Kayınvalidem her yere bizimle gelmek istiyor

Bazen bazı insanlara sınır çizmek istesen de anlamıyorlar biraz tepki versen alınır ama bu gidişle eğer belli etmezsen daha cok içinde büyür rahatsız olursun daha büyük bir patlama yaşaarsın

Kötü olmak istemiyorum diye neden çekiniyorsunuz ki? Okurken şok oldum. Az önce paspasları çamaşırlarla birlikte yıkayan bir üye vardı, meğer haksızlık etmişiz. Çişli bardağı bulaşık makinesine koymak nedir, evde temiz bir tane kaşık tabak olmaması nedir? Böyle mendeburlarla sık görüşürseniz sıkıntı zaten. Eşiniz de ne düşünürse düşünsün, sizi haksız göreceğine ailesinin pisliğinden utanmalı. Bokunda boğulacak nerdeyse adamlar ahsjajs

Iyy iğrenç insanlar. Eşinizin ailesine net bir sınır koyun. Uzak olsunlar.

Yok söylemedim hiç evet bir farkına varmaları lazım. Belki doğrudan kendimle alakalı değil de ortaya konuşabilirim. Çünkü bir anda bizi istemiyor musun annemi istemiyor musun muhabbetine dönebilir konu
Kayinlarini çağırdığında falan gelmesi cok abes gelmedi bana ama tatile gelmek istemesi ve her hafta sonu beklemesi doğru değil, bu konuda sınır çizmek gerekir.
Hafta sonlari gidemediginizde suçlu hissetmeyin, anne her hafta gelemeyiz diye de yumuşak şekilde dile getirin bence.

Mesafeli olun gerekirse evi işinize yakın taşıyın, iyilik yaramaz ...

Ay çok güldüm

Ay ne alaka yaaaaaa. Çalışmıyorum. Esimin gelirinile geciniyoruz ama bu ev benim de evim, hatta en cok benim evim. Cunku duzen sahibi benim. Kv de en ufak bak goremez evimin uzerinde. Benim rizamla misafir olarak gelir gider. Bu kadar. Ortacag zihniyeti bunlar

Ne yazmışım genellikle yani herkes dememisim. Ne güzel sizin gelirinizinin olmamasini size karşı kullanan bir zorba ile evli degilmissiniz. Evet ortaçağ zihniyeti ama hala var.

Kadin bir evladini uzun baktiktan sonra kaybetmis. Bazi durumlari görmezden gelin. Tabi tatile götürme zorunlulugunuz yok. Ama sahsen oglu onu da yemege getirdi diye bozulmam. Bakalim ne kadar eve tikilip kaldi kadin. Herseyin dengesi önemli. Ben tatillerimize cok önem veririm, ama bir kac hafta sonlari kayinvalidemi ve kayinpederimi de bir yerlerw kaciririm

Belanı aramışsın ve bulmuşsun diyr yorumladim. Insan kaynananin dizinin dibinde oturabilmek icin baska sehirde calismayi goze alir mi ya Baya enteresan.
“Benim iş saatlerim esnek sürekli gitmeme gerek olmuyor vs. Böyle olması bana daha hakkaniyetli geldi.”
Himmm demek öyle yapmışım ben eşim haftada 6 gün işe gidiyor ben 2-3 gün gidiyorum öyle olması daha iyi olur diye düşündüm ama demek kaynanamın dizinin dibinde oturabilmek için yakın oturmuşum öğrendiğim iyi oldu

Konunun iceriginde esinizin isinden hic bahsetmeyip, orda yasama sebebiniz olarak "esim ailesine yakin olsun, ben ailemden uzagim aile ortamimiz olsun" vs yazmissiniz. Yani konunuza bakarak benim soylediklerimi dusunmek daha makul

Haklısın, bir seylerden rahatsız oluyorsun ama dile getiremiyorsun ne kadar sinir bozucu bir durum ya

2 kardeş ve eşleri davet etmişken gelmesi bence normal. Siz keşke cumartesi hiç davet etmeyip direkt pazartesi cagirsaydıniz. Tatil olayı filan çok absürt ama.

Tamam sizi anlıyorum ama temizlik konusunda kayınvalide yıllarca engelli çocuğuna adamış kendini.Evet bu kadın cennetliktir.Ardı arkası düşünülemez.2 sağlıklı evladima bakarken bile yeri geliyor temizligimi aksatabiliyorum.Çalisiyorum da.
Kadın engelli çocuğa bakarken temizlik bilinci oluşmamış ikinci plana atmış .Kaldiki evlendiginiz adamida o büyütmüş.
Ben kötü niyetli bulmadım.evalt acısı ceken bir anne evlat kaybetme travması yaşıyordur .Kendinizi doldurmayın derim.
İyi yönden bakın,birbirine bağlı bir aile var.Sırtınız yere gelmez.Yarın çocuğunuz olacak,kim bakacak siz çalışırken.Mesafe koymaya çabalarken bunlarıda düşünün.Bi arkadaşim sizin gibi mesafe koydu.Sonra atandı başka şehre gitti .Kader o ya,1 yıl arayla çocukları oldu.Kimsese 2 çocuğa bakmak istemedi.Kayinvalidesini yalvar yakar atandığı yere çağırdı.Simdi birlikte yaşıyorlar.Arasini iyi tutmak için herşeyi yapıyor.
Keşke benimde çocuklarımı kv buyutseydi.Bakicilarla uğraşmak çok zor.
Eskiden sizin gibi düşünürdüm.Ama yıllar geçti üzerinden.Simdi kv yi kendi annem gibi görüyorum.Evime gelsin gitsin,hatta zorla tatile ben çağırıyorum ,çocuklarımda mutlu oluyor.Elden hayır görmüyorum malesef.Kimse aile gibi düşünmüyor insanı.Bir kap yemek verseler karşılık bekliyorlar.6 senedir gurbetteyim hem calisiyorum hem 2 çocuk büyütüyorum.Bu söylediklerimi de iyi düşünün derim

Bende q7 istiyorum ama alan yok. Napalım her istediğimiz olmuyor. Eş ailesini ayrı ayrı çağırmak yerine topluca çağırın, benim canım anneciğim de çocuklarını hep bir arada görmek isterdi , o yüzden iftara katılmasına birşey diyemiyorum.

Tepemde mi oturtacağım toplu çağırıp? Zaten aile apartmanında oturuyorlar her gün dip dibe. Allahtan benim eşim uyanık çıktı oradaki evi kiraya verdi başka yere taşındık

Cok yuz vermissiniz, biraz ayar cekin ama dozu yavas yavas verin. Cagirdiginizda da cumbur cemaat cagirin hepsi ciksin aradan

Baştan ne kadar beklentiyi yukseltirseniz, ne kadar iyi davranırsanız, sizden hep daha fazlasını bekleyecekler. Kimse de size bunun için minnet duymayacak, çünkü gelinsiniz ve bu göreviniz. ' Biz zamanında çamaşırı elde yikardik, tarlada çalışırdık, çok yokluk çektik, kocalarimiz çok problemliydi, kayinvalide-kayinpederin bütün işlerine kosardik,hizmette kusur etmezdik. Biz o kadar yoklukta 4-5 çocuk büyüttük, siz 1-2 çocukla başa cikamiyorsunuz. Şimdi herşey elinizin altında. ' vs. Vs. Tabi bunlar arttırılabilir. Tabiri caizse 'eski toprak' dediğimiz büyüklerimizin yüzde doksaninin cümleleri bunlar. Kalabalık nüfus içinde yaşadıkları için, biz yeni jenerasyonun ozgur olma, yalnız takılma isteğini de anlamıyorlar. Mesafe koyun. Koymazsaniz, biriktirdiginizde ve birden öfkeyle patladiginizda en kotu siz olacaksınız. Çok gorusseniz de, az gorussenizde yaranamayacaksiniz zaten, ne yapsanız daha fazlası istenecek ve minnet de duyulmayacak, çünkü bu topraklarda şans erkekten yana. Damat yine biraz 'canim damat' olur da, gelinden olmuyor o. Tek gelin olsanız, ilgilenmemekle suclanacaksiniz, eltileriniz oldugunda da sürekli onlarla kiyaslanacaksiniz.

Bir daha görümceniz öyle söylediğinde annemi dün akşam misafir ettim diyin, inşallah anlat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…