Kayınvalideden Gelin'e Bayramlıkkk...

bende ilk sayfada dedim bizim adetler boyledir diye ama yapildimi yok

evet söyledi ben gerek yok istemiyorum deyince vereceği çok para değil yüz lira bayram harçlığı dedii..

Buna şaşırmamanız gerek.

Zira bir önceki bayram alınmadıgı için sizden veya ailenizden bir şeyler duymuş olacaklar ki,
geçen bayramı telafi etmeye çalışıyorlar...

Ama bunu sizler dediğiniz için yapıyorlar...

Ben olsam almazdım..

Önemli olan madem adet böyle kendilerinin düşünmesi gerek,
kız tarafının söylemesiyle olacak iş degil..

Son düzenleme:

seninki daha ilginçmişşş gerçekten

Yok canımm biz hiçbirşey demedikk onlaraa başka kimselerede birşey söylemedik üzerimdekileri kayınvalidemin aldıgını söyledim hatta kii babam almıştı...

Gel paranı al demek çok ayıp ve kabaca geldi.Gel kızım müsait olduğun bir gün çarşıya çıkıp bayramlık alalım sana hediyemiz olarak denmeli.Yahut bayramda hediye alınıp el öpülünce verilmeli.Ayağa çağırana kadar kendileri getirse olabildiğince ilk tavıra göre kibar olurdu.Gidip alma gerek yok zahmet olmasın dersin.Yani sen daha iyi bilirsin onların tavrı,adetleri ve tarzlarını bilerek kararını ver.Uzaktan söylediklerimizle fayda yerine büyük zarar vermeyelim

Döveydin bide adamı.
Bende çekinirim bu para muhabbetlerinden,hiç hoşuma gitmez.
Beraber çarşıya çıkmayı teklif edin kayınvalidenize.

Döveydin bide adamı.
Bende çekinirim bu para muhabbetlerinden,hiç hoşuma gitmez.
Beraber çarşıya çıkmayı teklif edin kayınvalidenize.

kaç sene geçti üstünden hala saçmala esprisi olur eşimle

hatta yazık kayınpederim arabaya binince gelin bana birşey dedi ama heyecanına verdim demiş

o gün anlamalıydı :26:

Oooff bilmiyoruumm bilmiyorummmm ne yapacağımmmm bennn gerek yok deyincede gel bak p.tesi bekliyorz dedi bende tamam dedim şimdi arayıp gelmiyorum demek hepten ayıp olacak ya

Oooff bilmiyoruumm bilmiyorummmm ne yapacağımmmm bennn gerek yok deyincede gel bak p.tesi bekliyorz dedi bende tamam dedim şimdi arayıp gelmiyorum demek hepten ayıp olacak ya

sen yıne gıt en fazla az bi oturusun parayı vermeye kalkıştıklarındada kabul etmezsın hem 100 tlye nealınabılırki eksik olsun hiç kıyafetım olmasa bile o parayı almam eşofmanla çıkarım bayrama gene almam çok onur kırıcı dilencıye sadaka verır gıbı ama bunların tabıyatları böle herhalde yoksa her kayınvalide böle bişi yapmaya cesaret edemez hem bır kayınvalide gelinine ne alırsa kendı şanı için alırr bunlar bı tuhafmış

Durup dururken mi unuttuk dediler?

evet canımm yine beni arayıp oturmaya çağırdıkları bir günn kendileri konuyu acıp kusura bakma bayramlık alamadık adetleri biliyoruz ama baska yere gitti para ödememiz vardı dediler.. ama daha öncesi unuttukk arife gecesi aklımıza geldii sende hiç söylemiyorsun dediler.. içimden benimmi size söylemem gerekk demek geldi ama demedim......

öyle ama bunlar böyle ben aramalarına bile şaşırdım yani cünkü nişanda bohcaya ne aldılarsa parası şu kadar diye nişanlımdan istemişler. annesi ve ablası.. nişanda 2 bilezk takldı bana onuda nişanlım aldı kaynanam taktı :) boynum acık kaldı diye ben kendime sahte set takımı aldım. ben bugüne kadar onlardan birşey istemedimm bi kötü söz söylemedim almadınız etmediniz demedim siz ne yaptınız ki demedimm hep gerek yok dedim. muhtemelen bu parayıda almacağımı biliyorlar ama usülenn teklif ediyorlar..

bence de çok ayıp yaa ne demek gel parayı al
çok düşünüyorlarsa ufak bi hediye alabilirlerdi...
çok garip bence...
ben olsam gitmezdim ama bilemiyorum başıma gelmediğinden büyük konuşmak da istemem...

Pardon ama ohaaaa diyesim geldi, paranin miktarımı söylenir yaaa çokk kabaaa ve kırıcııı.
Bence kesinlikle almamalısın, keşke en başından kabul etmeseymişsin.

Eğer bir k.validenin gelinene alacağı hediyenin pahalılığı büyüklüğü ile şanı yürüyecekse eksik kalsın öyle şan...

Bir yandanda şeytan diyorkii ne utanacaksınnn nişanlının hakkını paralarını yediklerine sayyy al parayı koy cebine onlarda gözlerini fal taşı gibi açıp baksınlarrr ama benimm yapımmm değillll öyle karakterde bir insan olsaydım keşke ne insanlar var arsızz yüzsüz....

Görümcende hata ki seni arayıp annem para vercek gel al muhabbeti çok çirkin.
Sen gidip bayramlaşırsın zaten ozaman alırsın parayı.
Bunu söz etmeleri çirkin anlatabildimmi.Gidersen alırsın gitmezsen bi görüştüğünüzde verirler.

aynen öylee.. bana para teklif edeceklerini bile bile oraya gitmekk gittikten sonrada hayır gerek yok istemiyorum diyincee yanlış anlayacaklarr parayı begenmedi gibii..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…