Kayınvalidem evimden gitmiyor ne yapmam lazım?

Siz ergence tavırlar, annesi babası gazını alır kocasına geri döner , boşanacağını da düşünmüyorum gibi cümleler kurup sonra 180 derece dönerek benim psikolojimi anlamaya çalışır gibi cümleler kurunca ben kadar siz de kendinizle çelişmiş sayılıyorsunuz. Burası özgür bir alan istediğiniz şekilde fikrinizi paylaşabilirsiniz saygı da duyarım , dikkatle de okuyorum aslında . Ama girişiniz bana göre oldukça kırıcıydı

Ben de bir anneyim ve oğlumla aramda oğlumun hayatındaki insanla evliliğini zedeleyecek bu kadar toksik bir ilişki olsun asla istemem. Bugün benim bebeğim olanları anlamıyor ama ben bu kadar hızlı bir şekilde o hayattan sıyrılmazsam benim bebeğim dinlemeye anlamaya taklit etmeye başlayacak. O evde olanları , tuhaf tekerlemeleri , kürtçe kelimeleri , anne baba kavgalarını, babannenin tüm sesleri duyduğu halde ortalığı karıştırıp sessizce odaya çekildiğini , hepsini anlayacak . Kimsenin kültürünü yargılamıyorum ama ben bebeğimi böyle yetiştirmek istemiyorum. Açıkçası kalıba göre şekil alan bir adamla da aynı çatı altında bulunmak da istemiyorum.

Beş yüz bin tane bahane sıralamışsınız o eve ve eşinize yapışıp gitmemek için. Eşiniz de bunun farkında. O yüzden kayınvalideniz paşa paşa oturacak evinizde.
Kışı bir çıkarsın, bahara bakarsınız artık durumlara.

Kesinlikle doğru. Eşinizi iyi cozmussunuz

Ay ne gerizekalı bir kocanız var. Bir gün kalbini mı kırdım demiş bir de. E aylardir kuruyorsun işte salak. Aldattım mı ne yahu ayrıca.l, bu erkek milletinin çıta o kadar aşağıdaki adam yaptıkları ile değil yapmadıkları ile övünüyor. Yerinde kadın olsa muhtemelen yemek yaptım çocuk doğurdum sana vs derdi bu kalbini mı kırdım aldattım mı, yok bir de dövmemenle falan övün. Yok yok konu sahibi barışır misin bilmem ama böyle bir asalakla da zor be

Tövbe sinir oldum, ama en çok kocana. Anne çok kıymetli ama eşin onayı olmadan misafir kim olursa kalamaz. Ben Müge anlının bir lafı var çok severim. Evim İngiltere sarayı olsa da yatılı misafir istemem, sevmem diye herkese söylüyorum. Eşimde annesine bile karım yoruluyor, yatılı gelmeyin sık gelmeyin der valla. Bebekli kadını rahat bıraksınlar benim ruhum daralıyor 2 gün evimde biri yatılı kalınca

Çok üzüldüm yaşadıklarınıza. 4 ay ne demek ya? hani belli ki paraları da var kontrolden kontrole bir kaç gün kalabilirmiş. Ya da eşiniz alabilirmiş gel git biletlerini. Biraz okudum gelişmeleri de. Bundan sonrasında daha sakin olmaya bakın. Boşanmaya karar verdiyseniz de kararlarınızın üstüne bir gün yatın. Ve her hakkınızı sakince alın. Çocuğunuz olmasa isterseniz evi ateşe verin derdim. Fakat bu durumda sakin kalıp kendinizi ve evladınızı öncelemek ve neye karar verdiyseniz dönmemeniz lazım. Boşanmak mı boşanmak. Annesi evden gidecekmi, tüm eşyasını toplayıp bir daha eve adım atmayacak. Bu tipler en ufak şeyden yüz bulup yine aynı filmi çekiyorlar ne yazıkki.

Kayınvalidenizi ve eşinizi siz daha iyi tanırsınız ama bana hastane kontrol bahane geldi. Kadın kontrolü elinde tutmayı seviyor gibi. Yoksa kim olsa git gel yapardı. Çünkü istenmediğini gayet biliyor. Eşiniz de tipik anakuzusu ataerkil erkek. Çocuğu katmış, analığınızı katmış, ailenizi katmış, anasının hastalığını katmış. Tüm tuşlara basıyor. Bir tek anasına kıyamıyor. Yazık çok yazık gerçekten.

Konu sahibi, bakın 2 kere yazdım. Krediler üzerinize. O evi onlara bırakıp dönmek yerine uzaklaştırma alıp adamı dehleyip evde oturun. Memuriyet bırakmak ne demek ya? İnsanlar kolay mı atanıyor. Aklınızı başınıza alıp onları atın evden ve evladınızla siz oturun. Defolup gitsin. Boşanınca evi arabayı mahkeme kararı ile satıyorsunuz zaten. Borçları öder, 1+1 ev alırsınız kalanı ile. Beni duyun artık

O degilde bu adam simdi size ailemi silerim atarim onlar kimki modunda yaa Allah bilir sizin icin o tarafa neler diyordur

Hala kendini anlatıyor, abilerinden anasından korkusuna söz bile veremiyor tamam kimse gelip aylarca kalamayacak diye. O zaman hayırlı evlat olamaz. Abileri ile yarışamaz.

Kadin daha once ustu kapalida olsa git demis onlarda oyle yada boyle gitmis kocasida gidip geri getirmis

Yani bana gore de evden gitmesi gereken kisi koca ve anasi ama oyle arsiz oluyor ki insanlar kovuyorsun kovuyorsun gitmiyorlar. Yani koca kisisini de patlatsan onun arsiz anasi anlamaz.
Bizm bir tanidigimiz da boyle bir dogu illerinden biri ile evlendi, evlendigi cocuk ayri arsiz ailesi ayri arsiz.
Benim kafamda mesela dogum izni bitti ne yapacak sorusu var, hadi koca kisisi gitti evden bu eve dondu cocuga kim bakacak sorusu var.
Bu durumda ucretsiz izin alirdim herhalde bir iki ay. O sirada da bosanma acip tayimi annemlerin yanina getirtmeye ugrasirdim. Bu is bu kadar kolay mi olur orasini da bilemem. Ya da bosanma davasi acip adami evden gonderdigimde annem gelip bebegime bakacak mi ben calisirken?
Kafamda deli sorular.
Yine de konu sahibi iyi yapmis bana gore. Baska zaman olsa asla yapamazdi bunlar da bundan anliyor maalesef

Israrla oğlumu götürmeye hakkın yok diyor. Bırakayım da sen emzir . İnsan karşıdan bakınca bu kadar salak mıymış gerçekten diyor
Farkında mısınız annesi gibi davranıyor. Annesi de o kadar oğlunun içinde Samet de Samet diye bi yerini yırtıyor. Kadın evde sizi görmüyodu bile, oğlu kaçacak gibi onun g.tünde dolanıyordu. Çünkü bütün oğulları dizinin dibindeydi biri hariç. Siz oğlunu aldınız. Şimdi de onun oğlunu alıyorsunuz. Mesele bu. Gittiniz diye üzülmüyor adam, onun olanı(!) aldınız diye kızıyor. Ararsa açarsınız, "Sen ananın iğrenç yemeklerini yiyecen, ıhlamur içicen, ana oğul evde ben yokmuşum gibi kafanıza göre düzen tutacaksınız, benim evimde beni ghostlayacaksınız diye ben gelip uslu uslu oturcam, ev elden gitmesin kıymetli araban bölünmesin diye bayır eşeği gibi sizi sırtımda taşıyacam, niye? Sen hayırlı evlat ol diye. Sen abilerinle yarış, akrabalarına çalım sat diye. Benim faydam ne olacak? Bayır eşeğiniz olmaktan neden mutlu olmalıyım? " dersiniz.

Ne olduysa birden en büyük abisi sadık (isimlerini de söylemekten kasıtlı olarak çekinmiyorum bu arada ) babamı arıyor dün gece biz odaya çekildiğimizde. Yapmayalım bu çocukların yuvası yıkılmasın diyor biz büyükler olarak arabuluculuk yapacağız diyor. Babam da ben sizi tanımam bilmem benim evime gelip memurum efendi insanım kızınızı da seviyorum diye sözler veren sametin kendisiydi demiş . Sametin tarafı var diye benim hanımımla çocuklarım doğum zamanı kızın yanına sokulamadılar bile dört aylık misafirlik nerde görülmüş sadık bey demiş. Abisi de annem misafir değil orası oğlunun evi demiş . Babam da burası da benim evim bu saatten sonra da kızımla torunumun evi adam olan aynı şeyleri ikinciye sardırmaz bizi bu saatten sonra rahatsız etmeyin demiş. Aralarda da samet çok kötü durumda biz ailecek yanına gideceğiz onu yalnız sanmayın falan diyormuş abisi . Ulan daha dün birbirinizi yiyordunuz anamı neden kovdunuz diye şimdi ne oldu? Bunlar nasıl insanlarmış ya . İnanın şu an en büyük korkum oğlum. Böyle akrabaları var ve bir şekilde o ortama girecek o kadar üzülüyorum ki

aaaa arsızlar iyice şimdi de baskın çıkmaya çalışacaklar, şimdi hiç tanımadığınız yüzlerini göreceksiniz maalesef.

Oha be laf arasında bile orası annemin de evi demiş yani.
Ailece çıldırmışlar :)
Güya yuvayı yapacagım derken iyice mahvediyorlar.

Son düzenleme:
Babanız konusunda çok şanslısınız. Arkanızda olması çok güzel.
Evlenmeden önce bu tarz aile yapısı olduğunu farketmediniz mi? Çok mu hızlı evlendiniz acaba? Yargılamak için sormuyorum merak ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…