Kayınvalidem Hastalığını Kullanarak Baskı Kuruyor Hiç Huzurumuz Kalmadı Böyle Nereye Kadar ?

evet eminim.. ama bu durum yüzünden eşimden soğudum tabi bunu hissedebiliyorum artık ama bu olay yüzünden taşınmamız mümkün değil diye yazmıştım tayin istemem gerekli onu da isteyecek mazeretim yok
Senin yapabileceğin pek birşey kalmıyor bu durumda. Eşin her aradiginda hemen gitmeyecek o zaman, bekletecek… veya her telefona anında cevap vermeyecek. Bu şekilde belki bir gün kayinvalide her firsatta oğlunu aramaz. Ama dediğim gibi eşin bunu yapabilecek mi? Herkes yapamaz… Diyelim ki kayınvaliden birgun aradı ve eşin gitmedi, annesine birşey olursa bu sefer vicdan azabıyla sizin aranız bozulacak. Bence bakıcıyla falan çözülecek şey değil, üzgünüm ama bu böyle devam eder…

iş yeri için söyledi zaten ben sürekli izin alamıyorum artık sıkıntı oluyor diye bu kez de iş çıkışlarında akşamları ve hafta sonları aramaya devam ettiler önceden ayda 1 2 kez oluyordu sonra her hafta sonrada en az haftada iki kez olmaya başladı bu durum yazın kızı geliyor yaklaşık 2 ay kalıp gidiyor. onlar varken sesleri çıkmıyor aramıyorlar bizi ama onlar gittiği vakit geri kalan 10 ay böyleyiz.. sırf bu yüzden boşanmak mantıklı olur mu karar veremiyorum.. çözüm arıyorum çözüm bulamıyorum.. gerçekten çok bunaldım nefes alamıyorum onların baskısı yüzünden hayatımdan zevk alamaz oldum bi çare içimi buraya dökmek istedim ama sanırım ya kabulleneceğim yada boşanacağım başka bir yol gelmiyor gibi ilerisi için daha kötü olacak her şey tabi ileriyi rabbim bilir kimin ne olacağı belli değil ama şu halde bile ettikleri eziyet uyguladıkları baskı bıktırdı..

o kadar haklısınız ki benim kafam da konuştuğum şeyleri siz burada yazı ile dile getirdiniz aynen yapamaz yapamıyor da onu da anlıyorum anlamaya çalışıyorum ama onu anlamam benim ne kadar yıprandığımın bunaldığımın nefes dahi alamadığım gerçeğini değiştirmiyor.. böyle devam edeceğini de biliyorum bir umut bir çare yazmak istedim hani insan bazen tek bir ihtimale sığınır ya.. peki bu hayat böyle çekilir mi yada bu durum yüzünden boşanmaya değer mi ?

Ay bu ne ya? Yarısına kadar okuyabildim içim şişti. Tamam anne ve babaya destek olalım ama bunlar abartmışlar iyice.

Bu ay benim bir takım işlerim vardı ve ben gidemedim benim bir küçük kardeşim ilgilenmek durumunda kaldı hatta 1-2 kez izin aldı iş yerinden ve telefon trafiğimiz yoğundu.

Her zaman olan bir şey değil kırk yılın başı diyelim ve o gelinimiz benim için ölür o derece sever ama her ne kadar kardeşim bile olsa çaldığım zaman adına mahçup mahçup aradım.

Aile olarak birbirimize destek olalım ama b*kunu çıkartmadan. Kardeşimin işi olsa ben koşarım, benimkine o koşar ama bunun bir ölçüsü var yani. Kardeş benim kardeşim ama onun bir karısı ve ailesi var.

Ben o detayi atlamisim, farkli sehirdelerse yapacak hicbir sey, ya bu diyardan gideceksiniz ya bu deveyi gudeceksiniz ya da anneye babaya esiniz rest cekecek ki soz konusu olan hastalik olunca rest de cekilemez.

Bu durum sizi evlilikten soğutmuş ve hiçbir şeyden keyif alamıyorsunuz… konu artık sadece kayınvalide değil. Bence boşanma fikrinizi eşinizle paylaşın… bakalım sizi gercekten ne kadar iyi anlayabiliyor. Bakalım o nasıl bir çözüm bulacak. Gerçekten psikolojik olarak iyi olmadığınızı söyleyin, eşiniz birazda sizin için endişelensin, sizi gerçekten seviyorsa o zaman çözüm bulsun.

şimdi eşiniz gitmezse vicdan azabı hissedekmiş ya hanımefedi ölüyor ama ambulansta istemiyor. can o kadar tatlı ki benim bir kalp rahatsızlığım var tatile gittiğimiz bir şehirde bir benzin istasyonunda ambulans çağırdık. inanın dünya umrumda değildi, kim görmüş beni o halde kimden utanıcam. candan tatlı bişey yok. insan ölecek gibiyken komşuyu onu bunu düşünemez bunu sosyalleşme haline getirmiş.yarısı doğruysa yarısı yalan yani hastalıkların. bir de anlamadığım diğer şehirde yaşayan çocuklar anaları ölse neden vicdan yapmayacakta sizinki yapacak. o zaman annelerini sevmiyorlarmış ki uzağa taşınmışlar. hepsi istifa etsin gelsinler. böyle mantık olur mu ? tek çocuk olsa anlarım, o zaman da oturulur konuşulur. kardeşleri çağıracaksınız oturacaksınız biz boşanacağız bu bu sebeplerden ne yapalım diyeceksiniz ? gerekirse birisini anasını alıp evine götürecek.

Haftada 2-3 kez acile gitmek nedir? Kronik hastaliklari var tamam ama belli ki hic birinde acillik bir durumu da yok. Boyle rahatliyor kendisi artik aliskanlik haline de getirmis, bu yastan sonra da kendi kendine ben oglumun yuvasinin huzurunu kaciriyorum aman aramayayim demezler tabii. Yapilacak tek sey aradiginda gitmemek, ambulansi arasinlar, komsulari gotursun gerekirse. Madem komsu derdindeler o zaman acil bir durum yok? Esinizle bunun uzerine konusabilirsiniz bence. Isterseniz rutin kontrollerine randevu alalim onlara goturelim tedavisini olsun, ilaclarini vs alsin diyin ama piknikte, tatilde, iste arayinca gitmesin. Resti cekecekseniz esinize cekeceksiniz

Eşinin içi içini yemeyecek öncelikle bunu aşacak. 1 senedir acile gidip geldiğine göre, eşin gitmedi diye ölmeyeceği belli. Hastalıkları varsa elbet ölecek ama bunun sebebi eşinin acile götürmemesi olmayacak. Ölecek insan zaten ambulans çağırır gider, uzaktaki oğlunun gelmesini beklemez.
Eşinin mesleği ne bilmiyorum, şehir dışına geçici görevlendirmesi olsa? Özel sektörse mesela şehir dışında şube açıyor olsunlar, toparlayana kadar eşin işin başında duracak olsa? Kamu ise yine uydurulur bir şey, geçici görevlendirme yapıldı, tayin durumu var deseniz. Aradıklarında bilmem kaç saat uzakta ki şehirde olduğunu söyleyecek. İzin alamam vermiyorlar diyecek. Baya uzak bir yer seçmeniz gerek bunun için.
Diğer yolu şu, tatil planınızda, gezmenizde telefonları kapatacaksınız. Kapatınca kendinizi güvende hissetmiyorsanız, yine gittiğiniz yeri size en uzak yer olarak seçin. Arabayla 10 saat olsun, uçak zaten bulamadık der. Yani gitmek istemeyene seçenek çok ama eşiniz saçma bir vicdan yapıyor.
Düşüncenizde haklısınız, uzun yıllar yaşarlarsa hayatın zindana döner, bunlar yanınıza yerleşmek bile ister. Ben eşimden soğurdum buna çözüm bulamadığı için. Ben açık sözlüyümdür, kendi ailemde yaşasam bunu, evliliğim mahvoldu beni aramayın her şeye, ambulansla gidin, hastanede başınızda bekleyeceğim diye boşanmak üzereyim ve kimse kusura bakmasın abarttınız artık derim. Çünkü bahsettiğiniz şey çok fazla.

Babası : Annen ambulans istemiyor oğlum komşuların duymasını istemiyor sen gel götürelim

'Konu komşu duymasın' derdine düşüyorlar dediniz ya hani.. Bir sonraki hastane gezisinden (!) sonra, kayınvalideyi arayıp önce geçmiş olsun , ardından da "anne acaba psikolojik mi, seni psikiyatriye götürelim bence" deseniz? Malum eski insanlarda "elalem ne der, ben deli miyim" gibi düşünceler oluyor. Hatta evlerine gittiğinizde bunu konu komşuya da duyursanız olmaz mı?
"Kayınvalidemin psikolojik sorunları var, psikiyatriye ikna edemiyoruz, sürekli acile götürüyoruz, siz de göz kulak olun" vs. diye komşulara çıtlatsanız..
Belki işe yarar ha ne dersiniz?

Ben o detayi atlamisim, farkli sehirdelerse yapacak hicbir sey, ya bu diyardan gideceksiniz ya bu deveyi gudeceksiniz ya da anneye babaya esiniz rest cekecek ki soz konusu olan hastalik olunca rest de cekilemez.
evet ya bu deveyi gütmek yada bu diyardan gitmek başka seçenek yok gibi haklısınız ben şu an bağdaş kurmuş beklliyorum..
mevzu hastalık olunca rest çekilmiyor asıl sıkıntı burada başlıyor zaten başka bir durum olsa eşim ne görüşür ne gider ne gelir biliyorum çünkü mesafesini koyar ama adamın elini kolunu bağladılar restte çekemiyor istese dahi.. siz olsanız bu deveyi güdermiydiniz ?

evet gerçekten çok soğuttu ve hiç bir şeyden keyif alamıyorum evladımla mutlu olmaya çalışıyorum onunla gülmeye keyif almaya nefes almaya çalışıyorum çok bunaldım onların baskısından elimizi kolumuzu bağlamalarından eşim le konuştum oda çaresiz oda farkında başka bir durum mevzu olsa direk rest çeker mesafe koyar gerekirse görüşmez bizim için yapar biliyorum lakin mevzu hastalık olunca rest de çekemiyor. elinden bir şey de gelmiyor ilk başlar da zaten hiç anlamıyor du ne yapayım gitmeyim mi kadın hasta başında dursam ne olur sana ne zARARI sakıncası var babam beni aramayacakta kimi arayacak. oda yaşlı vs vs .. zaman geçtikçe dank etti fakat yine çözümü yok bütün çözüm yollarını tıkadılar çok güzel bir şekilde

eşime buna söyledim bana ne demişti biliyormusunuz ilk zamanlar bu kadar sık gidip gelmediğinde napıyım gitmeyim mi hastalık bu yarın bizim başımıza da gelecek gidip başında beklememin senin için ne gibi sakıncası var burada bi evlatları ben varım ben dururken kolu komşuyu mu arasınlar onlar dan mı yardım etsinler diyordu bu ambulans olayını eşim çözdü artık ambulansı arıyorlar lakin ambulans daha hastane gitmeden babası eşimi arıyor biz hastane gidiyoruz annen kötü sende gel.. yani adam hastanede yanında eşimi de istiyor o da olsun istiyor yanına yoldaş.. bu döngü böyle devam ede ede geldiğimiz son nokta bu oldu eşim işin içinde hastalık olması nedeniyle rest de çekemiyor çok güzel elini kolunu bağladılar normal randevularınada gidiyor görünüyor. doktorlar artık yaşlılık olacak normal böyle şeyler diyorlar ve gönderiyorlar acilde de serum tahlil eve gönderiyorlar

kardeşlerinin bizim boşanmış olmamız veya eşimin huzurunun olmaması zerre umurlarında olmaz hatta aksine çok sevinir memnun olurlar özellikle babası kına yakar artık.. zaten niyeti o yönde böyle böyle yıldırmak elini kolunu bağlamak çünkü hastalık konusunda eşimin rest çekemeyeceğini biliyor huzur bozmak oğullarını onlara iade etsem çok sevinirler dünyalar onların olur

diğer çocuklarla konuşuldu bir çözüm yok ne yazı ki şu an bakıma muhtaç değil sadece bu hastane olayı var onu da başka şehirden gelip götüremeyecekleri için.

O zaman bakıcı tutulsun. Çocuklar ve kp eşit şekilde bölüsülsün. Hastanede bakıcı ilgilenir. Siz rahata çıkarsınız.

Tayin işi zor diyorsunuz başka çözüm yok gibi. Çünkü eşiniz hayır diyemeyecek.

Bakın bir arkadaş yazmış bana da mantıklı geldi hani diyormuş ya kayinpeder annen kötü gel annen ölüyor gel falan o anda tüm çocukları arayın madem ölecek Allah korusun evlatları da son kez görsün bunu defalarca yapın bi öyle boş yere gelip gelip gitsinler çok ciddiyim azcık da olsa anlasınlar sizi deneyin derim mutlaka deneyin

İş burda eşinizde bitiyor evlendiğimiz ilk hafta belki hafta bile olmadı 3-5 günlük evliyken gece kv aradı eşimi oğlum yetiş ölüyorum çok kötüyüm kolum ağrıyor diye eşimde ambulansı çağır anne ben nasıl geleyim arabam yok (Ankaranın bir ucunda biz diğer ucunda o yaşıyor) dedi başladım ben ağlamaya sen nasıl evlatsın kadın ölüyorum diyor atla taksiye git dedim yok yaa numara yapıyor bir şeyi yok dedi sabaha kadar uyuyamadım sabah aradık gitmemiş iyiymiş meğer numaradan yapıyormuş oğlu biliyor tabi bikaç defa daha aradı böyle ölüyorum falan diye baktı ki eşim oralı olmuyor bir anda iyileşti :)

önceleri ayda 1 kere yaşanıyordu bu durum ve dile getirdiğim zaman ben suçlu oluyordum çünkü eşim hemen onları savunmaya geçiyordu napabilirim hastalık bu yarın senin de başına gelecek benim de.. annemin yanına gitmem onu hastane götürmem acile götürmem seni neden rahatsız ediyor babama yoldaş olmam destek olmam neden bu kadar rahatsız ediyor gitmem gerekiyorsa giderim burada bir evlatları ben varım gibi sözler dile getiriyordu sonra bu durum sıklaşınca bir şeyleri anladı lakin iş işten geçmiş oldu eşimin elini kolunu çok güzel bağladılar baskıyı çok güzel kurdular her günümüzü çok güzel zehir ettiler.. ŞİMDİ rest de çekemiyor mevzu hastalık çünkü başka bir şey olsa eşim de izin vermez biliyorum gerekirse görüşmez bile oda bir çıkmazda bende bir çıkmazdayım.. böyle böyle nereye kadar bunun bir sonu yok yarın iyice yaşlanacaklar o zaman hepten söylediğiniz gibi zindan olacak. başka bir şehir için tayin vs gibi durumumuz yok mazeretimizin olması gerekli özellikle benim zaten eşim özel de çalışıyor artık ambulansla gidiyorlar ama yine eşimi arıyor babası eşimi yanında istiyor o da bekleyecekmiş başında eşim de diyor ki acil de annemin başında beklememin senin için ne sakıncası var..

bakıcı ya da kimse yanaşmıyor çünkü daha elden ayaktan düşmemişler bunu bahane gösteriyorlar paraları çok tatlı çok kıymetlidir kimseye 1 liraları vermezler anlayacağınız her yerden elimizi kolumuzu bağladılar.

Anne baba gitse biraz diğer çocuklarda kalsa?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…