Kayınvalideden Gelin'e Bayramlıkkk...

gel paranı al git hiç duymadım böyleşey.ben de 1 sene nişanlı kaldım.bayramlarda kıyafet takı falan hediye getirirlerdi mutlaka.ama böyle aranırmı gel sana para vercez diye.hem sen bayram diye gitmezmiydin zaten niye arama gereği duymuşlar anlamadım.zaten gideceksen parayı uzatırlarsa gerek yok de alma ama ısrar ederlerse de boşuna stres yaratma al gitsin.eğer normalde oraya gitmiyeceksen de hiç gitme.

Son düzenleme:

Bayramlarda ailemle birlikte gidiyoruz bayramlaşmaya ama beni p.tesi çağırıyorlar bayramlık parası verecekmiş hemde 1 aydır görmediği için oturmaya cagırıyorlar. ben dedim telefonda ben kendme bişiler aldım gerek yok dedim. alma birşey sen gell dedii iyi peki dedim ne diyimmm.. ve ben kendime kıyafet aldımm çoktann çünkü kolay begenmeyen biriyim son güne bırakmadım.

kararına sevindim konusahibi.
benim hamileliğimde eşimin annesi yarın gel bebek için alışveriş yapalım dedi; tabiki gitmedim ve vaadettikleri hiçbişeyi almadılar torunlarına. önemi yok tabi.

bbeğimin ilk bayramlığını almak istedi kv. yarın gel x'e bayramlık almak istiyorum dedi, bende gerek olmadığını söyledim.
ertesi gün herzaman bebek kıyafeti aldığım mağazanın önüne gelip seni burda bekliyoruz dediklerinde gitmeye mecbur kalmıştım.

eğer sana değer verilip; getirilecek - yapılacak bişeyi sen olmadan yapıyorlarsa kabullenirsin. kendi çabanla sana iylik yapılmasına göz yumma. çok doğru karar vermişsin.

Ben parayı kabul etmeyeceğimm baktım cok ısrar ediyorlar kızıyorlar işler sarpa sarıyor derim ben alışkın değilim böyle para almaya çok heves ettiyseniz cıkalım birlikte birşeyler bakalım... inşallah ısrar etmezler cünkü ben kendi aldıgım şeyleri çok içime sinerek almştm

Evet sizlerin desteği ile karar verdimm mesaj yazan herkese tesekkürler.. sizde iyi yapmışssınız bebek kıyafetinde ne var kızsa pembe erkekse mavii gider yenidoğann yada 0-3 ay kıyafet alır verirsin gelinine..

Evet sizlerin desteği ile karar verdimm mesaj yazan herkese tesekkürler.. sizde iyi yapmışssınız bebek kıyafetinde ne var kızsa pembe erkekse mavii gider yenidoğann yada 0-3 ay kıyafet alır verirsin gelinine..

öyle diyorsun da, bende senin gibi herşeyi beğenmmiyorum işte bebek de olsa belli markaları giydiriyorum.
ama insanın alacağı varsa herşeye dikkat eder. huyumu öğrendiler artık doğum günlerinde benim aldığım yerden gidip alıyorlar, aksi takdirde giydirmeyeceğimi de biliyorlar.

yok öyle ayağına çağırmak, geçen bayram da durmuş durmuş arife günü akşam x'e bayramlık alacaktım çıkamadım diyor. önce duymamazlıktan geldim sonra baktım bi daha söyledi onun bayramlığı var sağolun diyip çıktım.

iyi yapmışssın onlar almasa bebek çıplak kalmayacak yaa...

nişanlımın annesiyle bir gün dışarda geziyoruz. girdik sanki kendine bakıyormuş gibi yapıyor sonra hadi sen de bak kızım bişey bayram yaklaşıyor ben almak istiyorum dedi. baktım beğendim giydim bu dedim aldı. ama hiç öyle adetimiz yoktur bayramda alsın bilmem ne olsun diye. çünkü normal zamanda da alır bişeyler. gittiğimde falan verir. bak sana ne aldım der. ancak senin yerinde olsaydım gidip ne para ne elbise bişey almazdım onlardan, tavır yanlış geldi bana :S

kabul etmeyeceğim zaten canım, keşke benimkide öyle birşey yapsaydı... ya da daha önce oldugu gibii hicbişeyy yapmasaydıı...

Canım beraber gitsemm ben herseyi beğenmemm hem onlarında benim peşimde dolaşmalarını istemem..hem onlar çok kokoş giyiniyorlar birşey begenecekler bende olmaz diyemeyeceğimm bayramda paylaço gibi gezeceğim...

kokoş geziyolar ama görgü görenekten yoksunlar sanki..ne demek kıza tel açıp gel para verecez .

"bir iki güne bize gel annem sana para (100tl) vericek bayramlık alırsın.. "

:44:Ard niyetli yaklaşmak istemiyorum ama yukardaki cümle cok rahatsız edici.Her seyin bir yolu,yordamı vardır.Görümcenin seni arayıp,para almaya çağırması hoş olmamış.Onun yerine hediye almayı ya da birlikte alışverişe çıkmayı önerebilirlerdi.Bu şekilde para vermeye çağırma / para almaya gitme durumu sevimsiz olmuş.

Böyle şeyler dayatılırsa çevreden insanlarda napacağını şaşırır. Alsa gelin beğenir mi? almasa şanı yürümez, o da parasını vereyim alsın demiştir. Ama böyle de olmamış. Gelin k.validesinin aldığı bayramlıkla el öpmeye gidilirmiş ya bayramdan önce vermek istemiştir. Böyle dayatma saçma adetler insanları saçma tavırlara sokuyor işte. Alışverişe beraber çıksalar beğendiğini almak zorundalar belki fazla paraları yok. Böyle adetleri olanlar nasıl yapılacağını usulünü bilir ama bilmeyenler acemilikten böyle saçma tavırlar sergileyebilir. Durum bundan ibaret bence. Ortada art niyet göremedim ben. İlla gel al diye diretirlerse nişanlınla konuş o çıkarsın seni bayram alışverişine olsun bitsin...

bende ilk başta öyle düşündümm.. bana alırlarsa beğenmem veya beden olarak olmaz diye düşünmüşlerdir dedimm.. oraya gittiğimde nasıl davranacağımı bilmiyorum.. sadece teşekkür ederim ama hiç gerek yok anne kıyafetim var giyecek desem diye kırılırlar yada ısrar ederlerse parayı almak zorunda kalırsamm alıp cebime veya çantaya koymak ölüm benim içinnn sıkılgann biriyim.. keşke böyle adetler olmasaymışş.. bu arada nişanlım asker demiştim burada yok yani olsa zaten onla alışverişe çıkardık istediğimi alırdım sorun olmazdı

madem içinden geçmiş beraber çıkın alışverişe öyle para vereyim git al olmaz ki...
ya da madem bayramlık almışsın kendine vereceği paranın üzerine ekle biraz küçük altın falan birrşey al yatırım olsun kayınvalidene de söyle ama ben almıştım önceden böyle değerlendirdim diye. Ama belli olmaz bazen kapris yapıyor bu kayınvalideler paramı aldı birrşey yapmadı falan diye laf eder mi? en iyisi birlikte çıkın alışverişe en kötü hiç bişey beğenmedim bayram üstü mağazalarda her şey tükenmiş dersin :)

evet ben bayramlık aldıımm ve bayramda onları giymek istiyorumm çok gezdim cok begendim karar verdim aldımm.. ille ısrar ederlerse utana sıkıla parayı alıcam ama bayramda yine kendi aldıklarımı giyeceğimmm.. onlarda verdikleri para ile aldım sansınlar napayımm...

Hımm pardon orayı atlamışım. O zaman görümcenle konuş, diretirlerse onunla gidersin...

Son düzenleme:
üslupları hoş değil çocuk çağırır gibi ayaklarına çağırmaları hoş olmamış yoksa böyle bir adet varsa parayı al git ne istiyorsan kendine al ama onların senin yanına gelip vermeleri daha hoş olur

Babam (kayınpederim) Bana İlk Defa Bayramda Harçlık Vermişti. Elini Öperken Nasıl Oldu Anlamadım Avucumda Para Buldum. Şok Oldum.. Yüzümün Felaket Yandığını Hatırlıyorum. Uatndım. Dışarı Çıkınca Deli Gibi Ağladım. Ne Hikmetse Çok Zoruma Gitmişti.. :44:

Ama O Bana Harçlık Vermeyi Sever.. Bayramlarda Elini Öperim Verir, Yine Utanırım Tabi Biraz.. Genel Olarak Süpriz Şekillerde Bulurum Harçlığımı.. Bazen Sigara Paketime Koymuş Olur, Bazen De Ayakkabımın İçine

Ben Almakta Sakınca Görmüyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…