Kayınvalidem evimden gitmiyor ne yapmam lazım?

Vallahi çok şaşırdım hangi doğu bu ? Zira eskiden belki böyle olabilir ama şimdilerde benim gördüğüm hep kızlarına gidiyorlar çünkü konu sahibi gibi zarif naif gelinler azaldı hatta hiç kalmadı benim bahsettiğim şahit olduğum il Diyarbakır başkasını bilemeyeceğim.
O kayın aileyi istemeyen gelinlerden biri de benim bakmam yani baksın kızları. Hatta bilirsiniz doğuda kadına miras da verilmiyor bu sebeple isyanda çoğusu hem miras almıyoruz hem ana babaya biz bakıyoruz diye. Haklılar bana “kız” olduğum için miras vermeyen ana babaya niye bakayım baksın kıymetli gelinleri derdim. Ha bakacaksam o zaman miras da alacağım derdim yani.
Not: biz bize düşen mirası vereceğiz

Ful acıtasyon asla yeme bir daha uzun süreli gelmeyecekler müsade etmeyeceğim diyene kadar geri donme.

Herşey karşılıklı biliyorsunuz . Kafam çok karışık ama çok katıyım şu an . Ona karşı karakterine karşı olan inancım zedelendi. Kimse istemez evladını iki ayrı dünyada git gelle büyütmek ama babasının adam olması lazım önce . O da zor gibi görünüyor

Ne yalan soyleyeyim ben bı adım atacağını düşünmemiştim, takdir ettim, sürt sen bunun burnunu, daha anneme git.diyememm mi suç diyor, e sen demişsin o da suç olmuş, kim diyecek, belli ki anasınında anlamaya niyeti yok. İyi olmuş biraz da diğerleri baksın.

Ya bisey diyeyim mi senin kayın ailen gerçekten kötü niyetli ama….
Benim kaynim da benzer bir süreçten geçti o öğretmen ve karisini cocugunu 2 ay tatilden kayınvalidelerin evine götürüyordu neyse bunlar boşanma aşaması atlattı sizin gibi sonra bizimkiler elini eteğini çekti siz iyi olun gelmeyin köye dediler
Yani aslolan budur insan evladının iyiliğini düşünür
Siz eve çok uzun süre insan geliyor diye boşanma aşaması atlatmışsınız sizi en az birkaç sene rahat bırakmaları gerekiyordu
İnadına inadına gelmişler ya
Eltin kaynin ne diyor bu konuda ? Kayinbaban aramadı mı ?

Mesela bide bu kaynana tayfası diğer abilere ev aldı ama sametin evi yoktu . Tutturdular size de ağrıdan ev alalım . Biz istemediğimizi memuriyetimizi devam ettireceğimiz yerde yaşamak istediğimizi söyledik . Ağrıdan ev alacakları parayı bize verirlerse kredi yüküne girmeyiz dedik . Vermediler , ya ağrı ya hiç dediler . Düğünde bana takılan devasa kolyeler ve kemer de geri alındı öyleymiş orda mal mülk yaparmış kayınpeder . Yani biz o insanlardan en ufak fayda görmedik, sadece 8 bilezik bizim oldu onlar da evin eşyalarının bir kısmını ancak karşıladı

Olur mu hepsini silermiş . Sonraki kontrole kadar silebilir ( şüpheli)
Silmez,silmesin zaten denge sağlamayı bilsin.Adam bir tuhaf ya istemediğiniz halde gidip getirip burnunuza sokuyor ya da" inanırsak" silip tüm bağları koparıyor.İnsan olarak iyi biri olabilir ama evlilik nedir eş olmak nedir bilmiyor bir evlat yetiştirmenin bilincine sahip değil. Bu konularda hiç bir fikri yok.Eski adetler ailede gördüğünü doğru zannetmiş hiç etrafına bakıp kendini geliştirmemiş.En başta sizi dinleseydi bu iş bu noktaya gelmezdi yazık....

Yu
Bu Gorgusuzlugu ben de yaşadım ben mutevazilik ve salaklik işte bisey istemedim bunlar da dünden razı tabi sadece bilezik taktılar ama düğünde altın zincir kolye falan taktılar meğer kuyumcudan ödünç almışlar düğünden sonra geri vermişler maksat millet laf etmesinmis
Alsaydınız ev agridan. Satardınız bacım

Bu sefer de sattınız diye tebelleş olurlardı. İyi ki almamışlar

Herkese ev alacak kadar da zenginler ha…. Ama kredi borçundan geçim sıkıntısı çekiyorsunuz ayıptır ya insan çocuğuna bunu harap mı

Ya ağrı ya hiç demeleri bile ne kadar art niyetli bi davranış ya. Benim eşimde ağrılı ama Allahtan hiç gitmemiş bile bir kelime kürtçe bilmez aşağıladığım için değil kültürlerini bilmediği için söylüyorum bunu.

Çöp kadar faydaları dokunmadan samet samet diye kendini yırtacak kaynana . Bide onlardan ev mev alsak temelli çökerler. Onlardan gelecek allahtan gelsin bırak dedim gücümüz yettiğince alırız. Hem eltilerin evi var da çok mu rahatlar zincirlenmiş tarla öküzü gibi kaynana nereye onlar oraya elini suya sabuna değdirmiyolar. Çünkü o kadına maddi olarak bağlamışlar kendilerini . Mesela öyle garip bir kural varmış ki duyunca şoka uğradım . Önce eltiler ve kaynana birbirini ararmış pazara markete çıkmadan . Eğer birbirlerinde mevcutsa eksik olan bişey , gidip onu çarşıdan pazardan almak yasakmış önce elde olan tüketilirmiş sonra alınırmış . Böyle saçma şey olabilir mi ya herkesin eksiği de alacağı da kendine.

Kadın kaynana değil hanım ağa mübarek gelinlere böyle laf geçirebilmek kolay değil vallahi nasıl becermis bunu benim eltilerim hep cazgır vallahi aynı köydeler bir çorba yapıp getirmezler kayınvalideye ki benimkiler yaşlı bir de

Kesin bunu da birlik beraberlik olarak nitelendiriyorlardır. Kommunite halinde yaşayıp gidiyorlar size salça olmasalar iyiydi

Baban ıster assın ıster kessın sabah ısten cıkar cıkmaz gelıyorum buna hakkınız yok benı oglumdan koparamazsınız sızsız hayatı ben napıyım babandan korkuma gelmıyım burası cok mu ıyı olacak o zaman ben kotu bısey yapmadım belkı ıhmal ettım ama senı bır kere aldattımmı dılara bır kere kalbını kırdımmı sen nasıl cocugumu alıp goturebılıyorsun ınternetı kapattırmıssın dılara bu kadar mı yaktın gemılerı bır anda ne oldu dun bu saatlerde evdeydık farkında mısın acsan konussak hersey rayına oturacak en azından oglumun fotografını at hep atardın ben oyle dayanabılıyorum sız yokken ozlemıne allah kıtap askına mahvoldum gormuyor musun ac nolur ac

Şimdi burda oğlumu göster kısmı var ya, orayı nasıl yapalım kızlar ne olursa olsun babası çekip atsammı

Yok mu hiç fotoğraf eşinizde?
Sanki aylardır evde değilsiniz gibi yeni fotoğraf istemesi tamamen ajitasyon yapmak ve iletişim kurmaya çalışmak.
Ben olsam atmazdım. Sabah görmüş zaten çocuğu, saçma sapan triplere girmesin.
Çocuğunu düşünen, annesinin gönlünü hoş tutar.

Ay eski resimlere baksın birkaç gün. Sanki kaç gündür görmüyor oğlunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…