Kayınvalide ve yatılı misafirlik konusu

Sabah erken uyaniyosunuzdur zaten muhtemelen. Kalkın kendiniz atistirin sonra geçin odanıza bebeginizle. İşiniz yoksa bile çalışıyorum deyin. Anne ben çalışıyorum, her şeyin yerini biliyosun takıl kafana göre deyip çekilin kenara. Bazen kalkın dışarı çıkın dışarda çalışın. Hizmeti kesin, bu kadar kalmaz

Kendi hakkını savunamıyorsan biz buradan ne yapalım ki? Bana sorulmadı diyorsun ama sorulmasa da fikir belirt o zaman. Huzursuzluk çıkacaksa da çıksın. Hayırdır ne oluyor, kim geliyor bana sorulmadan evime, nasıl sığacağız bunca kişi bu eve , ben bebekle o kadar insanla uğraşamam diyeceksiniz.

Kırılan kırılsın. Kalkıp evine gider belki. Eşin de bulmuş senin gibi birini , nasılsa bir şey demez diye ezdirdikçe ezdiriyor. Okumuşlukla da alakası yok demek ki böyle şeylerin.

Ben bu konuda katiyim. Kadin kendi misafir. Bunaldim diye totosuna ek misafir eklemek niye. Siz agzinizi acmadikca birseyler degismez. Esinizden baslayacaksiniz ama. Sizin.milleti eglendirme zorunlugunuz yok. Kaldi ki son lohusaligimda bazi durumlar yasadim. Mesafemi güzel genislettim. Bazi insanlarin artik gidip masasina oturmuyorum, onlara masa kurmuyorum. Herkes verdigi degeri görüyor su anda

Eşinizle aranızın bozulup bozulmaması neden sadece sizin umurunuzda? Neden eşiniz "eşim bebekle perişan oluyor, aileme hizmet etmekten canı çıkıyor. Tepesi atarsa aramız bozulur. En iyisi ailemi göndereyim" demiyor?
Kocalarınızla aranız bozulacak diye neden bu kadar korkuyorsunuz gerçekten anlamıyorum.

Evliliğin 4. günü sülalesini başıma toplayan adamla aram bozulabilir, problem değil. Benim huzurum yoksa onunki de kaçsın.
Aramızın iyi olmasının bedeli iki göz evde sıkış tepiş yaşayıp 40 gün ailesine hizmet etmemse gereği yok öyle adamın.
Hiçbir erkeğin de bu çileye değeceğini sanmıyorum ki eşinizin değmediği çok belli.

Arkadaslar hepinize merhaba,
Koca dünyada kendimi öyle yalnız hissediyorum ki, bazen kendime bile kendimi anlatamıyorum.

Avukatım, kendi ayakları üzerinde duran bir kadınım. Günün birinde böyle bir şeyi mesele edeceğim aklıma gelmezdi, gülerdim.

3 yillik evliyim, evliligimin baslarinda da benzer konu yuzunden sikintilar yasadim ama bir sekilde idare ettim, ornek vermem gerekirse evleneli 4 gun olmustu kayinvalidem kayinpederim ve uyusturucu tedavisi goren ogullari kalmaya geldiler 40 gun kadar kaldilar. Bu arada biz istanbuldayiz onlar erzurumda. Kendi ailem de uzakta, samsunda.

Cok uzatmamak adina su anki duruma geceyim; 11 aylık bir bebeğim var, hamileligim riskli ve sıkıntılıydı. Ise ara vermek durumunda kaldım. Doğum yaptım. Kolik ve zor bir bebekti. Annem doğum zamanı 40 gün gelip kaldı. Başka da destek alamadım. Eşim de avukat, yoğun çalışıyor, çok fazla desteği olmuyor. Hayatım her anne gibi tümden değişti. Ama işi bırakmam, anne olmam, bebek derken ben çok zorlandım. Tüm bu sureclerde gerçekten kendimi çok yalnız hissettim. Ama bebeğimi kimseye güvenerek dogurmadigim için sitem de etmedim. O buyur ben tekrar çalışırım vs vs gibi kendimi telkin etmeye çalıştım.

Böyle zor bir süreçte eşimin annesi ve babası tek 1 kez arayıp nasılsın diye sormadılar. Biz bayramda esimin de istegi uzerine ailesinin yanina gittik, torunlarini gorsunler diye. 2 hafta önce eşim, annem bunalmış buraya gelmek istiyor dedi. Geldi, 17 yasindaki torununu da almis yanina. Ben hiçbir şekilde aranmadim.

Hiçbir şeye yardım etmiyor, bebekle de ilgilenmiyor, eşimle iki çift laf etmeye bile müsaade etmiyor. Ve sınırsız hizmet bekliyor. Bir yandan evden kucuk kucuk is almaya basladim. Bir yandan bebegim, bir yandan ufak tefek isler, bir yandan ev. Saygısızlık yapmamaya calisiyorum bu surede ama önünü alamıyorum. Ne zaman gideceği asla belli değil. Dün 2 tane evli kızını aradı yanına çağırdı. Bize sormadan. Sonra da esime kizlarinin gelecegini soyledi. Ben yine konunun hicbir tarafinda degilim. Bu arada evim 50 metrekare.

Dediğim gibi öncesini çok anlatmadım ama 3yillik sürede de kardeşleri amcası amcasının oğlu vs vs çok fazla yatılı misafirliğe gelen oldu, ben çalışırken bile.

Eşime rahatsız olduğumu defaatle dile getiriyorum ama kırk yılın başı yanına gelen ailesini istememekle suçlanıyorum.

Gerçekten çok severek evlendim hala seviyorum, kimseyi degistiremeyecegimi de biliyorum, sevginin aptallik olmamasi gerektigini de. Aklımdan ilk defa boşanmak geçti.

Herkese anlatip kendimi kucuk dusurmek istemiyorum, kendi anneme anlatiyorum, olacak bunlar gelecek kalacak abartma diyor, idare et diyor. Olayları ben mi abartıyorum, derdimi mi anlatamıyorum bilmiyorum.

Net bir şekilde şunu söyleyebilirim ki sınırdan asla anlamayan bir aile yapısına sahipler ve de kadını görmezden gelen. Onu da denedim başarı olamadım ve sadece eşimle aramız bozuldu.

Sizce de ortada sorun var mı yoksa ben hala cikamadigim bir lohusa depresyonunun içinde miyim
Siz istanbuldasınız onlar erzurumdalar yani Erzurumlular doğru mu anlıyorum? Öyleyse ötesini sorgulamaya gerek yok. Adet gelenek görenek ıvır zıvır adı altında her şeyi kendilerinde hak görebilirler sınırınızı ne kadar erken çizerseniz o kadar erken rahat edersiniz. O kavga muhakkak edilecek sonsuza kadar katlanamazsınız bari baştan edilsin en güzel yıllarınızın içine edilmesin .. sağlıkla büyütün bebeğinizi

Esınızı nıye hala bu kadar seviyorsunuz? Onceligi siz degılsınız. Arkanızda olmadığı için bu duruma dusuyorsunuz. Ama en ufak hamlenizde aranız bozulacak. Ya bu deveyi gudeceksinız ya da esinizle aranızın bozulmasını göze alacaksınız.
Doğulu bir erkekle evlenmeyi dusunen kızlar da ıyı okusun. Aile cok ataerkil ve uzun uzun yatılı kalan geniş bir aile olabiliyor

Eşinizle aranızın bozulup bozulmaması neden sadece sizin umurunuzda? Neden eşiniz "eşim bebekle perişan oluyor, aileme hizmet etmekten canı çıkıyor. Tepesi atarsa aramız bozulur. En iyisi ailemi göndereyim" demiyor?
Kocalarınızla aranız bozulacak diye neden bu kadar korkuyorsunuz gerçekten anlamıyorum.

Evliliğin 4. günü sülalesini başıma toplayan adamla aram bozulabilir, problem değil. Benim huzurum yoksa onunki de kaçsın.
Aramızın iyi olmasının bedeli iki göz evde sıkış tepiş yaşayıp 40 gün ailesine hizmet etmemse gereği yok öyle adamın.
Hiçbir erkeğin de bu çileye değeceğini sanmıyorum ki eşinizin değmediği çok belli.
Evliligimin ilk yillari boyle gecti ama kafam yapim ayni dediginiz gibiydi benim huzurum yoksa esim basta olmak uzere kimseye huzur vermedim suan kimse gelmiyor bir kac yildir 5 dkligina bile

Merak ettim kvnizin 2 evli kızı da gelmeyi kabul ettiler mi? Gelip kalacaklar mı gerçekten, minicik evde kucak kucağa mı oturacaksınız? Öncelikle onlar gelmeden buna bir tepki gösterin, kvnize söyleyemiyorsanız eşinize söyleyin kardeşlerin gelmeyecek diye. Gelmesinler. Gelirlerse alın bebeğinizi siz Samsun'a kafa dinlemeye gidin.

Ev 1+1 sanırım. Nasıl sigiyorsunuz. Kendinize bunu niye reva görüyorsunuz. Kayınvalidenize" anne küçücük eve bir sürü kişi çağırma "diyemiyor musunuz. Niye hizmet ediyorsunuz. Daha çok gelip kalsınlar diyeni. Elinizi eteginizi bütün işlerden çekin. Sadecec bebeğinize odaklanın. Temizliği yemeği onlar yapsınlar bakalım kaç gün dayanacaklar
Eşinize de pes diyorum. Bulmuş sizin gbi sessizini daha çok ezer

Daha kendi hakkınızı savunamazken nasıl avukat oldunuz? Mağarada mı büyüdünüz bunlar normal mi diyosunuz? Yani normal hayatın içinde olan herkes doğusu batısı her yerde 4günlük evli, balayındaki çifte 40gün kalmaya gitmez. Birde abiyide takmışlar peşlerine.
Bu net boşanma nedenidir, siz buna bile eyvallah demiş üstüne çocuk yapmışsınız sizi kim nedem taksın Allah aşkına.
Sizin gibi kadınlara hiç üzülemiyorum. Kırın dizinizi çok sevdiğiniz kocanızın yanında oturun.

Koca dünyada kendimi öyle yalnız hissediyorum ki, bazen kendime bile kendimi anlatamıyorum.

Avukatım, kendi ayakları üzerinde duran bir kadınım. Günün birinde böyle bir şeyi mesele edeceğim aklıma gelmezdi, gülerdim.

3 yillik evliyim, evliligimin baslarinda da benzer konu yuzunden sikintilar yasadim ama bir sekilde idare ettim, ornek vermem gerekirse evleneli 4 gun olmustu kayinvalidem kayinpederim ve uyusturucu tedavisi goren ogullari kalmaya geldiler 40 gun kadar kaldilar. Bu arada biz istanbuldayiz onlar erzurumda. Kendi ailem de uzakta, samsunda.

Cok uzatmamak adina su anki duruma geceyim; 11 aylık bir bebeğim var, hamileligim riskli ve sıkıntılıydı. Ise ara vermek durumunda kaldım. Doğum yaptım. Kolik ve zor bir bebekti. Annem doğum zamanı 40 gün gelip kaldı. Başka da destek alamadım. Eşim de avukat, yoğun çalışıyor, çok fazla desteği olmuyor. Hayatım her anne gibi tümden değişti. Ama işi bırakmam, anne olmam, bebek derken ben çok zorlandım. Tüm bu sureclerde gerçekten kendimi çok yalnız hissettim. Ama bebeğimi kimseye güvenerek dogurmadigim için sitem de etmedim. O buyur ben tekrar çalışırım vs vs gibi kendimi telkin etmeye çalıştım.

Böyle zor bir süreçte eşimin annesi ve babası tek 1 kez arayıp nasılsın diye sormadılar. Biz bayramda esimin de istegi uzerine ailesinin yanina gittik, torunlarini gorsunler diye. 2 hafta önce eşim, annem bunalmış buraya gelmek istiyor dedi. Geldi, 17 yasindaki torununu da almis yanina. Ben hiçbir şekilde aranmadim.

Hiçbir şeye yardım etmiyor, bebekle de ilgilenmiyor, eşimle iki çift laf etmeye bile müsaade etmiyor. Ve sınırsız hizmet bekliyor. Bir yandan evden kucuk kucuk is almaya basladim. Bir yandan bebegim, bir yandan ufak tefek isler, bir yandan ev. Saygısızlık yapmamaya calisiyorum bu surede ama önünü alamıyorum. Ne zaman gideceği asla belli değil. Dün 2 tane evli kızını aradı yanına çağırdı. Bize sormadan. Sonra da esime kizlarinin gelecegini soyledi. Ben yine konunun hicbir tarafinda degilim. Bu arada evim 50 metrekare.

Dediğim gibi öncesini çok anlatmadım ama 3yillik sürede de kardeşleri amcası amcasının oğlu vs vs çok fazla yatılı misafirliğe gelen oldu, ben çalışırken bile.

Eşime rahatsız olduğumu defaatle dile getiriyorum ama kırk yılın başı yanına gelen ailesini istememekle suçlanıyorum.

Gerçekten çok severek evlendim hala seviyorum, kimseyi degistiremeyecegimi de biliyorum, sevginin aptallik olmamasi gerektigini de. Aklımdan ilk defa boşanmak geçti.

Herkese anlatip kendimi kucuk dusurmek istemiyorum, kendi anneme anlatiyorum, olacak bunlar gelecek kalacak abartma diyor, idare et diyor. Olayları ben mi abartıyorum, derdimi mi anlatamıyorum bilmiyorum.

Net bir şekilde şunu söyleyebilirim ki sınırdan asla anlamayan bir aile yapısına sahipler ve de kadını görmezden gelen. Onu da denedim başarı olamadım ve sadece eşimle aramız bozuldu.

Sizce de ortada sorun var mı yoksa ben hala cikamadigim bir lohusa depresyonunun içinde miyim
2 haftadır kalıyor anneniz abartma mı diyor😣
Al cocugunu cık ablacım
Sorun yok cok büyük sorun var
Ne münasebet duyan geliyor kücük cocuklu eve.

Ortada lohusalıktan kaynaklanan değil eşten kaynaklanan bir sorun var erkek ağırlığını koyacak, erkek sınırını çizecek ailesine biz gelinler olarak ne desek boş. Yeni evlendiğimiz zaman eşimin kuzeni gelmek istedi evimize net bir şekilde hayır dedim eşimin akrabalarını görmek istemediğimden değil sadece yeni evli çiftin evine hemen gidilmesinin ayıp olduğunu bildiğim için istemedim. Bebekle zaten sınırsız hizmet beklemesinler ne yaparsanız yapın ne kadar mükemmel olursunız olun herkesi memnun edemezsiniz. Evlilikleri aslında üçüncü kişiler değil koca yıkıyor höt diyemiyor.

Neyini seviyorsun bu gereksiz adamın ?

Aynılarını birebir yaşadım. Kocanız düzelmez. Konuşursanız da kavga çıkar, huzurunuz kaçar. Çünkü bu tip insanlar asla değişmiyor asla. Çok denemiştim ben de. Ağzınızı açınca ailesini kabul etmemekle suçlanıyorsun, öyle manipüle ediyorlar ki acaba cidden ben mi hatalıyım diyorsun. Ya bu deveyi güdeceksin…

İnsanın eşine bile sınırları olmalı.Bunu bilmeli ve öyle evlenmeli,seviyorum diyerek mutsuz olacağınız şeylere göz yumarsanız şikayet etmeye de hakkınız olmaz.Taviz vere vere yıllar içinde yıpranacaksın ve birgün fena patlayacaksın ,sonrası sizce boşanmalımıyım? Diye açılacak konular…

İlk falsolarında ağızlarına etseydiniz şimdi burada konu açıyor olmazdınız.Annenizi ciddiye almayın,klasik el alem ne der kafasında.Kızları boşanmasın ama ne çekerse çeksin.Böyle anne çoTürkiye’de.Ev işlerini de kocanız yapsın,kayınvalideniz oğluna kıyamaz.Başlarım böyle geleneğe göreneğe

Back
X