• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideme fazla mı kuruluyorum acaba ?

Kimseye güvenip dünyaya çocuk getirmemek lazım. Kardeşimde yalnız çocuk büyütüyor bir de doğuştan bir anomalisi var yemeklerini özel yapıyor, saatli aldığı ilaçlar var alarm kuruyor. Yardımcısı falanda yok. En azından normal bir bebeğe bakıyorsunuz böyle düşünün. Gönül ister ki yapılsın edilsin ama herkes bir değil, en azından yemeğe çağırıyorlarmış o da bir şey.

Kayınvalide bakarım demiş ama zibinini bile baglayamiyormus bebeğin. Bence o anın gazıyla demiş, sonra da bakmamak için böyle bahaneler sunuyor olabilir 😂
Onu bilemeyiz belkide konu sahibi öyle görmek istedi? Kayınvalide kaç yaşında, küçük bir bebeğe bakacak kadar dinç mi bilmiyoruz.

Her insan küçük bir bebeğe bakacak kadar enerjik olamayabilir.

Eğer ki onlar bakacaksa şimdiden daha olumlu yaklaşmalı. Olumlu, ılımlı insanın çocuğu bir değil 50 defa büyütülür.

Güven açısından Evlatlarını nasıl büyüttülerse onu da büyüteceklerdir.

Bir lafına 6 aydır evinize giremeyen kayınvalide iyi yapıyor da uzak duruyor.
Gelip yardım etse mutlaka rahatsız olacağınız bir şeyler bulurdunuz.
Ayrıca bu kadar uzak kalan kayınvalide 2 yaşına gelince uzun süreli torun da bakamaz. O zaman gelince şok olmayın, kafanızda başka planlar da olsun.

Son düzenleme:
Selamlar 6 ay önce doğum yaptım yaşadığım şehir eşimin memleketi ailem uzak bir şehirde kendi isteğim üzerine 40 gün annem geldi kaldı o süreçte kv misafir gibi geldi oturdu yani bi şey beklemiyorum ama bi torununu al pışpışla ağlayınca bana veriyo annem tabi böyle yapmadı yardım edip müdahale ediyodu. Annem gitti kaldım bebekle bi başıma ne geldiler ne yardım ettiler gelsinler evimin işini yapsınlar diye beklemedim zaten ama bi anda bebekle tek kaldım bi gidelim çocuğu tutalım işini halletsin ya da dinlensin diyen olmadı sadece yemeğe cagırırlar hepsi o bir kere geldiler gelmişken yürüyüşe çıkayım dedim noldu çocuğun sana ayak bağımı oldu dedi çok sinir olmuştum yüz göz ysptım gelmediler 6 aydırda cagrmıyorum biz gidiyoruz yemeğe ve torununu göstermeye. Yani ben mi abartıyorum beklentiye girdim bilmiyorum millettin anası kaynanasının sürekli gidip yardım ettiğini görünce. Şuan doğum iznindeyim eşim bakarlar diyor ama hiç o ışığı alamıyorum görümcem yardım eder daha ilgilidir ama onunda çok sabrı yok .
Kayınvalideleri savunacağımı düşünmezdim ama şimdiki zamanda kucağına alsa çok müdaheleci, almasa ilgisiz oluyorlar..

Selamlar 6 ay önce doğum yaptım yaşadığım şehir eşimin memleketi ailem uzak bir şehirde kendi isteğim üzerine 40 gün annem geldi kaldı o süreçte kv misafir gibi geldi oturdu yani bi şey beklemiyorum ama bi torununu al pışpışla ağlayınca bana veriyo annem tabi böyle yapmadı yardım edip müdahale ediyodu. Annem gitti kaldım bebekle bi başıma ne geldiler ne yardım ettiler gelsinler evimin işini yapsınlar diye beklemedim zaten ama bi anda bebekle tek kaldım bi gidelim çocuğu tutalım işini halletsin ya da dinlensin diyen olmadı sadece yemeğe cagırırlar hepsi o bir kere geldiler gelmişken yürüyüşe çıkayım dedim noldu çocuğun sana ayak bağımı oldu dedi çok sinir olmuştum yüz göz ysptım gelmediler 6 aydırda cagrmıyorum biz gidiyoruz yemeğe ve torununu göstermeye. Yani ben mi abartıyorum beklentiye girdim bilmiyorum millettin anası kaynanasının sürekli gidip yardım ettiğini görünce. Şuan doğum iznindeyim eşim bakarlar diyor ama hiç o ışığı alamıyorum görümcem yardım eder daha ilgilidir ama onunda çok sabrı yok .
Kayınvalide yardım etse kabahat, etmese kabahat. En güzelini yapıp gelip sevmiş sonrasında da sizi çekirdek aile olarak bir arada bırakmış. Beklentiye girmemenizde fayda var çünkü çocuğa siz karar verip yaptınız. Hiç kimse ilgilenmek ya da bakmak zorunda değil.

tayinci misiniz bence imkan varsa annenlerin olduğu şehre taşının 2 yaştan sonra annenin daha iyi bakacağına vs inanıyorsan. ablamlar öyle yaptı ve çok rahattı kendi annenin bakması bi başka oluyor

40 gün çok uzun süre anneniz için bile. Bebeği yaparken ne planlamıstınız?
Çoğu kişi kendi bakıyor eşiyle. Çocuk sizin yani acayipsiniz vallahi. kadın kendi çocuklarını yapmış büyütmüş niye tekrar uğraşsın mecbur da değil içinden gelir yapardı o ayrı

Birşey diyeceğim de neyse....
Bakin kardeşim çocuğunuza, herkes birine güvenip mi doğuruyor. Herkes bakmış büyütmüş, bizde büyüteceğiz, bizim çocuğumuz bizden başka kimsenin sorumluluğunda degil. Birşey beklemiyorum diyorsun ama bekliyorsun, bekleme.

Benim annem bakınca çiçek gibi bakar oğluma. Ama sor kaç kere baktı? 1 kere 1 hafta hastanede yattım. 2 yaşındaydı 1 sene önce. Onda da yalnız değildi kardeşim vardı uykusunu bezini çoğunu o halletmişti, eşim vardı gidip bol bol oynuyodu. Bi de geçen gün bi yere gitmem gerekti gece geç dönücektim akşam üstü bıraktım, gece kardeşim işten gelip uyuttu yine. Ama sorsan oğlum onun için dünyalara bedel. Seviyor eminim ama bence şimdi doğacak çocuğa aynı bağlılığı duymayacak, içimden bi ses oğlum hep farklı olacak ona diyor. İnşallah yanılırım. Bu süreçte ne öğrendim peki? Oğlum 1 aylık olana kadar onsuz yıkamamı istemiyordu zaten 9 günlükken geldi eve. Bi gün kafam attı 3 gün bekledim gelsin diye kendi başıma yıkadım sonra arayıp ben yıkadım gerek yok gelme dedim. Tırnağını kesme çabuk sertleşir diyor ama çocuk yüzünü çizip duruyordu. Bakın annem ki bence çoğu anneden iyi bi anne ama oğlum söz konusu olunca bana karşı çok acımasız. O hastanede yattığı dönemden sonra bana hiç çekinmeden ver maaşımı işten çıkıp bakayım senden bin kat iyi bakarım demişti gülerek. Ama o 1 haftanın acısını 10 ay çektik ayrı kaldık diye 1 gün gelip 1 saat yardımı dokunmadı çözüm için. Kayınvalidemde oğlumu asla kızının 3 çocuğu gibi sarıp sarmalamıyor. Değil bakmak ben tuvalete gidince iki susturmak için agu bugu bile yapmazdı. Neden anlatıyorum? Benim annem böyle değil falan diyorsunuz ya. Her anne bir değil her kayınvalide bir değil. Evet çocuğun her şeyi ben ve eşim olduk ama en azından benim istediğim gibi yetişiyor. Evet kafayı yediğim anlar oldu olmasına ama yalnız kalacağımı bilsem yine doğururdum. 2 yıl siz bakacakmışsınız zaten sonra da ya kreş ya bakıcı daha sağlıklı olur emin olun.

Büyük teyzemin "Anasına baktım danasına bakamam" diye bir sözü vardı. Şahsen ben de çok hak veriyorum. Herkes sorumluluğunu alabileceği çocuğu doğursun. Nasılsa annem bakar, kaynanam bakar gibi bir beklentiye girmeyin. He kendileri gönüllü olarak bakmak ister o başka bir durum ama zaten kendi çocuklarını büyütmüş yıllarca yorulmuş, yaşı ilerlemiş insanlara ufak bir çocuğun sorumluluğunu yeniden yüklemek bana acımasız geliyor. Kendi hayatlarını yaşayacakları, keyif sürecekleri zamanda neden çocuk baksınlar. Bir de üstelik bakanlarda asla yaranamıyor hala bir şeylerden şikayet ediyor çocukları. O yüzden demem o ki ya oturup kendi doğurduğumuz çocuğa kendimiz bakacağız. Ya da çalışmak zorundaysak bakıcı tutacağız. Öyle bakıcıya para vermeyeyim, annem- kaynanam baksın ama benim istediğim gibi baksın diye düşünüyorsanız öyle bir dünya yok.

E pes artik. 40 gün boyunca yaninizda anneniz varmis zaten biraz da kendiniz bakin cocugunuza. Yemege cagirip yemek derdinizi aliyor kadin iste daha ne yapsin? Yardima ihtiyaciniz oldugunda siz ondan rica edeceksiniz. Digerleri gibi torununu asiri sahiplenip, gelinine karisan biri olsaydi daha mi iyiydi?

Arkadaş çocuk yapan da bakmayı göze alacak. Henüz karar aşamasında bunları ölçüp tartıp öyle yapmak lazım çocuğu. Canım anam 5 çocuk doğurmuş hepsine de kendi bakmış. Bu nesil ne tuhaf bi nesil.. hadi ameliyatlı olursun anlarım da ne bileyim işte

Cocuga eşiniz ve siz bakacaksınız
Otuz kişi bakılmaz, kimsenin sorumluluğunda da degil

Tamam çok ilgili değil ama tamamen ilgisiz de değil. Akşam yemeği için alışveriş yap, yemeği hazırla, pişir ve yarın ne pişirsem derdi. Bu da baya Bi yardım. Ben olsam kurulmazdım. Bir gün bile yemek yapmamak lüks

Annem gitti kaldım bebekle bi başıma ne geldiler ne yardım ettiler gelsinler evimin işini yapsınlar diye beklemedim zaten ama bi anda bebekle tek kaldım bi gidelim çocuğu tutalım işini halletsin ya da dinlensin diyen olmadı
40 gün geçmiş, hala mı bebekle kalakaldım oldunuz? Anneniz bu kadar uzun kalmayıp eşinizle baksaydınız bir anda bebekle kalmazdınız. Bizim gibi ailesinden uzakta yaşayanlar ne yapsın? Hem de arka arkaya doğan 2 çocuğa eşimle ikimiz baktık. Biz istedik biz yaptık, biz sorumluyuz başkası değil.

Gelip evime iş yapsınlar demiyorum ama çocuğu tutsunlar beklentiniz yersiz kusura bakmayın. Annelerin yapacağı tek şey arada yemeğe çağırmak ve gelip torun sevmek. Ne çocuğa bakmak ne de siz iş yaparken tutmak zorunda değiller. Annem gelsin, o uzaktaysa kayınvalidem gelsin, o da olmazsa görümce şu bu gelsin. Niye, gelsinler, birileri elbet gelir diye mi doğurdunuz?

Bu da son zamanların modası galiba. Tek baktım, desteksiz baktım, tek büyüttüm. Boşanmış kadınlar bunu söyleyebilirler, haklılar ama çocuğun evde kazık kadar babası varsa bi zahmet bebeğine o baksın. O tutsun çocuğu da karısı kendine zaman ayırabilsin.

Back
X