e bakmis ya kadin
sen ise gittiginde tam zamanli bakici olmus daha ne kadar bakabilir?
evde anası başında olan bebege niye gelsin baksin ki?
benim annem ilk doğumunu yaptiginda ananem tatildeymis, gelme demis annem de gelmemis

babaannem ve halam gelmis köyden o da tabii guzel gecmemis. 3 günün sonunda babaannem "koca adam cocuk alti degistirir mi" diye diye dönmüş. halam da "ben burada kalayim hem cocuga yardim ederim hem is ararim" falan demis babam "karım gecimsiz insan, istemez" demis kabul etmemis:)
sonuc olarak annem tek bakmis. sonra ben dogmusum bana da kimse gelmemis. kocasiyla guzel guzel bakmis.
o ara bir hastalik süreci olmus babam sabah esini büyüğü doyurup ise gider oglen eve gelip büyüğe meyve falan verir aksam yemek yapar bizi yikar uyuturmus. o donemde de annemin cok destekcisi yokmus. ama sonuc olarak cocuklarin bakiminda aktif rol alan, komsu cocugu gibi davranmayan bir kocasi olmus bu yalnizligin sonunda.
ablamda da öyle hem sezaryen oldu hem hastanede kimseyi istemedi. evde de zaten kalmayi dusunmedik bile o konuda netti ama hergun hergun gelmemizi istemedi. emzirme kampi diye birsey var ya bebek ciplak anne ciplak bebegin durup durup emdigi. "emzirme kampi mi yapacagim baska isim mi var ne alaka evde devamli birileri" falan demisti

sonuc olarak kocasi evde oldugu zamanlarda tam zamanli baba oldu herseyi yapti
bizim ülke oyle ilginc ki
cocuk doguyor eve bir kadin ordusu geliyor. gık dese anane kucagina aliyor aciksa annesi yikamaya anane altini degsirirmeye anane
baba babaligini anlamiyor bile. koca evde ona sira gelmiyor. anca gelip "elini yikadin mj" diye tembihlendikten sonra kucakliyor onda da "basini destekle oyle tutma" diye azar isitiyor.
sonra bu kadin ordusu evden gidiyor. baba da alistigi babaliga (yani tv karşısında oturup hic mudahil olmamaya) alisiyor. bu sefer gercek babalik yapamiyor.
bence bu daha kötü.
cevremde o kadar ornek var ki (34 yaşındayım tum arkadaslarim kuzenlerim coluk ccouga karisti bol bol gozlem yapacak zamanim oldu) neredeyse aksi yok gibi birsey.
o yuzden ben de dogum surecine girdigimde kimseyi yanima almayacagim. Zor da olsa babasiyla halletmek daha guvenli geliyor bana (hos eşim bebek kediyi bile kucaginda tutmaya korkuyor ama neyse).