Kayınvalidem her yere bizimle gelmek istiyor

MadameCurie

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2016
531
581
103
Kızlar selam ben 1.5 senedir evliyim. Eşimin memleketine taşındık evlenince ben de yakın mesafedeki başka bir şehirde çalışıyorum gidip geliyorum. Oturduğum şehirde ailem arkadaşım vs. kimsem yok, eşimin ailesi var evlenmeden önce tamamen yalnız olmayalım en azından ailelerden biri yakında olsun istemiştim. Hatta kayınbabam kadının sürekli şehir dışına gidip gelmesi olmaz çalıştığın yerde ev tutun oğlum gidip gelsin demişti sağolsun ama ben kabul etmedim. Benim iş saatlerim esnek sürekli gitmeme gerek olmuyor vs. Böyle olması bana daha hakkaniyetli geldi. Ben kendim aile özlemi çektiğim için eşim çeksin istemedim. Her hafta sonu mutlaka ailesini ziyaret ettik o söylemese ben söyledim. Ama şimdi görüyorum ki bizim ziyaretlerimiz bir zorunluluğa dönüşmüş. Eğer bir sebepten gidemezsek kayınvalidem pazartesi günü eşimi arayıp gece 12 ye kadar sizi bekledim gelirsiniz diye vs. diyerek duygu sömürüsü yapıyor. İlk başlarda farketmedim ama kimi evime çağırsam o da gelmek istiyor. Hatta evlendikten sonra ilk tatilimize gidecektik -balayı hariç- o da gelmek istedi bizimle. Ya da eşimin kardeşlerinden birini çağırıyorum hepsi evli yani annesiyle yaşayan yok bir bakıyorum kayınvalidem de gelmiş. Çünkü onlara da duygu sömürüsü yapıyor bir şekilde seni de alalım dedirtiyor. Bu ay yoğun çalıştığım için son haftaya kadar kimseyi iftara davet edemedim geçtiğimiz cumartesi günü kayınvalidemleri davet ettim ilk olarak. Pazartesi günü de 2 kaynımla eşlerini davet ettim. Pazartesi günü bir baktım annesi de gelmiş eşimin abisi davet etmiş. Ya sizce bu normal mi ben mi takılıyorum buna? Bana göre bir başkasının evine başka biri davet edilmez. Bu arada kayınvalidemden kötü hiç söz duymadım eşim de annesinin bir melek olduğunu söyler her zaman yani bu hikayede şeytan olan kesinlikle ben olurum eşime bir şekilde bunu normal karşılamadığımı söylesem.

Sınırlarını ve alanını bilmeyen bir kayınvalide. Bende olsam rahatsız olurum. Ama burda sadece kayınvalideyi suçlayamam. Oğulları da belli ki çok düşkün ve fırsat veriyorlar. Misafirin misafiri çağırması bence hiç doğru değil. Ama çözümü de yok gibi bu durumun. Konuşarak çözemeyeceğinize göre biraz mesafe koyabilirsiniz.

Evet annelerine çok düşkünler ama hak veriyorum o konuda. Kadın çok çile çekmiş 40 seneye yakın yatalak bir evladına bakmış 2 sene önce vefat edene dek. Evden çıkmamış hep hayatı çocukları olmuş. Ben bu konularda ona üzüldüğüm için zaten hiç ötekileştirmek istemedim elimden geldiğince gönüllerini hoş tutmaya çalıştım. Ama artık bazı şeyleri masum göremiyorum ya. Haftada bir gidiyoruz evlerine dediğim gibi eşime öyle sarılıyor öyle kokluyor ki. Benim bazen zoruma gidiyor ben aileme çok uzağım istediğimde gidemiyorum göremiyorum. Geçen eşimin başka bir şehirde iş kurmasıyla alakalı bir konu oldu benim çocuklarım dizimin dibinde olacak ben ölürsem gidersiniz dedi. Ben de içimden benim annem anne değildi demek ki gönderebildi kızını bir başına başka şehire(!) diye düşündüm. Tabiri caizse kötü kaynanaların dilindedir ya istediğini elde etmek için kalp kırmaktan çekinmez dilinin ayarı yoktur benim kayınvalidem istediğini elde etmek için kendini acındırıyor. Ben birini davet edince görümcem arayıp annemi de çağırdın mı diypr ne alaka ya ne alaka yani

Öncelikle kendinizi sinirlendirmeyin ve üzmeyin. İnanın kimse değmez. Ona kalırsa gitmesin etmesin der ama eşiniz ne diyor önemli olan o. Annem gitme dedi gitmem diyorsa çok büyük bir sıkıntı ama zaten giderim modundaysa hiç kendi annenizi vs düşünmeyin. Annesi blöf yapmış oğlu yememiş olur. Gerçekten analı kızlı sınır bilmiyorlar belli ki. Orda işte tavrınızı koyun. Kimi çağıracağını biliyorsunuz netice de.

Yok eşimin o konuda pek eyvallahı olmaz. Aklına yatarsa gideriz. Mesafe koymakta kararlıyım. Mesela yarın için baba evidir bir tepsi soğuk baklava yapayım götüreyim gelene gidene veririz diye düşünmüştüm artık hiç içimden gelmiyor. Genel olarak misafirliğe başkalarını davet etme huyları var bunun abes olduğunu bir şekilde söylemem gerekiyor. Eltilerimden birine yaptığımda söylemeyi düşünüyorum. Geçen gün mesela görümcem bana kahvaltıya gelecekti bir yerde alacaktım onu aracımla. Kahvaltı masasını kurdum evim de temizdi ama bir odaya katlanacak çamaşırları kurutmadan alıp koltuğa atmıştım öyle yabancı değil ne de olsa diye. Görümcemi almaya gittim bir baktım yanında uzak bir akrabalarının eşi de var. Kadın benim evime ilk kez girecek ve odaları gezmek istiyor. Bana 5 dakika önce bile söylemedi almaya gidince gördüm. Sinirim bpzuldu odalarımı da gezdirsem gezdirirdim aslında ama sizi beklemiyordum bilsem hazırlık yapardım dedim gezdirmedim evi

Eşinde eyvallah yoksa hiç dertlenme canım sen. Senin çözmen gereken şey sınır ihlali. Muhtemelen bunun yanlış olduğunun farkında değiller. Görümcene söyledin mi peki? Bunun yanlış olduğunu birdahakine dikkat etmesi gerektiğini? Böyle böyle söyleyince kırmadan dökmeden bence düzelir. Eşinle de konuş ama eşine bunları söylediğin onlar tarafından gitmesin.

Yok söylemedim hiç evet bir farkına varmaları lazım. Belki doğrudan kendimle alakalı değil de ortaya konuşabilirim. Çünkü bir anda bizi istemiyor musun annemi istemiyor musun muhabbetine dönebilir konu

Kavgasız onları evinden ve kendinden soğut. Artık evinin mutfağının pis, kirli olduğunu göster. Temiz bir tuvalet fırçasını al, bulaşık makinene koy, bunlar misafirliğe gelince, rica et makineyi boşaltır mısınız de. Fırçayı görünce kaçatlar. Sonra bir daha gelmek istemezler. Öyle bu sınır bilmeyen insanlara böyle davranmak gerek.

Yok söylemedim hiç evet bir farkına varmaları lazım. Belki doğrudan kendimle alakalı değil de ortaya konuşabilirim. Çünkü bir anda bizi istemiyor musun annemi istemiyor musun muhabbetine dönebilir konu
Annesi konusunda öyle onu stratejik yönetmek lazım. Ancak bu mevzu mesela çok güzel bir fırsatmış. Sen yabancı değilsin böyle bir durum vardı ama başkasının geleceğini bilsem hazırlık yapardım. Bana söylemeden kimseyi çağırmanı istemiyorum gibisinden konuşma yapsan bir adım atılmış olurdu. Hemde %100 haklı olduğun bir durumdayken bir tepkisini de ölçmüş olurdun. Bundan sonra gözün açık olsun fırsatları kaçırma

Hahahah beni güldürdün allah da seni güldürsün. Hijyen takıntıları yok pek görümcem gebelik testi için bardak kullanmıştı ve bulaşık makinesine koymuştu. O günden beri asla evinde yemek yemedim

Allah cezalarını vermesin, hayatımda duyduğum en iğrenç şey bu olay. Bende fırçayı sosyal medyada görüp yazdım azdığımı iğrenç sandım. Ay Allahım çok korkunç.

Sen onlardan uzak dur annemmm.

Eşimin hatrına nelere katlandım ben ya… ablasının olayı hariç annesi de temiz bir kadın değil sofrayı kurarken temiz tabak zor bulurum kendime bir tane koymaya çatal kaşık aynı şekilde hatta bir keresinde annesi sütlaç yapmış getir de yiyelim dedi ben kendim için temiz bir kaşık zor buldum. Ayıp olmasın diye yıkayamıyorum da kaşıkları sıkıştırdım kendi önüme tepsiyle dağıttım eşim anladı o kaşığı kendime seçtiğimi aldı benim kaşığımı bana onunki kaldı kaşığın ucunu kullanarak yemiştim zaten benim onu yemem bile gerçekten büyük fedakarlık benim için eve gidiyorum hasta oluyorum tiksindiğim için. Ben kendi anneme neler etmişim ya bardakları koklar kullanırdım makine kokusu olunca annemle kavga ederdim Allah cezamı verdi

Ya bir de benim evime görümcem çocukları falan alıp gelip 1 hafta 10 gün kalmak istiyor yazları (aynı şehirde yaşıyoruz) Bizim sitenin havuzu var havuza girmek istiyorlar tatil köyü gibi kullanıyorlar çocuklar sürekli benim kıyafetlerimi giymek istiyor. Ben de yumuşak yüzlüyüm bir şey diyemiyordum. Geçen yaz geldiler birkaç gün kaldılar kızlardan biri regl olmuş koltuğuma geçmiş görümcem söyledi durumu sağlık olsun dedim temizledi sandım meğer temizlememiş benden bekliyor. Ben de ellemedim elbette koltuğu çöpe atarım da ellemem. Kahvaltıdan sonra sildi koltuğu falan banyodan su sesleri geliyordu herşeyi temizledi diye düşündüm. Onlar gittikten sonra çamaşır yıkayacaktım bir baktım nevresim komple kan ve az da değil sanki yarım bardak dökülmüş. Benim şortumu giyiyordu o da o iekilde benim kirli sepetime atmış yıkamadan. Hepsini çöpe atmak zorunda kaldım

annenizin eşinizin ve onun annesinin kadar hatrı olmaması
Karma…

Lütfen şaka de.

Hata yapmişsiniz. Ben aile ozlemi cekiyorum eşim cekmesin diye dusunmeniz garip yani koca adam siz kaldiriyorsaniz o da kaldirir yani.

Benim ailem yurtdisinda yasiyor ben Turkiyede eşimleyim ama ailesini özlemesin diye degil ve asla her haftasonu ailesine gitmiyoruz. Ayda bir bazen daha uzun iki ayda bir bir kaç saat oturup geliyoruz.
Eşim her hafta ailemi gorecegim diye gitse ve ailesi devamli bize gelse ben de ucağa atlar giderim ailemin yanina 1-2 ay Turkiyeye donmezdim seçim kendisinin.

Ben de eşimi seviyorum ama cok taviz vermekten yana değilim. Kvniz hayatiniz hakkinda kendini karar verici ilan etmiş şimdi
dizimin dibinden gidemez filan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…