Kayınvalidem bizde kalmak istiyor

lokum4973

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2024
29
-18
1
28
Kızlar merhaba,
Özetle kayınvalidemler bizden 6-7 saatlik mesafede yaşıyorlar. Geldiklerinde uzunca süre kalmak istiyorlar. Şu an 8 aylık hamileyim geçtiğimiz ay sadece kv geldi ve aylarca kalacağım sınırsız kalacağım vb gibi şeyler söyledi. Surat asmama rağmen anlamayınca ben bir iki haftadan fazla kalınmasını sevmediğimi belirttim ama karşılığında bana hakaret edip kalmaya devam etti. Bu arada çok pis bir kadın ne temizlik yapar ne bi şey tüm gün oturup dizi izliyor yaşlı da değil. En son görümcem de gelip bizde kalmaya başladı, bana sorulmadı tabii ki. Benim çok temizlik yapmamdan dolayı onlara pis demek istediğimi düşünüp biz gidiyoruz dediler, büyük tartışma yaşadık bana ve aileme hakaret ettiler vs bu sayede gittiler. Kv ertesi gün annemi arayıp kavga olmasaydı hala orada kalırdım hayallerim yıkıldı demiş. Doğumuma 7 hafta var şimdiden kayınpederimle gelip kalmak ve hatta doğumdan sonra birkaç ay bende kalmak istiyormuş. Bunu asla istemediğimi bin kez söylememe rağmen eşimi annemi vs arayıp ağlayıp kabul ettirmeye çalışıyor. Ben doğumdan bir hafta sonra gelip max 10 gün kalabileceklerini söyledim, ilk hafta annem kalacak dedim. Asla kimseyi dinlemiyor, eşim de ara ara on gün az bizimkiler birkaç ay kalmaya alışkın vs diyor. Onları görmeyi hiç mi hiç istemiyorum çok strese giriyorum. Ne yapmalıyım siz kv kp gelip sizde sınırsızca kalmak istese ne derdiniz ? İnanın o kadar psikolojimi bozdular ki evime şu an gelseler annemlerin evine döneceğim.

eşim de ara ara on gün az bizimkiler birkaç ay kalmaya alışkın vs diyor.

Aynen 5 ay kalsınlar, 5 ay hakaret dinleyin.
Size ve ailenize hakaret eden insanları neden 10 gün kabul ediyorsunuz? Eşiniz bu olanları neden ağzını ayırıp izliyor?

eşim de ara ara on gün az bizimkiler birkaç ay kalmaya alışkın vs diyor
Konu başlığınız bu olmalıymış. Yine sünepe ezik ailesinden korkan bir koca ve ona lafını dinletemeyen bir eş. Bu adam önceden hayır asla diyordu da şimdi mi on gün az demeye başladı? Ezik adamlarla evlenmek yetmiyor bir de hamile kalınıyor. Ben siz olsam ya sen git ailenin yanına ya da ben derim ve giderim. Beni koruyup kollamayacak koca olsa ne olmasa ne.
8 aylık hamilesiniz ve adamın tek derdi annesini memnun etmek. Ya saygı değer görmediğiniz ortamı yeniden dizayn edin ya da olmuyorsa çıkın gidin. Bu eş ve bu kayınvalideyle çocuk doğunca saçınızı başınızı yolarsınız. Lohusalığınız burnunuzdan gelecek çünkü kocanız her konuya annem bilir annem yapsın annem baksın diyecek.

Yani açık açık da gelmeyin dendikten sonra hala arayıp geleceğim denmesi ilginç. İnsan bir alınır, küser yani.
Ben olsam gelirlerse annemin evine giderim derdim valla direkt kocama. Anasına babasına söz dinletecek kişi o sonuçta. 10 gün az diyorsa otursun birkaç ay annesiyle madem.

Yuh diyorum bu kadar yüzsüzlüge.Sen kocanı al karşina restini çek.10 gün kabul etmen bile hata.Kesinlikle istemiyorum diyeceksin net.Eğer gelirlerse gider annemlerde 5 ay kalırım 5 ayda benim için çok kısa bir süre dersin.öylede yap.
Ayyyy kafayı yiyeceğim ben burda ne yüzsüz insanlar var ya.
Az yesinlerde kendilerine Bi uşak tutsunlar .Sakın sokma eve bunları bide sana ailene hakaret etmiş densiz yobaz.

O zaman hamileyimm bahanesiyle yemeği temizliği kocana yaptır. Doğumdan sonrada lohusayim dersin bebeyide verirsin ellerine uyumak için vakit yaratirsin herkes pes edecek bu durumu kullan derim.

Aynen 5 ay kalsınlar, 5 ay hakaret dinleyin.
Size ve ailenize hakaret eden insanları neden 10 gün kabul ediyorsunuz? Eşiniz bu olanları neden ağzını ayırıp izliyor?
Çok üzülüp arada kaldığını gördüğümden toleranslı davranmaya çalışıyorum, kadın resmen aileme ve bana çingene dedi, gönül bu ota da konar bka da dedi… şaka gibi. Eşimin yanında anne sen bana bunları söyledin dediğimde beni yalanladı. Sürekli ağlayıp ben gelinimi çok seviyorum , ben çok hastayım vs diyor. Kadın sürekli tıp literatüründe olmayan hastalıklar uydurup ajitasyon yapıyor. Kocam annesinin ne olduğunun gayet farkında ama mutlaka üzülüyor istiyor işte.

Dur kız bana niye söyleniyosun Eşim hiç böyle değildi bana laf söyletmez en küçük şeyde bağırıp çağırır annesine ama bu kalma olaylarında ben nasıl söyleyeyim git diyemem falan demeye başladı, mecbur ben gidin istemiyorum demek zorunda kaldım. Bavullarını kapıya koydum evi terk ettim de o şekilde anlayıp gittiler. Şu zamana kadar hamilelik hormonlarıyla aşırı tepki mi veriyorum diye düşünüyordum herkes aynı fikirde olunca 10 güne tamam dediğim için aşırı pişman oldum

O zaman hamileyimm bahanesiyle yemeği temizliği kocana yaptır. Doğumdan sonrada lohusayim dersin bebeyide verirsin ellerine uyumak için vakit yaratirsin herkes pes edecek bu durumu kullan derim.
Kimse pes etmez canım kaynanam ben çocuğu alıp istanbula götürürüm falan diyor şimdiden

Bu yüzsüzlüğü kime anlatsam inanmıyordu annemi arayınca herkes inandı şok oldular, ben yatılı misafir sevmem dedim diye aile içinden evlendirmedim böyle oldu işte ilk defa yabancı gelin alıyoruz e gönül bu ota da konuyor bka da dedi akraba evliliğini sığıntı olmak için savunan tek kişi kendisi

Ne yüzsüz insanlar... gerçi orayı sadece oğlunun evi olarak görüyor sen bi hiçsin o yüzden bu arsızlık. Eşinden de bi cacık olmaz yerinde olsam eğer gelirlerse anneme giderdim onlarda baş başa otururlar
Evet benim git dememi hiçbir şekilde önemsemedi oğluna alınıyormuş sadece karısına söz geçiremediği için. Git dediğimde bile evime dönmem otelde kalırım oğlum ben burada dedi kadın kene gibi

Çok üzülüp arada kaldığını gördüğümden toleranslı davranmaya çalışıyorum,
Arada kalamaz Anne baba ayrı, eş çocuk ayrı. İki tarafın da aşmaması gerken sınırları var. Annenizi arayıp baskı yapamaz, size 10 güne alışık değiller bir kaç ay kalmak isterler diyemez. Siz buna evlilik eş olmak mı diyorsunuz? Adamı iyi alıştırmışsınız. Ailesinden kopamayan aylarca onlarla yaşamak isteyen biri evlenmeyecek kusura bakmayın. Herkesin evi barkı var, ben ille o eve gelip kalıcam diyen kadın iyi niyetli değildir.Kocanız görmüyor mu anlamıyor mu, bebek doğunca yine arada mı kalacak? Ver annem bakacak büyütecek sen anlamazsın annem kaç çocuk büyütmüş dediğinde verecek misiniz çocuğu? Bu kadın o yüzden gelmek istiyor çünkü. O zaman niye annesine hayır desin, siz nasıl istemem gidin diyeceksiniz?

Yanlış yoldasınız, siz bu adamı eğlemek için ömrünüzden ömür vereceksiniz. En huzurlu sakin geçirmeniz gereken zamanlarınız zehir olacak. Devamlı emmek isteyen yeni doğmuş bebek, yaz geliyor her yeriniz açık gezeceksiniz. Evde başkaları varken nasıl olacak bu? Çoğu zaman nerede uyuduğunuzu bile bilmeyeceksiniz, kanepede koltukta uyuyakalacaksınız. Göğsünüz oranız buranız açık kalacak fark etmeyeceksiniz bile. Neyse siz bildiğiniz gibi yapın. Sizin ve bebeğinizin huzuru mutluluğu değil eşinizinki daha önemli. Eşiniz için de annesi önemli. Çöp gibi adamla evlenirseniz çöp gibi davranır. Kocanızı kırmak üzmek istemiyorsanız annesi ne istiyorsa yapın madem.

Benim kayınvalidem sıkar biraz, annemi arayıp bunları söyleyecek. Evliliğimin ilk zamanlarında kucağımda çocuk varken ya ailene müdahale et sustur ya da topla pılını pırtını git demişliğim vardır. Hayırdır sokakta dilenirken mi buldular beni? Kocamla nefes almaya başlamadım. Benim ailem gayet saygılı mesafeli yapıcı olacak ama kocamın annesi ana kraliçe edasıyla beni delirtecek öyle mi? Kocası batsın evliliği batsın, ailem bir kaç ay gelip kalacak diyen adam korkak ve sünepedir kusura bakmayın. Hiç güzellemeyin bu adamı.

Bana çöp gibi davranılmıyor ve kocam ev veya benim ile ilgili kararları kendi başına veremez. Benim aileme zamanında çok toleranslı davrandığından ben de karşılığını vermek istedim açıkçası. Ama bunlar laftan anlamayan arsız insanlarmış ben hayatımda ilk defa gördüm böylesini.
Kayınvalidem anneme torunumu görmek istiyorum beni evden kovdu diye ağlıyormuş. Bu lafları sinsice bana söylüyor sadece. Annem uzun saatler çalışan kendi ayakları üzerinde duran güçlü bir kadın ama kv saf ezik bir tip hep kene gibi. Annem ona üzüldüğünden devamlı aman saf salak he de geç falan diyor. Çocuk gibi konuşuyor onunla. Asla ağırlığını koymuyor.

Öncelikle Allah gerçekten kotu kv lerden butun kadinlari korusun. Kadin ağır pskolojik hasta gibi geldi bana, yada narsist yada saf kötü ama normal degil o kesin. Gelir gelmez suresiz kalcam demeler, hakaret edip birde kalmaya devam etmeler. Ailenize bile hakaret edip bide utanmadan annenizi arayip aglamalar, pes.
Aslında hic kabul etmemeniz ve gorusmemeniz lazim da iste torun gormek isteyecekler vs ilerde bile olsa. Ama sınırınızı belli etmezseniz bu denli terbiyesizliklerine ragmen sınırınızı belli etmezseniz ne bebeginizin geri gelmeyecek zamanlarinin tadini cikarabilirsiniz (bilakis sinirli gergin vede sutunuzu etkileyecek bir psikoloji ile savasirsiniz) nede kendi hayatinizin ve sagliginizin degerini bilmis olursunuz.
Allah yardimciniz olsun cok zor.
Bu kadin hep boyle zormustur degilmi? Esiniz ne diyor bu olanlara?

Son düzenleme:
Esiniz neden size acimiyor!? Onunki ve ailesinki canda sizinki patlicanmi. Acimayin acinacak hale dusersiniz. Acinacak degil nefret edilecek bi durusu var su an. Niye evlenmis madem boyle annesine hic dur diyemeyecekmis bu kadar terbiyesizligi karsisinda.

Kesinlikle hep böyleymiş. En küçük problemde ikide bi hastalık uydurup öleceğim diyerek çocukları ağlatıyormuş. Kendisini bir şey sanıyor sürekli övünüyor fakat konuşmayı dahi bilmiyor. Herkesin yanında bana aşırı iyi kızım,canım, çok seviyorum vs. Kimse yokken beni ve ailemi aşağılayacak şeyler söylemeye çalışıyor. Ben yapım gereği biraz ters biriyim her defasında tersliyorum gülüyor ve yanlış anladın falan diyor insanın aklıyla alay ediyor sanki. Şimdiden içim daralıyor uyuyamıyorum ne yapacağımı bilmiyorum çokk doluyum görmek bile istemiyorum ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…