Kayinvalide ye gitme sıkligi

Evin tek oglu oldugu icin butun ilgi esimin ustunde isyorlarki hep onlarla birlikte vakit gecirelim ama bende evimde oturmak istiyorum gerektiginde gidiyoruz zaten diyom sen bizi sevmiyon ozaman mesafelisin diyolar 3 4 gunde bir gittigim icin :)

Evin tek oglu oldugu icin butun ilgi esimin ustunde isyorlarki hep onlarla birlikte vakit gecirelim ama bende evimde oturmak istiyorum gerektiginde gidiyoruz zaten diyom sen bizi sevmiyon ozaman mesafelisin diyolar 3 4 gunde bir gittigim icin :)
Şu evin tek oğlu olayını anlamıyorum
Evin iki oğlu olsa daha mi az sevilecek ya da daha az mi düşkün olacaklar

Kendi annem işime 5 dakika uzakta
İki üç haftada bir anca gidiyorum koşturmacadan dolayı
Kv deme senede bir gidiyoruz eşimle
2-3 saat mesafedeyiz

Gecende ayni konuyu acmistin. disini gostermessen daha cok gel git kavgasi olur. ben 4 yillik evliyim. Toplam 10 kere anca gitmisimdir. üst katimda oturuyor. Ne isimiz var kaynananin evinde. isim var gucum var de. yemek var ütü var. tek isimiz annenle baban mi de. cok hevesli olaydim kendi annemle babamla otururdum de. 4 yildir da ben cektim kaynanamdan surekli gelirdi ama son 1 yilda cekti ayagini benim igneli laflarimdan dolayi. hele 3 aydir hic gelmiyor konusmuyoruz da.

Gorumceler sikintiymis gercekten..bizde boyle sorun yok esimin ailesiyle farkli memleketlerdeyiz ama yakin olsakta ben hep giderdim seviyorum onlari tabi onlarda beni sever..gorumcelerimde oyle iki geliniz ama beni daha cok severler e tabi bende onlari cok severim..bizde tam tersi ben kendi ailemle yakin oturuyorum ve iki uc gunde bir muhakkak gider saatlerce otururuz..ben gitmesem anneme esim hadai annenlere gidelim muhabbet cikar der zaten hemen gideriz..guler eglenir geliriz..Allah a cok sukur boyle es nasip ettigi icin

Bız yenı evlıyken karsı karsıya oturuyoduk ve hergun sabah gıdıp aksam yatmaya eve gelıyorduk,buna ragmen kadın gec gelıyosunuz erken gıdıyosunuz dıye yapmadıgını bırakmıyodu,yatıcaz dıye gıttınız yatmadınız dıyodu dusunebılıyomusun,gece 3 te ısıgınız yanıyodu dıyodu,seneler sonra tasındık ve her haftasonu mutlaka gıdıyorduk gene yaranamadık,kapıda hosgeldınız demeden laf sokuyodu hafta ıcı nerdeydınız dıye,sımdı gıtmıyoruz 2-3 ayda bı anca,dunya varmıs ya,hergun gıttıgım ve butun gunumu onlarla gecırdıgım halde kıymet bılmedı,gıtme ve laflarının altında kalma,ben cok kaldım kımse madalya takmadı,ben su dunyada anladımkı altta kalanın canı cıkıyor,mesafelı ol

Esimle konusmuyorum zsten sogudum iyice. Bosanmam da care degil suan tek derdim esimin ailesi tepki veya mesafe koysam daha da mi kötü olur eşimde arkamda durmuyor. Biliyorsunuz
Eşin arkanda olmadıktan sonra o tepkiler sana yol,su,elektrik ve şiddet olarak geri dönmesin.

Daha evlenmedim, nişanlıyız ama kayınvalidemle 6 saat var aramızda istesem de sık gidemem Düşünüyorum aynı şehir de olsaydık gidermiydim diye, gittiğimde beni huzursuz etmiyorsa sık giderim ama huzursuz ediyorsa yine de eşim hatrına hafta 1-2 gün gider kısa oturup kalkardım. Çünkü eşimin de benim annem için böyle düşünmesini isterim :) Evlenince değişiyormudur işler bilemem tabi

Kendi ailemden 7 saat uzakta, esimin ailesi ile ayni sehirde oturuyorum. Haftada 1 kez esimle beraber, bir kez de gunduz saatlerinde ben kendim gidiyorum. Sag olsunlar guzel agirliyorlar. Esimin kendi aileme nasil muamele etmesini ustiyorsam ben de onlara oyle muamele ediyor, o sıklıkta gidip gorusuyordum. Esime kalsa 2 vesatit arti 15 dk yurumeye gerek yok her hafta. Ama ben israr ediyorum. Esimin ailesi ile ciddi bir sorun yasaydim kendim gitmesem de yine de haftada bir onu yollardim

Canim sende sıkıntılı donemler gecirmissin o donemlerde benim esim gibi senin kininde akli basinda degikmis herslde. Ailesine karsi nasil tepki gosteriyordu nasil dayandiniz

Anne babanın kendine göre hakları vardır, ancak hanım ve çocukların da hakları söz konusudur. Anne baba memnun edilmelidir ama ailenin hakkı da ihmal edilmemelidir. Şimdi siz bir ailesiniz, artık eskisi gibi bekâr değilsiniz, kendinize ait bir yuvanız var, dolayısıyla anne-babanın her isteğine koşamazsınız. İki tarafı birden istedikleri şekilde memnun etmeye kalkmak, takatin üstünde bir yük olur ve ezilir kalırsınız, sonra da hiçbir hakkı yerine getiremezsiniz. Bu sebeple, sünnet-i seniyye çerçevesinde, gücünüz ölçüsünde bir prensipler mecmuası belirleyin.. Anne babanızı orta halli memnun edin ama ailenizi de ihmal etmeyin. Belli günler kendinize ait olsun, o gün ailenize ayırın, belli periyotlarla da anne-babanıza gidin. Eğer kendi prensiplerinizi belirler de bunu anne-babanıza bildirirseniz rahat edersiniz. Diğer türlü ezilirsiniz. Prensipler belirlediğinizde her iki tarafın da hakkını vermiş olursunuz. Bu arada hissi alınmalara, darılmalara çok aldırmayın, siz sünneti seniyyede belirlenen çerçevede hareket edin, inşaallah Allah yardım edecektir. Sünnete göre anne babaya gitmenin belli bir periyodu yoktur. İşin makul kısmı önemlidir. Yani işin ölçüsünü sizin aklınız ve imkânlarınız belirleyecektir. Buna göre bir ayarlama yapacaksınız ve prensiplerinizi kararlılıkla uygulayacaksınız..

Ust katimda oturuyorlar haftada bir anca giderim
Esim her aksam gidelim der
Yoruldum ayaklarimi uzatip yatmak istiyorum derim
Cani isterse kendi cikar

Yürüyerek 15 dk uzaklıkta oturuyorum hem annemlere hem kv ye .
Annemlere bazen 2 haftada 1
Bazen 3 haftada
Kv ye senede 4_5 defa ikisi zaten bayram ..
Hicbir sorunum yok
Ama mic mic ikide birde gidemem
Biliyorlar ve sorun etmiyorlar .
Eşim haftada 1 gider her iki tarafada bensiz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…