Kayınvalideden Gelin'e Bayramlıkkk...

herkezin adeti farkli ama neden onlar seni cagiriyorki bizim adetlere gore kayinvalide gelir kurbanlik getirir yada altin takar gelinini alir gider carsiya ne istiyorsa alir

bende bunu yazacaktm....
güzelim çekinme adet bu kii onların gelip vermesi gelir :44:
ayrıca senin birşeyler bile istemen çok normal

anladigim kadariyla birbirinize yakinsiniz ki para alman icin seni cagirabiliyorlar.

cok ayip birsey gercekten. benim bildigim seni bayram alisverisine cikarmalari gerekir ki benimkiler oyle yapmisti ..

yani bazi geleneklerimiz de bizi cok zoorluyor yahu. ben cok rahatsiz olmustm mesela. kayinpeder arkanda geziyor, sen sec begen al.. neyse konu disina cikmayim hic..

bence bayram harcligi almak icin ayaklarina gitme ve bunun uygun olmadigini soyle onlara. bazi seylerden rahatsiz oldugunu sezmelerinde bir sakinca yok bence..

ayrica bayram harcligiysa, el opmeye gittiginde cok istiyorsa verirler o zaman (!)

çekinilecek bisey yok ama al paranı git der gibi bi tuhaf olmus gel kızım beraber alalım ne begenırsen dese daha hos olurdu art niyet aranmayacak insanlarsa pek takma al paranı kıyafetini bence

kayınvalidem her bayram alışveriş yapardı bana çorabıma kadar, geçen bir bayram çıkamamıştık,geldi harçlık verdi.. bende bilmiyorum hiç aaaa hayatta olmaz dedim, anne çocukmuyum allah aşkına dedim kesinlikle almam dedim hatta komiğime gitmişti.. sonra görümcem çekti beni ablacım adettir, abes bir durum değil al dedi aldım bende.. sonra annemlerde kimisi verir kimisi vermez normal yani dediler.. o zaman anladım ki bir ben değilim

Aslında çok samimi değilim onlar çağırmazlarsa ben gitmemm aramazlarsa aramamm... bakalım neler olacak yarınn keşke bu adetler olmasaymışş.. beraber çarşıya çıksak kuşçu köpeği gibi peşimde gezecekler zevklerimiz tarzlarımız cook farklıı ama para almakta garip geliyor işte sıkılıyorummm..

İlk defa boyle adetler duydum simdiye kadar hic duymadigimada sasirdim . Bizde hic ole seyler olmadi bizde ailenin buyugu esim gibi herkese o paramdagitir annesi babasi dahil bayramlarda. Daha dun annesi bayramda beni unutma dedi :) senin konuna gelirsekte arkadasimm deki siz uygun buldugunuz birsey alsaydiniz daha iyi olurdu ben bu parayi kabul edemem de cok israr ediyolarsa alirsin madem adet buymus..

amaaaan al bence almasanda boşver sonra bişey yapmadınız demezsin onlar zaten kabul etmez yaptıkta sen kabul etmedin derler 100tl ya ne alcaksan

Canım beraber gitsemm ben herseyi beğenmemm hem onlarında benim peşimde dolaşmalarını istemem..hem onlar çok kokoş giyiniyorlar birşey begenecekler bende olmaz diyemeyeceğimm bayramda paylaço gibi gezeceğim...

Canım 100 TL'ye kokoş nasıl bir kıyafet alabilirler? Çok küçük bir rakam ancak sıradan bir şeyler almaya yeter zaten. Konuna gelince de geline öyle para verilmez gel sana para vercez çocuk çağırır gibi. Her şeyin bir yolu yordamı var. Ailen ne diyor bu duruma?

nişanlınla gidip alma fırsatın varsa bayramlığı öle alın...

nişanlı olduğum dönemde banada birşey almadılar. ailem eşime bayramlık aldı ve bayramda vermişti. eşim utanmış olacak ki bayramda açık mağaza arayıp bana birşeyler almıştı... hatıralar sinir ediyor.....

arkadaşların dediği gibi telefonla söyleme tarzı yanlış.
bize oturmaya gelsene denip,orda verilebilirdi ama sırf para vereceğiz
gel diye çağırmak çok abest.,sanki para için
çağırmışlar,sende para için gitmiş gibi olacaksın.
bugün oturmaya git,ama gerek olmadığını söyle,alma kesinlikle

gel para al denmez tabi orası yanlış..
sen zaten bayramda giderdin sanırım...
gidincede verirlirdi orada..
şimdi para almaya gitmiş gibi olur biraz..

Bayramda para vermek,bayramlık almak,giymek vs çocuklukta kalmadı mı ? :26:

Herkesin adetleri farklı tabi...Bir şey diyemem...

bence nişanlını ara anesinden para kabul edemeyeceğini söyle ,para almaktansa onlarla birlikte alışverişe çıkmak daha uygun olur kv veya görümcenle yani

canım bende senın gıbıyım ..kımseden 5 kuruş istemedım bu gune dek ıstememde.. kaç bayram gectıı ne bıse gordukk kaynana- kayınbabadan nede bişe aldıalrr.. ilk evlendıgım sene beraber yasıyoruz dıye bır kere goturduler kıyafet almaya hepsı o :) 4 yıllık evlıyım bırdahada duymadım ..ha sen o 100 tlye muhtac degılsın ama bu bır adettır.. alman icap eder bence.. utanmana da gerek yok bence..

almazsan bozulabılırler bırazcık..bizi bişe sinmiyor şuna bak gibisinden .. arada kalma ,yanlış anlaşılmalara müsade verme ve al parayı.. kendıne bısler al.. ilerde derler emınım bayramlıgınıda aldık bılmem ne ama kulak tıkıcaksın bunlara.. aklıma bunlar geldı vallahı..yinede içini dışını bılemıyorum kaynanangıl nasıl tıpler

Gel paranı al diyip üstelikde miktarınıda telafuz etmesı cok görgüsüzce,ben olsam almazdım bu usluplarına karsı kendısının gelıp sana vermesi lazım..Adetlerimize göre geline bayramlık alınır tum herseyıyle,iç çamasıra kadar hatta altın takanlarda oluyor.Böylesi cok garıp kaldıkı 100 tl belkıde beğendığın bır ayakabı parasın ,görgusuzluklerıne ortak olma kibarca red et..

Eğer bir k.validenin gelinene alacağı hediyenin pahalılığı büyüklüğü ile şanı yürüyecekse eksik kalsın öyle şan...

şanı yürüsün dıye değil herkes merak eder ne takıldı ne alındı dıyee halıylee durum bu gibi olunca bak nasıl şaşırıyoruz bunlar nasıl insanmış dıyoruz demek istediğim buydu yoksa hiç kimse parayla değerlenmez

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…