- 10 Şubat 2017
- 4.754
- 40.917
- 508
anneannein durumu cok iyise vermesede olur ama durumu kotuyse mecbur vercek o insan degil miBi arkadaşımın annanesi çocuguna bakıyor annanenin durumu çok iyi kızın ihtiyacı var ve her ay annesine 1000 tl para veriyor Birgün anne annaneye para verirken görür ve derki annane sen bana para ile bakıyorsun ya sen yaşlanınca bende sana para ile bakıcam der annanenin bu durum çok gücüne gider siz bunu yazınca aklıma geldi
Eger durumun varsa al ver krese bırak oda ne hali varsa görsün ben hiç verme taraftarı degılım vermemde kendım bakarım calısıo olsam krese verırım yınede vermem onaMerhaba kızlar 17 aylık bebeğim var ve çalışıyorum Bebeğime kayınvalidem bakıyor , aslında başta annemle sıra ile bakıcaklardı ama annem yan çizdi kendisi şehir dışında yaşlı babanne var kavinvalidem alt katta neyse kayınvalidem bebeğime baktığından beri sürekli kendinde bir söz hakkı tabiri caizse bana sürekli laf sokmalar , bebeğime bakıyor diye herşeye katlanmak zorundamıyım ?? sürekli hediye alıyorum pof pof tutuyorum ama artık bu durumdan çok sıkıldım hele ki dün bana ayşenin gelini torununa para ile bakıyormuş 1500,00 Tl veriyormuş kayınvalidesine dedi nasıl yaa dedim insan kendi torununa para ile bakarmı dedim ne kadar ayıp sana versek sende alırmısın bunu mu demek istiyrosun dedim alırım niye almıyım dedi anne bişeye ihtiyacın varsa karşılayalım paraya ihtiyacın varsa verelim ama çocuk bakmak için benden para talep edemezsin dedim çok gücüme gitti açıkcası bakmamak için sürekli yokuş yapıyor insan kendi torununa para ile bakarmı yaa???eşime anlatıyorum sürekli boşver diyor ... onun boşver deyip kafaya takmadığı şeyler bende birike birike beni hasta edicek ne yapmalı nasıl davranmalı ??
Konunun girişine tabela asın bari; olumsuz yorum yapacaklar girmesin diye. Benim kültürümde böyle laflarına da hasta oluyorum; sizin kültürümüzde kayınvalidenin hizmetimi görmek filan da var onları uyguluyor musunuz muhtemelen hayır. Kültür adet hep işinize yarayan kısımları
Fikriniz de direten sizsiniz yalnız konu sahibi..bakın bakalım kaç kişi sizi haklı bulmuş. Kayınvalide bakmak istemiş ama sonra belli ki zor gelmiş..bir de hediye alıyorum falan demişsiniz. .biz de ailemize alıyoruz hem de çocuk baktırmadan..hediyenin lafını edip karşı taraf para lafı edince atarlanmanız da ayrı bi ironi olmuş.
Aynen katılıyorum insan kendi çocuğunu büyüttükten sonra elbette torundu torbaydı baş şişiremezYorum yapamayacak kadar zit gorusluyum.
Cocugumu buyutup evlendirdikten sonra, bir de onun cocugunu buyutmekle ugrasmak istemezdim. Gelinimde bunu bana sanki boynumun borcuymus gibi soylerse, agzinin payini alirdi.
Ama sizin kulturunuzde olay farkli demek ki
az sakinlestte dusunbugün bence beni kimse anlamak istemiyor
ben zaten belli bir meblağ verme taraftarıyımAynen katılıyorum insan kendi çocuğunu büyüttükten sonra elbette torundu torbaydı baş şişiremez
Bi rahat edeceğim gelin diyecek elin boşta çocuk bak
Öyle bir dünya Yok istiyorsan kendin bak bırak işi o zaman ...otur evinde bak çocuğuna
Haklı oğluda maaş versin
Bakıcı tutsanız dünya para
Her ay bi meblag koyun yanına
Hediye alıyorum diye sıyrılmak ne
Ücretini verin gönlünce alsın belki aldığın hediye
Ona hitap etmeyecek insanın gönlünce alması başka şey
. Sizden ricam daha sonra sakin kafayla tekrar okuyun yazdıklarınızı.Her neyse güzel günlerde büyütün çocuğunuz inşallah.siz yardımcı olmaya calışmıyorsunuz ki kendi düşüncenizde diretiyosunuz sadece bence sizin tavrınız hoş değil
pes yani durumlarımı kötü öyle ise her ay bir miktar yardımda bulunabilirsiniz 1500 olmazda 500 olur hem yardım amaçlı.ama durumu iyiyse istiyorsa o gerçekten ayıp.eşler böylerdir boşver takma söylesin derlerMerhaba kızlar 17 aylık bebeğim var ve çalışıyorum Bebeğime kayınvalidem bakıyor , aslında başta annemle sıra ile bakıcaklardı ama annem yan çizdi kendisi şehir dışında yaşlı babanne var kavinvalidem alt katta neyse kayınvalidem bebeğime baktığından beri sürekli kendinde bir söz hakkı tabiri caizse bana sürekli laf sokmalar , bebeğime bakıyor diye herşeye katlanmak zorundamıyım ?? sürekli hediye alıyorum pof pof tutuyorum ama artık bu durumdan çok sıkıldım hele ki dün bana ayşenin gelini torununa para ile bakıyormuş 1500,00 Tl veriyormuş kayınvalidesine dedi nasıl yaa dedim insan kendi torununa para ile bakarmı dedim ne kadar ayıp sana versek sende alırmısın bunu mu demek istiyrosun dedim alırım niye almıyım dedi anne bişeye ihtiyacın varsa karşılayalım paraya ihtiyacın varsa verelim ama çocuk bakmak için benden para talep edemezsin dedim çok gücüme gitti açıkcası bakmamak için sürekli yokuş yapıyor insan kendi torununa para ile bakarmı yaa???eşime anlatıyorum sürekli boşver diyor ... onun boşver deyip kafaya takmadığı şeyler bende birike birike beni hasta edicek ne yapmalı nasıl davranmalı ??
gerçekten çok farklı bi yorum olmuş asla boynunun borcu diye bişey yazmadım oğlunun ihtiyacı var gelin çalışıp oğluna destek oluyor ,birde bu açıdan bakın, siz bakmayın o zaman torunlarınıza anlayış meselesi bu durum...
ben kötü bir muamele veya saygıszlık yaptığımı düşünmüyorumCocuklarimi buyutup sirami savicam.
Sonra bir de torun bakicam. O da yetmez gibi bu muameleyi gorucem.
Yok almiyim. Gelin hanim bakici tutuversin.
Cocugu baktirirken iyi bir sey soyleyince kotu.
Ayy boyle goruslu insanlar ve boyle kultur dusman basina...Yorum yapamayacak kadar zit gorusluyum.
Cocugumu buyutup evlendirdikten sonra, bir de onun cocugunu buyutmekle ugrasmak istemezdim. Gelinimde bunu bana sanki boynumun borcuymus gibi soylerse, agzinin payini alirdi.
Ama sizin kulturunuzde olay farkli demek ki
Zaten bu kültür nemenem bir şeyse bir nişan bohçalarında,bir bileziklerde bir de torun bakmada hatırlanıyor.Ama kayınvalide cam silip temizlik yapmayı bırak,hazır yemeği yemeye çağırsa burada konu açılıyor,ben ona yemeğe gitmeye mecburmuyum diye.Kültürümüzü yaşatacaksanız,bugünden tezi yok,kayınvalidenizin camlarını silmeli,evini temizlemeli,gece baklava açmalı,yarında 5 tencere sarma sarmalısınız.4 gün bayramda misafirlere güleryüzle hizmeti de unutmayın.Malum,kültürümüz yaşatılmalı.oğlunun ihtiyacı var gelin destek oluyor yazdım iyi okuyun hayat müşterek ,ben haksız olduğumu düşünmüyorum o sizin görüşünüz baktığı kişi torunu el değil farkındamısınız parasız bakması normal değil mi benim kültürümde böyle ...yorum yaparken kırıcı olmayın olumsuz kırıcı yorum yapmak içinde yorum yazmyaın kimse sizi zorla bu posta çağırmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?