- Konu Sahibi SaviorAngel
-
Bizim adetlerdede vardır kahve fincanını alırkenn para verirler hoşş bana kimse isteme günü ne bir bileklik ne bir yüzük takıldıı parada sıkıştırılmadı :) istenildi yenildi içildi gidildii haa çiçek çikolata geldi haklarını yemeyim...
Ben nişanlıyım, nişanlım asker'de geçen gün görümcem aradı dedi bir iki güne bize gel annem sana para (100tl) vericek bayramlık alırsın dedi. geçen bayram kimse ne aradı ne bayramlık aldı önce unuttuk hiç aklımıza gelmedi dediler sonra bayram günü bizimde aklımıza geldi ama kusura bakma para yoktu falan dediler bende hiç önemli değil dedim.Sorunum şu kayınvalidemden hiç para almadım ve almaya çekiniyorumm, utanıyorumm ne yapayım sizce, gerek yok ben bayramlık aldım mı demeliyim? nasıl davranmalıyım ?
Ay hiç güleceğim yoktu , kayınvalidende çok tuhaf , ayağına çaığırıyor ..
Gerçi benimki daha beterdi..
Nişanlıydım ve bayram üzeriydi , bırakın parayı ,harçlığı eşimle 2 tane pantolon yollamışlar , bu ne dedim , bayram hediyesi dedi ..
Bir sefer bile giymedim ..
Annesi almış , paket yapmış bu zavallıma vermiş al bunu nişanlına ver !!
Ne tuhaf ..
Buna şaşırmamanız gerek.
Zira bir önceki bayram alınmadıgı için sizden veya ailenizden bir şeyler duymuş olacaklar ki,
geçen bayramı telafi etmeye çalışıyorlar...
Ama bunu sizler dediğiniz için yapıyorlar...
Ben olsam almazdım..
Önemli olan madem adet böyle kendilerinin düşünmesi gerek,
kız tarafının söylemesiyle olacak iş degil..
nişana 2 gün var bayram günü aileme ziyarete geldiler
kayınpederimin elini öptüm bayramını kutladım
elinde para varmış sıkıştırdı elime nasıl utandıysam artık saçmalama baba dedimo an nişan iptal olcak sandım
para konusu olunca çok sıkılırım hiç sevmem para muhabetini
madem çekiniyorsun görümcenle aran iyisi beraber gitmeyi teklif et
Döveydin bide adamı.
Bende çekinirim bu para muhabbetlerinden,hiç hoşuma gitmez.
Beraber çarşıya çıkmayı teklif edin kayınvalidenize.
Yok canımm biz hiçbirşey demedikk onlaraa başka kimselerede birşey söylemedik üzerimdekileri kayınvalidemin aldıgını söyledim hatta kii babam almıştı...
Gel paranı al demek çok ayıp ve kabaca geldi.Gel kızım müsait olduğun bir gün çarşıya çıkıp bayramlık alalım sana hediyemiz olarak denmeli.Yahut bayramda hediye alınıp el öpülünce verilmeli.Ayağa çağırana kadar kendileri getirse olabildiğince ilk tavıra göre kibar olurdu.Gidip alma gerek yok zahmet olmasın dersin.Yani sen daha iyi bilirsin onların tavrı,adetleri ve tarzlarını bilerek kararını ver.Uzaktan söylediklerimizle fayda yerine büyük zarar vermeyelim
Oooff bilmiyoruumm bilmiyorummmm ne yapacağımmmm bennn gerek yok deyincede gel bak p.tesi bekliyorz dedi bende tamam dedim şimdi arayıp gelmiyorum demek hepten ayıp olacak ya
Durup dururken mi unuttuk dediler?
sen yıne gıt en fazla az bi oturusun parayı vermeye kalkıştıklarındada kabul etmezsın hem 100 tlye nealınabılırki eksik olsun hiç kıyafetım olmasa bile o parayı almam eşofmanla çıkarım bayrama gene almam çok onur kırıcı dilencıye sadaka verır gıbı ama bunların tabıyatları böle herhalde yoksa her kayınvalide böle bişi yapmaya cesaret edemez hem bır kayınvalide gelinine ne alırsa kendı şanı için alırr bunlar bı tuhafmış
Eğer bir k.validenin gelinene alacağı hediyenin pahalılığı büyüklüğü ile şanı yürüyecekse eksik kalsın öyle şan...
Görümcende hata ki seni arayıp annem para vercek gel al muhabbeti çok çirkin.
Sen gidip bayramlaşırsın zaten ozaman alırsın parayı.
Bunu söz etmeleri çirkin anlatabildimmi.Gidersen alırsın gitmezsen bi görüştüğünüzde verirler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?