Zihniyetleri belli oldu Allah yardımcın olsunOna da laf söylüyorlar babası eşim bana yardım ediyor mesela eşime bakıp hadi benim tatlı kızım su getir bana diyor mesela oy maşallah kızım çok hamarat diyor
Terbiyesiz adam, bunlar yüzünden bir bardak suyunu bile almaktan aciz erkekler yetişiyor. Neden kalıyorlar uzaktan mı geliyorlar?Ona da laf söylüyorlar babası eşim bana yardım ediyor mesela eşime bakıp hadi benim tatlı kızım su getir bana diyor mesela oy maşallah kızım çok hamarat diyor
Bursa’dan İstanbul’a geliyorlar maalesef dediğiniz gibiTerbiyesiz adam, bunlar yüzünden bir bardak suyunu bile almaktan aciz erkekler yetişiyor. Neden kalıyorlar uzaktan mı geliyorlar?
2 gün idare edebilirsiniz. Hizmet edeceğim diye çok parçalanmayın. Onlar gelmeden temizlikçi alın dip köşe temizletin. Yemek de çok kafaya takmayın pratik bir şeyler yapın.Merhaba Hanımlar,
Haftasonu eşimin ailesi kalmaya gelecek ne kadar kalacaklar bilmiyorum ama şimdiden stres sardı çünkü ne muhabbetleri muhabbet ne hareketleri normal sürekli inceden inceye laf sokma peşindeler.
3 çocuk annesiyim üçüde küçük ikizler 4 yaşında bebek 1 yaşında aynı zamanda öğretmenim çalışıyorum zaten yoruluyorum.
Gelecekleri zaman bana haber vermezler beni yok sayıyorlar ama 5 gün önceden eşime haber verip hizmet bekliyorlar. Şöyle ki bir geldiklerinde yemek yapamadım dışarıdan söyledik çok zahmet etmişsin çok uğraşmışsın eline sağlık ay zahmet oldu sana da gibi laf söylediler.
Kv gelince sürekli çocuklar çok yavaş çok uslu deyip duruyor oyuncak getiriyor gelince onlarda değişik oyuncak oyalanıyorlar tabi... ne var ki bakmakta çok uslular çok yavaşlar vs. Deyip duruyor. Halbuki benim bütün gün canım çıkıyor.
Gelince temizliğime bakar dikkatli dikkatli yorum yapar kendince.
Her zaman karı koca bişeyler söylerler ama asla yapmazlar mesela çocukların bakıcısının önemli bir işi çıktı 4 gün gelemedi a ben bakarım dedi sonra aradı ben tatile gidicem dedi zorla bakacak birini buldum komşu baktı. Ev ödüyoruz ayda 5 bin TL bizde yardım edeceğiz dediler 2 senedir bir yardımlarını görmedim. Evet onlara güvenip ne ev aldım ne de çocuk yaptım ama hep bişeyleri söyleyip söyleyip yapmamaları beni deli ediyor. Yapmayacaksan söyleme beklenti oluşmasın karşındakinde.
Eşimde onları haklı görüyor annem babam napayım diyor sürekli gelecekler onlarında torunları sevecekler diyor.
Buna benzer bir sürü şey yaşandı anlayacağınız. Daha önceden de bir sürü şey yaptıkları için batıyor her şeyleri ve yaptıklarından dolayı da strese giriyorum of nasıl geçecek. Ne tavsiye edersiniz. İçimden ne yemek yapmak ne temizlik hiçbir şey gelmiyor ki normalde misafiri severim.
Telefondan yazdığım için yazım hataları olabilir kusura bakmayın.
Allah kurtarsın bacım.Merhaba Hanımlar,
Haftasonu eşimin ailesi kalmaya gelecek ne kadar kalacaklar bilmiyorum ama şimdiden stres sardı çünkü ne muhabbetleri muhabbet ne hareketleri normal sürekli inceden inceye laf sokma peşindeler.
3 çocuk annesiyim üçüde küçük ikizler 4 yaşında bebek 1 yaşında aynı zamanda öğretmenim çalışıyorum zaten yoruluyorum.
Gelecekleri zaman bana haber vermezler beni yok sayıyorlar ama 5 gün önceden eşime haber verip hizmet bekliyorlar. Şöyle ki bir geldiklerinde yemek yapamadım dışarıdan söyledik çok zahmet etmişsin çok uğraşmışsın eline sağlık ay zahmet oldu sana da gibi laf söylediler.
Kv gelince sürekli çocuklar çok yavaş çok uslu deyip duruyor oyuncak getiriyor gelince onlarda değişik oyuncak oyalanıyorlar tabi... ne var ki bakmakta çok uslular çok yavaşlar vs. Deyip duruyor. Halbuki benim bütün gün canım çıkıyor.
Gelince temizliğime bakar dikkatli dikkatli yorum yapar kendince.
Her zaman karı koca bişeyler söylerler ama asla yapmazlar mesela çocukların bakıcısının önemli bir işi çıktı 4 gün gelemedi a ben bakarım dedi sonra aradı ben tatile gidicem dedi zorla bakacak birini buldum komşu baktı. Ev ödüyoruz ayda 5 bin TL bizde yardım edeceğiz dediler 2 senedir bir yardımlarını görmedim. Evet onlara güvenip ne ev aldım ne de çocuk yaptım ama hep bişeyleri söyleyip söyleyip yapmamaları beni deli ediyor. Yapmayacaksan söyleme beklenti oluşmasın karşındakinde.
Eşimde onları haklı görüyor annem babam napayım diyor sürekli gelecekler onlarında torunları sevecekler diyor.
Buna benzer bir sürü şey yaşandı anlayacağınız. Daha önceden de bir sürü şey yaptıkları için batıyor her şeyleri ve yaptıklarından dolayı da strese giriyorum of nasıl geçecek. Ne tavsiye edersiniz. İçimden ne yemek yapmak ne temizlik hiçbir şey gelmiyor ki normalde misafiri severim.
Telefondan yazdığım için yazım hataları olabilir kusura bakmayın.
Kaynananız hiç çalışma hayatında bulunmuş mu?
Ve bu olduğunda ikizler bebekti gece uyutmuyorlardı gündüz bir uyuyordu biri uyanıyordu çok huysuzlardı tam azı dişlerini çıkardıkları ve yürümeye başladıkları dönemdi.Şeye bi tek ben takıldım galiba. Gerçi yorumları da okumadım ama.
Dışardan getirilen yemeğe sırf dışardan oluşuna atıfta bulunmak amacıyla "eline sağlık çok zahmet oldu" yolundaki yorumlarına çok şaşırdım.
Ne tuhaf.. bana çok aşırı sinir bozucu geldi. Ben sizin yerinizde olsam kendimi tutamazdım:
"Beğenmeyen sofradan kalkabilir, zira kimseyi silah zoru ile oturtmadık sofraya" derdim.
Ama siz yine de ses etmeyin.
Bikaç gün idare etmekte fayda var.
Sizi tabi anlamazHayır ilkokul mezunu ev hanımı eşim tek çocuk onu da ananesi büyütmüş biz gidince yaptığı yemek hazırköfte kızartma yanına patates
Canı isteyince gelir haber verirler günler öncesinden hazırlık yapmam için. yardımcı olmuyor olsa keşke sofra toplarken kaldırıyor o kadar yapıyor ama geçen geldiğinde mesela ütün varsa yapayım dedi tamam dedim okuldayken yaparsın çok iyi olur benim için yapmadan gitti ama yapsaydı da benimkileri ayırıp oğlununkileri yapıyorSizi tabi anlamaz
Kendinizi kasmayın işinize nasıl geliyorsa öyle hateket edin kaynana hiç mi yardımcı olmuyor siz bize eksik mi anlatıyorsunuz, işin ucundan tutması gerekiyor eğer ağır hasta değilse
Geçenlerde bir komşumuz anlattı .Terbiyesiz adam, bunlar yüzünden bir bardak suyunu bile almaktan aciz erkekler yetişiyor. Neden kalıyorlar uzaktan mı geliyorlar?
Vallahi en aklı başında yorum tebrikler.
Evlilikte evi 2 kişi paylaşırsınız. İki ayrı birey, insan, beyin ve hayat. Türk aile yapısında evin asıl sahibi kadındır. Kadının rızası olmadan eve gidilmemelidir. Bu bir saygı meselesidir.
Kayınvalide- kayınpeder kendilerine bu saygı zamanında gösterilmediğinden durumu öğrendikleri gibi yaşamakta ve uygulamaktadır. Uzun lafın kısası bu tür şeyler aile içerisinde öğrenilir. Evlat evlenip gidince artık kendi evi, özeli olur. Bu nedenle evladın bir mal değil kendi başına düşünebilen bir insan olduğunu algılamak lazımdır ve gereken saygının gösterilmesi gerekir.
Bu mentaliteye ulaşıldığında zaten sosyal ilişikiler bambaşka bir hal alacağından kaynana - kayınpeder -gelin kavramları da yerini farklı bir algıya bırakırlar ve hatta görüşmek daha keyifli hale gelir.
Bunu yayalım evlatlarımıza öğretelim, örnek olalım.
Allah herkese aklı başında, medeni ilişki sürdürebilen saygıdeğer akraba ve çevre versin.
Niye evin asıl sahibi kadın olsun ya hu.
Patronculuk mu oynuyorsunuz ? Iste sizin gibi düşünen kadınlar evde her yükü yükleniyorlar , görev dağılımı , hatta işini iyi yaptı mi diye teftisi bile yükleniyorlar.
Iki de , neden yardım etmiyorsun diye söylenip günü kurtariyorlar.
Ben evin sahibi değilim. Is veren asla değilim. Bizde iş paylaşımı vardır. Teftiş yoktur.
Destek vardır.
Misafir geleceği zaman misafirin bana sorma zorunlulugu yoktur.
Benim kadar eşimin de söz hakkı vardır misafir kabul etmekte.
Eşimin bana sorma zorunluluğu vardır. Çünkü ortak kullanım alanımız ve müsait olmaya bilirim.
Bu hizmet edemeyeceğim için değil bir işimin olacağı ya da evimde dinlenmek istediğim için olabilir.
Sizlerin ailesi geldiğinde ; anne babası , kocanizi mi arıyor , gelebilir miyiz diye ? Ha pardon konu hizmetti değil mi ?
Hizmet eden evin patronudur , sahibidir :) bana göre gönüllü kolesidir.
Evimde tek başına iş yapsamda bir gün, yine evin sahibi olmam bu arada. Mesele ortakliktir .
Asıl dertleri anlaşıldı. Kendisi çok eleştiri almış bu konuda.Hayır ilkokul mezunu ev hanımı eşim tek çocuk onu da ananesi büyütmüş biz gidince yaptığı yemek hazırköfte kızartma yanına patates
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?