- 5 Şubat 2022
- 926
- 511
- 53
- Konu Sahibi MadameCurie
-
Iyy iğrenç insanlar. Eşinizin ailesine net bir sınır koyun. Uzak olsunlar.Hahahah beni güldürdün allah da seni güldürsün. Hijyen takıntıları yok pekgörümcem gebelik testi için bardak kullanmıştı ve bulaşık makinesine koymuştu. O günden beri asla evinde yemek yemedim
Kayinlarini çağırdığında falan gelmesi cok abes gelmedi bana ama tatile gelmek istemesi ve her hafta sonu beklemesi doğru değil, bu konuda sınır çizmek gerekir.Yok söylemedim hiç evet bir farkına varmaları lazım. Belki doğrudan kendimle alakalı değil de ortaya konuşabilirim. Çünkü bir anda bizi istemiyor musun annemi istemiyor musun muhabbetine dönebilir konu
Mesafeli olun gerekirse evi işinize yakın taşıyın, iyilik yaramaz ...Kızlar selam ben 1.5 senedir evliyim. Eşimin memleketine taşındık evlenince ben de yakın mesafedeki başka bir şehirde çalışıyorum gidip geliyorum. Oturduğum şehirde ailem arkadaşım vs. kimsem yok, eşimin ailesi var evlenmeden önce tamamen yalnız olmayalım en azından ailelerden biri yakında olsun istemiştim. Hatta kayınbabam kadının sürekli şehir dışına gidip gelmesi olmaz çalıştığın yerde ev tutun oğlum gidip gelsin demişti sağolsun ama ben kabul etmedim. Benim iş saatlerim esnek sürekli gitmeme gerek olmuyor vs. Böyle olması bana daha hakkaniyetli geldi. Ben kendim aile özlemi çektiğim için eşim çeksin istemedim. Her hafta sonu mutlaka ailesini ziyaret ettik o söylemese ben söyledim. Ama şimdi görüyorum ki bizim ziyaretlerimiz bir zorunluluğa dönüşmüş. Eğer bir sebepten gidemezsek kayınvalidem pazartesi günü eşimi arayıp gece 12 ye kadar sizi bekledim gelirsiniz diye vs. diyerek duygu sömürüsü yapıyor. İlk başlarda farketmedim ama kimi evime çağırsam o da gelmek istiyor. Hatta evlendikten sonra ilk tatilimize gidecektik -balayı hariç- o da gelmek istedi bizimle. Ya da eşimin kardeşlerinden birini çağırıyorum hepsi evli yani annesiyle yaşayan yok bir bakıyorum kayınvalidem de gelmiş. Çünkü onlara da duygu sömürüsü yapıyor bir şekilde seni de alalım dedirtiyor. Bu ay yoğun çalıştığım için son haftaya kadar kimseyi iftara davet edemedim geçtiğimiz cumartesi günü kayınvalidemleri davet ettim ilk olarak. Pazartesi günü de 2 kaynımla eşlerini davet ettim. Pazartesi günü bir baktım annesi de gelmiş eşimin abisi davet etmiş. Ya sizce bu normal mi ben mi takılıyorum buna? Bana göre bir başkasının evine başka biri davet edilmez. Bu arada kayınvalidemden kötü hiç söz duymadım eşim de annesinin bir melek olduğunu söyler her zaman yani bu hikayede şeytan olan kesinlikle ben olurum eşime bir şekilde bunu normal karşılamadığımı söylesem.
Ay çok güldümKavgasız onları evinden ve kendinden soğut. Artık evinin mutfağının pis, kirli olduğunu göster. Temiz bir tuvalet fırçasını al, bulaşık makinene koy, bunlar misafirliğe gelince, rica et makineyi boşaltır mısınız de. Fırçayı görünce kaçatlar. Sonra bir daha gelmek istemezler. Öyle bu sınır bilmeyen insanlara böyle davranmak gerek.
Ay ne alaka yaaaaaa. Çalışmıyorum. Esimin gelirinile geciniyoruz ama bu ev benim de evim, hatta en cok benim evim. Cunku duzen sahibi benim. Kv de en ufak bak goremez evimin uzerinde. Benim rizamla misafir olarak gelir gider. Bu kadar. Ortacag zihniyeti bunlarBir de benim annem melek kısmı var. Evet kv özel bir durumu olmuş. Engelli bir evlada yıllarca bakmış. Bu çok zor birşey. Allah kimseyi bununla sinamasin ama onun annesi melekken sizin anneniz ne? Sizin eşle gelir düzeyinde ne kadar farklılığınız var? Çünkü bu tarz konularda genellikle hep iyi kazanan bir eş, ona göre nispeten düşük gelirli gelin, bunun üzerine oğlumun evi mantığında kv oluyor.
Ne yazmışım genellikle yani herkes dememisim. Ne güzel sizin gelirinizinin olmamasini size karşı kullanan bir zorba ile evli degilmissiniz. Evet ortaçağ zihniyeti ama hala var.Ay ne alaka yaaaaaa. Çalışmıyorum. Esimin gelirinile geciniyoruz ama bu ev benim de evim, hatta en cok benim evim. Cunku duzen sahibi benim. Kv de en ufak bak goremez evimin uzerinde. Benim rizamla misafir olarak gelir gider. Bu kadar. Ortacag zihniyeti bunlar
Evet annelerine çok düşkünler ama hak veriyorum o konuda. Kadın çok çile çekmiş 40 seneye yakın yatalak bir evladına bakmış 2 sene önce vefat edene dek. Evden çıkmamış hep hayatı çocukları olmuş. Ben bu konularda ona üzüldüğüm için zaten hiç ötekileştirmek istemedim elimden geldiğince gönüllerini hoş tutmaya çalıştım. Ama artık bazı şeyleri masum göremiyorum ya. Haftada bir gidiyoruz evlerine dediğim gibi eşime öyle sarılıyor öyle kokluyor ki. Benim bazen zoruma gidiyor ben aileme çok uzağım istediğimde gidemiyorum göremiyorum. Geçen eşimin başka bir şehirde iş kurmasıyla alakalı bir konu oldu benim çocuklarım dizimin dibinde olacak ben ölürsem gidersiniz dedi. Ben de içimden benim annem anne değildi demek ki gönderebildi kızını bir başına başka şehire(!) diye düşündüm. Tabiri caizse kötü kaynanaların dilindedir ya istediğini elde etmek için kalp kırmaktan çekinmez dilinin ayarı yoktur benim kayınvalidem istediğini elde etmek için kendini acındırıyor. Ben birini davet edince görümcem arayıp annemi de çağırdın mı diypr ne alaka ya ne alaka yani
“Benim iş saatlerim esnek sürekli gitmeme gerek olmuyor vs. Böyle olması bana daha hakkaniyetli geldi.”Belanı aramışsın ve bulmuşsun diyr yorumladim. Insan kaynananin dizinin dibinde oturabilmek icin baska sehirde calismayi goze alir mi ya Baya enteresan.
Konunun iceriginde esinizin isinden hic bahsetmeyip, orda yasama sebebiniz olarak "esim ailesine yakin olsun, ben ailemden uzagim aile ortamimiz olsun" vs yazmissiniz. Yani konunuza bakarak benim soylediklerimi dusunmek daha makul“Benim iş saatlerim esnek sürekli gitmeme gerek olmuyor vs. Böyle olması bana daha hakkaniyetli geldi.”
Himmm demek öyle yapmışımben eşim haftada 6 gün işe gidiyor ben 2-3 gün gidiyorum öyle olması daha iyi olur diye düşündüm ama demek kaynanamın dizinin dibinde oturabilmek için yakın oturmuşum öğrendiğim iyi oldu
2 kardeş ve eşleri davet etmişken gelmesi bence normal. Siz keşke cumartesi hiç davet etmeyip direkt pazartesi cagirsaydıniz. Tatil olayı filan çok absürt ama.Kızlar selam ben 1.5 senedir evliyim. Eşimin memleketine taşındık evlenince ben de yakın mesafedeki başka bir şehirde çalışıyorum gidip geliyorum. Oturduğum şehirde ailem arkadaşım vs. kimsem yok, eşimin ailesi var evlenmeden önce tamamen yalnız olmayalım en azından ailelerden biri yakında olsun istemiştim. Hatta kayınbabam kadının sürekli şehir dışına gidip gelmesi olmaz çalıştığın yerde ev tutun oğlum gidip gelsin demişti sağolsun ama ben kabul etmedim. Benim iş saatlerim esnek sürekli gitmeme gerek olmuyor vs. Böyle olması bana daha hakkaniyetli geldi. Ben kendim aile özlemi çektiğim için eşim çeksin istemedim. Her hafta sonu mutlaka ailesini ziyaret ettik o söylemese ben söyledim. Ama şimdi görüyorum ki bizim ziyaretlerimiz bir zorunluluğa dönüşmüş. Eğer bir sebepten gidemezsek kayınvalidem pazartesi günü eşimi arayıp gece 12 ye kadar sizi bekledim gelirsiniz diye vs. diyerek duygu sömürüsü yapıyor. İlk başlarda farketmedim ama kimi evime çağırsam o da gelmek istiyor. Hatta evlendikten sonra ilk tatilimize gidecektik -balayı hariç- o da gelmek istedi bizimle. Ya da eşimin kardeşlerinden birini çağırıyorum hepsi evli yani annesiyle yaşayan yok bir bakıyorum kayınvalidem de gelmiş. Çünkü onlara da duygu sömürüsü yapıyor bir şekilde seni de alalım dedirtiyor. Bu ay yoğun çalıştığım için son haftaya kadar kimseyi iftara davet edemedim geçtiğimiz cumartesi günü kayınvalidemleri davet ettim ilk olarak. Pazartesi günü de 2 kaynımla eşlerini davet ettim. Pazartesi günü bir baktım annesi de gelmiş eşimin abisi davet etmiş. Ya sizce bu normal mi ben mi takılıyorum buna? Bana göre bir başkasının evine başka biri davet edilmez. Bu arada kayınvalidemden kötü hiç söz duymadım eşim de annesinin bir melek olduğunu söyler her zaman yani bu hikayede şeytan olan kesinlikle ben olurum eşime bir şekilde bunu normal karşılamadığımı söylesem.
Tepemde mi oturtacağım toplu çağırıp? Zaten aile apartmanında oturuyorlar her gün dip dibe. Allahtan benim eşim uyanık çıktı oradaki evi kiraya verdi başka yere taşındıkBende q7 istiyorum ama alan yok. Napalım her istediğimiz olmuyor. Eş ailesini ayrı ayrı çağırmak yerine topluca çağırın, benim canım anneciğim de çocuklarını hep bir arada görmek isterdi , o yüzden iftara katılmasına birşey diyemiyorum.
Cok yuz vermissiniz, biraz ayar cekin ama dozu yavas yavas verin. Cagirdiginizda da cumbur cemaat cagirin hepsi ciksin aradanEvet annelerine çok düşkünler ama hak veriyorum o konuda. Kadın çok çile çekmiş 40 seneye yakın yatalak bir evladına bakmış 2 sene önce vefat edene dek. Evden çıkmamış hep hayatı çocukları olmuş. Ben bu konularda ona üzüldüğüm için zaten hiç ötekileştirmek istemedim elimden geldiğince gönüllerini hoş tutmaya çalıştım. Ama artık bazı şeyleri masum göremiyorum ya. Haftada bir gidiyoruz evlerine dediğim gibi eşime öyle sarılıyor öyle kokluyor ki. Benim bazen zoruma gidiyor ben aileme çok uzağım istediğimde gidemiyorum göremiyorum. Geçen eşimin başka bir şehirde iş kurmasıyla alakalı bir konu oldu benim çocuklarım dizimin dibinde olacak ben ölürsem gidersiniz dedi. Ben de içimden benim annem anne değildi demek ki gönderebildi kızını bir başına başka şehire(!) diye düşündüm. Tabiri caizse kötü kaynanaların dilindedir ya istediğini elde etmek için kalp kırmaktan çekinmez dilinin ayarı yoktur benim kayınvalidem istediğini elde etmek için kendini acındırıyor. Ben birini davet edince görümcem arayıp annemi de çağırdın mı diypr ne alaka ya ne alaka yani
Baştan ne kadar beklentiyi yukseltirseniz, ne kadar iyi davranırsanız, sizden hep daha fazlasını bekleyecekler. Kimse de size bunun için minnet duymayacak, çünkü gelinsiniz ve bu göreviniz. ' Biz zamanında çamaşırı elde yikardik, tarlada çalışırdık, çok yokluk çektik, kocalarimiz çok problemliydi, kayinvalide-kayinpederin bütün işlerine kosardik,hizmette kusur etmezdik. Biz o kadar yoklukta 4-5 çocuk büyüttük, siz 1-2 çocukla başa cikamiyorsunuz. Şimdi herşey elinizin altında. ' vs. Vs. Tabi bunlar arttırılabilir. Tabiri caizse 'eski toprak' dediğimiz büyüklerimizin yüzde doksaninin cümleleri bunlar. Kalabalık nüfus içinde yaşadıkları için, biz yeni jenerasyonun ozgur olma, yalnız takılma isteğini de anlamıyorlar. Mesafe koyun. Koymazsaniz, biriktirdiginizde ve birden öfkeyle patladiginizda en kotu siz olacaksınız. Çok gorusseniz de, az gorussenizde yaranamayacaksiniz zaten, ne yapsanız daha fazlası istenecek ve minnet de duyulmayacak, çünkü bu topraklarda şans erkekten yana. Damat yine biraz 'canim damat' olur da, gelinden olmuyor o. Tek gelin olsanız, ilgilenmemekle suclanacaksiniz, eltileriniz oldugunda da sürekli onlarla kiyaslanacaksiniz.Kızlar selam ben 1.5 senedir evliyim. Eşimin memleketine taşındık evlenince ben de yakın mesafedeki başka bir şehirde çalışıyorum gidip geliyorum. Oturduğum şehirde ailem arkadaşım vs. kimsem yok, eşimin ailesi var evlenmeden önce tamamen yalnız olmayalım en azından ailelerden biri yakında olsun istemiştim. Hatta kayınbabam kadının sürekli şehir dışına gidip gelmesi olmaz çalıştığın yerde ev tutun oğlum gidip gelsin demişti sağolsun ama ben kabul etmedim. Benim iş saatlerim esnek sürekli gitmeme gerek olmuyor vs. Böyle olması bana daha hakkaniyetli geldi. Ben kendim aile özlemi çektiğim için eşim çeksin istemedim. Her hafta sonu mutlaka ailesini ziyaret ettik o söylemese ben söyledim. Ama şimdi görüyorum ki bizim ziyaretlerimiz bir zorunluluğa dönüşmüş. Eğer bir sebepten gidemezsek kayınvalidem pazartesi günü eşimi arayıp gece 12 ye kadar sizi bekledim gelirsiniz diye vs. diyerek duygu sömürüsü yapıyor. İlk başlarda farketmedim ama kimi evime çağırsam o da gelmek istiyor. Hatta evlendikten sonra ilk tatilimize gidecektik -balayı hariç- o da gelmek istedi bizimle. Ya da eşimin kardeşlerinden birini çağırıyorum hepsi evli yani annesiyle yaşayan yok bir bakıyorum kayınvalidem de gelmiş. Çünkü onlara da duygu sömürüsü yapıyor bir şekilde seni de alalım dedirtiyor. Bu ay yoğun çalıştığım için son haftaya kadar kimseyi iftara davet edemedim geçtiğimiz cumartesi günü kayınvalidemleri davet ettim ilk olarak. Pazartesi günü de 2 kaynımla eşlerini davet ettim. Pazartesi günü bir baktım annesi de gelmiş eşimin abisi davet etmiş. Ya sizce bu normal mi ben mi takılıyorum buna? Bana göre bir başkasının evine başka biri davet edilmez. Bu arada kayınvalidemden kötü hiç söz duymadım eşim de annesinin bir melek olduğunu söyler her zaman yani bu hikayede şeytan olan kesinlikle ben olurum eşime bir şekilde bunu normal karşılamadığımı söylesem.
Bir daha görümceniz öyle söylediğinde annemi dün akşam misafir ettim diyin, inşallah anlat.Evet annelerine çok düşkünler ama hak veriyorum o konuda. Kadın çok çile çekmiş 40 seneye yakın yatalak bir evladına bakmış 2 sene önce vefat edene dek. Evden çıkmamış hep hayatı çocukları olmuş. Ben bu konularda ona üzüldüğüm için zaten hiç ötekileştirmek istemedim elimden geldiğince gönüllerini hoş tutmaya çalıştım. Ama artık bazı şeyleri masum göremiyorum ya. Haftada bir gidiyoruz evlerine dediğim gibi eşime öyle sarılıyor öyle kokluyor ki. Benim bazen zoruma gidiyor ben aileme çok uzağım istediğimde gidemiyorum göremiyorum. Geçen eşimin başka bir şehirde iş kurmasıyla alakalı bir konu oldu benim çocuklarım dizimin dibinde olacak ben ölürsem gidersiniz dedi. Ben de içimden benim annem anne değildi demek ki gönderebildi kızını bir başına başka şehire(!) diye düşündüm. Tabiri caizse kötü kaynanaların dilindedir ya istediğini elde etmek için kalp kırmaktan çekinmez dilinin ayarı yoktur benim kayınvalidem istediğini elde etmek için kendini acındırıyor. Ben birini davet edince görümcem arayıp annemi de çağırdın mı diypr ne alaka ya ne alaka yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?