- Konu Sahibi MadameCurie
-
Oggg o ne yaHahahah beni güldürdün allah da seni güldürsün. Hijyen takıntıları yok pekgörümcem gebelik testi için bardak kullanmıştı ve bulaşık makinesine koymuştu. O günden beri asla evinde yemek yemedim
İftara gelmesimde sakimca yok bence aile içi olmus zaten. Tatile falan da soylemeden gidin ani karar verdik deyin. Heryere ani karar verip gitmis olun. 12 ye kadar bekledim muhabbetine de anne her haftasonu gelemeyiz dinleniyoruz desin. Demezse de kendi annesi sonucta o ceksin duygu somurusunu. Ha sizi zorla göturecek olursa esiniz o zaman deyin hep gideceğiz doye borsey yok diye. Kendi kendinize kuruluyorsunuz bence pasif olmayın bu kadar. Olayı bu sekilde cözün yoksa icinize atarsanız saçma bir olayda patlarsiniz herkes sizi haksız görürKızlar selam ben 1.5 senedir evliyim. Eşimin memleketine taşındık evlenince ben de yakın mesafedeki başka bir şehirde çalışıyorum gidip geliyorum. Oturduğum şehirde ailem arkadaşım vs. kimsem yok, eşimin ailesi var evlenmeden önce tamamen yalnız olmayalım en azından ailelerden biri yakında olsun istemiştim. Hatta kayınbabam kadının sürekli şehir dışına gidip gelmesi olmaz çalıştığın yerde ev tutun oğlum gidip gelsin demişti sağolsun ama ben kabul etmedim. Benim iş saatlerim esnek sürekli gitmeme gerek olmuyor vs. Böyle olması bana daha hakkaniyetli geldi. Ben kendim aile özlemi çektiğim için eşim çeksin istemedim. Her hafta sonu mutlaka ailesini ziyaret ettik o söylemese ben söyledim. Ama şimdi görüyorum ki bizim ziyaretlerimiz bir zorunluluğa dönüşmüş. Eğer bir sebepten gidemezsek kayınvalidem pazartesi günü eşimi arayıp gece 12 ye kadar sizi bekledim gelirsiniz diye vs. diyerek duygu sömürüsü yapıyor. İlk başlarda farketmedim ama kimi evime çağırsam o da gelmek istiyor. Hatta evlendikten sonra ilk tatilimize gidecektik -balayı hariç- o da gelmek istedi bizimle. Ya da eşimin kardeşlerinden birini çağırıyorum hepsi evli yani annesiyle yaşayan yok bir bakıyorum kayınvalidem de gelmiş. Çünkü onlara da duygu sömürüsü yapıyor bir şekilde seni de alalım dedirtiyor. Bu ay yoğun çalıştığım için son haftaya kadar kimseyi iftara davet edemedim geçtiğimiz cumartesi günü kayınvalidemleri davet ettim ilk olarak. Pazartesi günü de 2 kaynımla eşlerini davet ettim. Pazartesi günü bir baktım annesi de gelmiş eşimin abisi davet etmiş. Ya sizce bu normal mi ben mi takılıyorum buna? Bana göre bir başkasının evine başka biri davet edilmez. Bu arada kayınvalidemden kötü hiç söz duymadım eşim de annesinin bir melek olduğunu söyler her zaman yani bu hikayede şeytan olan kesinlikle ben olurum eşime bir şekilde bunu normal karşılamadığımı söylesem.
Kesin öyle olur zaten en haksız çıkacağım noktada patlayacağım bir anda. Ama size anlattığım sadece bazı örnekler o kadar çok yaşıyoruz ki bunu kafada kurmaktan daha öte o yüzdenİftara gelmesimde sakimca yok bence aile içi olmus zaten. Tatile falan da soylemeden gidin ani karar verdik deyin. Heryere ani karar verip gitmis olun. 12 ye kadar bekledim muhabbetine de anne her haftasonu gelemeyiz dinleniyoruz desin. Demezse de kendi annesi sonucta o ceksin duygu somurusunu. Ha sizi zorla göturecek olursa esiniz o zaman deyin hep gideceğiz doye borsey yok diye. Kendi kendinize kuruluyorsunuz bence pasif olmayın bu kadar. Olayı bu sekilde cözün yoksa icinize atarsanız saçma bir olayda patlarsiniz herkes sizi haksız görür
Bu asla unutmayacağım şeyler arasına girdi.. Diğer yorumlarınızı da hayretle okudum. Eş ailem böyle olsaydı ne evlerine giderdim ne de evime sokardım.görümcem gebelik testi için bardak kullanmıştı ve bulaşık makinesine koymuştu.
Ooo lisura bakmayin ama bu açtıgınız konudan beter. Ayni ilde neden musade ediyorsunuz yatili kalmaya. Bu olay nedir ayrica allah aşkına ne demek oylece birakmak falan. Siz baska şehre tayin falan isteyin ya da az gorüşün . Calismiyorsaniz ise falan girin. Ailenin enayisi falan olmus olabilirsinizYa bir de benim evime görümcem çocukları falan alıp gelip 1 hafta 10 gün kalmak istiyor yazları (aynı şehirde yaşıyoruz) Bizim sitenin havuzu var havuza girmek istiyorlar tatil köyü gibi kullanıyorlar çocuklar sürekli benim kıyafetlerimi giymek istiyor. Ben de yumuşak yüzlüyüm bir şey diyemiyordum. Geçen yaz geldiler birkaç gün kaldılar kızlardan biri regl olmuş koltuğuma geçmiş görümcem söyledi durumu sağlık olsun dedim temizledi sandım meğer temizlememiş benden bekliyor. Ben de ellemedim elbette koltuğu çöpe atarım da ellemem. Kahvaltıdan sonra sildi koltuğu falan banyodan su sesleri geliyordu herşeyi temizledi diye düşündüm. Onlar gittikten sonra çamaşır yıkayacaktım bir baktım nevresim komple kan ve az da değil sanki yarım bardak dökülmüş. Benim şortumu giyiyordu o da o iekilde benim kirli sepetime atmış yıkamadan. Hepsini çöpe atmak zorunda kaldım
Ya böyle çok kaygısız ilginç bir aile açıkçası. Dediğim gibi ağızlarından kötü söz hiç duymadım ama açıkçası hak edecek de bişe yapmadım. Tepeme çıkıyorlar sesim çıkmıyor. Ben yeni evlenmişim evimin eksiği bitmiyor geliyorlar saksılarımı alıyorlar senin çok tenceren var bunu ben alayım diyip alıyorlar falan… başta tabi ben de enayi utandım garipsesem de bişe demedim. Şimdi ben de arsızlaştımBu asla unutmayacağım şeyler arasına girdi.. Diğer yorumlarınızı da hayretle okudum. Eş ailem böyle olsaydı ne evlerine giderdim ne de evime sokardım.
Peygamber sabrı var galiba sizde. Allah yardımcınız olsun.
Ablaniz gelirken annenizi de alsa 'baskasinin evine başkası davet edilemez' mi diyecektiniz? Tabii ki davetsiz gidilemez,ama her hafta görüştüğün es annesi gelebilir yani, bunda anormal bir şey yok. Sorun olacağı kimsenin aklından bile geçmemiştirPazartesi günü de 2 kaynımla eşlerini davet ettim. Pazartesi günü bir baktım annesi de gelmiş eşimin abisi davet etmiş. Ya sizce bu normal mi ben mi takılıyorum buna? Bana göre bir başkasının evine başka biri davet edilmez.
Geçen yaz acemiliğime geldi bir daha yatılı falan asssslaOoo lisura bakmayin ama bu açtıgınız konudan beter. Ayni ilde neden musade ediyorsunuz yatili kalmaya. Bu olay nedir ayrica allah aşkına ne demek oylece birakmak falan. Siz baska şehre tayin falan isteyin ya da az gorüşün . Calismiyorsaniz ise falan girin. Ailenin enayisi falan olmus olabilirsiniz
Şaka gibi bir aile, bu kadar yaptığınıza kötü söz soylemesinler bir zahmet.Ya böyle çok kaygısız ilginç bir aile açıkçası. Dediğim gibi ağızlarından kötü söz hiç duymadım ama açıkçası hak edecek de bişe yapmadım. Tepeme çıkıyorlar sesim çıkmıyor. Ben yeni evlenmişim evimin eksiği bitmiyor geliyorlar saksılarımı alıyorlar senin çok tenceren var bunu ben alayım diyip alıyorlar falan… başta tabi ben de enayi utandım garipsesem de bişe demedim. Şimdi ben de arsızlaştım
Evet elbette olabilir ama şöyle düşünün birini davet edeceksiniz her zaman anne de dahil oluyor. Bu olabilir mi sizce? Ben evimde eşimin annesi olmadan 1-2 kere misafir ağırlamışımdır mutlaka dahil olur. Ben evime kimseyi çağıramayacak mıyım sonuçta eltilerim de genç iftardan sonra sigara içmek istiyorlar rahat muhabbet etmek istiyorlar onlar da huzursuz oluyor bu sefer.Ablaniz gelirken annenizi de alsa 'baskasinin evine başkası davet edilemez' mi diyecektiniz? Tabii ki davetsiz gidilemez,ama her hafta görüştüğün es annesi gelebilir yani, bunda anormal bir şey yok. Sorun olacağı kimsenin aklından bile geçmemiştir
Kayinlar gelirkenKamyonlar gelirken gelmesi normal onun disinda başta o kadar çok taviz vermissiniz ki. Eşinizin ailesi siz bu kadar tavizkarken tabi kötü olmazlar. Siz sesinizi çıkarınca da iyilerse gerçekten iyiler. Ben dolambaçlı yolları sevmiyorum. Konu çok uzuyor. Açıkça eşle ciddi ciddi konuşulmalı ve eyleme yansıtılmali. Kurban bayraminda kendi ailenize gidin, tatile karı koca cikarken gelmek isterse başbaşa gideceğinizi söyleyin, gorumceye yatılı misafir kabul edemeyeceğiniz söyleyin. Bakın doz hep gittikçe artar. Ve hiç kıymete geçmeyeceksiniz.
Size kötü söz söylecekleri bir şey yaşanmamış ki, ne istedilerse yapmışlar zaten bugüne kadar.Ya böyle çok kaygısız ilginç bir aile açıkçası. Dediğim gibi ağızlarından kötü söz hiç duymadım ama açıkçası hak edecek de bişe yapmadım. Tepeme çıkıyorlar sesim çıkmıyor. Ben yeni evlenmişim evimin eksiği bitmiyor geliyorlar saksılarımı alıyorlar senin çok tenceren var bunu ben alayım diyip alıyorlar falan… başta tabi ben de enayi utandım garipsesem de bişe demedim. Şimdi ben de arsızlaştım
Yoo genel olarak zaten sen hakliisin ama verdiğin örnek abiler gelirken anneyi de getirmiş.Evet elbette olabilir ama şöyle düşünün birini davet edeceksiniz her zaman anne de dahil oluyor. Bu olabilir mi sizce? Ben evimde eşimin annesi olmadan 1-2 kere misafir ağırlamışımdır mutlaka dahil olur. Ben evime kimseyi çağıramayacak mıyım sonuçta eltilerim de genç iftardan sonra sigara içmek istiyorlar rahat muhabbet etmek istiyorlar onlar da huzursuz oluyor bu sefer.
Ne bileyim kendimce iyi bir şey yaptım sandım. Bugün evlenecek bir arkadaşımla konuştum kendi yaşadıklarımı anlattım melek de olsa mesafeli ol oğlunun yaptığından daha fazla evlatlık yapma dedim ama o da benim kafada 1 sene sonra o da buraya yazar kaynanam şöyle yapıyor böyle yapıyor diyeYoo genel olarak zaten sen hakliisin ama verdiğin örnek abiler gelirken anneyi de getirmiş.
Yani bundan daha doğal ne olabilir ki?
Ama sen kendin etmiş kendin bulmuşsun. Es ailesi şehrini seçen sen, her haftasonu mutlaka uğrayan sen... Ne düşünüyordun ki böyle davranarak?
Aslında tam tersi eşimin 2 katı falan kazanıyorum. Bu bu arada sadece bana değil diğer 2 eltime de yapılıyor. Hatta allah affetsin beni bunu dediğim için ama diğer eltilerimden o yatalak olan oğlunun altını değiştirmesini falan istemiş büyük olan eltim de yapmış hatta küçük eltimden de isteyince kız geçmiş mutfakta allahım ben nasıl yapcam diye ağlamış baya. Büyük eltime yazmış durumu o kurtarmış onu sen hiç bulaşma bu işe ben bulaştım zaten ben yaparım diye. ben o zamanlara gelmedim diye seviniyorum allahım affet. Kaçardım herhalde babamın evineBir de benim annem melek kısmı var. Evet kv özel bir durumu olmuş. Engelli bir evlada yıllarca bakmış. Bu çok zor birşey. Allah kimseyi bununla sinamasin ama onun annesi melekken sizin anneniz ne? Sizin eşle gelir düzeyinde ne kadar farklılığınız var? Çünkü bu tarz konularda genellikle hep iyi kazanan bir eş, ona göre nispeten düşük gelirli gelin, bunun üzerine oğlumun evi mantığında kv oluyor.
İyi bazen konu sahipleri lüks yasanti için kv, görümce her istediklerine evet diyor sonra da sinir koyunca kv zaten bura oğlumun evi kafasına giriyor. Sizinkinin böyle olmasına sevindim. Öteki türlü adam da maddiyatla tehdit ediyor.Aslında tam tersi eşimin 2 katı falan kazanıyorum. Bu bu arada sadece bana değil diğer 2 eltime de yapılıyor. Hatta allah affetsin beni bunu dediğim için ama diğer eltilerimden o yatalak olan oğlunun altını değiştirmesini falan istemiş ben o zamanlara gelmedim diye seviniyorum. Kaçardım herhalde babamın evine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?