Yanılıyorsunuz çalışıyorum,ilerde bir evladım olursa inşallah kimseye güvenipte onu dünyaya getirmem(ben bakarım çalış deseler bile)Siz torunlarını doğurdunuz diye mecbur olduklarını düşünüyorsunuz,ben böyle düşünmüyorum.Destek bekliyorsunuz o yüzden bütün farklı düşüncelere kapalısınız.Buraya bu yüzden yazmadınız mı?Belki sizde birde bu taraftan bakarsınız.Çünkü kv'niz çocuğunuza bakmaya devam ettiği sürece bütün nazını ve laflarınıda çekme zorunda kalacaksınız.sizin sanırım çocugunuz yok yada çalışmıyorsunuz biraz empati yapın lütfen kayınvalide en iyi bakıcıdan iyidir bakma ve sevgi konusunda benim hiç süphem yok
Hayırlı olsun bebiş. Sağlıkla gelsin inşallah.Oglundan istesin madem. Oglu ona da bosver desin. Kapansin konu.
kimseye güvenip çocuk doğurmadım benim mesleğim var ve önü açık çalışmak istiyorum siz çocuk doğurdukran sonra çalışırsanız o zman beni anlarsınız zaten siz kv felan baktırmayın ama onların bakması en iyisi aile kültürü ile büyümesi çocuğunuz olmadğı için beni anlamanız çok zor o yüzden fazla kafanızı yormayın...Yanılıyorsunuz çalışıyorum,ilerde bir evladım olursa inşallah kimseye güvenipte onu dünyaya getirmem(ben bakarım çalış deseler bile)Siz torunlarını doğurdunuz diye mecbur olduklarını düşünüyorsunuz,ben böyle düşünmüyorum.Destek bekliyorsunuz o yüzden bütün farklı düşüncelere kapalısınız.Buraya bu yüzden yazmadınız mı?Belki sizde birde bu taraftan bakarsınız.Çünkü kv'niz çocuğunuza bakmaya devam ettiği sürece bütün nazını ve laflarınıda çekme zorunda kalacaksınız.
işte bunu anlatmaya çalışıyorum ama bazı arkadaşlar beni anlamıyor malesef o zaman bana en başta bakıcı tut deselerdi işne geri dön demeselerdiBende bakmak zorunda olmadıklarını düsünenlerdenim ,sonuçta onlara güvenip çocuk yapmadık ama baştan annen gibi davransaymis iyi olurmuş önce bakarım diyip sonra para talep etmesi bana göre hoş olmamis
kimseye güvenip çocuk doğurmadım benim mesleğim var ve önü açık çalışmak istiyorum siz çocuk doğurdukran sonra çalışırsanız o zman beni anlarsınız zaten siz kv felan baktırmayın ama onların bakması en iyisi aile kültürü ile büyümesi çocuğunuz olmadğı için beni anlamanız çok zor o yüzden fazla kafanızı yormayın...
empati yapılmıyor ama malesefAranıza dahil olmak istemem ama çocuğu olmayan anlamaz ,evli olmayan anlamaz vs vs klişelerinden vazgeçin artık ne olur ,empati yapabilen insanın illa çocuk sahibi olması ya da evli olması gerekmiyor
işte bunu anlatmaya çalışıyorum ama bazı arkadaşlar beni anlamıyor malesef o zaman bana en başta bakıcı tut deselerdi işne geri dön demeselerdi
aslında 1 yaşında bıraktım onlara çok erkende bırakmadım 1 sene kendim baktımEvet açık olsalardi sende ona göre yol cizerdin ,belki ise hemen dönmezdin ,ya da en azından biraz eğitimli genç bir kadın bulurdun kafa rahat olurdu
Açıkçası parayla bakma olayını garipsemedim maaşı olmayan ninelere hep paraverildiğini duyuyorum sadece çocuğa bakmaksa mesele ev işi yemek falan yapmıyorsa 1500 çokmuş gerçekten bence işten ayrılıp kendi evladınıza kendiniz bakın başkasına minnet etmemiş olursunuzMerhaba kızlar 17 aylık bebeğim var ve çalışıyorum Bebeğime kayınvalidem bakıyor , aslında başta annemle sıra ile bakıcaklardı ama annem yan çizdi kendisi şehir dışında yaşlı babanne var kavinvalidem alt katta neyse kayınvalidem bebeğime baktığından beri sürekli kendinde bir söz hakkı tabiri caizse bana sürekli laf sokmalar , bebeğime bakıyor diye herşeye katlanmak zorundamıyım ?? sürekli hediye alıyorum pof pof tutuyorum ama artık bu durumdan çok sıkıldım hele ki dün bana ayşenin gelini torununa para ile bakıyormuş 1500,00 Tl veriyormuş kayınvalidesine dedi nasıl yaa dedim insan kendi torununa para ile bakarmı dedim ne kadar ayıp sana versek sende alırmısın bunu mu demek istiyrosun dedim alırım niye almıyım dedi anne bişeye ihtiyacın varsa karşılayalım paraya ihtiyacın varsa verelim ama çocuk bakmak için benden para talep edemezsin dedim çok gücüme gitti açıkcası bakmamak için sürekli yokuş yapıyor insan kendi torununa para ile bakarmı yaa???eşime anlatıyorum sürekli boşver diyor ... onun boşver deyip kafaya takmadığı şeyler bende birike birike beni hasta edicek ne yapmalı nasıl davranmalı ??
aslında 1 yaşında bıraktım onlara çok erkende bırakmadım 1 sene kendim baktım
ewt mantıklı aslındaBen anneannenin, babaannenin parayla bakmasına karşıyım. Ona para verene kadar bakıcıyla anlaşmak daha mantıklı. Yani onlar da bakarken yoruluyor tamam ama parayla bakmak istiyorlarsa baktırmamak, yüz göz olmamak bakıcıyla anlaşmak çok daha mantıklı.
boşver diyorEsin ne diyor bu duruma ? Biliyor mu
Kk daki herkesin aile ilişkileri bir değil. Annesinden nefret eden, görüşmeyen o kadar çok ki burda. Ya da çocuğuna bakmayı lütuf gibi gören anneler. Açılan konularda okuyorum hep. Herkesin hayatı farklı işte. Kk ya sorsan kimse kimse için bir şey yapmak zorunda değil. Evet mecburiyet yok belki ama aile kavramının altını dolduran bazı şeyler vardır. Annemi diğer kadınlardan ayıran bir şeyler olmalı. Düğününü yapmak zorunda değil, çocuğuna bakmak zorunda değil, gelmek zorunda değil, çağırmak zorunda değil vs vs Ben bunlar için ailemi asla zorlamam ama benim istememe de gerek kalmaz zaten. Keşke her ebeveynin içinden gelse. İyi ki böyle bir annem yok, şükrediyorum her gün.arkadaşlar bazılarınızın yorumlarınız ne kadar enteresan ve suçlar tavırda farkındamısınız dertleşmek için yazdım ama bazı arkadaşlar direk beni suçlamış ve gömmüş yani morele ihtiyacım olduğunu söylediğim halde....yorum yaparken lütfen kırıcı olmayalım
Bekarlıkla ne alakası var,evliyim,3 çocuğum var.Ve bende torun bakma taraftarı değilim.Babaannem, tırnağın varsa başını kaşı derdi.Ben ne anneme,ne de kayınvalideme baktırmadım.Ben bir ev fazla alacağım ya da daha.iyi şartlarda yaşayacağım diye,insanların kalan ömrüne ipotek koymak doğru mu?Bizim kendi işimizdi,hem çocuklarıma baktım,hem çalıştım.Kendi işimiz olmasaydı,oturup kendim bakacaktım.Kayınvalidem gönlünce yaşıyor,bazen sebze ekiyor,bazen komşularıyla toplanıyor.Annem bizi büyütürken mahrum kaldığı kurslara katılıyor,gezilere gidiyor.Bence en doğrusu...Bekar olanların çoğu da anlamamış zaten sizi..
Bakmak mecburiyetinde değil diye yazıp geçmişler..
Mevzu öyle olmuyor işte.. Bakarım diye güven veriliyor, izin bitiyor çalışmaya başlıyorsun, o yan çiziyor, şapadanak ortada kalıyorsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?