Annesi çok ağlamış ve ben bu şekilde artık asla yalnız yaşayamam demiş. Bu parayı vermelisiniz ben artık iş güç de yapamam demiş. Eşim de bana diyor ki, ağzıyla istedi yok diyemedik, ağladı ağladı neredeyse bayılacaktı diyor.Evlilik süreciyle şu anki süreci birbirine karıştırıyorsunuz. Yanlış olan burası. Evi mülkü varmış da yok bilezik takmamış yok gelinlik almamış yok çeyiz yapmamış. Unutun bunları artık. Kendinizi çok doldurmuşsunuz önce bu konudan anlatmaya başlıyorsunuz haliyle. Bunları eşinize anlatıyorsanız eşiniz de kv ye yanlış aktarabilir. Eninde sonunda adamın ağzından saçma bir laf çıkar. Olan size olur.
Şimdiki durum için ise hakkınız var. Eşinize birikim yaparız, ev alırız, yeni bir araba alırız diye düşünmüştüm diyin. Belki de aylık 30bin vermek eşinize kolay geliyordur. Ya da kardeşlerinin yanında eksik kalmak istemiyordur. Annesine kıyamıyordur. Ama mantıksız bir fikri olduğu kesin. Babasına çok üzüldüğü için aylık 30bin vermeye razı geldiğini zannetmiyorum
Tam bi premses.Annesi çok ağlamış ve ben bu şekilde artık asla yalnız yaşayamam demiş. Bu parayı vermelisiniz ben artık iş güç de yapamam demiş. Eşim de bana diyor ki, ağzıyla istedi yok diyemedik, ağladı ağladı neredeyse bayılacaktı diyor.
Bize de gelse her gün böyle hizmetçi, kraliçeler gibi yaşarmışız valla.Tam bi premses.
Kadın herifim gitti hayatımı yaşıyayım modunda.Bakıcı değil hizmetçi,geziler turlar yakında başlar.Ha bu sizi ilgilendirir mi hayır ne yaparsa yapsın ama evlatlarını da bu konfor için kullanmasın.Bize de gelse her gün böyle hizmetçi, kraliçeler gibi yaşarmışız valla.
65 yaşında olan birinin eli ayağı tutup bir sağlık sorunu yoksa hizmetçi tutmak çok saçma çok tutmak istiyorsa kendi tutsun. Ayrıca evladın dar olduğu zaman da oğlunun yanında değilmiş , hersey alma verme meselesi. Hafta da iki gün temizlik için tutsun kendisi.birini tek kişi ne yiyebilir ne içebilir ne kadar kirletebilir Yani? Zaten eşinin olum aylığı kendi emekli aylığı ile madem evi de varmış.kiraya verip kendi kendine gecinebilirKayınpeder yeni vefat ettiği için çok birşey diyemezsiniz. Görümcenin durumu iyi sanırım. O daha çok destek olur gibi geldi. Ayrıca sizde çalışıyor musunuz? O kısmı göremedim
3 Çocuk okutmak hiç kolay değil, eşinizin beklentisi kadar harçlık gönderememiş olabilirler zira aynı zamanda kendileri de ev geçindiriyorlar. Meslek sahibi olduktan sonra da anne babadan maddi beklentiye girmeyi doğru bulmuyorum. Bazı şeylerin alınması ertelenebilirdi yada düğün ertelenebilirdi. Kendi ailenizinde eksik kaldığı şeyler olmuştur.Merhaba hanımlar. Sizlerle konuşup fikir almaya çok ihtiyacım var, ne yapacağımı bilmiyorum.
Tam iki senelik evliyim. Henüz çocuğumuz yok. Severek isteyerek evlendik. Gelin gittiğim aile açıkçası eğitimli, nezih bir aile olarak görünüyor. Kocam ve kaynım başarılı mühendisler, görümcem profesör doktor. Kaynanam ve kayınbabam emekli öğretmenler. İki adet de evleri var. Maddi sıkıntıları olan insanlar olmamalarına rağmen evlenirken kayınvalidem evimiz için bir çöp dahi almadı. Gelinliğimi bile kendimiz hallettik. Erkek tarafının alması gereken çoğu şeyi de görümcem aldı. Kaynanam da bana yalnızca iki adet bilezik taktı. Beyaz eşya isteklerimi kabul etmedi. (Aynı yastığa baş koyacağın adamın kullandığı eşyalar, yabancının değil, benim yeni alacak gücüm yok memur emeklisiyim dedi. Aynısını eltim de yaşadı) biz bir şekilde benim ailem, görümcem ve kendimiz bu evi kurduk, nikahı kınayı yaptık. İnanın her şeyi makul tuttum. Ekstra yüksek hiçbir şey istemedim. İstanbulda yaşıyoruz ve kirası nispeten düzgün çok küçük bir ev seçtim. Her şeyi kendimiz yaptık diye de evlendiğimizden beri borç ödedik. Şu an az bir borcumuz var.
Bu hafta kayınbabam ani kalp krizi ile vefat etti. Eşim annesinden çok babasına düşkündü hep. Dolayısıyla biraz dağılmış durumda. Onunla bu konuları konuşamıyorum ve sizden yardım rica ediyorum. Kaynanam eşini gömdüğü gün çocuklarından şunu talep etti: "ben hayatta yalnız kalamam, bunalıma girerim. Yanıma 7/24 benimle hem yaşayacak hem de bana hizmet edecek kadın tutun." Çocukları da kabul ettiler.
Kızlar, kaynanam 65 yaşında eli ayağı tutan, balkan turları senin, GAP turları benim gezen, günlere giden, şıkır şıkır giyinen bir kadın. Bir hastalığı olup kötü durumda olsa ağzımı açmam. Ama çocukları ve gelinlerine zırnık vermemiş, hiç destek olmamış bir kadının, firdevs yöreoğlu'nun katyası gibi kendine hizmetçi istemesi ve bunun parasının çocuklarından çıkacak olması çok zoruma gidiyor. Ben 28 bin tl kira, 16 bin tl araba kredisi ödüyorum. Araba dediğim de ikinci el çok iyi değil, gerçekten eşimden ekstra hiçbir şey istemedim. Ama ben ayağımı yorganıma göre uzatırken kaynanamın lüksü için para verecek olmak zoruma gidiyor. İkinci bir evleri var ve kiraya dahi verilmemiş durumda. Orada boş boş duruyor, onu kiraya verelim, gerekirse üstünü tamamlar destek oluruz annene diyorum. O evi babam çok severdi, kiraya vermek hemen içimizden gelmiyor diyor. Eltim de benimle aynı kafada, aynı şeyleri söylüyor. Ama bize "babamız ölmüş annemizi de böyle bırakalım mı" diyorlar. Bırakmak mı bu? Lüks başka, ihtiyaç başkadır. Anneleri bizden lüks istiyor. Bu kadın çocukları okurken dahi zerre para vermemiş, kocasıyla dünya turuna çıkıp para yiyip, üzerine borç yapıp çocuklarına ödetmiş bir kadın. Benim kocam normalde anneci bir adam olmamasına, mantıklı davranmasına rağmen bu haksızlığı nasıl göremez? Evliliğim zarar görmeden bunu ona nasıl anlatabilirim?
Kendi ailem hakkında bilmeden yorum yapmayın lütfen. Benim babam her şeyi eksiksiz, hatta fazlası ile yaptı.3 Çocuk okutmak hiç kolay değil, eşinizin beklentisi kadar harçlık gönderememiş olabilirler zira aynı zamanda kendileri de ev geçindiriyorlar. Meslek sahibi olduktan sonra da anne babadan maddi beklentiye girmeyi doğru bulmuyorum. Bazı şeylerin alınması ertelenebilirdi yada düğün ertelenebilirdi. Kendi ailenizinde eksik kaldığı şeyler olmuştur.
Eğer maddi imkanlar el veriyorsa anneye bakıcı tutulmalıdır, şuan ciddi derecede psikolojik çöküntü yaşıyor ve toparlanması zaman alacaktır. Yanında bir arkadaş bulunması sizin düzeninizin de bozulmaması anlamına gelir.
Eşinizi 2. evin kiraya verilmesi için ikna etmeye çalışın. Oradan gelen gelire ekleme yaparsınız.
Bakıcı değil Firdevs yöreoğlu gibi Katya istiyormuş kendine.Bakıcı çok istiyorsa baştaki evi kiraya vermeli bence.
Her şeyi alsın demedim zaten. Bir şeyleri yapsaydı o da eksik kalsın derdik. Kadın bana bir bilezik, ne bileyim bir künye bile almadı. Takılan iki bileziği görümceme aldırdı. Oğlunun evi kurulurken verdiği destek sıfır. Nişana, nikaha her şeye misafir gibi geldi gitti. Biraz da içerleme hakkım var diye düşünüyorum. Ayrıca sizin eşyanızı emekli mi ödesin demişsiniz ama kendisi son aylarda çok ağlayıp dövünerek çocuklarına kendi beyaz eşyalarını yeniletti.Kadinin size beyaz esya vs almamasi bana göre cok normal niye sizin esyalarinizi alip borc ödesin? Evlendigimizden bero borc odedik diyorsunuz yani sizin kullandiginiz seyleri emekli kadin mi ödeyip dursun?
Onun disinda bakiciya para verilmesini istememeniz de normal özellikle boşta ev varken sizden ödeme istenmesi asiri sacma. Babasi evi seviyor diye boş durunca babasina bi faydasi olmuyor. Ben kabul etmezdim ödemeyi önce o ev kiraya verilmeli sonra duruma göre bakilir.
Zaten bakıcı dediğimiz şey de eli ayağı tutmayan insana tutulur. Bu inanılmaz bir lüks.Bakıcı değil Firdevs yöreoğlu gibi Katya istiyormuş kendine.
Kocam öldü bu acı ile yemek pişirip ,yorgan döşek yıkayamam ben artık diyormuş.
Bakıcı olarak istediği kadın şu an 78 yaşında bir adamın bakıcılığını yapıp geceleri orada kalıyormuş. Orada kalmaktan 40 bin tl alıyormuş. Onun dışında gündüzleri başka işlere de gidip aylık kazancını 95 bin civarına çıkarıyormuş. Kaynanama senim yanından hiç ayrılmayacaksam bu parayı isterim demiş.Yalnız kaynananın kafası süpermiş valla. Gezgin kaynana kocası öleli bir hafta olmuş gezi planliyorsa yalnız da kalabilir demek ki.
Ama hanım Sultanlığını ilan etmiş kendi kendine.
90 binlik bakıcıyı da gezilere götürmeye kalkarsa işiniz iş.
Bakıcı en fazla 40-50 bin alır 90 bin nerden çıkmış.
Kendi ayarladığına göre belki de üstünü kırışırlar
İzin verirseniz derken? İstediği evinde kalsın beni ilgilendirmez ama boş duran mülk var. Ben sadece kiraya verelim, üzerini tamamlayalım diyorum. 50 bin değil 90 bine anlaşmış. Kadını başka yere işe vs göndermeyecek, 7/24 kendiyle istiyor. Maaliyetli yani. Dolayısıyla bir kira geliri olsa üstünü tamamlasak biz daha mantıklı değil mi
beyaz eşya konusunda çok kişi bana gıcık oldu anladığım kadarıyla ama kendisi eltim ve bana kocalarınızın bekarlık eşyalarını kullanın derken, ağustos ayında kendi beyaz eşyalarını tümden yeniletip, ek olarak kurutma makinesi de aldırdı. Taksitlerini 3 çocuğu ödüyor.şunu görene kadar size gıcık olmuştum yok beyaz eşya almadılar yok bilmem ne..
90 bin ne yahu. hey maşallah. birde anlaşmış bile.
sizde 30 bini ayırın ya biriktirin ya annenize verin madem.
36 bin kendi maaşı 27 bin de eşinden alırmış,63 bin maaş eder bu.Evini de 30 bine kiraya verse harika bi şekilde geçinir.Haftada bir kadın gelip evini temizlese yeter de artar.Zaten bakıcı dediğimiz şey de eli ayağı tutmayan insana tutulur. Bu inanılmaz bir lüks.
Aaa yok valla bu kv nin eldivenle bile sevilecek hâli yok. Aşırı itici, bencil, gösteriş budalası, gelinlerini bile kıskanacak bir tip. Ya böyle diyerek seni kışkırtmak istemiyorum ama böyle tipleri de savunan oldu mu ifrit oluyorum.beyaz eşya konusunda çok kişi bana gıcık oldu anladığım kadarıyla ama kendisi eltim ve bana kocalarınızın bekarlık eşyalarını kullanın derken, ağustos ayında kendi beyaz eşyalarını tümden yeniletip, ek olarak kurutma makinesi de aldırdı. Taksitlerini 3 çocuğu ödüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?