Kayınvalide ve kayınpederin gelmesi

Anne babalar evlatlarının evine gelebilirler elbette ama siz 3 küçük çocukla ve birde üstüne çalısan bir kadın olarak, onların memnuniyetsizliklerini hiç umursamayın. Evede, temizliğine de istediği lafı söylesin, usulünce cevap verin, bu şartlarda olan bu kadar deyin.

Yemeği dışarıdan söyleyin gerekirse, pratik şeyler yapın. Kendinizi esktra yormayın ne zihnen ne bedenen. Eşiniz de annem babam gelecekler diyor madem herşeye yardım etsin.

Geldiklerinde zaman şu gibi akıp geçer umarım.

Bu sitede evin hanımı benim, beni arasınlar olayını çözemedim. Eşimin ailesi eşimi arar söyler, benim ailem beni arar söyler. Ne olacak yani kimi aradıklarının ne önemi var...

Eşinin ailesine gelirsek güzel bir geçmişiniz yok anlaşılan... her dediklerine yaw he he deyip geçin. Senden ne zaman bir şey isteseler eşinize dönüp canım hadi bak baban istedi deyip eşinize işi kitleyin. Kayınvalidenize de yemek işini kitlerseniz daha kolay olur her şey.

Ona da laf söylüyorlar babası eşim bana yardım ediyor mesela eşime bakıp hadi benim tatlı kızım su getir bana diyor mesela oy maşallah kızım çok hamarat diyor
Terbiyesiz adam, bunlar yüzünden bir bardak suyunu bile almaktan aciz erkekler yetişiyor. Neden kalıyorlar uzaktan mı geliyorlar?

2 gün idare edebilirsiniz. Hizmet edeceğim diye çok parçalanmayın. Onlar gelmeden temizlikçi alın dip köşe temizletin. Yemek de çok kafaya takmayın pratik bir şeyler yapın.
Allah başka dert vermesin idare edilemeyecek bir sorun göremedim ben.

Allah kurtarsın bacım.
Yalnız sana da
3 çocuk ve çalışıyorsun.
Bi de misafir ağırlıyorsun.

Şeye bi tek ben takıldım galiba. Gerçi yorumları da okumadım ama.

Dışardan getirilen yemeğe sırf dışardan oluşuna atıfta bulunmak amacıyla "eline sağlık çok zahmet oldu" yolundaki yorumlarına çok şaşırdım.

Ne tuhaf.. bana çok aşırı sinir bozucu geldi. Ben sizin yerinizde olsam kendimi tutamazdım:

"Beğenmeyen sofradan kalkabilir, zira kimseyi silah zoru ile oturtmadık sofraya" derdim.

Ama siz yine de ses etmeyin.

Bikaç gün idare etmekte fayda var.

Ve bu olduğunda ikizler bebekti gece uyutmuyorlardı gündüz bir uyuyordu biri uyanıyordu çok huysuzlardı tam azı dişlerini çıkardıkları ve yürümeye başladıkları dönemdi.

Hayır ilkokul mezunu ev hanımı eşim tek çocuk onu da ananesi büyütmüş biz gidince yaptığı yemek hazırköfte kızartma yanına patates
Sizi tabi anlamaz
Kendinizi kasmayın işinize nasıl geliyorsa öyle hateket edin kaynana hiç mi yardımcı olmuyor siz bize eksik mi anlatıyorsunuz, işin ucundan tutması gerekiyor eğer ağır hasta değilse

Sizi tabi anlamaz
Kendinizi kasmayın işinize nasıl geliyorsa öyle hateket edin kaynana hiç mi yardımcı olmuyor siz bize eksik mi anlatıyorsunuz, işin ucundan tutması gerekiyor eğer ağır hasta değilse
Canı isteyince gelir haber verirler günler öncesinden hazırlık yapmam için. yardımcı olmuyor olsa keşke sofra toplarken kaldırıyor o kadar yapıyor ama geçen geldiğinde mesela ütün varsa yapayım dedi tamam dedim okuldayken yaparsın çok iyi olur benim için yapmadan gitti ama yapsaydı da benimkileri ayırıp oğlununkileri yapıyor

Kv adaylarına sesleniyorum burdan hepiniz kv adayısınız ne de olsa bari gelecek nesilleri kurtaralım; gidip te oğlunuzun evinde extrem durumlar dışında kalmayın yatılı olarak...kimse sizin geyiriklerinizi, abdest alacaz diye lavabonun önünü ıpıslak yapmanızı, sürekli hastalıklarınızdan bahsedip ama aynı zamanda da gözünüzden hiçbişey kaçmamasını, eleştirilerinizi, oğlunuzu dolduruşlarınızı çekmek zorunda değil...o kızlar da en az oğullarınız kadar hatta cok daha değerli...Kadın mutlu olmazsa , paşa oğlunuz da asla mutlu olamaz...Kendiniz kadınsınız, şu gelinlere kızınız gibi davransanız bence namaz kadar sevap alırsınız...

Terbiyesiz adam, bunlar yüzünden bir bardak suyunu bile almaktan aciz erkekler yetişiyor. Neden kalıyorlar uzaktan mı geliyorlar?
Geçenlerde bir komşumuz anlattı .

Bir tanıdıklarının karısı ölmüş. Adam tek kalmış. Yaşlı adammış zaten..Çocukları gidip gelip ilgileniyorlarmış . Kızları yemek yapıp dolaba koyuyorlarmış. O da ısıtıp yiyormuş ..Ama neticede evde kadın yokmuş artık.
Bigün nasıl olduysa yemekleri ekşimiş adamcağızın. Adam da yemek yapmayı bilmediğinden ekşimiş yemeklere şeker atmış yemiş..

Bunu komşu anlatırken benim zoruma gitti. adama acıdım. Başımı önüme eğip el işime bakıyor gibi yaparak kimseye çaktırmadan gözyaşlarımı sildim. Adam hayatta olsaydı koşarak yanına gidecektim. yaşlı insanlara zaten çok acıyorum. Bu hikayelere de hiç dayanamıyorum

Bu adam hiçbir şey bilmiyor mu yani 1 yumurta kırmayı mesela diye düşündüm.

Ekşimiş yemeğe şeker atana kadar yumurta kiramaz mıydı?

Kadın erkek fark etmez. Herkes kendi başına yaşayabilmeli. Hiçkimse bozuk yemeğe şeker atmak zorunda kalmamalı.

Insan; kadınlara yardımı dokunsun diye değil ; tek başına hayatını idame ettirebilsin diye erkek evlada öğretmeli 1 çorba yapmayı. Kadınlar için değil,erkekler için.

Kızarkadaşım yaşlı anne ve babasına kardeşleriyle sıradıyla bakıyorlarmış bir gün sıra ondaymış aşkşam çay demleyip anne ve babasına ikram etmiş annesi oradan oğlunun çayını yenile diye annesi emir vetmiş o da annesine oğlunun kalkıp kendisine çayını koyabilir demiş bu yaşlılar yeni nesile de müdafaa ediyorlar bu çok kötü işte

Niye evin asıl sahibi kadın olsun ya hu.

Patronculuk mu oynuyorsunuz ? Iste sizin gibi düşünen kadınlar evde her yükü yükleniyorlar , görev dağılımı , hatta işini iyi yaptı mi diye teftisi bile yükleniyorlar.

Iki de , neden yardım etmiyorsun diye söylenip günü kurtariyorlar.

Ben evin sahibi değilim. Is veren asla değilim. Bizde iş paylaşımı vardır. Teftiş yoktur.

Destek vardır.

Misafir geleceği zaman misafirin bana sorma zorunlulugu yoktur.

Benim kadar eşimin de söz hakkı vardır misafir kabul etmekte.

Eşimin bana sorma zorunluluğu vardır. Çünkü ortak kullanım alanımız ve müsait olmaya bilirim.

Bu hizmet edemeyeceğim için değil bir işimin olacağı ya da evimde dinlenmek istediğim için olabilir.

Sizlerin ailesi geldiğinde ; anne babası , kocanizi mi arıyor , gelebilir miyiz diye ? Ha pardon konu hizmetti değil mi ?

Hizmet eden evin patronudur , sahibidir :) bana göre gönüllü kolesidir.

Evimde tek başına iş yapsamda bir gün, yine evin sahibi olmam bu arada. Mesele ortakliktir .

Sana laf söylediklerinde sen de onlara yaptıkları yapmadıkları kusurları söyle misal dışarıdan yemeğe laf söyleyince siz de hazır köfte yapıyorsunuz hazır seviyorsunuz diye düşündük de temizliğine laf söylediklerinde çalışıyorum bir yandan borç ödüyoruz çok yoruluyorum bir yardım edenimiz de yok falan de hep sende kusur aramasınlar kendi kusurlarını da görsünler

Farklı hayatlar farklı kafalar.

Ben bir kadın olarak evimden sorumlu olduğumu düşünüyorum. Aslında çok iğneleyici küçük düşürücü bir yazı yazmışsınız yine de yanıt vereceğim.

Patronculuk oynamak: Böyle bir ihtiyacım yok.
Eşim evde her konuda yardım eden son derece centilmen aynı zamanda harika bir erkektir.
Kayın validemi ve kayın pederimi çok severim, başımın üstünde yerleri var. Son derece eğitimli, aklı başında, saygılı insanlar ve insan halinden de anlarlar. Darısı herkesin başına. İleri bir yaşımda evlendiğim için bu konuda çok iyi bir seçim yapma şasım oldu sanıyorum. Hem kendimi hem hayattan ne istediğimi bilerek evlendim.

Şimdi hizmetçilik kısmına dönersek, öyle bir kaygım yok, bizim kültürümüzde misafir baş tacıdır ancak herkes sınırını bilir karşısındakine saygı gösterir. Ben kayın valide - peder kadını aramalı gibi tek bir cümle dahi kurmamıştım oysa neden bu kadar bilendiniz anlayamadım? Eşimi arayabilirler, biz gelmek istiyoruz uygun musunuz diye sorabilirler. ondan iyisi kayın validem beni arayabileceğini bilir ve eşimden çok zaten beni arar muhabbet etmek için. Ben de onlarla en keyifli zaman geçirebileceğimiz zamanı herkese uygun seçer seçenekler sumarım. Bundan daha doğal bir süreç var mı? Olması gereken farklı mı?

Ha evime gelene hakikaten çok hürmet gösteririm, masa donatırım, yemek yaparım. Bundan çok büyük keyif alıyorum ve bereketli olduğunu düşünüyorum. Birlikte yemenin içmenin insanları bir araya getirdiğini kaynaştırdığını düşünüyorum.

Şimdi, size gelince yorumlarımın altına küçük düşürücü yorumlar yazmaktan kaçınmanızı rica edeceğim, sizi tanımıyorum ve hoşlanmadım sizden. Kendi içinizde kendizi sorgulayın ben bu kadına neden bu kadar sinirlendim neyim eksik diye. Umarım cevabı bulur ve rahatlarsınız. Bir de tanımadığınız kişilerle ya yu diye konuşmayın çok ayıp çok.

Saygılar,

Hayır ilkokul mezunu ev hanımı eşim tek çocuk onu da ananesi büyütmüş biz gidince yaptığı yemek hazırköfte kızartma yanına patates
Asıl dertleri anlaşıldı. Kendisi çok eleştiri almış bu konuda.
Sonra sana bakmış hem çalış hem üç çocuk kendi açığını kapatmak için seni sürekli eleştirmiş.

Ayyy tatlım sen de hiç politik değilsin. Oraya gidince sen de kaynananı sinir etsene
Her şeyine konuş, temizliğine laf söyle deli olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…