Kayinvalidem neden böyle

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bebek konusundaki soguklugundan kaynaklı olarak evet mizacı budur belkı kadının dedım. Kabalık tabıkı yok ama herkes kv den bunu bekler eger kotu bir kv degılse. Ve şu var oglu ev alıyor ve el gıbı gule gule oturun dıyor şurası da cok hosmus ya da ya şöyle olsa şurası daha ıyı olurmus gıbı bir yorum bıle daha dogru olurmus bence. Burdakı mesele ilgisizlik. Ama neyse kadının huyu buysa beklentiye gırmek zaten hata olur

haklisiniz bu da olabilir. Ben mesela cok sicak kanliyim,her yere ayak uydururum herkesle anlasirim kimseyle problemim yokdur. Ne arkadas cevremde ne is hayatimda.
Belkide bazen de beklentilerim cokdur ve karsi taraf sadece sogukdur. Ama soguk ve ilgisiz insan cok farkli.

Seni çok iyi anlıyorum. Sen kendi annen gibi görmeye çalışmışsın öyle değer verip hissetmişsin ve sevmişsin. Ama verdiğin değerin karşılığını görmemişsin. Haftada 2 defa gidip arıyorsun soruyorsun ama onlar bir kere bile bu 8 aylık hamile kadın nasıl bir ağrısı sancısı var mı bebekle ilgili bir sorun var mı diye bile merak etmiyor. İnsanın arkadaşı komşusu bile konuşur sorar heyecanını paylaşır. Demek ki verdiğin değeri sana vermiyor sende artık ona göre davran haftada 2 defa gideceğine ayda 2 defa git. Ben evlendikten yaklaşık 1 yıl sonra şunu çok net gördüm ki içinde bir gram kötü düşünce beslemesen de seni en küçük bir olayda anında el gibi görüyorlar. Asla gelini kendi çocuğu gibi görmeyi geç kuzeninin çocuğu gibi bile görmüyor. Kim sana ne ölçüde değer verirse sende o kadar değer ver. Yoksa çok üzülürsün

Hasta değilsiniz. Sadece hamilesiniz. Neden özel bir ilgi bekliyorsunuz anlayamadım.
Hay ağzınıza sağlık. Yabancı ülkelerde doktorlar bile şok oluyor titizlendiginizde mesela basit biseye.
-ya normalde ne yapiyosan öyle yaşa.hasta değilsiniz hamilesiniz diyorlar .

Biz seni anladık canım çok iyi anladık da mevzu kaynana olunca işler değişiyor sen bekleme hiç birşey ki üzülme diye diyoruz bende 8 aylik hamileyim henüz mevzusu bile geçmedi bu kıskançlık midir güya beni şımartmak mi istemiyor ilgisiz mi görünmek istiyor bilmem inan sorgulamadım da umurumda da hiiiiiç değil
Benim canım anam her gün arar sorar ilgilenir yemek yapar hertürlü yardımcı olur duygusal olarak yanımdadır çünkü o benim annem bemim bebeğimi taşıdığım gibi beni emek zahmet karnında kalbinde taşıyan kadın

Diğeri mi o da onun bakış açısıyla oğlunu elinden aldığım kadın

Tabiki diyebilir demesi lazım ama demez bir arkadaş bir komşu 7 kat yabancı bile der ama bunlar demez ben demeyenler değil diyenlere hayret ediyorum
Ya aslında sen de haklısın. Ben belkı de kendi kayınvalıdemden pay biçip dusunuyorum. Sağolsun cok dusuncelidir ama hıc bır zaman da unutmam kv oldugunu. Anne ayrı kv ayrı. Benım kv guzel seyler der mesela sorar eder ama demezse ben de altında bısey arardım acaba noldu nıye ilgilenmedi vs gıbı. Dedıgım gıbı hep oyleyse sorgulamam bıle ama bı anda ilgisiz olduysa bı dusunurum nıye acaba dıye.

Bence herkesin huyuna suyuna da bu kadar karışamayız ya. Yani gelini diye kimse kimseye ekstra müthiş ilgi göstermek zorunda değil, normal davranıyor kadın hatta kendi haline bırakıp kibar davranıyor bence, düşünceli kadın, belli ki hayatında işine gücüne bakıyor fakat gelin arkasından böyle değişik düşüncelere kapılıyor konu açıyor falan.
Yanlış buluyorum ben bir yanlışı olmadığı halde insanları bu şekilde çekiştirmeyi.

İnsanlardan bu derece beklentiye girecek ne yaşıyosunuz? Nefret ederim benden beklentisi olan insanlardan mesela, bu benim hareket alanımı kısıtlar çünkü, o insana karşı rahat olamam, mecburiyetten yaparım beklediğini ille yapcaksam. Da neden ? Beklentisiz yaşayamıyo bazıları gerçekten burda çok var böylesi. Ne sen bişey bekle ne de o, herkes içinden geldiği gibi, yaşayın gidin işte zormu

merak etmeyin fazlasiyla gördüm cok sükür annem babam ablam var,en degerlilerim benim. Kayinvalideye gelince o da sonucta benim bir annem. Kayinvalide gözüyle bakmadim ona hic. Ben aileme düskün bir insanim. Aile derken iki tarafin ailesinden bahsediyorum:) ben ayirt etmem cünkü. ve ben kayinvalidemi seviyorum sayiyorum birlez olsun kirmadim onu. Evet hamileligimde ilgi bekledim ve bekliyorum. Müjdeyi verirken bile cok güzel CD hazirladim. Insan bir tesekkür eder bir hafta emek verdim ben o müjdeyi verme süprizi icin.Millet gibi pat diye söylemedim. Düsündüm kalici birsey hazirladim.
Ama ne yazziki sizde konuyu carpittiniz.
Cok sükür arkadas cevrem genis,esimle sosyal hayatimizda gayet güzel ve memnunun. Pek yanliz sayilmam yani:)

O sizin kayınvalideniz anneniz değil. Siz neredeyse anneniz kadar sevmiş olabilirsiniz..
Zaten bu yüzden beklenti içerisine giriyorsunuz.

Halbuki hayatınızda kim olursa olsun size verdiklerinden fazlasını vermeyin. Olduğumdan fazla bir ablam yüklemeyin. Karşınazki insanda ne görüyorsanız aynı şekilde davranın, hakettiği değeri verin saygı gösterin ama fazla anşam yükleyip kendinizi beklenti içine sokup göremeyince de üzülmeyin.
Sadece kayınvalideniz değil herkes için böyle yapın böyle düşünün sonra hayalkırıklığına uğramazsınız böylece..

İşte herkes kendi kv den dusunuyor durumları. Cok zor bı durum bence 8 Ay sormamak etmemek ama ıste ne dıcen. kv hıc bı zaman anne gıbı olamaz zaten o ayrı da. Bu bebek konusu hassas bı konu sonucta kendı canının canı sonucta. Gelını sevmese de ilgilenmesi gerek gıbı dusunuyorum. Ama ıste..

Aman evinizi almışsınız, karnınız tok, sağlığınız yerinde derdin yok heralde kendine dert arıyorsun. Kaynanam beni önemsese ne olur önemsemese ne olur meraklıydım çok arayanı arayacaksın soranı soracaksın kimseyi umursamayacaksın günah bebeğine stres yükleme böyle boş şeylerle

kayınvalıdem de sonucta annem demıssınız
hayır o esınızın annesı sızın zaten annenız var
sız oyle goruyor olabılırsınız ama kayınvalıde sızı kızı olarak gormuyor gelını olarak goruyor
belkıde bu kadar buyuk ve coskulu hareketlerınız karsısında ne yapacagını sasırıyordur belkıde kasılıyordur herkesın sızın gıbı tepkı vermesını beklemenız yanlıs kotulugu yoksa daha ne ?

Tesekkür ederim böyle yapmayi denicem...
Buyüzden belki de hayalkirikligina ugradim.
Denicem...

O anne değil kayınvalide annen gibi olamaz öyle beklentiye girme şimdi hassas dönemindesin verdiğin değerin karşılığını alamamak seni üzüyor olabilir ama boşver benim kaynana da 9 ay boyunca nasılsın ihtiyacın var mı diye bir kere sormadı umrumda da olmadı sormayı geç ilk 3 ay dikkat etmem gerekiyordu hamileyken, akşamdan annemin yaptığı yemeği yemeye gelirdi bulaşığı da masada bırakır toplamadan giderdi benim kalkmamam gerektiğini bildiği halde ben ayda 1 zor giderim sende çok değer verme o sana nasılsa sende ona öyle ol o zaman üzülmezsin ilk bende takıyodum sonra aynısını ben ona yapmaya başladım oh mis gibi oluyo

Ben cekıstırmek olarak dusunmedım bence normal zamanda boyle bırı degılse kv durduk yere de bebek konusunda boyle yaptıysa sorgulamak gerekir dıye dusunuyorum konu sahibi de oyle yapmıs bence severım sayarım dıyor cunku. Ama sızın dusuncenıze de katılıyorum belkı buna benzer durum yasamıssınızdır normal gelmıstır o yuzden

Yapı olarak soğuk olabilir mi kv. Bence öyle görünüyor.

Bende öyleyim mesela yani biri ev alsa hayırlı olsun der geçerim. Aa burası ne güzel aaa şurası ne güzel demem yani. Netim

Evet yapisi soguk ama sadece bana karsi soguk. Disardakiler cevredekilere öyle degil. Esimin kuzeni de hamile bi ilgi bi ilgi gösteriyor aklin sasar. Kuzeni de tabiki de heryerde kv min bu ilgisini ,tatliligini anlatiyor.
O gün sevdigi börekleri cörekleri yollamis (ellerine saglik kayinvalidemin:)) ben bunlari beklemiyorum. Sadece esimin de sasirdigi gibi bize baya soguk ve ilgisiz. Disardakilere dedigim gibi bi sicak bi sicak,sanarsinki iki farkli kisi bunlar

önemli degil ama o da bir annem sonucta. Esimin yengeleri bile arayip soruyorlarsa,karnimi oksayip bebis napio bebis diyebiliyorlarsa bir babaanneden de beklemem gayet normal saniyordum.
Bence hamile birinin karnını sevmek son derece kaba bir davranış. (çok çok yakınlar dışında tabi, ya da izin aldıysa bunu ayrı tutarım) Hamilesiniz diye bir anda insanlar size saygı duymadan ve izin almadan dokunmaya, mahreminize girmeye çalışıyor. Ben olsam hoşlanıp babaanneden de beklemek şöyle dursun, eşimin yengelerine filan böyle bir şey için müsade etmezdim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…