- 19 Mayıs 2020
- 48.490
- 218.446
- 598
- Konu Sahibi dilaradiyebirii
-
Daha önce küsmüş gitmiş, şimdi yine gelmiş kapağı atmış aylardır duruyomuş. Oğlu koşa koşa getirmiş gittiği yerden. Sence getirir mi bi daha?Peki bir daha anasını getirir mi ?
O kısmı bilmiyordum ama açıkcası eşiyle bu konuyu son kez daha konuşup karara bağlaması gerek diye düşündüm.Daha önce küsmüş gitmiş, şimdi yine gelmiş kapağı atmış aylardır duruyomuş. Oğlu koşa koşa getirmiş gittiği yerden. Sence getirir mi bi daha?
Evde misiniz gerçekten gittiniz mi hala emin değilim, evdeyseniz atın kolileri pencereden aşağı, değilseniz söyleyin kokuşmuş kolilerini postalasın anasına, yoksa ben geldiğimde nasıl yuvarlıyorum pencereden aşağı deyin.Ya zaten bu kadın bir odayı tamamen kapladı o kadar eşyanın tamamını götürmesi mümkün değil yarınlar yokmuş gibi malzeme kargolattı kendine . Yani dediğiniz gibi anne sen bi hava al gel diye pışpışlanıp alel acele otobüse bindirildi. Bidahaki kontrol gününde gelir çöker yine otel odasına
Eşin bir daha bu kadar kalmasına musade eder mi peki ?Ya zaten bu kadın bir odayı tamamen kapladı o kadar eşyanın tamamını götürmesi mümkün değil yarınlar yokmuş gibi malzeme kargolattı kendine . Yani dediğiniz gibi anne sen bi hava al gel diye pışpışlanıp alel acele otobüse bindirildi. Bidahaki kontrol gününde gelir çöker yine otel odasına
Eşiniz yavaştan sizi alıştırmaya çalışıyor kışın da kalsın istiyor.Şu ana kuzusu heriflerle evlenmeseniz keşke ya olan olmuş da evlilik aşamasında olanlar belki okur diye yazdım.Gerçekten aile babası evin erkeği dediğin adam ana kuzusu olmaz artık ya.4 ay ne demek?Daha kışın da kalsın.Daha önce bahsetmiştim doğum sürecinde kaynanam ve kayınpederim gelmişti küsüp gitmişlerdi . Bu sebepten eşimle aramız açıldı. Kendisi taa memleketine gidip anasını alıp geri döndü ve öncesinde bu konudan boşanma derecesine geldiğimiz için sesimi çıkaramadım . Annesi nerdeyse 4 aydır bizimle birlikte bu evde . Bugün gidicem yarın gidicem diye diye iyice serdi döşeği evime . Eşim de hiç sesini çıkarmıyor. Bebeğimin sütlerini koymak için şu mini buzdolapları var ya onlardan almıştım . Misafir odasında köşede duruyor. Kaynanamın da garip bi masaj aleti var oval bişey prize takıyor bacaklarına tutuyor ( memleketten kargoyla getirtti) onu prize takacağım diye benim dolabın fişini çekmiş. Tam 16 paket sütüm çöp oldu . Sinirden ağladım ve açık açık söyledim nasıl becerdin diye . O da başladı ağlamaya eşim de bilerek mi yaptı sanki moduna girdi uzatmadım çünkü çocuğumla anca uğraşıyorum bunların triplerini çekecek durumda değilim. Arkadaşlar bilmediği herşeyi kurcalıyor. Her gün eksiksiz her gün mutfağa girip garip garip acılı baharatlı yemekler yapıyor yemeyince kendi kendine tavır yapıyor. Ben baharatlı sevmiyorum diyorum aynı yemeğin sadesini yapıyor ama onu da yemiyorum biberli patlıcanlı karışık bişeyler yapıyor ayyyy nasıl anlatayım sıkıldım çok. İnanılmaz rahat şekilde banyodan yatak odasına her yere dalıyor . Bide bu kadın iki ay öncesine kadar hastaydı ve koltuktan kalkamıyordu yemeğini dahi eşim götürüyordu. Ben ne yapacağımı şaşırdım gitmesini istiyorum artık. Dün eşimle konuştuk annem sobalı evlerde çok üşüyordu bu kış kalsa rahat eder gibi bişey dedi . Ben de kalacak mı kışın burda dedim yok öylesine dedim misal yani kalsa rahat eder dedi cevap vermedim . Ne yapmam nasıl konuşmam lazım?
Evde değilim gidiyoruz burdan bir arkadaş yardımcı oldu ve şu an resmi bir iş halledemeyeceğimi söyledi beklemenin alemi yok öyleyseEvde misiniz gerçekten gittiniz mi hala emin değilim, evdeyseniz atın kolileri pencereden aşağı, değilseniz söyleyin kokuşmuş kolilerini postalasın anasına, yoksa ben geldiğimde nasıl yuvarlıyorum pencereden aşağı deyin.
Bak gerçekten oturup detaylıca konuşmadan hareket etme.İşte ben buhu bilmiyorum. Mesela samet bidaha bunu yapmaz diyemiyorum gitme sebebim tam olarak bu
Hala anam da anam diyo sinirden kahkaha attımDilara bana acımıyorsan ogluna acı eşyaları besiği herşeyi burda neden çocuğuna bunu yapıyorsun ben sana naptım allah askına annem sana naptı dilara tamam bak cok uzadı rahat edemiyorum dedın bılıyorum hep de ozur diledım zaten yuzune karsı nasıl gıt dıyeyım oyle bır anlatıyorsun kı kadın sana sankı hakaret etmıs allah ıcın su telefonu ac duzgunce konusalım annenlerı karıstırma bızım bı oglumuz var farkındasın dımı sen dıyorsun annen gıtsın ben onu soyleyebılıyor muyum dusunmuyorsun dılara nolur benı de dusun sen sevım anne gelse gıt dıyebılır mıydın sen sımdı gıttıgınde hersey daha da berbat olucak bak nerdeyse don ben evdeyım sızı beklıyorum oglumla bana bunu yapma
Gelen mesaj budur . Gittin mi gitmedin mi diyenler için, ne kadar sabrettiğimi kendisi de belirtmiş . Bide o cepheden bakarsınız umarım
Yeminle 3+1 ev almaya korkuyorumYa zaten bu kadın bir odayı tamamen kapladı o kadar eşyanın tamamını götürmesi mümkün değil yarınlar yokmuş gibi malzeme kargolattı kendine . Yani dediğiniz gibi anne sen bi hava al gel diye pışpışlanıp alel acele otobüse bindirildi. Bidahaki kontrol gününde gelir çöker yine otel odasına
Bakın ben şu an çözüm yoluna gitmeye kalksam amannn sen ne istersen onu yapalım yeterki dön nolurr diye diye gönlümü yapar iki ay sorunsuz ilerleriz üçüncü ayda gene kedi gibi yanaşmaya başlar annemin kontrolü annemin iğnesi falan filan diye . Yani ona şart koşmak yerine gerçekten bitti kafasına sokmak lazım anlaşma yoluna gittiğin an çantada kekliğiz onun gözünde. Daha önce yaşadım koşa koşa almaya geldi anneme yalvardı babama ağladı bakın sonuç ortada sadece 18 gün sürdü. Ve bana vicdansız muamelesi yapıyor yaşlı kadın o kadar yoldan gelmiş ayıptır diyor ama kadın zaten hazırlıklı gelmiş kalacağını bilerek gelmiş . Oynatılıyorum bir güzelBak gerçekten oturup detaylıca konuşmadan hareket etme.
Ortada çocuk var.
Eşin annesi konusunda sana söz verirse iyice detaylandır.
Şu saatten sonra birşey olmaz, zaten bu işler de ha deyince hallolmaz. Gidin kafa dinleyin madem çıktınız. Senin anan gelse kabul etmicen mi demesin, benimki ile bir değil, benim anam hayatımı zorlaştırmaz, iğrenç yemekler yapıp yemeyince surat sallamaz, dolabımın fişini çekip ürünlerimi ziyan etmez, kovulduğu yere ben yalvarsam yakarsam daha gelmez diyeceksiniz. Senin ananın gittiği mi var benimki gelsin, napacaklar koyun koyuna mı yatırcan odada diyeceksiniz.Evde değilim gidiyoruz burdan bir arkadaş yardımcı oldu ve şu an resmi bir iş halledemeyeceğimi söyledi beklemenin alemi yok öyleyse
Bir önceki gidişinizde babanızın sert çıkışına rağmen 18 gün sonra getirmiş yine annesini. 1 ay bile değil. Bu adam bir ay sizin gazınızı alır. Sen çalışırken bakar hem der yine getirir.Bakın ben şu an çözüm yoluna gitmeye kalksam amannn sen ne istersen onu yapalım yeterki dön nolurr diye diye gönlümü yapar iki ay sorunsuz ilerleriz üçüncü ayda gene kedi gibi yanaşmaya başlar annemin kontrolü annemin iğnesi falan filan diye . Yani ona şart koşmak yerine gerçekten bitti kafasına sokmak lazım anlaşma yoluna gittiğin an çantada kekliğiz onun gözünde. Daha önce yaşadım koşa koşa almaya geldi anneme yalvardı babama ağladı bakın sonuç ortada sadece 18 gün sürdü. Ve bana vicdansız muamelesi yapıyor yaşlı kadın o kadar yoldan gelmiş ayıptır diyor ama kadın zaten hazırlıklı gelmiş kalacağını bilerek gelmiş . Oynatılıyorum bir güzel
Bakın tüm yazdıklarımı okuyun benim kayınvalide ile en büyük problemim evimde yaşıyor olması . Bilmiyordur görmemiştir yanlışlıklar yapmıştır yardım etmeye çalışıyordur yemek yapmaya çalışıyordur son derece iyi niyetli bakıyorum bunlara . Ama çok uzadı , inanılmaz uzadı . Benim doğum sonrasında zorluk yaşadığım sürede kaynana kendisi de yataktan kalkamıyordu ve hem o bakıma muhtaçtı hem ben yardıma muhtaçtım yani bana da bir faydası dokunması açıkçası . Üstelik yarı kürtçe konuşuyor asla yargılamıyorum ayrım yapmıyorum yanlış anlamayın. Ama ben çocuğumu ona bırakıp işe gidersem bu çocuk nasıl türkçe konuşacak en basitinden ? Bunları aylarca anlatmama rağmen eşim kulak vermediği için patlamam ona ani gelse de çok uzun zamandır doluydumŞu saatten sonra birşey olmaz, zaten bu işler de ha deyince hallolmaz. Gidin kafa dinleyin madem çıktınız. Senin anan gelse kabul etmicen mi demesin, benimki ile bir değil, benim anam hayatımı zorlaştırmaz, iğrenç yemekler yapıp yemeyince surat sallamaz, dolabımın fişini çekip ürünlerimi ziyan etmez, kovulduğu yere ben yalvarsam yakarsam daha gelmez diyeceksiniz. Senin ananın gittiği mi var benimki gelsin, napacaklar koyun koyuna mı yatırcan odada diyeceksiniz.
Çocuğu kayınvalideye bırakmak istememek için hiçbir bahaneye ihtiyacınız yok. Yalnız kürtçe meselesinde ben haklı olduğunuzu düşünmüyorum benim eşim Kürt ama çocuğumuz kürtçe bilmiyor keşke bilseydi bir dil bir insan iki dil iki insandır. Ayrıca bebeklikten itibaren yabanci dadı tutan ailelerde var biliyorsunuz. İllaki annesini istiyorsa 1 + 1 ev tutsun orada yaşasın çocuğa da baksın.Bakın tüm yazdıklarımı okuyun benim kayınvalide ile en büyük problemim evimde yaşıyor olması . Bilmiyordur görmemiştir yanlışlıklar yapmıştır yardım etmeye çalışıyordur yemek yapmaya çalışıyordur son derece iyi niyetli bakıyorum bunlara . Ama çok uzadı , inanılmaz uzadı . Benim doğum sonrasında zorluk yaşadığım sürede kaynana kendisi de yataktan kalkamıyordu ve hem o bakıma muhtaçtı hem ben yardıma muhtaçtım yani bana da bir faydası dokunması açıkçası . Üstelik yarı kürtçe konuşuyor asla yargılamıyorum ayrım yapmıyorum yanlış anlamayın. Ama ben çocuğumu ona bırakıp işe gidersem bu çocuk nasıl türkçe konuşacak en basitinden ? Bunları aylarca anlatmama rağmen eşim kulak vermediği için patlamam ona ani gelse de çok uzun zamandır doluydum
Ben nöbet zamanları bazen 24 saat boyunca çalışıyorum. O sürede tamamen babanne bakacak . Hangisine adapte olup öğrenecek ? Eşiniz kürt olabilir ama evde türkçe konuşuluyor değil mi? Benim eşim de annesiyle kürtçe konuşuyor. Yani yanımda bana sallıyorlarsa haberim bile yok öyle diyimÇocuğu kayınvalideye bırakmak istememek için hiçbir bahaneye ihtiyacınız yok. Yalnız kürtçe meselesinde ben haklı olduğunuzu düşünmüyorum benim eşim Kürt ama çocuğumuz kürtçe bilmiyor keşke bilseydi bir dil bir insan iki dil iki insandır. Ayrıca bebeklikten itibaren yabanci dadı tutan ailelerde var biliyorsunuz. İllaki annesini istiyorsa 1 + 1 ev tutsun orada yaşasın çocuğa da baksın.
Evim 1+1, extra banyom bile yok, her sene gelirler bikaç haftaYeminle 3+1 ev almaya korkuyorum2+1 alacağım bi çocuk odası bi yatak odası bi de salon kimseye oda yapmaya oda kalmasın niye korkuyorum çünkü hem benim ailemde hem eşimin ailesinde bunpitansiyrl var
Konu sahibi kesinlikle dediğin gibidir geri gelecektir
Sen de hava al gel boşanacaksan boşan ama istifa etme
İşte bu yüzden senin anan gelse iyi olacak diyen adama kendi anasının neden olmayacağını söyleyeceksiniz. Kadın yardımı da kabul görmek için yapıyor, size değil oğluna göre ayarlıyor bunu da. Sizin yediğiniz yemeği kaç kere yaptı? Sizin düzeninize göre yaptığı tek iş var mı? Akşama kadar el elde el şeyde oturmaz eski toprak o, mecbur yapıyor. Kendi bildiğini yapıyor ama, size faydası yok ki onun.Bakın tüm yazdıklarımı okuyun benim kayınvalide ile en büyük problemim evimde yaşıyor olması . Bilmiyordur görmemiştir yanlışlıklar yapmıştır yardım etmeye çalışıyordur yemek yapmaya çalışıyordur son derece iyi niyetli bakıyorum bunlara . Ama çok uzadı , inanılmaz uzadı . Benim doğum sonrasında zorluk yaşadığım sürede kaynana kendisi de yataktan kalkamıyordu ve hem o bakıma muhtaçtı hem ben yardıma muhtaçtım yani bana da bir faydası dokunması açıkçası . Üstelik yarı kürtçe konuşuyor asla yargılamıyorum ayrım yapmıyorum yanlış anlamayın. Ama ben çocuğumu ona bırakıp işe gidersem bu çocuk nasıl türkçe konuşacak en basitinden ? Bunları aylarca anlatmama rağmen eşim kulak vermediği için patlamam ona ani gelse de çok uzun zamandır doluydum
Arasin anasini sizi de baglasin telefona, soylesin anasina ben karimla ve oglumla basbasa kalicam anne artik sen evine don desin. Siz de dinleyin. Yapabiliyor mu bakalim?Ya zaten bu kadın bir odayı tamamen kapladı o kadar eşyanın tamamını götürmesi mümkün değil yarınlar yokmuş gibi malzeme kargolattı kendine . Yani dediğiniz gibi anne sen bi hava al gel diye pışpışlanıp alel acele otobüse bindirildi. Bidahaki kontrol gününde gelir çöker yine otel odasına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?