Kayınvalide ve kayınpederin gelmesi

fluuu

Guru
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2011
572
272
323
Merhaba Hanımlar,

Haftasonu eşimin ailesi kalmaya gelecek ne kadar kalacaklar bilmiyorum ama şimdiden stres sardı çünkü ne muhabbetleri muhabbet ne hareketleri normal sürekli inceden inceye laf sokma peşindeler.

3 çocuk annesiyim üçüde küçük ikizler 4 yaşında bebek 1 yaşında aynı zamanda öğretmenim çalışıyorum zaten yoruluyorum.

Gelecekleri zaman bana haber vermezler beni yok sayıyorlar ama 5 gün önceden eşime haber verip hizmet bekliyorlar. Şöyle ki bir geldiklerinde yemek yapamadım dışarıdan söyledik çok zahmet etmişsin çok uğraşmışsın eline sağlık ay zahmet oldu sana da gibi laf söylediler.

Kv gelince sürekli çocuklar çok yavaş çok uslu deyip duruyor oyuncak getiriyor gelince onlarda değişik oyuncak oyalanıyorlar tabi... ne var ki bakmakta çok uslular çok yavaşlar vs. Deyip duruyor. Halbuki benim bütün gün canım çıkıyor.

Gelince temizliğime bakar dikkatli dikkatli yorum yapar kendince.

Her zaman karı koca bişeyler söylerler ama asla yapmazlar mesela çocukların bakıcısının önemli bir işi çıktı 4 gün gelemedi a ben bakarım dedi sonra aradı ben tatile gidicem dedi zorla bakacak birini buldum komşu baktı. Ev ödüyoruz ayda 5 bin TL bizde yardım edeceğiz dediler 2 senedir bir yardımlarını görmedim. Evet onlara güvenip ne ev aldım ne de çocuk yaptım ama hep bişeyleri söyleyip söyleyip yapmamaları beni deli ediyor. Yapmayacaksan söyleme beklenti oluşmasın karşındakinde.

Eşimde onları haklı görüyor annem babam napayım diyor sürekli gelecekler onlarında torunları sevecekler diyor.

Buna benzer bir sürü şey yaşandı anlayacağınız. Daha önceden de bir sürü şey yaptıkları için batıyor her şeyleri ve yaptıklarından dolayı da strese giriyorum of nasıl geçecek. Ne tavsiye edersiniz. İçimden ne yemek yapmak ne temizlik hiçbir şey gelmiyor ki normalde misafiri severim.

Telefondan yazdığım için yazım hataları olabilir kusura bakmayın.

Kimseye kendini kanitlamak zorunda değilsin canım. Robot değilsin INSANSIN. 3 çocukla senden mucize beklemek akilsizliktan başka bir şey değil.
Kimseye 3 çocukla hizmet etmek zorunda da değilsin.
Madem oğullarının (!) evine geliyorlar oğulları hizmet etsin bir zahmet.
Çünkü onlara hizmet etmek senin değil eşinin görevi. Senin görevin çocuklarınla ilgilenmek.
Ve çocuklara harcayacağın enerjiyi onlara harcama. Konuşsun konuşsun dursunlar.

Eşinizi seviyorsanız kulaklarınızı içeriden kapayin

Yazdıklarınızdan gıcık olunacak birşey göremedim
Önceden ne yaşandı bilemem ama normal kv kp hareketleri yani siz kıl kaptığınız için batıyor olabilir.

Önceden çok şey yaşandı aramızda en baştan beri beni kabullenmediler hakaretler lahusalığımı maffettiler evine gittim evinden kovdu daha bir sürü şey.

Ona da laf söylüyorlar babası eşim bana yardım ediyor mesela eşime bakıp hadi benim tatlı kızım su getir bana diyor mesela oy maşallah kızım çok hamarat diyor

Madem güvenerek çocuk yaptınız yardım etmemelerine rağmen ikizlerden sonra bir tane daha yapmasaydınız.. :) kimseye göre çocuk yapılmaz.

Güvenerek yapmadım çocuklarıma bakıcı bakıyor ikizler okula gidiyor. Kendi istediğim için doğurdum onlar için değil zaten

Güvenerek yapmadım çocuklarıma bakıcı bakıyor ikizler okula gidiyor. Kendi istediğim için doğurdum onlar için değil zaten
Öyle bir cümleniz var ona bağlı dedim neyse

Yazdıklarınızda gıcık olacak bir şey göremedim ama siz bu insanları zaten sevmiyorsanız size itici geliyorlardır haklısınız. Ama eşiniz bir noktada haklı orası oğlunun da evi ve ne yazık ki gelinini arayanı nadir gördüm kalma işi için. Benim evime görümcemin görümcesi Şubat tatilinde yatılı gelmek istemişti beni gezdirin diye düşünün. Dış kapının dış mandalı. Eşimi görümcem aramış hatta demiş cemre de arasın davet etsin diye. Bi sinirlendim bi sinirlendim kulaklarımdan duman çıkıyordu. Haşladım iyice ve gelmediler. Ama aynı şeyi görümcem yapıp gelmek istiyorum dese malesef bir şey diyemezdim. Üzülmeyin sayılı gün geçer gider inşallah

Temizlik için birini çağırın onlar gelmeden . Birde perdeleri yıkayıp asinca mis gibi olur.

3 çocuk çok zor, bakımları da öyle . Sizin avantajiniz çalışıyor olusunuz ve baskicinizin olması . Evet çocuk dolu evde çalışmak kesinlikle avantaj. Kafa sağlığı için. :)

Yemek içinde akşamdan pratik bir şeyler yapıp buzluğa atın.

Fırın yemeklerini sık kullanın.

Hatta bir arkadaşım her misafir geldiğinde ev yemekleri yapılan yerlerden tencereyle yemek taşırdı eve. :)

Biraz tuz baharat ekleyip kendine göre ayarlardı.

Çok yormayın kendinizi. Saygı güler yüz yeter. Oda kendi vicdanınız için.

Her şeye bir şey bulur nasılsa insanlar.

Ona da laf söylüyorlar babası eşim bana yardım ediyor mesela eşime bakıp hadi benim tatlı kızım su getir bana diyor mesela oy maşallah kızım çok hamarat diyor
Yine o esnada eşiniz " anne baba fluu çok yorgun, ne ihtiyacınız varsa bana söyleyin ben hallederim" dese, konuşur konuşur susarlar.

Bu kayin aile kısmı oğullarına da değil kendilerine hizmetçilik yapacak birini arıyorlar.
Sert ama tebessüm ile bunun böyle olmadığını soyleyim onlara.

Bende de bir tane kaynana var. Seninkilerden hallice hatta daha beter.
Bir gün eşim çorabını çıkarıp olduğu yere bırakmış. Benim ayağımda alçıda. Zorunlu ihtiyaçlar için kalkabiliyorum. Eşimin annesi de güya yardıma geldi (!)
Bana diyor ki " eskiden görücü gittileri evde yere çorap bırakırlarmış. Kız çorabı kaldırırsa evlenilecek kız, eğer üstünden atlarsa kiz evlenilecek kız değil diye vazgeçerlermiş. " yani alçılı çorabı kaldırmamışım diye bana laf sokuyor.
Ben de " onlar oğullarına eş değil kendilerine hizmetçi arıyorlarmış " dedim.
Yüzündeki ifadeyi bir görsen

Orasi eşinin olduğu kadar senin de evin. Seni de arayip soylemeleri gerekir. Ki evin musaitlik durumunu bilen yada hazirlik yapacak olan kadindir. Ama seni burda harcarlar arkadasim ben sana soyleyeyim. Bu sitede herkes kaynanaci :) allah sana kolaylik versin

Ben de öğretmenim.eve girdiğimde tv başında sızmış oluyorum genelde.yemek falan da yapmam.temizlik de haftasonu.

Öğretmenlik çok yorucu zaten artı 3 çocuk var sizde.bir de kayın aile.

Anlamıyorum eşiniz bu olayın neresinde?hayatın musterek oluşu çalışan kadın alıp birlikte krediye girip ev almak mı yani?

Bu devrin erkeklerine hayat güzel gerçekten.
Temizlik de yemek de sizin göreviniz değil.kimse size laf sokmasın.su ataerkil zihniyetten gina geldi

Vallahi en aklı başında yorum tebrikler.

Evlilikte evi 2 kişi paylaşırsınız. İki ayrı birey, insan, beyin ve hayat. Türk aile yapısında evin asıl sahibi kadındır. Kadının rızası olmadan eve gidilmemelidir. Bu bir saygı meselesidir.

Kayınvalide- kayınpeder kendilerine bu saygı zamanında gösterilmediğinden durumu öğrendikleri gibi yaşamakta ve uygulamaktadır. Uzun lafın kısası bu tür şeyler aile içerisinde öğrenilir. Evlat evlenip gidince artık kendi evi, özeli olur. Bu nedenle evladın bir mal değil kendi başına düşünebilen bir insan olduğunu algılamak lazımdır ve gereken saygının gösterilmesi gerekir.

Bu mentaliteye ulaşıldığında zaten sosyal ilişikiler bambaşka bir hal alacağından kaynana - kayınpeder -gelin kavramları da yerini farklı bir algıya bırakırlar ve hatta görüşmek daha keyifli hale gelir.

Bunu yayalım evlatlarımıza öğretelim, örnek olalım.

Allah herkese aklı başında, medeni ilişki sürdürebilen saygıdeğer akraba ve çevre versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…