- 10 Şubat 2019
- 4.350
- 5.608
- 63
- Konu Sahibi Derenkaraca
-
Hemen çözdün canım aynen öyle kıskaç aşırı derecede ben annemi arayınca bile bozuluyor anneme teyzeme olan sevgimi kıskanıyor hep o ön planda olmak istiyor da kusura bakmasın ben aileme çok düşkünümTam kıskanç ilgi bekliyor .Kocamana kadının yaptıklarına bak
Mesafe koyarım da canım Farklı şehirde olduğu için gelip kalıyor hemde 1 ay aynı evde KatlanmıyorumBaşka sehirdeymis Allah tan .Takmayın ya .Mesafe koyun ama.
Asla kv ile muhattap olma. Tartışmaya gitme. Sonra saygısız olan sen olursun. Bilerek seni kiskirtir sinirle konusur tuzağa düşersin sonra oğluna ağlar.Canım teyzem gidince eşimle konuşacağım kayınvalideyle konuşsam mi bilmiyorum beni aşırı sinir eder bebeğime bişey olur diye korkuyorum ama içimde kalıyor böyle de konuşmakta istiyorum sen konuşurmuydun yerimde olsan
Teyzem kayınvalidemden 15 yaş büyük yaşlı buarada
Ama ben anlatmazsam eşim annesinin anlattığı kadarını bilecek ben sormazsam zaten annesinin konusunu hiç açmıyor e öyle olunca da içimde kalıyor dediğin gibi huzumu bozmasına da izin vermemem gerek bi taraftan daAsla kv ile muhattap olma. Tartışmaya gitme. Sonra saygısız olan sen olursun. Bilerek seni kiskirtir sinirle konusur tuzağa düşersin sonra oğluna ağlar.
Kayınvalideler ne yapıyor? Ne zaman oğlu ile yalnız kalsalar gelinlerini cekistiririp doldurmuyolar mi. O an ortamda olmayan insanın arkasından bile konusmak büyük suçken kv Ler bunu hep yapıyor. Gelinlerini muhattaba bile almıyorlar. Seninde tek muhattabin eşin olmali. Ve hadsizlik olarak görmezden bir tavsiyem daha. Esin annesinin konusunu açmadığı sürece asla açma bu konuyu. konuşma. Sanki kv diye biri hayatında yokmus gibi mutlu olun. Annen böyle soyle diye uzatma. Daha sonra eşin annesinin konusunu açtığında ya da annesi aradığında konuş.ama boyle içinde ne varsa dök rahatla. O zaman huzuru bozan annesi olur siz guzel güzel huzurla otururken. Diğer zamanlarda ultra huzur ortamı olmalı. Annesi yüzünden bu huzur bozulmasın istemeli.
Yok canım ne normal konuşması asla konuşmam artık alttan almak olmuyor ona tepeme çıkıyor kendimi de ailemide ona ezdiremem küserse de annemlerle falan ortak karar aldık bizde yüzüne bakmayacağız mesela en çok laf ettiği şey yemek yenmesi sen çok yedin falan herkese böyle konuşuyor inadımıza yiyeceğiz ondan çekinmek yok artık neyseki ailemde anladı onun nasıl bi insan olduğunuBence resmiyet koyun araniza kesinlikle..hiç de normal.konusmayın. ama herkes biliyordur nasil biri olduğunu. Geldiginde kuserse aldirmayın , cevap vermezse tekrar sormayın
Tamam da elbet kaynana arayacak gelcek isteyecek o zaman konusu açılacak. Daha iyi eşin hiç konusunu acmiyorsa dolduruşa gelmiyor demek. Huzurunuz sadece kv aradığı zaman bozulur. Öyle olursa eşinde artık istemez annesi gelsin arasın huzur bozsunAma ben anlatmazsam eşim annesinin anlattığı kadarını bilecek ben sormazsam zaten annesinin konusunu hiç açmıyor e öyle olunca da içimde kalıyor dediğin gibi huzumu bozmasına da izin vermemem gerek bi taraftan da
Tamam da elbet kaynana arayacak gelcek isteyecek o zaman konusu açılacak. Daha iyi eşin hiç konusunu acmiyorsa dolduruşa gelmiyor demek. Huzurunuz sadece kv aradığı zaman bozulur. Öyle olursa eşinde artık istemez annesi gelsin arasın huzur bozsun
Ah canım mümkün değil annesini istemesin ama bakalım bu yolu da denerim belki de işe yarar
Olmaz mi eşiyle birlikte gelip kalıyorlar gelirlerken de beni aramazlar eşimi arayıp biz geliyoruz derlerAnlamadigim şey kv eşi yok mu? Nasıl gelir bir ay kalır. Valla seçim yapmak zorunda kaldılar mi anneyi değil huzuru ve evladını secer çoğu erkek. Sen yeter ki annesine bir hata yapma. Suçlu o olsun.
Bu konuyu eşimle konuştum zaten ama kesinlikle çok net annem yıllardır torunu olsun istiyor dursun idare edin diyor tamam dursun bende isterim hep birlikte güzelce vakit geçirelim fakat geçmez annem olunca özellikle çok kıskanır yine ben şimdiden mesafemi koyayım bakalım ama yinede o bize gelmekten asla vazgeçmez illaki gelir hatta mesafe koydum yine benimle tartışmaya da çalışır işin içinden çıkamaz bir durumdayım sussam olmuyor bişey desem olmuyor ben sadece eşimden destek bekliyorum bu konudaKayınvaliden laftan anlayan biri değil gibi, onunla konuşsan da fayda etmez. Üstüne birde senin söylediklerini eşine çarpıtarak anlatıp seni kötüler. Konuşacağın kişi eşin olmalı, hiç konusunu eşine açma görmezden gel deniyor bu tarz konularda ama bebeğin olacakmış galiba. Şimdiden önlemini almazsan lohusalığını burnundan getirir bu kadın. Hem stresten sütün kesilir hem de eşinle aran bozulur. Nasıl olsa doğuma geldiğinde her türlü sorun çıkarıp seni üzeceği kesin gibi. O sorun çıkarıp küsmeden sen eşine kendi annenle rahat edeceğini söyle. Annen hic bir şey demesin kv ne ve eşine. hatta annen kalmaya meraklı değilmiş gibi davransın. Yani ben istiyorum da annem kalıyor izlenimini ver. Gercekten de insan en cok kendi annesiyle rahat eder. Torunudur tabiki birkac gün kalabilir ama sonra annemle rahat ederim diye eşine söyle. Sen değil eşin göndermeli annesini. Sen git desen istemedi olursun . Tabi büyük ihtimalle yine sorun çıkarıp istenmiyorum diye küsecek ,ara bozulacak ama en azından şimdiden eşine fikrini dersen doğum zamanı sürpriz yaşamazsın. Nasıl yaparsınız bilmiyorum ama fazla kalmamalı bebek doğunca sizde. Çünkü bu kadar kıskanç bir kv doğumdan sonra senin evinde kesinlikle güzellikle kalıp annenle iyi geçinmez. Olan sana olur .
Atamam satamam annemdir diyo. Tamam seni anlıyorum ama 50 yaşına kadar değişmeyen kadını şimdi ben değiştiremem diyo. Uzağız zaten idare edelim bir hafta 10 gün napalım diyo. Falan filan. Çünkü önceleri söyledi, ama anlamadı daha da kinlendi daha da saçma şeyler yapmaya başladı. Sürekli huzursuzluk oldu. Karşıdaki anlayacak Bi insan değil malesef. Bi de şey huyu var kavga çıkarır sonra bişi yok gibi arar falan. Çok yoruldum ama eşim yine de onun sözlerinden etkilenip bana bişi demiyo hep birlikte geçiştiriyoruz anlayacağınCanım bir de senin eşin ne tepki veriyor yada sen ona nasıl tepki veriyorsun bu eşlere ne yapmak lazım
O an ki sinirle hiç böyle yapmak aklıma gelmedi ki canım güzelmişO ekmeği çektiğinde tamam sen yeme biz yeriz diyip onun elinden alıcaksın. Israr mı ediyor teyzene kaş göz yapıp bastıracaksın hem de gülerek sakince. 5 dk sonra çerez getireceksin onun önüne koymayacaksın. Ay sen yeme iyi değil dedin ya diyip yine güleceksin. Tekrar tekrar sakince bildiğini okuyacaksın. Fenalaştı mı? Yediklerinden olmasın diceksin. Sen yorulma evine git dinlen diceksin. Kibarca kovacaksın. Eşine mi şikayet etti? Ben onu düşünüyorum suçlu mu oldum diyip ağlayacaksın sancım var diyip uzanacaksın. Aynı onun gibi, bir şey yokmuş gibi davranıp konuşup alttan alttan yapacağını yapacaksın. O sana aynen bunları yapıyor farkında değilsin.
Aynılar ya bizimkide konuşunca asla anlamıyor anında kavgaya başlıyor dediğin gibi sonra da bişey yok gibi davranıyor benim eşimde bana bişey demiyor aslında sadece mesafeli olmama üzülüyor da Farklı bi durum mümkün değilki ben geçiştirmiyorum canım ya bana yaptıkları neyse bi şekilde geçiştirilir ama ailemin yanı da yaptıkları aslaAtamam satamam annemdir diyo. Tamam seni anlıyorum ama 50 yaşına kadar değişmeyen kadını şimdi ben değiştiremem diyo. Uzağız zaten idare edelim bir hafta 10 gün napalım diyo. Falan filan. Çünkü önceleri söyledi, ama anlamadı daha da kinlendi daha da saçma şeyler yapmaya başladı. Sürekli huzursuzluk oldu. Karşıdaki anlayacak Bi insan değil malesef. Bi de şey huyu var kavga çıkarır sonra bişi yok gibi arar falan. Çok yoruldum ama eşim yine de onun sözlerinden etkilenip bana bişi demiyo hep birlikte geçiştiriyoruz anlayacağın
Eşim görüyor aslında ama mesafe koymak istemiyor bende bunu anlamıyorum annesi herseyi yapacak ama ben hep idare edeceğim öyle istiyor da öyle olmuyorhastalık kozunu kullanmasalar olmaz zaten....en güzeli eşinin görmesini sağlamak. eşin anlamadıktan sonra mesafe koyamazsın. dengeyi kurması gereken o. lohusalığında kesinlikle yanında kalmamasını sağla. torununu görsün gitsin. yoksa çok sıkıntı çekersin. o dönemde zaten hormonlar tavan. yepyeni bir sürece giriyorsun zaten endişen derdin kendine yetecek. seni aşağı çekecek kimseyi yanında bulundurma, kv dahil.
Mesafeli ol , eşin kolaysa kendisi ceksın dengesiz anasınıMerhaba, 3 yıllık evliyim ama en basından beri kaynanamla anlaşamıyorum bana yaptığı saygısızlıkları anlatmakla bitmez ama bu saygısızlık aileme de yansımaya başladı bundan 2 sene önce annemler bize geldi onlarda geldi ilk gün iyiydi 2. Gün surat astı küstü sebebi ne anlayamadık hersey normaldi çünkü annemin yaptığı yemekleri yemedi bişey soruyor cevap vermiyor falan neyse ben yine bişey demedim o zamanlar geçen gün yine bize geldi eşiyle birlikte teyzende gelsin birlikte otururuz ben onu çok seviyorum dedi bende salaklık edip çağırdım en büyük hatam..ona da ilk gün iyi davrandı sonraki gün kahvaltı da teyzem tereyağı yiyecek ay yeme hasta olursun reçel yiyecek şekerimiz var yeme hasta olursun teyzemin şekeri falan yok ama kahvaltı da bir dilim ekmek çıkarıyor hepsini kaldırıyor tamam yeter bunlar diyor neyse ben kalkıp tekrar aldım masaya koydum ekmekleri surat astı küstü yine bişey söylüyorum cevap vermiyor teyzem kahvaltısını yapacak sürekli gözü üstünde yine bişey demedim sonra hastayım ölüyorum demeye başladı tansiyonu ölçtüm 13/8 bak çok yüksek ölüyorum ben demeye başladı dedim yüksek değil şekerini ölçtüm o da normal ama ona da yüksek dedi kendini yerlere attı acile götürttü ertesi gün bu yine devam etti yemek masasına geliyor ooof ölüyoruö diye bağırıyor ne yapacağımı şaşırdım üstelik misafirime de rezil etti ben de son gün artık yüzüne bile bakmak gelmedi içimden neyse sonra eşim götürdü evlerine başka şehirde yaşıyorlar beni şikayet etmiş küstü falan demiş halbuki o benimle küstü kahvaltıya ekmek koyduğum için e benim evim tabikide çıkaracağım sonra birkaç gün geçti hiç bişey yokmuş gibi beni arıyor aşırı iyi konuşuyor şaşırdım eşimde tamam hatasını anladı normal ol diyor sizce ne yapmalıyım ben mesafeli olmak istiyorum artık ama eşim ben üzülüyorum öyle falan diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?