- 23 Aralık 2012
- 8.011
- 53.725
- 748
Yahu kadın traveller,o tur senin bu tur benim deyip gezen gün gün dolanan bi kadın ,gelin evine gelip başına iş alacak bi kadın değil.Yalnızlığın keyfini sürmek istiyor ve belli ki bu konforu cocuklwrı sağlasın istiyor.Ağlaya bayıla bakıcı tutun demiş bakıcı 90 bin.Eşlerimizle ev arkadaşı değiliz ki para ortaktır yani,şimdiden bunu düşünüp gardını alması cok normal değil mi?Siz kötü kayınvalide görmemişsiniz. Gelip oğlunun evine yerleşenler var ya da şöyle yapan kayınvalideler de var 3er ay evlatlarının evlerinde konaklıyorlar. Pekâlâ eşiniz ve kayınvalideniz sizden böyle bir beklentiye girmemiş. Bence saygı duymuş aksine. Kadın bakıcı daha tutulmamış parası verilmemiş kimse çıkmaza girmemiş. Fazla peşin hükümlüsünüz.
Kpederi daha yeni vefat etmiş. Eşi ile konuşmak için uygun zaman değil. Mühendis biri özel sektör ise ve işinde uzman ise en az 80bin alır. Evlenince kendi eşyaları için ödeme yapmaları gayet normal. İçinden gelmiyorsa destek olmak zorunda değil…65 yaşında olan birinin eli ayağı tutup bir sağlık sorunu yoksa hizmetçi tutmak çok saçma çok tutmak istiyorsa kendi tutsun. Ayrıca evladın dar olduğu zaman da oğlunun yanında değilmiş , hersey alma verme meselesi. Hafta da iki gün temizlik için tutsun kendisi.birini tek kişi ne yiyebilir ne içebilir ne kadar kirletebilir Yani? Zaten eşinin olum aylığı kendi emekli aylığı ile madem evi de varmış.kiraya verip kendi kendine gecinebilir
Neden sen aldın , kocan bostan korkuluğu muBen açıkçası evlenip ev kuran çocuğa aile hiç değilse bir bulaşıl makinesi, ne biliyim belki bir yemek masası vs aile destek olup alır diye biliyorum. Benim ailem böyle çünkü. Ben her şeyi yapsın demedim. Ama bizde gelinliği erkek tarafı alır mesela, kayınvalidem emekli maaşıyla yük olmasın diye ben dolaptan ikinci el bir gelinlik aldım, 2023 yılında 4 bin tl idi. Onu bile vermeyi kabul etmedi, babam verdi parasını. Neden bu kadar linçlendim anlamadım açıkçası. Ne gelinler görüyorum gerçekçi olmayan istekler, altınları şart koşmalar vs. Benim beklentim bu değildi ki.
Kocanız anneci ve mantıksız bir insan öncelikle bunu bir görün birçok kadın hep kaynanasını suçluyor koçişine toz kondurmuyor. Koskoca adam akıllı mantıklı neyin ne olduğunu biliyor görüyor analiz ediyor merak etmeyin saf değil yani bile isteye yapıyor ayrıca eşinizin ailesinden çok beklentiniz varmış eşyaların bir kısmı varmış neden ikincisi alınsın veya hurda fiyatına satılıp hiç edilsin gerek yok . Annesi yanına birisini istiyor tabi evlatları bir araya gelip birini tutacak 65 yaş az değil . Gezi tatil vs abartılı olmadıkça olabilir biraz abartıyormuş o konuda da onun değişmesi lazım .Merhaba hanımlar. Sizlerle konuşup fikir almaya çok ihtiyacım var, ne yapacağımı bilmiyorum.
Tam iki senelik evliyim. Henüz çocuğumuz yok. Severek isteyerek evlendik. Gelin gittiğim aile açıkçası eğitimli, nezih bir aile olarak görünüyor. Kocam ve kaynım başarılı mühendisler, görümcem profesör doktor. Kaynanam ve kayınbabam emekli öğretmenler. İki adet de evleri var. Maddi sıkıntıları olan insanlar olmamalarına rağmen evlenirken kayınvalidem evimiz için bir çöp dahi almadı. Gelinliğimi bile kendimiz hallettik. Erkek tarafının alması gereken çoğu şeyi de görümcem aldı. Kaynanam da bana yalnızca iki adet bilezik taktı. Beyaz eşya isteklerimi kabul etmedi. (Aynı yastığa baş koyacağın adamın kullandığı eşyalar, yabancının değil, benim yeni alacak gücüm yok memur emeklisiyim dedi. Aynısını eltim de yaşadı) biz bir şekilde benim ailem, görümcem ve kendimiz bu evi kurduk, nikahı kınayı yaptık. İnanın her şeyi makul tuttum. Ekstra yüksek hiçbir şey istemedim. İstanbulda yaşıyoruz ve kirası nispeten düzgün çok küçük bir ev seçtim. Her şeyi kendimiz yaptık diye de evlendiğimizden beri borç ödedik. Şu an az bir borcumuz var.
Bu hafta kayınbabam ani kalp krizi ile vefat etti. Eşim annesinden çok babasına düşkündü hep. Dolayısıyla biraz dağılmış durumda. Onunla bu konuları konuşamıyorum ve sizden yardım rica ediyorum. Kaynanam eşini gömdüğü gün çocuklarından şunu talep etti: "ben hayatta yalnız kalamam, bunalıma girerim. Yanıma 7/24 benimle hem yaşayacak hem de bana hizmet edecek kadın tutun." Çocukları da kabul ettiler.
Kızlar, kaynanam 65 yaşında eli ayağı tutan, balkan turları senin, GAP turları benim gezen, günlere giden, şıkır şıkır giyinen bir kadın. Bir hastalığı olup kötü durumda olsa ağzımı açmam. Ama çocukları ve gelinlerine zırnık vermemiş, hiç destek olmamış bir kadının, firdevs yöreoğlu'nun katyası gibi kendine hizmetçi istemesi ve bunun parasının çocuklarından çıkacak olması çok zoruma gidiyor. Ben 28 bin tl kira, 16 bin tl araba kredisi ödüyorum. Araba dediğim de ikinci el çok iyi değil, gerçekten eşimden ekstra hiçbir şey istemedim. Ama ben ayağımı yorganıma göre uzatırken kaynanamın lüksü için para verecek olmak zoruma gidiyor. İkinci bir evleri var ve kiraya dahi verilmemiş durumda. Orada boş boş duruyor, onu kiraya verelim, gerekirse üstünü tamamlar destek oluruz annene diyorum. O evi babam çok severdi, kiraya vermek hemen içimizden gelmiyor diyor. Eltim de benimle aynı kafada, aynı şeyleri söylüyor. Ama bize "babamız ölmüş annemizi de böyle bırakalım mı" diyorlar. Bırakmak mı bu? Lüks başka, ihtiyaç başkadır. Anneleri bizden lüks istiyor. Bu kadın çocukları okurken dahi zerre para vermemiş, kocasıyla dünya turuna çıkıp para yiyip, üzerine borç yapıp çocuklarına ödetmiş bir kadın. Benim kocam normalde anneci bir adam olmamasına, mantıklı davranmasına rağmen bu haksızlığı nasıl göremez? Evliliğim zarar görmeden bunu ona nasıl anlatabilirim?
Bence siz fazla yumuşak davranıyorsunuz. Bu noktadan sonra işi ele almanız şart. Belki bir ay kadar bi yas sürecinde çok lafını etmeyin, simdi yeri değil zamani gelsin konuşuruz diye geçiştirin ki ama tamam demistin demesin ileride. Sonra vakti gelince restinizi çekin. Benim evim ayrı kapım ayrı. Bu saatten sonra kendi çocuğuma birikim yaparim diyin. Anasına para akıtmak isteyen evlenmesin gitsin anasıyla otursun. Dilenci gibi beyaz eşya isteyen insana da 1 lira vermem.Ben bu kadarına karşı çıktım ama eşim, kardeşlerim destek olurken ben vermezsem haklarına girmiş olurum dedi.
O da kendi damatlığını aldı. Babam da çünkü sinirlendi onlar gelinlik almıyorsa ben de damatlık almam dedi.Neden sen aldın , kocan bostan korkuluğu mu
Kesinlikle bizim evlerimizde yaşayıp da bir odaya tıkmaz kendini. Direkt konfor ve hizmet istiyor.Yahu kadın traveller,o tur senin bu tur benim deyip gezen gün gün dolanan bi kadın ,gelin evine gelip başına iş alacak bi kadın değil.Yalnızlığın keyfini sürmek istiyor ve belli ki bu konforu cocuklwrı sağlasın istiyor.Ağlaya bayıla bakıcı tutun demiş bakıcı 90 bin.Eşlerimizle ev arkadaşı değiliz ki para ortaktır yani,şimdiden bunu düşünüp gardını alması cok normal değil mi?
Bakın sizin genel sorununuz eşinizden kaynaklı siz ne güzel ayağımı yorganıma göre uzatırım gerekirse kendimden kısar aza kanaat ederim diyorsunuz onun da sizinle aynı fikirde ve tarafta olması lazımdı burda sorun kayınvalideniz değil eşiniz bunu bir anlayın bence . Başlığı bile kayınvalidem yüzünden diye açmışsınız kurduğu aile ile büyüdüğü ailenin arasında denge kurmak zorunda olan kişi eşiniz. Sizi tüm bunları düşünmek zorunda bırakmamalı sizin kazançlarının aranızda ciddi fark var anlaşılan çalışıyorsunuz ama evin bütçesi hakkında eşiniz kadar söz hakkınız yokmuş. Ayrıca kendiniz söylüyorsunuz el âlemin gelinleri ne altınlar ne gelinlikler aldırıyor diye şimdi siz zaten bir kibrit çöpü görmeden ikinci el gelinlikle evlenmişsiniz razı gelmişsiniz ve halen kaynanam bunu yaptı bunu istedi diyorsunuz eşiniz görmüyor mu olanları bilmiyor mu ? Sizin öyle bir denge oluşturmanız lazımdı ki eşiniz sizi huzursuz etmeden hayır demeyi bilsin size yansımasın malesef yanlış kişiyi suçluyorsunuz.O da kendi damatlığını aldı. Babam da çünkü sinirlendi onlar gelinlik almıyorsa ben de damatlık almam dedi.
Gezdiği tozduğu evi kendinin zaten. İki mülkü varken kirada oturan, 28 bin kira veren ben neden ona 30 bin veriyorum her ay? Bomnoş evi kiraya vermiyor ve bizden 30 bin istiyor farkında mısınız? Şu an çocuk sahibi değilim diye evimin bütçesi hakkında konuşmak neden haddime olmuyor?Kadının gezdiginden tozdugundan 2 tane evinden size ne yahu..3 tane cocuk buyutmus vay efendim hic para harcamamis yazmissiniz. Önce bir cocuk buyutun emek verin de ondan sonra bu konuda yorum yapacak haddiniz olsun .. eltinizle bir olup dolup dolup çekistirip duruyorsunuz anlasılan
Anladığım kadarıyla 3 çocuğu var 90 bin ise herkese 30 biner düşüyor. Bunun yaşlılığı var gezemediği zamanlar da olma ihtimalini düşünmek gerek. Eğer 30 bin ailemi çok yormayacak bir rakamsa ses etmezdim ben. Yeter ki kayınaile ötede oynasınYahu kadın traveller,o tur senin bu tur benim deyip gezen gün gün dolanan bi kadın ,gelin evine gelip başına iş alacak bi kadın değil.Yalnızlığın keyfini sürmek istiyor ve belli ki bu konforu cocuklwrı sağlasın istiyor.Ağlaya bayıla bakıcı tutun demiş bakıcı 90 bin.Eşlerimizle ev arkadaşı değiliz ki para ortaktır yani,şimdiden bunu düşünüp gardını alması cok normal değil mi?
Haklısınız. Ben de her şeye tamam diye diye eşimi alıştırdım böyle. Açgözlü gibi her şeyin pahalısını istemeyeyim diye düşündüm. Aöa geldiğimiz nokta bu.Bakın sizin genel sorununuz eşinizden kaynaklı siz ne güzel ayağımı yorganıma göre uzatırım gerekirse kendimden kısar aza kanaat ederim diyorsunuz onun da sizinle aynı fikirde ve tarafta olması lazımdı burda sorun kayınvalideniz değil eşiniz bunu bir anlayın bence . Başlığı bile kayınvalidem yüzünden diye açmışsınız kurduğu aile ile büyüdüğü ailenin arasında denge kurmak zorunda olan kişi eşiniz. Sizi tüm bunları düşünmek zorunda bırakmamalı sizin kazançlarının aranızda ciddi fark var anlaşılan çalışıyorsunuz ama evin bütçesi hakkında eşiniz kadar söz hakkınız yokmuş. Ayrıca kendiniz söylüyorsunuz el âlemin gelinleri ne altınlar ne gelinlikler aldırıyor diye şimdi siz zaten bir kibrit çöpü görmeden ikinci el gelinlikle evlenmişsiniz razı gelmişsiniz ve halen kaynanam bunu yaptı bunu istedi diyorsunuz eşiniz görmüyor mu olanları bilmiyor mu ? Sizin öyle bir denge oluşturmanız lazımdı ki eşiniz sizi huzursuz etmeden hayır demeyi bilsin size yansımasın malesef yanlış kişiyi suçluyorsunuz.
30 bin ekstra para vereceksem şu anki evimin kirasına ek olarak, 58 bine ben daha büyük bir eve geçerdim. Ben 70 metrekare bir evdeyim ve sırf kütüphanemden dolayı bile zor sığıyorum. Çocuk olduktan sonra daha büyüğü olur diye duruyorum. 30 bin az değil kiAnladığım kadarıyla 3 çocuğu var 90 bin ise herkese 30 biner düşüyor. Bunun yaşlılığı var gezemediği zamanlar da olma ihtimalini düşünmek gerek. Eğer 30 bin ailemi çok yormayacak bir rakamsa ses etmezdim ben. Yeter ki kayınaile ötede oynasın
Evinizin butçesini konusmak ayrı, sizin yukarda yazdiklariniz gezdiklerinden tozduklarindan cocuk buyutmelerinden bahsetmek ayrı. Tüm bunlar olurken yanındamıydınız derler adama.Gezdiği tozduğu evi kendinin zaten. İki mülkü varken kirada oturan, 28 bin kira veren ben neden ona 30 bin veriyorum her ay? Bomnoş evi kiraya vermiyor ve bizden 30 bin istiyor farkında mısınız? Şu an çocuk sahibi değilim diye evimin bütçesi hakkında konuşmak neden haddime olmuyor?
Yine en iyi sen bilirsin konu sahibi ben açıkçası gelip evime yerleşmesindense ya da sürekli şikayet edip huzurumu kaçırmasındansa bu yolu tercih ederdim ama siz öyle düşünüyorsanız o da sizin tercihiniz tabi30 bin ekstra para vereceksem şu anki evimin kirasına ek olarak, 58 bine ben daha büyük bir eve geçerdim. Ben 70 metrekare bir evdeyim ve sırf kütüphanemden dolayı bile zor sığıyorum. Çocuk olduktan sonra daha büyüğü olur diye duruyorum. 30 bin az değil ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?