• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidem bozuldu bana

Bozulursa bozulsun minnie ya insan annesiyle başbaşa kalamayacak mı? İlla cümbürcemaat mi olmak lazım. Belki sadece annenin dizine yatıp oturucan saatlerce, her seferinde onları cağırmak zorunda değilsin.

ayyyy cok sinir oluyorum boyle kvlere birtanede bende var benim ailem turkiyede yasiyor kvdemler burda kadin ne ediyor ne yapiyor bizle birlikde geliyor turkiyeye birde bu yetmezmis gibi her daim annemlerde olmak istiyor sanki gobegimiz bir kesildi :37:birgun carsiya diye cikdim biraz gezindim anneme gittim nerde kaldin sera diye ariyor annemlerdeyim burda kalicam dedim bakdim tek solukda annemlerin kapisinda bitti :53:bide bunlar yetmezmis gibi anneme sikayet ediyor beni cocuk gibi :19:sanki mecburuz onlarla her daim bir arada olmaya simdi cok gizli tutuyorum gedecegimi bu yaz degil seneye yaza gitmeyi dusunuyorum pesime takilmasinlar diye bir gece onceden soyleyecegim cok ucuza bilet buldum hemen gitmem lazim deyip vinnnn :52::52:burda yetiyorlar bari turkiyede pesime dusmesinler konu sahibi arkadas salla gitsin kuzum ne afralari ne tafralari bitmez kv kp istersen 4&4 luk ol yaranamazsin hayattayken annemle babami onlarin yuzunden gormuyecemmi darilirlarsa darilsinlar cokda tinnnnnnn:16:
ah be canım sende benden beter taviz vermìşsin hasret gidermeye gidiosun onun ne işi var sizinle allah yardimcin ilsun böyle insanlarla baş etmek zor gıcık olsan da bişey yapamıyosun

bu nedemek yahu :26: orası senin evi her misafir çağırdığında kv nin ne işi var demekki öyle alıştırmışsınız şaşırdım gerçekten :26:

evet arkadaşlar k.validem bana bozuldu sebebi de bana göre çok saçma.biz annemlere yarım saatlik yolda oturuyoruz genelde ben annemlere giderim eşim de beni almaya gelir otururuz falan o şekilde görüşürüz ben sık gittiğim için annemler fazla gelmez 3 senedir evliyiz annem ne zaman gündüz geldiyse hep k.valideyi de çağırdım (yakın oturuyoruz zaten çat kapı gelir ben de baştan söyledim hep gel diye) ama annemin son gelişinde hiç kimseyi çağırmak istemedim bu aralar kötü olduğum için misafire hazırlık yapmak masa açmak toplamak benim için zulüm o yüzden ne k.valideme haber verdim ne de bi alt katımda oturan annesine ufak tefek bişeyler hazırladım öğlen k.v aradı ben alışverişe gidiyorum sen de gelir misin dedi ben de annemler gelicek gelemem dedim kapattı ama o an sesi bile değişti annemler geldi oturduk v.s annem resmen tedirgin oldu onları da çağırsaydın ayıp bari annesini çağır(k.validemin annesini) dedi durdu ben de hemen hemen hergün bende oluyorlar hatta dün de burdalardı anne merak etme dedim saat 5 gibi büyükanneye börek götürdüm annemler burda dedim komşusu varmış yanında o gidince gelirim dedi tamam dedim büyükanne geldi ama bozuk tavırlar içinde fazla konuşmuyor ve suratı asık benim de canım sıkıldı haliyle akşam eşim annemleri bıraktı.ertesi gün k.validem geldi ne annemleri sordu ne doğru dürüst konuştu yorgunum falan dedi ama sinirli görünüyordu. (genelde tavırlarını böyle gösterir) benim de canım sıkıldı annem 40 yılda bir gelir zaten her geldiğinde onu çağırmak zorunda mıyım yaptığım yanlış mı sizce ??bi de çağırınca sadece kendi gelmiyor sadece annesiyle eşimin halasını da getiryor ne yapmalıyım kızlar nasıl tavır takınmalıyım sizce??

kayınvalideler hep böyle hiç üzme kendini .sanıyorlarki kız baba evinden çıktı mı artık orayı yok saysın doğru dürüst arayıp sormasın bile ... benim kayınvalidemde bana bozuk atıyo böyle durumlarda yani anneme gidipte ona gitmediğimde . yada uzun süre yanına gidemediğimde ( gündüz işe akşam kursa gidiyorum ki eve girmem 9 buçuk oluyor ... e ev işide bende onlarıda yaptım ettim diyesiye saat 10 buçuk bu satten sonra hal mi kalır yat uyu ) tavır takınır :) ne yapayım yani o bozuk atıyor diye dünyamı mı karartayım ... ararım halini hatırını sorarım fırsatım olursada yanına giderim .... zaman içinde düzelir düzelmezse kendi bilir . ana kız dertleşecek olmuşsunuzdur düşünmeleri lazım eve her misafir geldiğinde onlarıda çağırmamız gerekmediğini ... sen halini tavrını hiç bozma saygını esirgeme geçer buda :) doğanın kanunu bu kayınvalideler hep yapıyor :)

bu nedemek yahu :26: orası senin evi her misafir çağırdığında kv nin ne işi var demekki öyle alıştırmışsınız şaşırdım gerçekten :26:
evet hata ben de ben hep onsan anlayış bekledim olmadı bi kere taptım tribe girdi annem kardeşimle geliyor k.v ggörümcesiuni annesini alıp geliyor sayesinde koca kalabalık ağirliyorum
aslında her seferinde çağırmak zorunda değilsin ama şu ana kadar hep çağırdığın için alışmış ondan bozulmuştur.ses çıkarma ve bundan sonra da her zaman çağırma,alışacaktır:34:
evet egem abla benim suçum ben ondan bekledim anlayışlı olmasını ama yok kadın gelip oturuyor baş köşeye onun dışında da bana sık gelir zaten .bu kez çğırmadım hem yavaş yavaş alışsın dedim hemde fazla hazirlamamıştım herşeyi kadın bana surat yaptı

Son düzenleme:
evet maalesef mecburiyet oldu ben hep o söylediğin olgunluğu k.validemden bekledim ama tanlış yapmışım bi kez bile gelmemezlik yapmadı ablam Dışında yyaşıyor o geldiğinde de k.v geldi hiç rahat oturamadık ablamla halam balkona sigara için çıktılar uzun süre girmediler rahat sohbet etmek için günde aksamın altısına kadar oturdu gel de anlayış bekle bu kadından

karşındaki anlayış göstermiyorsa, ona bunu senin öğretmen lazım...o düşünmüyor olgunluk yapmıyorsa, birkaç kez daha böyle çağırmamazlık yap..
o da anlıcak haliyle...küsmez merak etme...anca surat yapar...çok da umurunda olmasın....rahat edersin vallahi...

evet arkadaşlar k.validem bana bozuldu sebebi de bana göre çok saçma.biz annemlere yarım saatlik yolda oturuyoruz genelde ben annemlere giderim eşim de beni almaya gelir otururuz falan o şekilde görüşürüz ben sık gittiğim için annemler fazla gelmez 3 senedir evliyiz annem ne zaman gündüz geldiyse hep k.valideyi de çağırdım (yakın oturuyoruz zaten çat kapı gelir ben de baştan söyledim hep gel diye) ama annemin son gelişinde hiç kimseyi çağırmak istemedim bu aralar kötü olduğum için misafire hazırlık yapmak masa açmak toplamak benim için zulüm o yüzden ne k.valideme haber verdim ne de bi alt katımda oturan annesine ufak tefek bişeyler hazırladım öğlen k.v aradı ben alışverişe gidiyorum sen de gelir misin dedi ben de annemler gelicek gelemem dedim kapattı ama o an sesi bile değişti annemler geldi oturduk v.s annem resmen tedirgin oldu onları da çağırsaydın ayıp bari annesini çağır(k.validemin annesini) dedi durdu ben de hemen hemen hergün bende oluyorlar hatta dün de burdalardı anne merak etme dedim saat 5 gibi büyükanneye börek götürdüm annemler burda dedim komşusu varmış yanında o gidince gelirim dedi tamam dedim büyükanne geldi ama bozuk tavırlar içinde fazla konuşmuyor ve suratı asık benim de canım sıkıldı haliyle akşam eşim annemleri bıraktı.ertesi gün k.validem geldi ne annemleri sordu ne doğru dürüst konuştu yorgunum falan dedi ama sinirli görünüyordu. (genelde tavırlarını böyle gösterir) benim de canım sıkıldı annem 40 yılda bir gelir zaten her geldiğinde onu çağırmak zorunda mıyım yaptığım yanlış mı sizce ??bi de çağırınca sadece kendi gelmiyor sadece annesiyle eşimin halasını da getiryor ne yapmalıyım kızlar nasıl tavır takınmalıyım sizce??

ayy minnie boşver şunları bozulduysa bozuldu hiç takma
ne anlıyolar seninle yapışık gezmekten anlamıyorum,annenlerle baş başa oturamayacakmısınız bunlar yüzünden?

ah be canım sende benden beter taviz vermìşsin hasret gidermeye gidiosun onun ne işi var sizinle allah yardimcin ilsun böyle insanlarla baş etmek zor gıcık olsan da bişey yapamıyosun

yok tatlim ben cok ciddi konusan duran biridirim burda yazarim ederim ama normal hayatta cok ciddi hicbirseyden taviz vermeyen bir insanim ama benim kvdemle kp le ister samimi ol ister olma onlar bulur bir yolunu :18:bende artik son yillardir hicbir seyimi paylasmam birsey sorsalar bilmem derim heryerede tek gidiyorum onlarsiz artik soylemiyorum oraya buraya gidiyorum diye hatta gecen espiri bile yaptim esime annen benim aksam okula gittigimi bilse oraya bile gelir sirf merakdan diye:27:valla gelirmi gelir xxbu dedi esimde aman duymasin kimseciklere soyleme kulaginada gitmesin dedi:30:turkiye olayindada hemencik pesime takiliyorlar sanki cocuklarim benim yazik tek gideyimde aglayip dursunlar 3 ay boyunca pesimden kiyamam:52::52::52:

sen de benim gibusin demek ben çok sıkıldım çözüm bulamiyorum sen buldun mu bu çözüm

Annemle konustum her geldiğinde çağırmak zorunda değilim,senden çok görüyorum dedim .. :52:
cık mık etti ama şimdi eskisi gibi her geldiğinde çağırmıyorum ara sıra çağırır oldum en iyisi bu :34:

Once alistiriyosunuz boyle gereksiz seylere karsinizdakileri
Sonrada neden niye diye soruyosunuz...

- Annen her geldiginde kimseyi cagirmak zorunda degilsin
Öyle bir zorunluluk yok..
Belki Annenle ozel konusnak isteyeceksin , belki Annenle Özel zaman gecirmek istiyosun ..
her Annen geldiginde kaynanan ve anneside orda olmak zorunda degil..

Bune sacmalik ya , kendiside her misafir geldiginde seni cagiriyomu , eger cagiriyosa kosa.kosa gidiyomusun?

Bu durumda taviz verme , istedigi kadar bozulsun tavir yapsin umursama cunku SEN YANLIS BIRSEY YAPMADIN ..
bunu ona hissetir..
bunda sonrada Annenler geldiginde , bence hic cagirma.
Annem geliyor de yeter . Sende sizde gelin deme..
alistirma canim ilerde sorun olur. Simdi her defasinda cagirirsan
Birgun annenle yalniz . kalmak istersen cagirmazsan ozaman sen suclu.olursun.. ama alistirmazsan hic bir sorun cikmaz..
sakin ozur felanda dileme.

Belki Annenle ozel konusnak isteyeceksin , belki Annenle Özel zaman gecirmek istiyosun ..

Bune sacmalik ya , kendiside her misafir geldiginde seni cagiriyomu , eger cagiriyosa kosa.kosa gidiyomusun?

Bu durumda taviz verme , istedigi kadar bozulsun tavir yapsin umursama cunku SEN YANLIS BIRSEY YAPMADIN ..
bunu ona hissetir..
Birgun annenle yalniz . kalmak istersen cagirmazsan ozaman sen suclu.olursun.. ama alistirmazsan hic bir sorun cikmaz..

Evet ya, ben bu annen geldiginde kv'ni çagir mantigini hiç anlayamiyorum. Ben böyle bir mantikla büyümedigimden dolayidir heralde.
Insan bazen sadece annesi ile konusmak, yeri gelir dertlesmek yada beraber kahkaha atmak ister kendi evinde. Bu ne ya, sanki köyden hiç çikilmamis, saçma sapan kurallara uyuluyor.

aslında her seferinde çağırmak zorunda değilsin ama şu ana kadar hep çağırdığın için alışmış ondan bozulmuştur.ses çıkarma ve bundan sonra da her zaman çağırma,alışacaktır:34:
evet alıştı maalesef benim aptallığım yüzünden şimdi de trip yapıyor aklı sıra ....belki çağırmadıkça alışacak ama zor olacak gibi görünüyor

Bozulursa bozulsun minnie ya insan annesiyle başbaşa kalamayacak mı? İlla cümbürcemaat mi olmak lazım. Belki sadece annenin dizine yatıp oturucan saatlerce, her seferinde onları cağırmak zorunda değilsin.
ben an nemle ancak anneme gidince başbaşa kalırım kendi evimde zor bi de böyle herkes cümbür cemaat gelince oturamıyorum bile.bi k.v zaten sık sık geliyor nedir bu tavır anlamadım gıcık resmen ya.

evet alıştı maalesef benim aptallığım yüzünden şimdi de trip yapıyor aklı sıra ....belki çağırmadıkça alışacak ama zor olacak gibi görünüyor

istediği kadar trip yapabilir.alışacak tabiki.çağırma her seferinde ne onu ne de büyükanneyi.gelinler ağırlasın,onlar da gelsin.bizimkiler de hep bunu ister

Sizin bu kayınvalidenizde aynı çocuk gibi illgi bekliyor galiba.
Ben annemin her geldiğinde kv çağırmak zorunda değilim.belki annemle konusacağım şeyler vardır.ilgilenmeyin kayınvalideniz yoksa fazlasıyla alışıır bu ilgiye.

kayınvalideler hep böyle hiç üzme kendini .sanıyorlarki kız baba evinden çıktı mı artık orayı yok saysın doğru dürüst arayıp sormasın bile ... benim kayınvalidemde bana bozuk atıyo böyle durumlarda yani anneme gidipte ona gitmediğimde . yada uzun süre yanına gidemediğimde ( gündüz işe akşam kursa gidiyorum ki eve girmem 9 buçuk oluyor ... e ev işide bende onlarıda yaptım ettim diyesiye saat 10 buçuk bu satten sonra hal mi kalır yat uyu ) tavır takınır :) ne yapayım yani o bozuk atıyor diye dünyamı mı karartayım ... ararım halini hatırını sorarım fırsatım olursada yanına giderim .... zaman içinde düzelir düzelmezse kendi bilir . ana kız dertleşecek olmuşsunuzdur düşünmeleri lazım eve her misafir geldiğinde onlarıda çağırmamız gerekmediğini ... sen halini tavrını hiç bozma saygını esirgeme geçer buda :) doğanın kanunu bu kayınvalideler hep yapıyor :)
haklısın halimizden anlamıyorlar özellikle senin gibi çalışan kadınlara tavır yapmaya çalışan k.v lere ayrı bir sinir oluyorum ....beenimki desen ayrı gıcık bazen ssuratını bile görmek istemiyorum

karşındaki anlayış göstermiyorsa, ona bunu senin öğretmen lazım...o düşünmüyor olgunluk yapmıyorsa, birkaç kez daha böyle çağırmamazlık yap..
o da anlıcak haliyle...küsmez merak etme...anca surat yapar...çok da umurunda olmasın....rahat edersin vallahi...
haklısın ama annem bile öyle bi alışmış ki ayıp olur falan diyor o da ....ama bundan sonra zırt bırt çağırmam istediği tavrı yapsın

istediği kadar trip yapabilir.alışacak tabiki.çağırma her seferinde ne onu ne de büyükanneyi.gelinler ağırlasın,onlar da gelsin.bizimkiler de hep bunu ister
aynen öyle istiyorlar her daim evinde yemeği çayı hamur işi olan biriyim onlarda anladılar bunu işlerine geliyor ama ben bıktım benden paso....

Sizin bu kayınvalidenizde aynı çocuk gibi illgi bekliyor galiba.
Ben annemin her geldiğinde kv çağırmak zorunda değilim.belki annemle konusacağım şeyler vardır.ilgilenmeyin kayınvalideniz yoksa fazlasıyla alışıır bu ilgiye.
evet çocuk gibidir özellikle oğlundan çok bekler herşeyi bizimle yapmak ister doğum günü,yılbaşı olsun bizimle geçirmek ister

ayy minnie boşver şunları bozulduysa bozuldu hiç takmavalla
ne anlıyolar seninle yapışık gezmekten anlamıyorum,annenlerle baş başa oturamayacakmısınız bunlar yüzünden?
valla bunlara gelin biz de yiyin için sürekli beraber oturalım desen itiraz etmezler o derece oldu yani düşün...

yok tatlim ben cok ciddi konusan duran biridirim burda yazarim ederim ama normal hayatta cok ciddi hicbirseyden taviz vermeyen bir insanim ama benim kvdemle kp le ister samimi ol ister olma onlar bulur bir yolunu :18:bende artik son yillardir hicbir seyimi paylasmam birsey sorsalar bilmem derim heryerede tek gidiyorum onlarsiz artik soylemiyorum oraya buraya gidiyorum diye hatta gecen espiri bile yaptim esime annen benim aksam okula gittigimi bilse oraya bile gelir sirf merakdan diye:27:valla gelirmi gelir xxbu dedi esimde aman duymasin kimseciklere soyleme kulaginada gitmesin dedi:30:turkiye olayindada hemencik pesime takiliyorlar sanki cocuklarim benim yazik tek gideyimde aglayip dursunlar 3 ay boyunca pesimden kiyamam:52::52::52:
ben artık tavır koymayı düşünüyorum çünkü yıpranan ben oluyorum her seferdinde bıktım kısacası

Annemle konustum her geldiğinde çağırmak zorunda değilim,senden çok görüyorum dedim .. :52:
cık mık etti ama şimdi eskisi gibi her geldiğinde çağırmıyorum ara sıra çağırır oldum en iyisi bu :34:
valla ben de kendi annemden çok görüyorum annemde çağırmadım diye tedirgin oldu geçen ama artık mesafe koycam arama

bunu ona hissetir..
çok haklısın benim suçum ben alıştırdım aksini yapınca da böyle oldu.elbette özür falan dilemeyeceğim çünkü hatalı değilim. o herşeyi bizimle yapmak ister evine gelen olursa genelde çağırır ama ben gitmem her defasında o da bazı zamanlar gelmeseydi kızım siz bu seferlik beraber oturun deseydi durum böyle olmazdı kendi bi yana annesini getitiryor onu da geçtim bazen görümcesini de çağırıyor

Hiç düşünme bile, istediğin şey gayet normal..
normal tabi ama karşımdaki kadın normal değil

çok kızdıysa buz sürsün :1: kadına bak ya bunun için sana trip mi yapıyor? fazla taviz vermişsin canım hiç üzülme ayrıca ne gelinler var... kv sürekli sizdeymiş bi de kıymetini bilsinler ben her gün her gün çekemezdim valla. :ssz:
:)bende çekemiyorum artık bıktım kadından

Çok haklısın.en doğal hakkın annenle baş başa oturmak istemen.onlar alışmışlar ağırlanmaya.bi şeyi sürekli yaparsan o senin görevin olur.sakın oralı olma.bişey olmamış gibi davran.sakın lafını edip onları konuşturma ve bundan sonra her seferinde çağırma ki bu duruma alışsınlar.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
evet ağırlanmaya çay içip bişeyler yemeye bayılıyorlar bende de hizmet yiyecek olayı iyi olduğu için yapışıp kaldılar

Back
X