- Konu Sahibi dilaradiyebirii
-
Bunu ben bilmiyorum konu sahibi de bilmiyor galiba istifa etmeyi düşünüyor çünküNeden ki memuriyette boşanma durumunda direkt ailenin şehrine atanıyorsun zaten
Bize şikayet edeceğinize konunun gerçek muhatabı eşinize doğru düzgün resti çekin . Neden ses çıkarmıyorsunuz orasını anlamadım hizmetçilik ettiriyorlar resmen sizeDaha önce bahsetmiştim doğum sürecinde kaynanam ve kayınpederim gelmişti küsüp gitmişlerdi . Bu sebepten eşimle aramız açıldı. Kendisi taa memleketine gidip anasını alıp geri döndü ve öncesinde bu konudan boşanma derecesine geldiğimiz için sesimi çıkaramadım . Annesi nerdeyse 4 aydır bizimle birlikte bu evde . Bugün gidicem yarın gidicem diye diye iyice serdi döşeği evime . Eşim de hiç sesini çıkarmıyor. Bebeğimin sütlerini koymak için şu mini buzdolapları var ya onlardan almıştım . Misafir odasında köşede duruyor. Kaynanamın da garip bi masaj aleti var oval bişey prize takıyor bacaklarına tutuyor ( memleketten kargoyla getirtti) onu prize takacağım diye benim dolabın fişini çekmiş. Tam 16 paket sütüm çöp oldu . Sinirden ağladım ve açık açık söyledim nasıl becerdin diye . O da başladı ağlamaya eşim de bilerek mi yaptı sanki moduna girdi uzatmadım çünkü çocuğumla anca uğraşıyorum bunların triplerini çekecek durumda değilim. Arkadaşlar bilmediği herşeyi kurcalıyor. Her gün eksiksiz her gün mutfağa girip garip garip acılı baharatlı yemekler yapıyor yemeyince kendi kendine tavır yapıyor. Ben baharatlı sevmiyorum diyorum aynı yemeğin sadesini yapıyor ama onu da yemiyorum biberli patlıcanlı karışık bişeyler yapıyor ayyyy nasıl anlatayım sıkıldım çok. İnanılmaz rahat şekilde banyodan yatak odasına her yere dalıyor . Bide bu kadın iki ay öncesine kadar hastaydı ve koltuktan kalkamıyordu yemeğini dahi eşim götürüyordu. Ben ne yapacağımı şaşırdım gitmesini istiyorum artık. Dün eşimle konuştuk annem sobalı evlerde çok üşüyordu bu kış kalsa rahat eder gibi bişey dedi . Ben de kalacak mı kışın burda dedim yok öylesine dedim misal yani kalsa rahat eder dedi cevap vermedim . Ne yapmam nasıl konuşmam lazım?
Ben size katılıyorum. Ama burda sürekli kürtçe konuşulan ve konuşmayı yeni öğrenecek bir bebekten bahsediyoruz . Siz evinizde bebeğinizi istediğiniz gibi büyütmüş ekstra kürtçe bilse de memlekette rahat etse diyorsunuz. Ben üç günlük memleket yolculuğu için neden çocuğumun anadilini kürtçe olarak öğrenmesine müsaade edeyim?Bu çocuğun kuzenleri var halaları amcalar var köye gidecek konuşamasa bile anlaması onun için büyük bir artı olacak. Benim çocuğum köye gittiğinde üzülüyor. Böyle bir durumun içinde olmadan insan kürtçe öğrensen ne olur öğrenmese ne olur diye düşünebiliyor haklısınız Ama onların da aileden olduğu gerçeğini unutmamak gerekiyor. Sonuçta sizin çocuğunuz bir Kürt ve ana dilini belki konuşaasa bile anlaması onu daha ait hissettiriyor. Zaten günümüzde bir çok çocuk kürtçe konuşmuyor ama en azından konuşulanları anlıyor. Mesela benim oğlumun babaannesinin anlattığı o kadar güzel hikayeler var ki sonuçta bu bir kültür bunlardan mahrum kalmasına istemezdim
Olmaz yemek temizlik çay kahve ikramını pardon hizmetini kim yapacak illa geline musallat olacaklarAnasını rahat ettirmeyi görev bildiyse evlenmeseymiş anasıyla yaşa saymış kaloriferli evde
Yine konunun orta yerinden dalan biri . Geri sarın hanımefendiBize şikayet edeceğinize konunun gerçek muhatabı eşinize doğru düzgün resti çekin . Neden ses çıkarmıyorsunuz orasını anlamadım hizmetçilik ettiriyorlar resmen size
Bunu memur olan her kadın bilir bence ama neyse şimdi öğrendi en azındanBunu ben bilmiyorum konu sahibi de bilmiyor galiba istifa etmeyi düşünüyor çünkü
Kasten yaptığını anladıysanız orası ayrı tabii ki. Uyanmıyor musunuz benim yanımda Türkçe konuşun anlamıyorum diye? Söylemem mi gerekiyor diyorsunuz belki ama evet maalesef zaten karşınızda söylemeden bir şeyleri anlayan insanlar olsa bunları yaşamazdınız. Ben de köye gittiğimde gençler arasında olmamıza rağmen kürtçe konuşulmaya başlandığında bazen düşüncesizce bunu yapıyorlardı bir daha bunu yaparsanız yengenizi unutun dedim Bir daha yapmadılar. Ama tabi böyle bir tepki yaşlılara vermiyorum. Ama benimkiler gerçekten iyi niyetli insanlar sizinkiler belli ki kötü niyetli insanlar suistimal eden insanlar karşılaştırmak istemiyorum herkes aynı değil tabii ki.Ağzını açmamışım mı? Ben onlara ailem gelemiyor siz varsınız diye dedim gittiler kadın tekrar gelmiş ben mi suçluyum yine ?
Ayrıca evet annem de babam da ağrılı ama kürtçe konuşmuyorlar . Kayınvalide kasıtlı olarak kürtçe konuşuyor oğlu da ayak uyduruyor. Bilmediğimi bile bile kasten yapıyor
Boşanmak ne kadar sürüyor biliyor musunuz? Ben bilmiyorum. Kimse de bilmiyor. Benim gelecek ay işe dönmem gerekiyor ama bu şehirde kalmak istemiyorum. Ne zaman boşanacağım belli değil. Ücretsiz izin diyorsunuz ben çocuğuma nasıl bakacağım? Bahsettiğiniz şey boşanma durumunda kullanılan bir hak . Ben daha dava bile açmadım . Ve dava sürecinin ne kadar süreceğini bilmiyorumBunu memur olan her kadın bilir bence ama neyse şimdi öğrendi en azından
Kız neden sana sarayım töbe yarabbim. Konuya düzenleme güncelleme geç o zaman herkes 15 sayfa yorum okuyamaz valla . Kaynanan gitmiş galiba çok sevindim bir daha gelmez umarmYine konunun orta yerinden dalan biri . Geri sarın hanımefendi
İyi de biz ingilizce konuşan insanların arasında yaşamıyoruz. Her yerde Türkçe var. Yabancılar bile Muhteşem Yüzyıl falan izleyerek öğrenip konuşuyorlar. Neyse konu başka yere kayacak :)Yok yok öyle değil gerçekten konuşamıyorlar kolay değil biz de yıllarca İngilizce dersi alıyoruz açıp altyazı bir film izleyebiliyor muyuz onlar da izlemiyorlar ki kürtçe kanallar var onları izliyorlar
Anlatılan ama sizin okumadığınız şeylerdir belki . Konuştuk ama beni ciddiye almadı . Benim muhatabım kayınvalidem değil ona yüz verip bu evde tutan kişi . Dün gece de sabah da konuştum ama bunlar nerden çıktı saçmalama gibi cevaplar aldığım ve konuşmaya devam etsem de asla anlamayacağını bildiğim için faaliyet göstermek daha doğru geldi . Bu benim doğrum.Konu inandırıcı değil vs demeyeceğim ama eşine kayınvalidesine siz gitmediğiniz için ben gidiyorum demeden yola çıkması absürt geldi
Eşi yokken neden kayınvalideye evine dön demedi? Bunu söylemeye bile cesaret edemeyen birisi torlanıp toplanıp baba evine dönmeye nasıl cesaret etti
En son konuşmada eşi neler dedi de bu yola çıkıldı? Anlatılmayan şeyler var.
Karışık bir dosya hakikatenKonu inandırıcı değil vs demeyeceğim ama eşine kayınvalidesine siz gitmediğiniz için ben gidiyorum demeden yola çıkması absürt geldi
Eşi yokken neden kayınvalideye evine dön demedi? Bunu söylemeye bile cesaret edemeyen birisi torlanıp toplanıp baba evine dönmeye nasıl cesaret etti
En son konuşmada eşi neler dedi de bu yola çıkıldı? Anlatılmayan şeyler var.
Bende ileride -çok ileride- Kv olacağımda yok ya rahat edemem. Oğlum şimdiden o dolabı açma, masamın üstüne dokunma, kalem alma… yatıya kalamam evinde.Baskasinin evi degil ki oglusunun evi. Ne zorluklarla buyutmus oglusunu, tarlanin kenarina salilncak kurup buyutmustovbe yarabbim ya bitmiyor bunlarin cefakar anne ayaklari.
Niye mi garibim? Hanımefendi kadın küçücük bebeğini alıp evini terk etmiş halden anlamayan eş ve kayınaile sayesinde, sizce bu bile yeterli değil mi sıradan bir insan olarak garibim demeye? Sizin, benim veya başkasının saçma bulduğu şey şuan onun gerçeği. Yardımcı olmaya çalışırken tc falan isteyeceksiniz diye düşünmedim değil…Niye garibim ? Ben kimim ki kendini bu kadar açık etsin ? Çok saçma
Biz burada yardımcı olmaya çalışıyoruz ani karar almasın diye
Onlar da yaşamıyor hanımefendi hiç doğuda Güneydoğu’da bir köye gittiniz mi? Onlar da günlük hayatlarında kürtçe ya da Zazaca konuşuyor. Almanya’da yıllarca yaşamasına rağmen Almanca konuşamayan bir çok yaşlı kadın var bu insanları bunlar gibi düşünebilirsiniz. Kaldı ki Türkçe bilmeyenlerin çoğu zaten okuma yazma da bilmiyor çünkü okumak için ilçeye gitmeleri gerekiyormuş ve ailelere izin vermemiş anlatabiliyor muyum mağduriyeti?İyi de biz ingilizce konuşan insanların arasında yaşamıyoruz. Her yerde Türkçe var. Yabancılar bile Muhteşem Yüzyıl falan izleyerek öğrenip konuşuyorlar. Neyse konu başka yere kayacak :)
Yahu işin sonunda ciddi ciddi boşanmayı düşünen insan özele mi geçer yoksa devletten tayin mi ister? Ha ben size boşanın demiyorum yanlış anlamayın, zaten kocanı evden kovalamanı önermiştim en başta da kendin evi terk etmeni değil.Boşanmak ne kadar sürüyor biliyor musunuz? Ben bilmiyorum. Kimse de bilmiyor. Benim gelecek ay işe dönmem gerekiyor ama bu şehirde kalmak istemiyorum. Ne zaman boşanacağım belli değil. Ücretsiz izin diyorsunuz ben çocuğuma nasıl bakacağım? Bahsettiğiniz şey boşanma durumunda kullanılan bir hak . Ben daha dava bile açmadım . Ve dava sürecinin ne kadar süreceğini bilmiyorum
Hangi kurumda olduğunuza bağlı değişir aslında. MEB gibi bakanlığı olan kurumlar bu konularda yardımcı oluyorlar. Hangi bakanlıksa Personel daire başkanlığı ile görüşmeniz yeterli. Çakılı kadroysa işiniz zor. Bakanlık varsa kolay.Boşanmak ne kadar sürüyor biliyor musunuz? Ben bilmiyorum. Kimse de bilmiyor. Benim gelecek ay işe dönmem gerekiyor ama bu şehirde kalmak istemiyorum. Ne zaman boşanacağım belli değil. Ücretsiz izin diyorsunuz ben çocuğuma nasıl bakacağım? Bahsettiğiniz şey boşanma durumunda kullanılan bir hak . Ben daha dava bile açmadım . Ve dava sürecinin ne kadar süreceğini bilmiyorum
O zaman hiç geri dönmeyin. Annesi sonuçta arada da illaki gelecek. Kaçın kurtarın kendiniziYa zaten bu kadın bir odayı tamamen kapladı o kadar eşyanın tamamını götürmesi mümkün değil yarınlar yokmuş gibi malzeme kargolattı kendine . Yani dediğiniz gibi anne sen bi hava al gel diye pışpışlanıp alel acele otobüse bindirildi. Bidahaki kontrol gününde gelir çöker yine otel odasına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?