- 22 Eylül 2014
- 1.615
- 1.914
- 333
o kadar alakasız o kadar sivri bir yorum olmuş ki hiç şaşırmamak lazım kk da. Kadın kaynanama güvendim dememiş boldan boldan atıp hiç sözlerinde durmuyorlar demiş. Sapla saman karışmış yani. KK da insanlar ellerinden gelse sripal görevi görüp doğum kontrol yöntemi olacaklar da ellerinde fırsat yok. İster 3 ister 10 doğurur bakan kendisi değil mi.Madem güvenerek çocuk yaptınız yardım etmemelerine rağmen ikizlerden sonra bir tane daha yapmasaydınız.. :) kimseye göre çocuk yapılmaz.
çok acımasızca bir yorum. Her anne oğlunun ya da kızının evine gider kalmak isterse kalır. Geğirir de osurur da.Siz altınıza sı..ken nasıl onlar of demeden temizledilerse siz de onların abdest alırken ıslattığı yeri paşa paşa temizleyeceksiniz. Siz de yaşlanacaksınız. Siz gö..zü mü tutacaksınız. Anlayışlı olun dersen amenna ama gelmeyin kalmayın ne demek.Kv adaylarına sesleniyorum burdan hepiniz kv adayısınız ne de olsa bari gelecek nesilleri kurtaralım; gidip te oğlunuzun evinde extrem durumlar dışında kalmayın yatılı olarak...kimse sizin geyiriklerinizi, abdest alacaz diye lavabonun önünü ıpıslak yapmanızı, sürekli hastalıklarınızdan bahsedip ama aynı zamanda da gözünüzden hiçbişey kaçmamasını, eleştirilerinizi, oğlunuzu dolduruşlarınızı çekmek zorunda değil...o kızlar da en az oğullarınız kadar hatta cok daha değerli...Kadın mutlu olmazsa , paşa oğlunuz da asla mutlu olamaz...Kendiniz kadınsınız, şu gelinlere kızınız gibi davransanız bence namaz kadar sevap alırsınız...
Çok saçma bir yorum. O kadar doğurup büyütüp çocuğunun evinde kalamaycak mi ? Kız annesi kadar hakkı var erkek annelerinin. Sadece son cumleniz doğru. Zaten kızı gibi davransa sorun olmaz. Yani sorun kalmada değil davranışta. Allah herkesi kötü kayınvalideden ve kötü niyetli evde eşinin ailesini barindirmayan gelinler den korusunKv adaylarına sesleniyorum burdan hepiniz kv adayısınız ne de olsa bari gelecek nesilleri kurtaralım; gidip te oğlunuzun evinde extrem durumlar dışında kalmayın yatılı olarak...kimse sizin geyiriklerinizi, abdest alacaz diye lavabonun önünü ıpıslak yapmanızı, sürekli hastalıklarınızdan bahsedip ama aynı zamanda da gözünüzden hiçbişey kaçmamasını, eleştirilerinizi, oğlunuzu dolduruşlarınızı çekmek zorunda değil...o kızlar da en az oğullarınız kadar hatta cok daha değerli...Kadın mutlu olmazsa , paşa oğlunuz da asla mutlu olamaz...Kendiniz kadınsınız, şu gelinlere kızınız gibi davransanız bence namaz kadar sevap alırsınız...
Çok saçma bir yorum. O kadar doğurup büyütüp çocuğunun evinde kalamaycak mi ? Kız annesi kadar hakkı var erkek annelerinin. Sadece son cumleniz doğru. Zaten kızı gibi davransa sorun olmaz. Yani sorun kalmada değil davranışta. Allah herkesi kötü kayınvalideden ve kötü niyetli evde eşinin ailesini barindirmayan gelinler den korusun
Erkek anneleri kalmasın yatmasın gegirmesin lavaboyu islatmasin gerçekten çok vicdanlica fikirlerBunlar benim fikirlerim..katılmak zorunda değilsiniz
Kocalarınızın ailesi gelmeyecekse sizin aileleriniz de gelmesin.Bunlar benim fikirlerim..katılmak zorunda değilsiniz
Aaaaa o anne olur mu hiç oyle.Cısss sakın. O kız annesi o kayınvalide mi deeeeee.Kocalarınızın ailesi gelmeyecekse sizin aileleriniz de gelmesin.
çok acımasızca bir yorum. Her anne oğlunun ya da kızının evine gider kalmak isterse kalır. Geğirir de osurur da.Siz altınıza sı..ken nasıl onlar of demeden temizledilerse siz de onların abdest alırken ıslattığı yeri paşa paşa temizleyeceksiniz. Siz de yaşlanacaksınız. Siz gö..zü mü tutacaksınız. Anlayışlı olun dersen amenna ama gelmeyin kalmayın ne demek.
Konu sahibi zaten yükün yeterince zor 3 çocukla. Kp ne derse desin eşinden yardım iste. Bi gün dışardan bir gün fırın yemeği atlatırsın. Laf sokarsa duyma görme ya da kendince uyar ilişkinizi sen biliyorsun. Maddi durum uygunsa al bir yardımcı abla temizler evini. 3 çocukla bir de çalışıyorsun zaten zoru başarıyorsun sayılı günde ne kendini üz ne sıkıl boşver.
Zaten yorumum eve gelip kalmalarının normal olduğuydu. Arkadaşa da dedim anayışlı olmasını istersen amenna ama gelip kalabilirler diye. Keşke yardım etseler keşke oğullarının gelinlerinin yükünü hafiflerseler o zaman daha baş tacı olurlar ama yaşlandı geğiriyor , abdest alırken su sıcratıyor diye evime gelmesin demek bana mantıklı gelmiyor bunu söylemek istedim .Anne baba bu ötesi var mi.Bir oğlan annesi olarak yazıyorum bunu, kimse kimsenin evinde uzun uzun kalmasın. Oğlumun altını temizlemem ileride evine gidip rahatsızlık verme hakkını vermiyor. Kendi arzumla bir çocuk dünyaya getirdim diye ona vicdani yükler yükleyip hayatını zorlaştırmayacağım.
Başka şehirde kalıyorsan oğlunun evine yatıya gidiyorsan kusur bulmayacaksın. Yerleri ıslattıysan kendi evindeki gibi sileceksin, yardım edeceksin. Hatta ikiniz de çalışıyorsunuz bu akşam dışarda yiyelim çocuklara da değişiklik olur deseler eminim herkes mutlu olur.
Yani ben kakalı bezlerini yıkadım senin de evine ben yaparım senin karın silsin, laf sokarım çekeceksin diyen kaynana eve sokulmaz. Doğurdu diye de bu hak verilmez.
Kız yada oğlan annesi yük hafifletir, iyi huylu olursa hiiç dert olmaz bunlar.
Yani hatalı bakış açısı burada ben doğurdum baktım her şey bana mübah. Yok öyle bi dünya.
Zaten yorumum eve gelip kalmalarının normal olduğuydu. Arkadaşa da dedim anayışlı olmasını istersen amenna ama gelip kalabilirler diye. Keşke yardım etseler keşke oğullarının gelinlerinin yükünü hafiflerseler o zaman daha baş tacı olurlar ama yaşlandı geğiriyor , abdest alırken su sıcratıyor diye evime gelmesin demek bana mantıklı gelmiyor bunu söylemek istedim .Anne baba bu ötesi var mi.
Böylelerine yüzsüz olmak gerekiyor, hani dışardan yemek söylediğinizde senin de eline sağlık çok yoruldun falan yapmışlar ya, evet ya çok zahmetli afiyet olsun diyip geçmek gerekiyor gülerek şakaymış gibi. Benim de kv. herşeyi söyleyip söyleyip şaka yaptım diyen veya yaptığını yanındakine yükleyen o dedi deme huyu var. Valla benimde huyumdur çocukla çocuk büyükle büyük olurum, artık cahille de cahil oluyorum. Tuhaf tuhaf konuşanlara tuhaf tuhaf cevaplar veriyorum. Benimde lohusalığımı mahvetti deforme mi oldun falan diye konuşmaları vardı, yeni doğuran kadına öyle mi denilir. Bende karşılık verince gelinimin psikolojisi bozuldu diyordu. Bebeğim hep onun kucağındaydı eşimin yerine koyuyormuş onu o yıllarına dönüyormuş. Ben ona çok güzel bir ders verdim kendi psikolojisini sorguladı. Eşim dışarıda çalışıyordu o dönem. Ona söyledim birazda kendi ailemde kalmak istiyorum diye. Gittim eşim gelene kadar da gelmedim. Şimdi asla öyle davranmıyor gittiğimizde çayımıza kadar önümüze koyuyor. Yaptığı hiçbirşeyi de unutmuş değilim eşimin ailesi diye unutmuş gibi yaptım.Merhaba Hanımlar,
Haftasonu eşimin ailesi kalmaya gelecek ne kadar kalacaklar bilmiyorum ama şimdiden stres sardı çünkü ne muhabbetleri muhabbet ne hareketleri normal sürekli inceden inceye laf sokma peşindeler.
3 çocuk annesiyim üçüde küçük ikizler 4 yaşında bebek 1 yaşında aynı zamanda öğretmenim çalışıyorum zaten yoruluyorum.
Gelecekleri zaman bana haber vermezler beni yok sayıyorlar ama 5 gün önceden eşime haber verip hizmet bekliyorlar. Şöyle ki bir geldiklerinde yemek yapamadım dışarıdan söyledik çok zahmet etmişsin çok uğraşmışsın eline sağlık ay zahmet oldu sana da gibi laf söylediler.
Kv gelince sürekli çocuklar çok yavaş çok uslu deyip duruyor oyuncak getiriyor gelince onlarda değişik oyuncak oyalanıyorlar tabi... ne var ki bakmakta çok uslular çok yavaşlar vs. Deyip duruyor. Halbuki benim bütün gün canım çıkıyor.
Gelince temizliğime bakar dikkatli dikkatli yorum yapar kendince.
Her zaman karı koca bişeyler söylerler ama asla yapmazlar mesela çocukların bakıcısının önemli bir işi çıktı 4 gün gelemedi a ben bakarım dedi sonra aradı ben tatile gidicem dedi zorla bakacak birini buldum komşu baktı. Ev ödüyoruz ayda 5 bin TL bizde yardım edeceğiz dediler 2 senedir bir yardımlarını görmedim. Evet onlara güvenip ne ev aldım ne de çocuk yaptım ama hep bişeyleri söyleyip söyleyip yapmamaları beni deli ediyor. Yapmayacaksan söyleme beklenti oluşmasın karşındakinde.
Eşimde onları haklı görüyor annem babam napayım diyor sürekli gelecekler onlarında torunları sevecekler diyor.
Buna benzer bir sürü şey yaşandı anlayacağınız. Daha önceden de bir sürü şey yaptıkları için batıyor her şeyleri ve yaptıklarından dolayı da strese giriyorum of nasıl geçecek. Ne tavsiye edersiniz. İçimden ne yemek yapmak ne temizlik hiçbir şey gelmiyor ki normalde misafiri severim.
Telefondan yazdığım için yazım hataları olabilir kusura bakmayın.
Valla kusura bakmayın ama ben de geğiren yeri ıslatan sifon çekmeyen insanı çekemem.
Bir zahmet geldikleri eve yük olmadan gitsinler.
Benim kayınvalidem kayınpederim de pek gelemiyorlar, sebebi ben değilim kendileri. Bana vaktinde düzgün davransalardı böyle olmazdı. Anne baba diye de her haltı kimse çekmek zorunda değil.
Benim annem nasıl eşime kibar davranıyor, kırmaktan imtina ediyorsa eş ailesi de öyle olacak. Baştan laf sokmalı iğnemeli başlarsa ilişki mesafe girince de ağlamayacak kimse
Ona da laf söylüyorlar babası eşim bana yardım ediyor mesela eşime bakıp hadi benim tatlı kızım su getir bana diyor mesela oy maşallah kızım çok hamarat diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?