladık bu yüzden. Sinir oldukça ondan çıkarıyorum acısını. Sessiz kalması canımı sıkıyor. Amacım gidip annesine bağırıp çağırması değil ama bi şekilde çözmesi gerektiğini düşünüyorum. Aşırı iletişimsiz. Asla hiçbir şey söylemiyor. Bu durum artık dayanılmaz oldu benim için. Kayınvalidem arayınca açmıyorum. Ne için aramıştır diye tahmin edip vereceğim cevabı tasarlayıp öyle açıyorum. sürekli atlatmaya çalışıyorum. Her aradığında ya çağırıyor ya gelmek istiyor ya da bi yere gidelim diyor. Hem de gün aşırı. Bi de diyo ki bebek olunca daha içli dışlı olcaz gidip gelcez. Allahtan henüz hamile falan değilim.
Araba aldığımızda hayırlı olsun kazasız belasız kullanın dedi. Lafın gelişi hep beraber falan dedim. Tabi hep beraber canım kızım sizin malınız bizim malımız dedi. Hep böyle bir ayağına yer etme çabası.

Lütfen biraz fikir verin ne yapayım nasıl davranayım? Her şeye rağmen kırmak üzmek de istemiyorum. Kimsenin üzüntü sebebi olmak istemem. Hele ki eşimin annesini hiç. Çünkü ne kadar beni haklı görse de annesi üzülünce muhtemelen eşim de üzülür. Hastalığı süresince çok üzülmüş çünkü annesine.
Ayyy gözlerim doldu okurken, benim durum senden bin kat vahim. Yani bir yerde oturup dertlesme imkanımız olsa karşılıkli ağlardık gibime geliyor. Bizde beşinci yıla geldik ve seninkinden besbeter bir kaynanam var. Hatta birde esantiyon. Kayinbaba. Benim eşimde hiç müdahil olmadi olaylara. Bir sene beni eve kapattılar. Daha neler nelerr yaşandı gik etmedi. İmkanım olsa çoktan boşanmıştık. Sırf onlar yüzünden çocukta yapmadım. Halada gol etmiyor olaylara. İnşallah senin ki akillanir. Ama naçizane tavsiyem kendi başının çaresine bakman olur. Yüzüne karşı söylemek bazen en iyisi ben son zamanlarda öyle yapıyorum. Ha ne oldu içime ata ata bulmia hastası oldm kimsenin bı tarafı duymadi
 
X