- Konu Sahibi SaviorAngel
-
gel paranı al git hiç duymadım böyleşey.ben de 1 sene nişanlı kaldım.bayramlarda kıyafet takı falan hediye getirirlerdi mutlaka.ama böyle aranırmı gel sana para vercez diye.hem sen bayram diye gitmezmiydin zaten niye arama gereği duymuşlar anlamadım.zaten gideceksen parayı uzatırlarsa gerek yok de alma ama ısrar ederlerse de boşuna stres yaratma al gitsin.eğer normalde oraya gitmiyeceksen de hiç gitme.
kararına sevindim konusahibi.
benim hamileliğimde eşimin annesi yarın gel bebek için alışveriş yapalım dedi; tabiki gitmedim ve vaadettikleri hiçbişeyi almadılar torunlarına. önemi yok tabi.
bbeğimin ilk bayramlığını almak istedi kv. yarın gel x'e bayramlık almak istiyorum dedi, bende gerek olmadığını söyledim.
ertesi gün herzaman bebek kıyafeti aldığım mağazanın önüne gelip seni burda bekliyoruz dediklerinde gitmeye mecbur kalmıştım.
eğer sana değer verilip; getirilecek - yapılacak bişeyi sen olmadan yapıyorlarsa kabullenirsin. kendi çabanla sana iylik yapılmasına göz yumma. çok doğru karar vermişsin.
Evet sizlerin desteği ile karar verdimm mesaj yazan herkese tesekkürler.. sizde iyi yapmışssınız bebek kıyafetinde ne var kızsa pembe erkekse mavii gider yenidoğann yada 0-3 ay kıyafet alır verirsin gelinine..
öyle diyorsun da, bende senin gibi herşeyi beğenmmiyorum iştebebek de olsa belli markaları giydiriyorum.
ama insanın alacağı varsa herşeye dikkat eder. huyumu öğrendiler artık doğum günlerinde benim aldığım yerden gidip alıyorlar, aksi takdirde giydirmeyeceğimi de biliyorlar.
yok öyle ayağına çağırmak, geçen bayram da durmuş durmuş arife günü akşam x'e bayramlık alacaktım çıkamadım diyor. önce duymamazlıktan geldim sonra baktım bi daha söyledi onun bayramlığı var sağolun diyip çıktım.
nişanlımın annesiyle bir gün dışarda geziyoruz. girdik sanki kendine bakıyormuş gibi yapıyor sonra hadi sen de bak kızım bişey bayram yaklaşıyor ben almak istiyorum dedi. baktım beğendim giydim bu dedim aldı. ama hiç öyle adetimiz yoktur bayramda alsın bilmem ne olsun diye. çünkü normal zamanda da alır bişeyler. gittiğimde falan verir. bak sana ne aldım der. ancak senin yerinde olsaydım gidip ne para ne elbise bişey almazdım onlardan, tavır yanlış geldi bana :S
evet söyledi ben gerek yok istemiyorum deyince vereceği çok para değil yüz lira bayram harçlığı dedii..
Canım beraber gitsemm ben herseyi beğenmemm hem onlarında benim peşimde dolaşmalarını istemem..hem onlar çok kokoş giyiniyorlar birşey begenecekler bende olmaz diyemeyeceğimm bayramda paylaço gibi gezeceğim...
Böyle şeyler dayatılırsa çevreden insanlarda napacağını şaşırır. Alsa gelin beğenir mi? almasa şanı yürümez, o da parasını vereyim alsın demiştir. Ama böyle de olmamış. Gelin k.validesinin aldığı bayramlıkla el öpmeye gidilirmiş ya bayramdan önce vermek istemiştir. Böyle dayatma saçma adetler insanları saçma tavırlara sokuyor işte. Alışverişe beraber çıksalar beğendiğini almak zorundalar belki fazla paraları yok. Böyle adetleri olanlar nasıl yapılacağını usulünü bilir ama bilmeyenler acemilikten böyle saçma tavırlar sergileyebilir. Durum bundan ibaret bence. Ortada art niyet göremedim ben. İlla gel al diye diretirlerse nişanlınla konuş o çıkarsın seni bayram alışverişine olsun bitsin...
Ne altını ne kurbanlığı canımm almazlar öyle şeyler bizim burda öyle bir adet yok ama olsada almazlar.. nişanlıkları bile bana sormadan kafasına göre almışlar. masraf olmasın diye kendi eski dantellerinden bohçalarından hazırlamışlar, ve ütülemeden koymuşlar.. neyse konu dışına çıkıyorummm parayı alırsam bile o an nasıl davranmalıyım bilmiyorummm ben babamdan başkasından para almadım :26:
madem içinden geçmiş beraber çıkın alışverişe öyle para vereyim git al olmaz ki...
ya da madem bayramlık almışsın kendine vereceği paranın üzerine ekle biraz küçük altın falan birrşey al yatırım olsun kayınvalidene de söyle ama ben almıştım önceden böyle değerlendirdim diye. Ama belli olmaz bazen kapris yapıyor bu kayınvalideler paramı aldı birrşey yapmadı falan diye laf eder mi? en iyisi birlikte çıkın alışverişe en kötü hiç bişey beğenmedim bayram üstü mağazalarda her şey tükenmiş dersin :)
bende ilk başta öyle düşündümm.. bana alırlarsa beğenmem veya beden olarak olmaz diye düşünmüşlerdir dedimm.. oraya gittiğimde nasıl davranacağımı bilmiyorum.. sadece teşekkür ederim ama hiç gerek yok anne kıyafetim var giyecek desem diye kırılırlar yada ısrar ederlerse parayı almak zorunda kalırsamm alıp cebime veya çantaya koymak ölüm benim içinnn sıkılgann biriyim.. keşke böyle adetler olmasaymışş.. bu arada nişanlım asker demiştim burada yok yani olsa zaten onla alışverişe çıkardık istediğimi alırdım sorun olmazdı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?