Kayınvalidem yüzünden evliliğim zarar görecek. Lütfen bana akıl verin

Evet çocukları için yapıyorlar kendilerine baktırmak için koşullu sunmuyorlar doğru, çoğu aile imkanları varken bile biz ölmeden vermeyiz kafasındalar maksat kendilerini güvenceye almak kendilerine baktırmak para ile anca bakıcı bakar,sanki mal mülk olmasa evlad onlara bakmayacak mal için zaten kimse bakmasın bu kadar mı değersiz hissediyorlar veya kendi yetiştirdikleri çocuklarına güvenmiyorlar, kendileri yapmadıkları şeyleri kendinde hak buluyorlar ama ,ilkel düşenceler bana göre.

Ya yalnız benim aklıma şu takıldı.
Bunca senelik kocan hayat arkadaşın pat diye kalp krizinden ölüyor ve daha 1 hafta olmuş.
Kadın hemen bakıcı hizmetçi derdine düşmüş pes.
Ben en çok buna şaşırdım bu konuda.
Ablacım birkaç ay kocanın yasını tutup az yalnızlık çekip ondan sonra ben bakıcı istiyorum deseydin ya.
Bu kv bana hiç iyi niyetli gelmedi.

Paralel evrende değiliz fakat ben sizin gibilerine çevremde çok az rastlıyorum.

Ben 22 sene önce evlendim o zaman da öyleydi şimdi de çevremizdeki yeni evlenenler de öyle herkes ailelerden fazla bir destek almadan her şeylerini kendileri yaptıılar/ yaptık.. Ha ama ailenin içinden gelir yapar o ayrı ama beklenti içinde olmak, bunun hesabını yapmak, şikayetlenmek bu da abartı bir şey..

Ayrıca daha soğumamış bir cenaze var daha bu kadar hesap kitap iyi değildir.

Bırakın insanlar bir üzüntülerimi yaşasınlar, babalarını kaybetmişler o duygu çok zordur. Şimdi annelerini yere göğe sığdıramazlar ve bu o kadar normal ki..

Babamı kaybettiğimiz de önce annemizin sağlığı, güvenliği aklımıza gelmişti annem o evde tek kalacaktı 40 senelik evimizin üç katının bütün pencerelerinii demirletmiştik. Artık babam yoktu annem onun bize yadigarıydı..

Neyse daha fazla yazamayacağım o aile için zor bir durum şimdilik..

Çocuklarına güvenmiyorlar mı bilemem ama bir gerçek de var eşler bu durumdan pek memnun kalmıyorlar..

Acı daha taze.Biraz anlayış gösterin.Niye evliliğiniz zarar görsün?

Burada acısı soğusun vs dendiğine bakmayın zaten. İnanın çocukları daha çok yıkıldılar. Kayınvalidem ilk bir selanik lafı ortaya attı. Ata topraklarımı görüp kafa dağıtayım dedi. Sonra topkapı sarayına falan beni götürürsünüz iyi gelir bana dedi. O arada bakıcı işini halletti. Yani üç gün içinde bunları düşünüp konuşabildi ama ben söyleyince sorun oluyor

Çocuklarına güvenmiyorlar mı bilemem ama bir gerçek de var eşler bu durumdan pek memnun kalmıyorlar..
Tek taraflı sömürü gibi olursa evet ama karşılıklı aile bireylerine aynı özveri ve fedakarlıklar olursa kimseye de zor gelmez diye düşünüyorum, burda terazi ve dengede kalmak esas.

Yani belki ayıp olacak ama tek bir kelime söyleyeceğim size ne. Kadın çalış da benim bakıcı paramı sen ver demiyor sonuçta kendi çocukları kendi oğlu kendi kızı bırakın da onlar karar versin ayrıca onlar siz evlenirken hiçbir şey yapmak zorunda değil hala da değiller ben de kayınvalidemden kayınbabamdan bir tane çöp bile görmedim hala da bizim ellerimiz üstünde onların. Yapacak bir şey yok

Nasıl banane yahu? Benim evimin bütçesinden gidecek 30 bin lira? Ben bu adamla evli değil miyim? Ne demek banane öyle şey olur mu? Kadın hasta değil elden ayaktan düşmüş değil. Rahatlıkla gezen tozan şıkır şıkır kadın. Ne diye bakıcı tutuyoruz?

Oğlu annesinin özel isteğine sizde eve bakacaksınız bunu anlayamıyorlar galiba trajikomik

Oğlu annesinin özel isteğine sizde eve bakacaksınız bunu anlayamıyorlar galiba trajikomik
Ben gerçekten şok içindeyim kendim küçücük evde kiradayken, kredi öderken, 30 bin tl kaynanama göndermemizin normal karşılanıyor ve ayıplanıyorum. Ayrıca ben hiç çevremde evlenirken çocuklarını başıboş bırakan görmedim. İnsanlar ufak tefek de olsa bir şey yapıyor. Benim öğrenci kardeşim bursundan harçlığından biriktirip bana kahve makinesi hediye aldı ya evlendiğimde. Öğrenci çocuğun yaptığını bile yapmadılar. Hayret gerçekten bunun normal görülmesi

Bence siz bakıcı diye yazarak durumu abartmaya çalışıyoruz. Kadın da bana bakıcı tutun dememiştir. Belki ev içinde temizliği için düzenli gelecek bir yardımcı istemiştir.

Bir de 30 bin lirayı 3 kardeş paylaşacak muhtemelen. Bir anne için aman aman bir miktar değil.

Evet bende şaşkınlık ile okuyorum kendilerine hiç bir şeyi layık görmüyorlar sanırım almak vermek hediyeleşmek ayıp şeyler değil aksine ihtiyaç varken ekstra harcamalar lüxtür ortada hastalık vb durum yokken bakıcı tutulması gibi ,bir çöp bile yapmadılar derken gururla söylüyorlar birde ,benim aksine zoruma gider konu maddiyatçı olmak değil olabildiğince emek vermek kıymet vermek, yanlış düşündüğümüde düşünmüyorum kim ayıplarsa da ayıplasın, kadınlar olarak kendi kıymetimizi kendimiz belirleriz önce.

Eviniz kiraymış,k.v istiyorsa kendi yardımcısını kendi tutsun..eşinden de aylık alacak artık,bi de boş evi de varmış..Bu durumda evlatlarına yük olmayı düşünmesi çok saçma..

kadın 7/24 kendisiyle yaşamasını istiyor gelen kadının. Zaten haftada iki üç gün gelen bir özbek yardımcısı var. Ona diğer işlerini bırak tamamen benle kal diyor. Yardımcı kadın da diğer işleri bırakacaksam ücret 90 olur aylık diyor. Kardeş başı 30 yani. Nasıl nefret dolduysanız yazdıklarımı okumadan "bence" diyerek ithamda bulunuyorsunuz.

Siz çalışmasanız veremeyecek anldığım kadarıyla. Evin kirasını nşye siz ödüyorsunuz anlamadım annesine ayda 30k verebilen adam ev kirasını düşünsün önce. Bence paranızı tamamen kendinize harcamaya bakın madem kendisinin aylık 30k sacabilecek bütcesi var napıyorsa yapsın. Zaten evi erkek gecşndirmeli. Sizin de aileniz var sizin annenize de aylık 30k verilsin o zaman ?

Eviniz kiraymış,k.v istiyorsa kendi yardımcısını kendi tutsun..eşinden de aylık alacak artık,bi de boş evi de varmış..Bu durumda evlatlarına yük olmayı düşünmesi çok saçma..
Bi de bu devirde eve yabancı almak büyük cesaret, güne falan da gidiyormuş, altınlarını çalarlar ya da Allah korusun bişey yaparlar kadına..

Ben hiç paramı ayrı tutayım diye düşünmemiştim, evlilikte ortak olur diye. Biliyorum dinen de zaten kadının kazandığı para kendinindir ve isterse verir ama ben sorun etmiyordum yani borç harç bitsin, araba kredi vs bitsin daha büyük bir eve geçeriz inşallah çocuk olunca da daha rahat olur diye düşündüm. Ama böyle yaparsa, 30 bin verirse paramı çekmeliyim gerçekten.

Bi de bu devirde eve yabancı almak büyük cesaret, güne falan da gidiyormuş, altınlarını çalarlar ya da Allah korusun bişey yaparlar kadına..
ona arkadaşları söylemiş sanırım güvenip yatılıya alma kimseyi diye ama almakta ısrarcı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…