Kayınvalidem evimden gitmiyor ne yapmam lazım?

Yıllar sonra ailesi ile görüşmüş ne demek neden ayrılmışlar?
Okul için ayrılmışlar bayramda seyranda gidermiş öyle derdi . Düğün zamanı görüştü işte bi . Normalde eşim boluda çalışıyordu evlenince konyaya geldi ben zaten direkt konyaya atanmıştım . Bebek haberini geç verdiğimiz için de uzun süreli bir küslük oldu telefonda dahi konuşmadılar. Yani eşim yıllar sonra ilk defa bu kadar uzun süre bir arada kaldı annesiyle babasıyla

Siz de Doğulu olsanız da Batılı kafasında büyümüşsünüz. Ben batılıyım eşim ağrılı. Hikayeniz beni bayağı korkuttu. Eşimin ailesi şuan anlayışlı duruyorlar (6 aylık evliyim) ama bundan sonra ne olur bilmiyorum. Empati kuruyorum sizle ve içimdeki korkunun haddi hesabı yok.
Herkesin hikayesi farklı sizi panik etmek hiç istemem . Ben o insanlarla hiç görüşmedim ve anlayış falan da görmedim hep soğuktuk . Tanımadığım için bir anda aynı çatı altına girmek ağır geldi bana

Okul için ayrılmışlar bayramda seyranda gidermiş öyle derdi . Düğün zamanı görüştü işte bi . Normalde eşim boluda çalışıyordu evlenince konyaya geldi ben zaten direkt konyaya atanmıştım . Bebek haberini geç verdiğimiz için de uzun süreli bir küslük oldu telefonda dahi konuşmadılar. Yani eşim yıllar sonra ilk defa bu kadar uzun süre bir arada kaldı annesiyle babasıyla
Kaç yıl ayrı kalmış ki ne okumuş? Yazları da mı gitmemiş?

Herkesin hikayesi farklı sizi panik etmek hiç istemem . Ben o insanlarla hiç görüşmedim ve anlayış falan da görmedim hep soğuktuk . Tanımadığım için bir anda aynı çatı altına girmek ağır geldi bana
Ben sizi kendi nişanlılık dönemime benzettim. Sürekli kayın aile beni evine çağırırdı sürekli aradı boğulurdum. Kaç kere kavga ettik o zamanlar eşimle. Mesafe koymamız lazım şimdiden alıştırmaya çalışıyorlar diye. Siz maalesef bunları evli ve çocuklu durumda yaşamışsınız. Dilerim eşiniz şöyle bir silkelenip yağmurun altında yalnızca çekirdek ailesi ile kalacağını idrak eder. Ben bir ailenin kayın aile yüzünden bitmesini hiç istemem. Hele ki çocukları olan ve birbirlerini seven insanların. Son yaşananlar sevgimi bitirdi diye düşünebilirsiniz, toparlamak için zamana ihtiyaç olabilir. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Biz tanıştığımız günden beri bana sürekli hayat mücadelesini anlatırdı doğduğu yerleri eskiden yaşadıkları zorlukları çocukluk dönemini . Hayatlarımız o kadar farklı ki. Maddi durumları çok kötüymüş önceden çünkü onlarda dedeler ölmeden ağrının yarısı da onların olsa mal paylaşımı yapılmazmış ve hakkını alana kadar herkes fakirmiş anlayacağınız . Çoğu da erkenden evlendiği için dedelerin ölümü gençlerin 40 a dayandığı yaşlara tekabül ediyor. Dedesi ölüp miras bölündüğünde tarla tapan ekip toparlanmışlar öyle derdi . Ben karşımda mücadeleci , sağduyulu , herseyin kıymetini bilen alçakgönüllü bir adam görürdüm. Gelir babamla saatlerce sohbet ederdi ağrıdan çocukluktan köy kültüründen . Babam şaşırırdı o kadar genç birinin onunla aynı çocukluk devrelerini yaşamasına . Kısacası hepimizin kalbini çaldı , mert cesur anadolu erkeğini oynadı. Yıllar sonra ailesiyle görüşmeye başladığında direk sınır çizemezdim çünkü ne olursa olsun o insanlar onu büyütmüş ailesi dedim saygı göstermek gerekiyor. Ama asla böyle üstümüze çökeceklerini düşünmedim. Gerçekten doğduğun yer kaderinmiş . Bugün olmasa da bir gün hayatınızdaki insan köklerine dönüyor arkadaşlar . Sizinle mutlu sanıyorsunuz ama onun kafası sürekli geriye gidiyor aklı orda kalıyor
şuandaki durumunuz nedir babanızın evindesiniz dimi çok konuşma olmuş anlayamadım
geleyim alayım sizi diyor mu?
anası gitmiş mi?

şuandaki durumunuz nedir babanızın evindesiniz dimi çok konuşma olmuş anlayamadım
geleyim alayım sizi diyor mu?
anası gitmiş mi?
Babamdayım , anası gitmiş , nasıl anamızı karın için apar topar evden atarsın diye kardeşleri ayaklanmış , babamdan korkmasa işi gücü bırakır gelir de korkusuna gelemiyor gelmesin de zaten

Babamdayım , anası gitmiş , nasıl anamızı karın için apar topar evden atarsın diye kardeşleri ayaklanmış , babamdan korkmasa işi gücü bırakır gelir de korkusuna gelemiyor gelmesin de zaten
Bahsi geçen karının sayesinde ev borcu ödeniyor bu arada. 🤣 Bunlar ciddi ciddi sizi çalışmıyor, ev bütçesine katkısı yok diye kodlamışlar sizi, anlayamıyorlar.

Evet ailesine gidin demeye getirdim onlar da gidince kavga çıktı
E şimdi hangi yüzle gelip babanla konuşacak? Nasıl savunacak kendini? Madem açıkça söylesin burası onlarında evi, istedikleri kadar kalırlar, kabul etmiyorsan bosanalim diye. Hem bir daha olmayacak diyor hemde her fırsatta evde koloni kuruyor.

İyide kardeşleri tabiki ayaklanacak. Çünkü eşleri iki gün sonra bak Dilara bakmıyor diyecek. Ortalık karışacak. Siz var olan düzeni yıkmaya çalışıyorsunuz. Siz evlenmeden önce bile artık evlendin anana,babana bakarsın lafları dönmüştür. Annesi de bence otobüse filan binmemiştir. Hala sizi ailesiyle birlikte yaşamaya ikna etmeye çalışıyor. Kaynana gitse kp gelecek, o gitse yeğen gelecek. Ne yaparsınız bilemem ama Allah kolaylık versin.

Siz de Doğulu olsanız da Batılı kafasında büyümüşsünüz. Ben batılıyım eşim ağrılı. Hikayeniz beni bayağı korkuttu. Eşimin ailesi şuan anlayışlı duruyorlar (6 aylık evliyim) ama bundan sonra ne olur bilmiyorum. Empati kuruyorum sizle ve içimdeki korkunun haddi hesabı yok.
Çocuk için acele etmeyin derim

İyide kardeşleri tabiki ayaklanacak. Çünkü eşleri iki gün sonra bak Dilara bakmıyor diyecek. Ortalık karışacak. Siz var olan düzeni yıkmaya çalışıyorsunuz. Siz evlenmeden önce bile artık evlendin anana,babana bakarsın lafları dönmüştür. Annesi de bence otobüse filan binmemiştir. Hala sizi ailesiyle birlikte yaşamaya ikna etmeye çalışıyor. Kaynana gitse kp gelecek, o gitse yeğen gelecek. Ne yaparsınız bilemem ama Allah kolaylık versin.
İnanın böyle bir muhabbet geçse nikaha bir gün kalsa dahi ayrılırdım . Düzeni yıkmak gibi bir durum yok adamın böyle bir düzeni yoktu sonradan pörtledi bunlar . Yani çocuk oldu ev tamam artık Dilaranın tepesine de çökelim dediler herhalde

arkadaşlar güncelleme kaçıncı sayfada ya da biri özet geçebilir mi konu sahibi evi mi terketmiş olay nasıl gerçekleşmiş öncesinde kv yle tartışma olmuş mu merak ettim detayları

Back
X