Bebek konusundaki soguklugundan kaynaklı olarak evet mizacı budur belkı kadının dedım. Kabalık tabıkı yok ama herkes kv den bunu bekler eger kotu bir kv degılse. Ve şu var oglu ev alıyor ve el gıbı gule gule oturun dıyor şurası da cok hosmus ya da ya şöyle olsa şurası daha ıyı olurmus gıbı bir yorum bıle daha dogru olurmus bence. Burdakı mesele ilgisizlik. Ama neyse kadının huyu buysa beklentiye gırmek zaten hata olurHerkes aynı değildir beğenmediyse zorla “bayıldım” diyecek yapısı yoktur bence gayet normal hayırlı dilek dilemek. Bana bazı beklentiler çok abartılı geliyor. Herkes olduğu gibi kabul edilmeli kadının bir zararı yok kabalığı yok görünen o ki.
Beklemeyin, çünkü kimseyi istediğiniz gibi şekillendiremezsiniz.
Kimi insan mesafelidir kimisi sıcakkanlı.
Mesela ben soğuk biriyimdir tam tersi belkide benden de şikayet ediyorlardır onlara daha sıcak davranmamı bekliyordur fakat benim mizacım serttir dısarıdan bakıldığında.
Soğuk biriyimdir. Ne beni değiştirebilirler ne ben bir başkasını değiştirebilirim.
Bunun bilincinde olun bence o zaman takıntı haline getirmekten vazgeçersiniz..
Hay ağzınıza sağlık. Yabancı ülkelerde doktorlar bile şok oluyor titizlendiginizde mesela basit biseye.Hasta değilsiniz. Sadece hamilesiniz. Neden özel bir ilgi bekliyorsunuz anlayamadım.
Biz seni anladık canım çok iyi anladık da mevzu kaynana olunca işler değişiyor sen bekleme hiç birşey ki üzülme diye diyoruz bende 8 aylik hamileyim henüz mevzusu bile geçmedi bu kıskançlık midir güya beni şımartmak mi istemiyor ilgisiz mi görünmek istiyor bilmem inan sorgulamadım da umurumda da hiiiiiç değilBen ay cicim micim laflari beklemiyorum. Siz beni anladiniz. Tesekkür ederimummadigin insanlardan bazi seyler görüyorsan ve kayinvalidenden yani ANNENDEN görmüyorsan üzülürsün,kafana takarsin. Esime de sormuyor. özellikle sordum esime o da cok tuaf buluyor. Yani karnim olmus balon gibi. Tanimadigin komsun bile iki dakikasini ayirip hal hatir bebegi sorabiliyorsa ne biliyim bir anneden beklemem gayet normal saniyordum ama burdaki bazi arkadaslar anlamadi demek istedigimi.
Ya aslında sen de haklısın. Ben belkı de kendi kayınvalıdemden pay biçip dusunuyorum. Sağolsun cok dusuncelidir ama hıc bır zaman da unutmam kv oldugunu. Anne ayrı kv ayrı. Benım kv guzel seyler der mesela sorar eder ama demezse ben de altında bısey arardım acaba noldu nıye ilgilenmedi vs gıbı. Dedıgım gıbı hep oyleyse sorgulamam bıle ama bı anda ilgisiz olduysa bı dusunurum nıye acaba dıye.Tabiki diyebilir demesi lazım ama demez bir arkadaş bir komşu 7 kat yabancı bile der ama bunlar demez ben demeyenler değil diyenlere hayret ediyorum
Bence herkesin huyuna suyuna da bu kadar karışamayız ya. Yani gelini diye kimse kimseye ekstra müthiş ilgi göstermek zorunda değil, normal davranıyor kadın hatta kendi haline bırakıp kibar davranıyor bence, düşünceli kadın, belli ki hayatında işine gücüne bakıyor fakat gelin arkasından böyle değişik düşüncelere kapılıyor konu açıyor falan.Bebek konusundaki soguklugundan kaynaklı olarak evet mizacı budur belkı kadının dedım. Kabalık tabıkı yok ama herkes kv den bunu bekler eger kotu bir kv degılse. Ve şu var oglu ev alıyor ve el gıbı gule gule oturun dıyor şurası da cok hosmus ya da ya şöyle olsa şurası daha ıyı olurmus gıbı bir yorum bıle daha dogru olurmus bence. Burdakı mesele ilgisizlik. Ama neyse kadının huyu buysa beklentiye gırmek zaten hata olur
konunuzu okuyunca hayatında hıc mı ılgı sevgı gormedı de kayınvalıdesının sevgısıne ılgısıne muhtac kalacak kadar kotu durumda dıye dusundum
konu sahıbı gercekten cok mu yalnızsınız yanı bunları hıssedıyor olmanız ıcın cok yalnız hıssedıyor olmanız gerek
haklisiniz bu da olabilir. Ben mesela cok sicak kanliyim,her yere ayak uydururum herkesle anlasirim kimseyle problemim yokdur. Ne arkadas cevremde ne is hayatimda.
Belkide bazen de beklentilerim cokdur ve karsi taraf sadece sogukdur. Ama soguk ve ilgisiz insan cok farkli.
İşte herkes kendi kv den dusunuyor durumları. Cok zor bı durum bence 8 Ay sormamak etmemek ama ıste ne dıcen. kv hıc bı zaman anne gıbı olamaz zaten o ayrı da. Bu bebek konusu hassas bı konu sonucta kendı canının canı sonucta. Gelını sevmese de ilgilenmesi gerek gıbı dusunuyorum. Ama ıste..Biz seni anladık canım çok iyi anladık da mevzu kaynana olunca işler değişiyor sen bekleme hiç birşey ki üzülme diye diyoruz bende 8 aylik hamileyim henüz mevzusu bile geçmedi bu kıskançlık midir güya beni şımartmak mi istemiyor ilgisiz mi görünmek istiyor bilmem inan sorgulamadım da umurumda da hiiiiiç değil
Benim canım anam her gün arar sorar ilgilenir yemek yapar hertürlü yardımcı olur duygusal olarak yanımdadır çünkü o benim annem bemim bebeğimi taşıdığım gibi beni emek zahmet karnında kalbinde taşıyan kadın
Diğeri mi o da onun bakış açısıyla oğlunu elinden aldığım kadın
kayınvalıdem de sonucta annem demıssınızmerak etmeyin fazlasiyla gördüm cok sükür annem babam ablam var,en degerlilerim benim. Kayinvalideye gelince o da sonucta benim bir annem. Kayinvalide gözüyle bakmadim ona hic. Ben aileme düskün bir insanim. Aile derken iki tarafin ailesinden bahsediyorum:) ben ayirt etmem cünkü. ve ben kayinvalidemi seviyorum sayiyorum birlez olsun kirmadim onu. Evet hamileligimde ilgi bekledim ve bekliyorum. Müjdeyi verirken bile cok güzel CD hazirladim. Insan bir tesekkür eder bir hafta emek verdim ben o müjdeyi verme süprizi icin.Millet gibi pat diye söylemedim. Düsündüm kalici birsey hazirladim.
Ama ne yazziki sizde konuyu carpittiniz.
Cok sükür arkadas cevrem genis,esimle sosyal hayatimizda gayet güzel ve memnunun. Pek yanliz sayilmam yani:)
O sizin kayınvalideniz anneniz değil. Siz neredeyse anneniz kadar sevmiş olabilirsiniz..
Zaten bu yüzden beklenti içerisine giriyorsunuz.
Halbuki hayatınızda kim olursa olsun size verdiklerinden fazlasını vermeyin. Olduğumdan fazla bir ablam yüklemeyin. Karşınazki insanda ne görüyorsanız aynı şekilde davranın, hakettiği değeri verin saygı gösterin ama fazla anşam yükleyip kendinizi beklenti içine sokup göremeyince de üzülmeyin.
Sadece kayınvalideniz değil herkes için böyle yapın böyle düşünün sonra hayalkırıklığına uğramazsınız böylece..
Ben cekıstırmek olarak dusunmedım bence normal zamanda boyle bırı degılse kv durduk yere de bebek konusunda boyle yaptıysa sorgulamak gerekir dıye dusunuyorum konu sahibi de oyle yapmıs bence severım sayarım dıyor cunku. Ama sızın dusuncenıze de katılıyorum belkı buna benzer durum yasamıssınızdır normal gelmıstır o yuzdenBence herkesin huyuna suyuna da bu kadar karışamayız ya. Yani gelini diye kimse kimseye ekstra müthiş ilgi göstermek zorunda değil, normal davranıyor kadın hatta kendi haline bırakıp kibar davranıyor bence, düşünceli kadın, belli ki hayatında işine gücüne bakıyor fakat gelin arkasından böyle değişik düşüncelere kapılıyor konu açıyor falan.
Yanlış buluyorum ben bir yanlışı olmadığı halde insanları bu şekilde çekiştirmeyi.
Yapı olarak soğuk olabilir mi kv. Bence öyle görünüyor.
Bende öyleyim mesela yani biri ev alsa hayırlı olsun der geçerim. Aa burası ne güzel aaa şurası ne güzel demem yani. Netim
Bence hamile birinin karnını sevmek son derece kaba bir davranış. (çok çok yakınlar dışında tabi, ya da izin aldıysa bunu ayrı tutarım) Hamilesiniz diye bir anda insanlar size saygı duymadan ve izin almadan dokunmaya, mahreminize girmeye çalışıyor. Ben olsam hoşlanıp babaanneden de beklemek şöyle dursun, eşimin yengelerine filan böyle bir şey için müsade etmezdim.önemli degil ama o da bir annem sonucta. Esimin yengeleri bile arayip soruyorlarsa,karnimi oksayip bebis napio bebis diyebiliyorlarsa bir babaanneden de beklemem gayet normal saniyordum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?