merhaba canım benim konularıma bak benzer...çünkü biz de çok yakın oturuyoruz ve bir kez bile çağırdıklarında gitmesem sorun oluyordu. kv durup durup küstü, olaylar büyüdü derken 1 senedir konuşmuyoruz, eşim boşanmayı düşünüyor. eşinin şu an sana bir şey söylememesi bu durumu kabul ettiği anlamına gelmez, çünkü bende öyle sanmıştım ki eşimin bana olan tavrı, konuşmaları, ve hatta şu an benle boşanma konusunda konuşması beni şoke etti. eşin geleneksel aileci bir tipse bugün takmayacaksa yarın takacak. ve en büyük hata benim yaptığım gibi yakın oturmak olmuş.
kv ler gelinlere söz geçirmek için oğullarına şikayet etmeyi pek sever, kızım gibi seviyorum falan asla inanma benimki de öyle diyor ama bana annene davrandığın gibi davranamazsın da diyor :) unutma o kv...
bence git kv ile konuş, konuşmadıkça olaylar büyüyecek tıpkı bende olduğu gibi. baştan konuşmazsan olaylar çok büyür, bende gidip konuşmaya karar verdim 1 sene üstüne bakalım neler olacak. bence baştan müdahale et ki böyle uzak durdukça kv seni daha çok şikayet edecek eşine gibime geliyor. çünkü eşin böyle konulara önem vermeseydi kv ona söylemez eşin de sana iletmezdi.
canlı örneğim karşında şu an boşanma aşamasında "hakkında karar verilecek" kişiyim...
Çok üzüldüm, dilerim bir gün sizin aranızı bozmanın karşılığını kat be kat alır. Çok kızdım kvnize ve çok üzüldüm. Canınızı sıkmayın eşinizde de var kabahat bence, keşke bu kadar dolduruşa gelmeseymiş. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
Sıkıntı buyumesin huzurum kaçmasın istiyorum ama bilmiyorum arkadaşların da dediği gibi bi kez alttan aldım mi devamı gelecek gibi
Yaptığınız hiç de mesafe değil bence, gayet makul şekilde gidip geliyorsunuz, bir kere yemeğe gidilmedi diye hemen şikayet etmesi abartması kayınvalidenizin ayıbı. Ben geri adım atmayın derim haksız değilsiniz çünkü; eğer geri adım atar içinizden gelmediği halde sırf onun gönlü olsun diye sürekli gidip gelmeye başlatsanız zamanla başka konularda da kendi istek ve düşüncelerini kabul ettirmeye çalışacaktır. Ayrıca kişiliğiniz de yara alacak üzüleceksiniz. Başkasından önce sizin mutluluğunuz gelsin. Haksız olsanız farklı konuşurdum ama bu olayda haksız olduğunuzu düşünmüyorum, sevgiler.
öncelikle kıyamam bu kadar üzmeyin kendinizi...Herkese merhaba
3 aylık evliyim.Yapı olarak çabuk ısınamayan mesafeli bir tipim.Kayinvalidemle altlı üstlü oturuyoruz,yemeklerimiz ayrı,herseyimiz ayrı caya iniyoruz onlar çıkıyor,arada yemek fln bu şekilde bi iliskimiz var.Normalde çalışıyor kendi işleri olduğu icin geç gidiyor o zamanlar hep olmasa da ben kahve yapıp iniyorum esim olmadan.Esim 2-3 gün şehir dışındaydı bu süre içinde sadece gittiğinin ertesi günü kayinvalidemlerle vakit geçirdim,sonra ki gün akşam yemeğe davet etti bende teşekkür ettim yedigimi ders çalıştığımı söyledim gayet tatlı bi şekilde biraz bozuldu ama tamam rica ederim dedi kapattı telefonu.Diger günler görmedim görüşmedik neyse esim geldi dün de annesini aradı dışardaymış gelince kahve yapacağım gelsin dedim o da söyledi tamam dedi kapattılar.Bi sure sonra esim asagi indi kv gelmiş konuştular çıktı annem bize gelmiyor 4 gündür inmedi aramadı hep bi mesafe koyuyor ben onu gelin değil kızım olarak gördüm fln demiş benim sinirlerim bozuldu mesafe koyduğum fln yok ben yapi olarak böyleyim o da daha yakın olduğu icin öyle hissediyor o ya da başkası ben hep böyleyim ona kastım yok ayrıca evlerimiz uzak olsak ne olacaktı dedim git anneme söyle onu dedi beni karıştırmayın ne yapıyorsanız yapın dedi.cok sınırım bozuldu şimdi hiç gidip gelmek istemiyorum esim üzülüyor biliyorum onun icin yapacağım ne yapacaksam ama beni şikayet etmesi bencilliği beni soğuttu.Hic anlayış yok daha yeni evliyiz yeni bi hayat yeni bi şehire alışmaya çalışıyorum yeni bi aileye alışmaya çalışıyorum insan biraz olsun düşünmez mi zamanla oturur herşey diye ya ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım fikirlerinize düşüncelerinize ihtiyacım var.
Uzun oldu kusura bakmayın okuyup yorum yaparsanız çok sevinirim teşekkür ederim şimdiden.
Henüz ilişkiniz çok yeni ikiniz de birbirinizi tam tanımıyorsunuz. Belki gerçekten sizi çok sevecek siz de onu ama bunun için zaman geçmesi, birbirinizin samimiyetine inanmanız lazım. Benim halam mesela gerçekten dünyanın en düşünceli, yardımsever insanıdır ve asla sınırlarını aşmaması gerektiğini bilir. Tek oğlu vardı evlendi. Gelinlerinin annesini kayınvalidesiyle ve ailesiyle arası hiç iyi olmamış genel olarak baba tarafını sevmezmiş. Halam çabaladıkça gelin açıkça dedi sizi samimi bulmuyorum diye ama zamanla gördü. ve inandı. ve çok şükür iyiler.o da sizin gibi mesafeli bir kızdır ayrıca.
demem o ki zaman verin. Hatta gidip yüzüne söyleyin benimle ilgili sıkıntılarınız varsa eşim aracılığıyla değil yüzüme demeniz daha dürüstçe olur diye. Kayınvalidelerin çoğunun gelinleriyle ilgili çılgın beklentileri oluyor. ama bir taraftan da ne yazık ki oğlunu paylaşamama egosu olunca gelinlerini itiyorlar. Eskilerin dediği gibi büyük büyüklüğünü küçük küçüklüğünü bilse sorun olmayacak. bence sizde hemen kılıçları kuşanmadan kendi kişiliğinizden de vazgeçmeden orta yolu bulabilirsiniz. Şuna emin olunki aranızın iyi olması kötü olmasından bin kat daha rahat olur.
alışma evresi olur böyle şey bana kv ilk evlendiğimde gelmezsen sen bilirsin diyordu çocuk olursa göstermezsen sen bilirsin dediği bile oldu tanıdıkça aileye girdikçe sebebini anladım kv den çok çekmiş görüşmüyorlar hiçbir şekilde sadece dışarı ortamlarında denk gelirse nezaketen konuşuyorlar korkusu da benle ilişkisinin aynı olmasıymış... kv belkiilişkinizi önemsediği için böyle birşey söylemiş olabilir sonuçta başka şehirede taşınmışsın ..genel anlamda nasıl biri kv sana karşı
Ders çalışmana engel olmaya çalışıyor olabilir.
Bizim kv aklına gelebilecek her şeyi yapabiliyor.
Şimdi de bana 3. Çocuğu yap diyor torun istiyorum vs. Amaç benim gezmemi rahat etmemi istemiyor.
Kadın baktı ki 2 çocuk hala formumu koruyorum o da haklı.
Üzüldüm durumunuza ayni yolun bası gibi sanki benim olayım geleneksel aileye önem verir aynen zamanla patlak verebilir bilmiyorum konuşmak istemeyerek de olsa konuşacağım başka seçenek yok,teşekkür ederim yorumunuz icin insallah siz de yoluna koyarsınız
Genel anlamda iyi ama laf sokma huyu var alttan alttan oğluna da sürekli biseyler söylüyor bilmiyorum samimi gelmiyor güvenemiyorum benim iyiliğimi isteyen beni kızı gibi gören biri bana bunu yapmaz.benim kv’min kv si yok hiç yaşamamış böyle seyler rahatmış yanı
Kimse icin kisiliginizi degistirmeyin .Sizi oldugunuz gibi kabullensinler.Herkesi mutlu etmek icin ugrasirsaniz on sene sonra kendinizi hic onemsemediginizi farkedersiniz buda daha sonra herkesten nefret etmenize sebep olabilir.Siz yanlis bir sey yapmiyorsunuz. Kotu de davranmiyorsunuz.En guzeli mesafeli olmaktir.Kimsenin sizi kendi istedigi sekle sokmasina izin vermeyin.Kendiniz olmaya devam edin.Daha mutlu olursunuz.
Kv delerin su dengeyi tutamamalarindan ginaaa geldi. Sen elinden geleni yaptiktan sonra isteyen gelir isteyen gelmez yahu.
Dogru yoldasiniz. Bir konusur iki konusur ve alisir.
Yuz goz olmaktan daha evladir.
Eltiniz var mi?
bu sebeple kvyi tanımış oldun. samimi olmaya fazla yüz vermeye değmicek birimiş. kahveye gitmek bile gereksiz bence. alıştırma eşinle git gel yeter
canım bak ben bir kez alttan aldım ikincisi oldu, alttan almadım durum bu hale geldi. oturup iyice düşün, ya onun istediği gibi olacaksın ya da sıkıntı yaşayacaksın. eşine de bağlı. eşini tanıyor musun? tavrı ne olacak seni savunacak mı yoksa nolur ailemi de alttan alsan mı diyecek? benim eşim alttan al diyenlerden ve şu an benimle boşanmayı düşünüyor alttan almadığım için.
öncelikle kıyamam bu kadar üzmeyin kendinizi...
muhtemelen eşinde sizin gelin kayınvalide değilde anne kız gibi ilişkinizin olmasını istediği için bozulmuştur...
kayınvalideler her zaman beklerler gelsin gitsin yiyelim içelim hizmet etsin gibi beklentileri çoktur..
hayır demişsin bu da çok iyi çünkü herkes hayır diyemediği için ilişkiler laçkalaşıyor bana göre...
vakti zamanında aynı muhabbeti bizde yaşamıştık eşim bana annem sana birşey mi yaptı neden 2 gündür yanına gitmedin dedi.. aaa 2 gün mü olmuş dur ben bi arıyayım dedim. arayıp anne hadi in aşağıya kahve yapayım dedim nitekim geldi.. aşkolsun anne ben sana niye küseyim hadi sana kırıldım diyeyim ben bunu eşime değil sana söylerim sen kendi kendine üzeleceğine gelip sorsana dedim. bir iki defa bu tarz şeyler yaşadık her seferinde eşimle değil annesi ile çözdüm bir daha da beni şikayet etmedi...
sen şimdi burda kendi kendini yiyip bitirme annesi ile güzelce konuş eşine de annesi ile aranıza girmemesini rica et herşey daha güzel olur :)
laf sokma huyunu da anlamam ...Genel anlamda iyi ama laf sokma huyu var alttan alttan oğluna da sürekli biseyler söylüyor bilmiyorum samimi gelmiyor güvenemiyorum benim iyiliğimi isteyen beni kızı gibi gören biri bana bunu yapmaz.benim kv’min kv si yok hiç yaşamamış böyle seyler rahatmış yanı
hmm eşin geleneksel benimki gibi. zaten yakın oturarak da az çok belli etmiş. biz de yanyana oturuyoruz, inan ışığımın yanmasına, penceremin açılıp kapanmasına kadar gözlüyor. ve eşim bu kadar yaşanan olaydan sonra resti çekti, aile ile iyi olunca mutlu oluyormuş yoksa herşeyi bitiriyor...
canım bak bizim olayların başı işte, senin yapacağın önce eşini gözlemek ve anlamak. sonra evliliğinin devamını istiyorsan akıllı olmak. burda arkadaşlar gitme,mesafe koy diyor, bende böyle yaptım ama bu her erkeğe sökmüyor işte, onlar geleneksel gidelim gelelimci erkekler ve asla ailelerinden vazgeçmeyecekler.
bende senin gibi hemen ısınamam, sevdiğimi de sonuna kadar severim, inan bende uzak durdukça eşime beni daha da fitledi, bırak eşimi tüm aileme fitledi herkese komşularına kimbilir kimlere kimlere. annemle kanlı bıçaklı oldular şu an düşün.
laf sokma huyunu da anlamam ...
sen mesafeni koy ama belli de etme tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır hesabı ... ama eşine annesini kesme orda ipler kopar senin ailen benim ailen olayı başlar buda ömür boyu huzursuzluk demek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?