Kayinvalide ye gitme sıkligi

bizim de evimiz kv ye çok yakın, yürüyerek 7 8 dk mesafede ilk başlarda çok sık giderdik çünkü hergün arayıp çagırırdı zaten 1.5 yıllık evliyim, adı çalışıyorum diye bana yemekte yardımcı olacaktı söz vermişti dügünden önce konuşurken hergün yemeginizi yaparım geçerken alır eve gidip yersiniz diye , o lafından eser yok hergün arayıp kendilerine çagırırdı binde bir gelin alın derdi. ama ben kaç kere arayıp çagırdı diye yemegim var yarın geliriz de dedim kaç kere de yemegimin altını kapatıp gittim daha pişiyorken ertesi günü gelelim dememi kabul etmezdi. onun dedigi olacak bu mu iyilik bu mu yardım , anlayışsızlık resmen şimdi yeni evliyken ararlardı gitmyeince trip atarlardı yahu ben evimde eşimle olmak istiyorum anlamazlardı, yine de hafta da 3 4 kez gidrdik ve akşam 19:00 gibi girerdik çıkışımız gece 22:00 ve bu kadar sık gitmemize ve çalışıp yorulmama ragmen kalkalım dedigimizde gözümüzün içine bakarlardı. daha saat 22:00 oturun diye, yine de gelmiyorsunuz derlerdi , hergün gelin derlerdi.

sonra sonra azalttım, dedim ben bu eve kira veriyorum otelden farkı yok evimin tadını alamıyorum, zaten gittigim halde gelmiyorsunuz diyrlar önce haftada 2 kereye , sonra haftada 1 e düşürdüm ki bu da eşimin sayesinde çünkü o da sıkılmıştı artık bu durumdan , şimdilerde ise en son 15 20 gün oluyor gideli çünkü kalbimi kıracak bi laf dediler yine gitme gelme konusundan gitmiyorum oh olsun , eşimde bişey demiyor valla kafamda saat gibi çok huzurluyum mutluyum , gidipte asık suratlarını görmek zorunda degilim gitmekte istemiyorum, sahte sahte benim yanımda ayrı eşimin yanında ayrı davranışlar falan soğuttular beni sonucuna katlansınlar.

Son düzenleme:
Valla bende yakın oturuyo sayılırım. Yürüme 10-15 dk ama haftada 1 gün gidiyorum. Bizimkilerde bazen dertlenir gelmiyosunuz da gelmiyosunuz. Bir keresinde sizi özlüyoruz daha sık gelin dediler bende o zaman siz gelin özlüyosanız dedim. Kayınvalidemd e biz çalışıyoruz dedi. Eşimde e bizde işten geliyoruz aynı şey dedi konu kapandı. Arada fazla kalmıyosunuz gelmiyosunuz muhabbeti yaptıklarında siz en son ne zaman geldiniz hatırlıyomusunuz diye üste çıkıyorum. Valla haftada iki üç onlara gitsem kendi aileme ne zaman gidicem onada gittik diyelim hiçmi işim gücüm olmıcak kalan günlerde onları yapsam eee biz genç değilmiyiz ne zaman gezicez. Kayınvalidemin evinden çıkmıcaksam niye masraf edip ayrı ev tuttuk dimi ? Hastalık düğün bayram olaylarını ayrı tutuyorum bu durumdan .

Ben kv ye hafta da bir yada iki haftada bir gidiyordum ki benim evimden onlar iki vasıta ile gidiliyor eltimler karşı sokaklarında ayda bir gidiyorlarmış bende artık mesafe koydum gitmek için aradığımda kabul etmedi birde konuşmaya bile tenezzül etmedi zaten bende bıraktım artık kızıyla mutlu olsun diye

geçenlerde bende böyle bir konu açmıştım ben artık haftada bir defa gidiyorum geçen gittik yemek yerken kv dedi ki yarın da gelin eşimin ve kp yanında direk hayır dedim sonra eşim hergün hergün olmaz dedi..biraz yüzünü sert tutunca çözülüyor mesele şimdi arayp çağırmıyor hayır diyeceğimi biliyor

Hafta 7
3-4 gün napıosnz kvdede?
Ay bide 6 görümce.Aboww o ev tam bir gıybet home olmustı.
esimde tek oğlan.
2 haftada 1,bazen ayda 1 gideriz.
Cok muhabbet tez ayrılık getirrir derler,yaz bi kenara bunu bacım.

Evin tek oglu oldugu icin butun ilgi esimin ustunde isyorlarki hep onlarla birlikte vakit gecirelim ama bende evimde oturmak istiyorum gerektiginde gidiyoruz zaten diyom sen bizi sevmiyon ozaman mesafelisin diyolar 3 4 gunde bir gittigim icin :)
yaw he he...
sevsen de sevmesen de sen bizi sevmiyon diyeni sen beni seviyormuydun de..
korkusuzca adim atarsan onlarda sasirir bişey yapamaz..
yüzü yumuşak görmüş.. eşine düşmüş tek çocuk diye..
bence yüz vermeyin. gerekirse başka mahalleye uzak taşının.
bende altlı üstlüyüm pek sık sık gitmem eşim gidiyor.
işi gücüm oluyor evimde.
rahatsiz eden yok. sonuç memnunum.. artık eskisi gibi kulak asmiyorum.

Eşim tek çocuk ona rağmen 3 ayda 1 gidiyorum valla zaten çalışıyorum yorgun oluyorum fazla yüz göz olmaya ne gerek var haftada 3 kere çok değil mi nasıl alıştırırsanız öyle gider bence siz fazla yüz veriyorsunuz.

B
Bende bazen 3 haftada bir ugruyorum x nerde niye gelmiyo diyolar eskiden haftada 2 gün gidiyordum :) sonra canim gitmek istemedi eltimleri görmek zorunda degilim... 3 haftada bir ugra veya ayda 1 kez ugra zaten fazla yakin olmak ixi degil maalesef o zaman cok sıkıyolar bizleri

Aile yapısıyla ilgili.

Bizimkiler öyle çok birbirine bağlı bi aile değil. Senede 2-3 kere buluşurlar hep beraber. O Yüzden bizde az Görüşürüz.
dogru soyluyorsun bunlar tam tersi cok baglilar ve inanilmaz duskunler birbirlerine..hem aile olarak hem akrabalik olarak ama cok bunaltici bende boyle bir aileden gelmedigim icin cok bunaliyorum ama soyleyemiyorum ornek kvalidem dun yuruyus sonrasi bize ugradi bugun saat dortte tekrar cikti geldi kadin bikmiyor

tabi ki aramadan geliyor. 8 senedir boyle catkapi ne sabah ne aksm ne haftasonu bilmezler.esimde onlardan yana birsey diyemiyo ama ben biktim artik mesela dun ugramisti bugun yine cikti geldi bisey diyemiyorum.belli etsemde anlamiyor isine gelmiyor cunku.uc sokak var aramizda kadin ekmek almaya diye cikiyor bize ugruyor dusunun artik.siz belli ki uzak oturuyorsunuz ama tabi o durum iyi olmus en azindan utanmayi biliolar

8 sene olduysa artık yapacak birşey yok, bu saatten sonra alışkanlığı değiştiremezsiniz de.

Benim evlenmeden önceki ailem öyleydi. Anneler babanneler vs. Annem babam ayrıldılar babannem hala anneme gider o kadar içiçeler.
Bende tam tersi o kadar aşırı samimiyeti hiç sevmem. Aile de kalabalık. Insan kendine zaman ayırmak istiyor. Kv nin de anlayışlı olması gerek.

Tamam eşin gitsin sen gitme. Konuşup dursunlar. Sana yazık valla üzüldüm

Aynı binadayız. İstiyorlar ki her gün gideyim. 1 gün gitmesem 2.gunun akşamı kaç gün oldu gelmiyorsun torunumu özledim falan diyorlar. Çok özlediyseniz siz gelin (aman şeytan kulağına kurşun ) benim de işlerim oluyor her gün gelemem diyorum .
Haftada 2 gün falan gidiyorum. Sayının arttığı da oluyor azaldığı da.

Seni sürekli istemelerinin sebebi seni bastırmak . Tümüyle her anlamda onlara ait olduğunu, düzenlerinin senin için asla bozulamayacağini ve oğullarının her daim onların yanında olduğunu sana göstermek. İspat savaşı. Gelin kimdir kafası. Emin ol seni yada oğullarını çok sevdiklerinden değil. Hepsi aynı.

Bence gec kalmissiniz ama yinede is isten gecmemis. Esinize hic durumdan sikayet etmeyin hatta sanki siz memnunsunuz sansin. Cat kapi geldiginde birgun bornozla ac kapiyi dustaydim sen buyur otur de gir banyoya cikma 1 saat. Birgun montonu al hemen ustune tuh bende acil cikiyordum istersen gec sen otur gelirim 3 4 saate de. Birgun agda yapiyodum sen gec buyur otur de. Yani siz kapiyi acip buyur etmis oluyorsunuz sonucta esinize sikayet etse bile ne diyecek ? Size bir sey derse tuh anne keske arasaydin otururduk ne guzel ama isim var goruyorsun de cik isin icinden. Liste uzar gider bulun bir seyler. Yalniz kala kala bunalir keser bu aramadan gelme isini. Ne ayip bir sey. Daha bir gun ne annem ne kayinvalidem aramadan gelmedi. Evli insanlarin evine cat kapi gidilmez hele ki gelini zirt pirt boyle taciz etmek nedir. Evlilikte entrika sevmem ama boyle insanlar baska dilden anlamiyor malesef.

ne guzel yazmissiniz ama bu saatten sonra bunlari yapmam cok zor bastan yapmaliydim hata benim zaten..suan bu dediklerinizi de yapsam birsey degismez gecer iceriye iki torunuyla guzel guzel vakit gecirir sikayetci olmaz canida sikilmaz..tabi bastan anlayacak sekilde davranislar sergileseydim belki daha farkli olurdu onuda ben yapamadim iste.

ona kalsa cok anlayisli ve dusunceli o kendini boyle goruyor ama cok bunaltiyor ikinoglu var kizi yok o yuzden bize sarmis durumda

ona kalsa cok anlayisli ve dusunceli o kendini boyle goruyor ama cok bunaltiyor ikinoglu var kizi yok o yuzden bize sarmis durumda
Demek ki onun Kültür'ünde asırı gidip gelmek samimi olmak Düşüncelilik.

Arana mesafe koy. Taviz verme öyle o zaman hergün gelmez

Detaycı insanları seviyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…