Kayınvalidem yüzünden evliliğim zarar görecek. Lütfen bana akıl verin

Ben açıkçası evlenip ev kuran çocuğa aile hiç değilse bir bulaşıl makinesi, ne biliyim belki bir yemek masası vs aile destek olup alır diye biliyorum. Benim ailem böyle çünkü. Ben her şeyi yapsın demedim. Ama bizde gelinliği erkek tarafı alır mesela, kayınvalidem emekli maaşıyla yük olmasın diye ben dolaptan ikinci el bir gelinlik aldım, 2023 yılında 4 bin tl idi. Onu bile vermeyi kabul etmedi, babam verdi parasını. Neden bu kadar linçlendim anlamadım açıkçası. Ne gelinler görüyorum gerçekçi olmayan istekler, altınları şart koşmalar vs. Benim beklentim bu değildi ki.

İnanın ben de neden bu kadar linçlendiğinizi zinhar anlamadım. Aynı şeyleri düşünüyoruz, yalnız değilsin.

Almasaydiniz o zaman. Aile bütçeniz ustunde hiç mi söz hakkınız yok anlamadım. Alan varken isteyen çok olur. Biz ayri bir aile kurduk artik butcemiz ayrı diyin çekilin kenara.

Canım el bile düğüne gelirken bir gram bir çeyrek getiriyor. Haklısın valla. Bir şey vermeyen bir şey de beklemesin. Hayır bir de eşinle onun arasında diyenler olmuş da bu adamın ev geçindirmesi gerekiyor? Karısının ihtiyaçlarını karşıladı mı da anasına Katya tutacakmış. Ama biz ne desek de boş istersen sabaha kadar çekiştirelim burda, senin ipleri eline alıp bir çaresine bakman gerekiyor.

Valla ben de anlamadım burada çoğu kişi kadın size destek olmak zorunda mı falan yazıp onu mağdur ilan etti ama kadının mağdur bir tarafı yok ki. 2019un sonunda eşi ile almanya ve fransaya turlara gidip ardından türkiyede kapadokya ve karadeniz turlarına katılmışlar. Salon mobilyalarını vs yenilemiş ve baya bir borç yapmışlar. Bu borçları çocukları kapamış. Yani bu insanların da evlatları evlenirken bir şey yapmaları gerekmez miydi? Anlamadım doğrusu

Evet benim eşimin bu yas süreci bitince güzelce konuşmam gerek. Eltim de kabul etmek istemiyor, daha doğrusu kabul ediyoruz ama boştaki evi kiraya verip, o gelirin üzerine ek yapalım diyoruz. Kocalarımız da keşke bu mantığı anlasa

Almasaydiniz o zaman. Aile bütçeniz ustunde hiç mi söz hakkınız yok anlamadım. Alan varken isteyen çok olur. Biz ayri bir aile kurduk artik butcemiz ayrı diyin çekilin kenara.
Sanırım eşiyle maaşı arasında cok cok fark var.Bu eşitsizlik eşinin para konusunda baskın ve karar veren taraf olmasına swbep olmu.iş.

Ben bu kadarına karşı çıktım ama eşim, kardeşlerim destek olurken ben vermezsem haklarına girmiş olurum dedi.

Eşler aile ile ilgili konularda düzgün konuşmaktan anlamıyor muhakkak bir açığını bulacaktır ve ordan yürüyecektir. Söyleyeceğin şu; İstemiyorum. Beni tatile götürdün mü? Aylık şu kadar giyim masrafım var karşıladın mı? Sosyal ihtiyaçlarımı karşıladın mı? Sen benimle mi evlisin kiminle evlisin bilmiyorum artık. O ev de ne olacaksa olsun bana bulaştırma, annen muhtaç bir kadın değil.

Ben mi gaddarım bilmiyorum ya.

Zaten bakıcı dediğimiz şey de eli ayağı tutmayan insana tutulur. Bu inanılmaz bir lüks.
Evde işleri rahmetli kp mi yapıyormuş yaşarken, kv niz evine sürekli yardımcı alan bir kadın mıydı ben hiç anlamadım adam ölünce kadına iş yapamam ben perileri niye gelmiş.
Yalnızlıktan mı istiyor yanında birini , iş yapmamak için mi?

Kendi parasıyla yapabilene lafım yok lüks müks kimseyi ilgilendirmezde , toplama parayla olacak iş değil.

Evlatlar bence şu an baba kaybı ile olayın saçmalığının farkında değiller , annemizi üzmeyelim o ne isterse öyle olsun diyorlar kadında bunu çok güzel kullanıyor bence.

Eşiniz kv dahil herkes mirastan hakkını alsın, kv nin oturduğu ev hariç başka türlü durulmaz bu kadın.

Kayınvalidem son birkaç aydır haftanın 3 günü sabah 9 akşam 5 şeklinde şu an anlaştığı kadını tutturdu kendine. Uzun süredir iş yapmıyor. Kadın üç gün geldiği için zaten evde iş de birikmiyor. Ama vefattan önceki az bir zaman diliminde bize diyordu ki, 3 gün bana yetmiyor keşke daha çok gelse.

Peki siz ailenize yardım etseniz,beyaz eşyalarını düzseniz falan eşiniz karışır mı
Eşim eli açık bir insan ama gidip ailemin beyaz eşyasını da komple karşılamaz sanıyorum. Karşılasa da sıkıştık biz de bak falan der heralde. Yoksa hakkını yiyemem üni öğrencisi kardeşime bir iki kez 3-5 bin harçlık attığını falan gördüm.

Kim ödüyordu peki parasını?

Siz kötü kayınvalide görmemişsiniz. Gelip oğlunun evine yerleşenler var ya da şöyle yapan kayınvalideler de var 3er ay evlatlarının evlerinde konaklıyorlar. Pekâlâ eşiniz ve kayınvalideniz sizden böyle bir beklentiye girmemiş. Bence saygı duymuş aksine. Kadın bakıcı daha tutulmamış parası verilmemiş kimse çıkmaza girmemiş. Fazla peşin hükümlüsünüz.

İlk birkaç ay her birimizde kalacakmış. Bahar gibi bu kadın işine başlayacakmış.

Bence herkesin yaşadığı kendine göre zordur. Benim kayınvalidem gerçekten ama gerçekten biz evlenirken o kadar umursamazdı, sonrasında da o kadar beklentiye girdi ki kendine dair. Bu da benim zoruma gidiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…